2010. júl. 18.

Szürreális világpremier

Szégyenkeznem kellene, és teszem is, hogy így jönnek ki a számok, de bizony a most következő premier interjúk még nem a legaktuálisabb Zac Efron filmről valók - igaz annak még két nap van a világpremierjéig LA-ben. Ezt a világpremiert 2009. november 19-én tartották, a londoni Leicester Square-en a 'Me and Orson Welles'-hez.


Csípős és hideg este is lehetett volna ebből a londoni Leicester téren, de mit számít ez, ha tartanak egy Zac Efron premiert? Talán most próbál megszabadulni a tiniszívtipró szerepétől, és néhányan azt mondják, a Me and Orson Welles-szel ezt meg is teszi, de nekik ő mindig is Troy Bolton marad.

Disney musical után múltbeli dráma. Élvezted a készítését?
Zac: Abszolút. Teljesen új kihívás volt, nem voltak tapasztalataim, elölről kellett mindent kezdenem, sokat tanultam, és nagyon élveztem, elképesztő színészekkel dolgoztam, Richard Linklater volt a rendező. Őrület számomra, hogy megkaptam a lehetőséget, számukra ez nagy kockázat volt. Nagyon örülök, hogy nem csalódtak bennem.

A Me and Orson Welles újabb lépés a High School Musicaltől. Lehet, hogy Zac tinédzsert játszik, de a hasonlóságok itt ki is merülnek. A történet egy fiatalemberről szól, aki meggyőzi Orson Wellest, hogy megkaphassa Lucius szerepét a Julius Caesar Broadway-i változatában. A legendás rendezőt pedig Christian McKay alakítja, aki bevallotta, hogy még soha nem hallott Zac Efronról, de már nagyon is jól tudja, kicsoda ő.

Zac ezzel a szereppel távolabb szeretne kerülni a Disney musicalek világától. Szerinted ez jó választás volt részéről?
Christian: Mindenképp. Én pedig a Disney szívtipró státuszt szeretném megszerezni, már dolgozom a bicepszemen, Zac pedig mutatott néhány mozdulatot, ami biztosan hat. A dalokon is dolgozom, tehát készüljetek, jön a High School Musical 4!

Zac Efron filmbeli szerelmét, Claire Danes-t valóéletbeli párja, Hugh Dancy kísérte el. A filmbeli szerelméről érdeklődtünk.

Milyen érzés itt lenni Zac filmbeli párjaként a rajongók között?
Claire: Kicsit bűntudatom van, de ő hihetetlenül kedves, őszinte, megérdemli ezt a fogadtatást.

Ilyen idősen te is rajongtál színészekért, ugye?
Claire: Igen, elég sokért.

Vajon Zac a Me and Orson Welles-szel kitör a tinifilmek világából? Eldönthetitek december 4-től, mikor a film a mozikba kerül.


Zac: Nagyon jó érzés visszajönni, ez az egyik kedvenc helyem. Úgy érzem, mindig itt vagyok, de közben dolgoztam is. Nemrég végeztem egy filmmel, azóta most vagyok először ilyen eseményen. Nagyszerű érzés, tökéletes helyszín a bemutatókra. Ez a világpremier. Ez hihetetlen, olyan, mintha sosem mentek volna el az előző premier óta, elképesztő, nagyon szürreális. Nagyon sokáig távol voltam, valamiért jó érzés visszajönni.

Claire: Tényleg boldoggá teszi a lányokat, ez így van. Mikor forgattunk, a hotelünk előtt cövekeltek le, és azt kántálták, hogy „Zac-et akarjuk!” De megértem, miért, ő nagyon álomszerű.

Ben Chaplin: Hihetetlenül kezeli ezt, én nem tudnék vele mit kezdeni. Ijesztő, örülök, hogy nem nekem szól.

Christian: Ez őrület, de ez a hírnév hatalma, a sok bámulatos rajongó, akik egy jó filmet támogatnak.


Ha egy film ilyen fogadtatásban részesül, akkor biztosan jól reklámozták – ez a Me and Orson Welles bemutatója, amint látjuk, néhányan nagyon izgatottak voltak.

Itt a nagy kérdés: szerintetek a lányok azért sikítoznak ennyire, mert imádják Orson Welles-t, vagy ahhoz a tényhez van köze a dolognak, hogy Zac Efon, a High School Musical sztárja szerepel a filmben. Döntsétek el ti.

Zac egy színészt alakít a filmben, aki egy kis szerepet kap Orson Welles legendás színdarabjában, az 1937-ben készült Julius Caesar-ban.

Nos, Orson Welles nagy népszerűségnek örvend ezek szerint.
Zac: Tudom, el sem hiszem. Nagyobbnak, mint valaha, király.

Hozzászoksz valaha is ehhez az őrülethez?
Zac: Nem hiszem.

Biztos unod már?
Zac: Régóta nem tapasztaltam ezt, kicsit izgulok, de jó érzés, úgy értem, el sem hiszem, hogy ennyien támogatják ezt a filmet, sok Orson Welles rajongó van.

