2010. júl. 28.

Honnan fúj a szél? :)

A hónap elején, a "Charlie St Cloud" Los Angeles-i sajtónapján a BlackTree TV producere, Jamaal Finkley is lehetőséget kapott, hogy kifaggassa új filmjéről és az életbeli nehézségekről Zac Efront, a dráma címszereplőjének alakítóját.


Itt van velem a Black Tree egyik kedvenc sráca, Zac Efron, most néztük meg a legújabb filmedet, a Charlie St. Cloudot, nagyon sok embert megérint a főszereplő útja ebben a filmben, és nagyon hasonlít az egész a te életedre is. Szerinted is így van?

Z: Igen, teljes mértékben. Amikor fiatalabb voltam, azt hittem, mindent kitaláltam a jövőre nézve. Úgy gondoltam, ha keményen dolgozok, 110%-ot beleadok, akkor senki nem állhat az utamba. Ha követed a tervet, sikeres leszel. De az élet nem ilyen, keresztülhúzza a számításaidat, ezután minden arról szól, hogy hogyan találsz vissza a helyes útra.

Egy éve készült egy film négy focistáról, akik eltűntek a tengeren, ezzel arra szeretnék utalni, hogy sosem lehet tudni, milyen veszélyes a tenger. Korábbról vannak hajós tapasztalataid?

Z: Nem túl sok, hajóztam egy keveset, de nem én hajóztam, nem én irányítottam a hajót. Én csak lógtam, a hajózás a profik dolga volt. A hajózás hihetetlenül nehéz, és kizárólag csak az ösztöneidben bízhatsz. Pontosan kell tudnod, honnan fúj a szél, és a szél nem megbízható, változtatja az irányát, állandóan résen kell lenned. Elég egy kis hiba és leesel a hajóról, vagy el is süllyedsz. Szóval veszélyes, de a vezetés is az, a jó dolgok általában veszélyesek.

A másik fontos része a filmnek a kapcsolatod a filmbeli öcséddel, és hogy megtartsd az ígéreted a tragédia után. Tudom, hogy a valóságban is van egy öcséd, ezt tudtad hasznosítani a filmben?


Z:
Igen, amikor elolvastam a forgatókönyvet, csodálkoztam, hogy miért mozgat meg annyira, semmi nem szokott rám érzelmileg hatni, nem sírom el magam egy forgatókönyvön, végigolvastam az egészet, és amikor visszaadtam, már biztos voltam benne, hogy meg akarom csinálni. Pár oldal elég volt, hogy rájöjjek, hogy ez olyan történet, amire mindenki tud vonatkoztatni valahogy. Amikor történik veled egy tragédia, emlékezned kell, hogy erősnek kell maradnod, mert az az ember csak így élhet tovább a szívedben.

Ismét volt lehetőséged Burr Steers-szel dolgozni, aki a Megint 17-et is rendezte, de ott volt még Ray Liotta, az Oscar-díjas Kim Basinger is. Milyen volt fiatal színészként ilyen szereplőkkel dolgozni?

Z: Amikor elolvastam a forgatókönyvet, alig hittem a szememnek, nem is voltam biztos benne, hogy meg tudom csinálni de utána elkerülhetetlenül összeáll a kép, nagy szerencsém volt, hogy ilyen színészek szálltak be, mint Ray Liotta, gyereknek számítok köztük. Így még inkább motiválva voltam, hogy megcsináljam az egészet, ha tudod, hogy ilyen elképesztő emberekkel dolgozol együtt. Munka közben ettől a csapattól többet tanultam, mint eddig bármikor. Nagyon hálás voltam.

Köszönöm szépen, mindenki élvezni fogja a Charlie St. Cloudot, csak így tovább!


Z: Köszönöm.

Fordította: LL.

3 megjegyzés:

Fant írta...

Z-nek valóban szerencséje van abból a szempontból, hogy sok olyan színésszel dolgozik együtt, akiktől tanulhat, gondoljunk csak McKay-ra a MAOW kapcsán vagy Tom Lennon-ra a 17-ből, és mivel jól látja a helyzetét remélhetőleg ki is tudja használni ezt a szerencsét.

Az is igaz, hogy nem mindig minden terv szerint halad, sőt, a mindent pontosan megtervezés nem is működik mindig :) Egy sor olyan dolog jöhet közbe, amivel eredetileg nem számolt az ember. De ha 110%-ot belead valaki, az ártani biztosan nem árt persze.

Már nagyon kíváncsi vagyok, mennyire lesz megható ez a film. Holnap premier, esetleg akinek van kedve tippelhet a nyitóhétvége bevételére :) Én azt várom, hogy kicsivel elmarad a 17 Again nyitányától a kevesebb mozi miatt, de az a nagyságrend lesz :)

Köszi a fordot LL, ez olyan elmélkedős interjú volt szerintem, tetszett :)

LL írta...

Azért ha belegondolunk, a nagy neveknek elég kevés szerepük lesz a CSC-ben, azt olvastam valahol, hogy Kim Basinger szereplése újraírja a cameo fogalmát, úgyhogy ez érdekes lesz így... és a filmre is kíváncsi lennék, a kritikák elég egybehangzóak, ahogy nézem.

Z-nek a jövőbeli projektjei közül a Snabba Cash tűnik a legérdekesebbnek, végre egy akciófilmre lenne szüksége, szerintem ott maximálisan helyt tudna állni, és szerezne magának némi férfi közönséget :D

A meghatóságról megoszlottak a kritikusi vélemények, én reménykedem a legjobbakban :)

Nem akarok hülyeségre tippelni, az 5 millió reális? :D :D

Szívesen a fordot :)

Fant írta...

5 millió? :D :D Csak vasárnapra igen, feltétlen :D:D

A CSC-s nevekkel kapcsoltban sajnos igazad lehet mondjuk. A kritikák is sajnos egybehangzóak, és az a baj, hogy vannak már olyan kritikák is, amiket neves lap közölt, de még esetleg van remény, csak 11 kritika van kint.

Egy olyan film is jól jönne már Z-nek ami nem rá épül, lehetne akár egy fontos mellékszereplő is benne. Mindenképp megnézném egy akciófilmben is, mindene megvan hozzá, hogy jó legyen benne. Kérhet majd tanácsot V-től :D

Egy szolgálati jellegű közlemény: vagy vasárnap, vagy jövő hét elején megpróbálok mesével készülni, feltétlen ismernünk kell a nyitóhétvége számait :)