A film érdekessége ennek ellenére nem Zac-ben merül ki, magát Orson Welles-t egy ismeretlen színész, Christian McKay játssza, akik hihetetlenül hasonlít Welles-re.

Nagyszerű a fogadtatásod, ugye?
Christian: Mármint az ő fogadtatása? Igen.

Szerintem ez mutatja, mennyire hasonítasz Orsonra.
Christian: Szerintem ez mutatja, hogy egy tehetséges hollywoodi sztár van velünk. Én pedig egy tehetséges hollywoodi hírességet játszom a filmben, Mr Welles-nek sem volt nagyobb hírneve, mint neki.

Welles később készítette el az Aranypolgárt, amit többen a valaha volt legjobb filmként tartanak számon, de ez nagyon régen volt, ami miatt az ember egy dologra lesz kíváncsi...

Csak egy kérdés még: szerinted ezek a lányok tudják, ki volt Orson Welles?
Zac: A film után biztosan tudni fogják.

Tényleg, Ti már tudjátok? :)

Fordította: LL.

4 megjegyzés:

Fant írta...

Azok a sikoltozó lányok el sem mentek a filmre szerintem.

McKay válaszai nagyon tetszenek az első és az utolsó interjúban, egy pillanatra sem veszi komolyan, hogy a rajongás neki szólna, tökéletesen tisztában van azzal, hogy a sikítás mennyisége fordítottan arányos lesz a filmet megnézők számával. Bírtam, hogy nem volt annyira diplomatikus, mint Zac, kimondta, amit gondolt, helyes :)

A film után mindenki garantáltan megismeri Orson Welles-t, maximálisan hibátlan film, McKay zseniális, Zac nagyon jó, és a legapróbb mellékszereplőkig mindenki a helyén van, példa erre LL jómúltkor linkelt képe a könyvet ihlető fotóról.

A jobb későn mint soha kategória az interjú közlése, de Ditta, ha van még nem közölt MAOW anyag elfekvőben, dobj egy mailt nekem előtte, van pár egészen friss számom, annyira frissek, hogy egy héten belüliek, ha azokat hozzácsapod, máris van aktualitása a cikknek :)

Köszi a fordot LL, nagyon érdekes volt, pláne McKay, hogy nem akarta a tipikus szöveget lenyomni az együttdolgozás nagyszerűségéről, úgyhogy ebből a szempontból különleges volt, tetszett :)

LL írta...

Nevetségesnek tartom, hogy egy olyan film premiere, mint a MAOW külsőleg teljesen egyezik a Megint 17-ével, és a sikítozó csajok ugyanúgy odacsődülnek Zac miatt, miközben még a film címét sem tudnák leírni szerintem. És ehhez jönnek még a riporterek, akik szintén őket emlegetik a film helyett, habár azért voltak köztük, akik ironizáltak, például amelyik az Orson Welles rajongókat emlegette. McKay viszont nagyon jól kivágta magát, és az is teljesen igaz, amire rávilágított, hogy Welles-nek sem volt több rajongója annak idején, sőt, ilyen lelkesedést ő nem is biztos, hogy tapasztalt, Zac viszont szerencsés, mert ez a népszerűség legalább annyit segít neki, hogy pár év, és tényleg bármibe belefoghat, az nem lesz akadály, hogy kétséges, mekkora számos siker fogja övezni a művet.

Ahhoz képest, hogy ez vitathatatlanul Z legnagyobb dobása eddig, kár, hogy nem ismerhette meg a nagyközönség, de a művészfilmeket sajnos így kezelik. Viszont szerintem aki rajongónak tartja magát, annak mindenképp kötelező, máskülönben nem tudhatja, mire képes Z valójában :)

Fant írta...

Még talán van egy kis sansz, hogy többen megismerjék a filmet és hátha nálunk is mozikba kerül egyszer, ha Ausztráliát és Taiwant érdekelte, akár egyszer itthon is felbukkanhat.

A legmesszebbmenőkig egyetértek abban, hogy aki rajongónak tartja magát, vagy azt mondja, hogy őt érdekli Z karrierje, annak feltétlen kötelező megnézni ezt a filmet. Z-nek is az lehet a célja, hogy a jelenlegi rajongói közül minél többen benevezzenek a MAOW-re. Nagyon, de nagyon megéri.

Tudod Ll, szerintem nemhogy nem tudják leírni a film címét, még csak azt sem tudják milyen film premierjén vannak. Ötből négy sikító csaj biztos nem tudja, az ötödik valami hasonlót rávág 10 perc agyalás után :) Különben szánalmas tényleg.

LL írta...

Sajnos ide még a Cannes-i filmfesztiválról sem jutnak el a filmek, a MAOW-t pedig külföldön is jobban felfedezhették volna, csak McKay teljesítményét méltatták, végül is, ha egyet kell választani, egyértelműen ő lenne az :)

A premier fordítása is elég szürreális ebben a formában, ugyanis még a szokásos mennyiségnél is hosszabbnak tűnik, valahogy nagyon sok benne az enter, Ditta, nézz már rá, légy szíves :)