2010. júl. 26.

Másfajta kalandok várnak rá!

Efron a színészkedésre helyezi a hangsúlyt, nem az éneklésre
A tiniszívtipró Zac Efron bona fide filmsztárrá válik.

A 22 éves színész, aki halkan dúdolva lépett be kollekítv tudatunkba a Disney "High School Musical"-én keresztül, és a nagy képernyős musicalfeldolgozáson, a "Hajlakk"-on keresztül, egy új drámában szerepel egy díjnyertes szereplőgárda és egy szexi szerelmi partner oldalán.

A "Charlie St. Cloud" - július 30-án kerül mozikba az Államokban - egy kisvárosi törtetőt követ, (Efron, a címszerepben) aki föladja nagy álmait miután egy tragikus balesetben öccse meghal.

A zsűri ítélete még hátra van, vajon Efron és kollégái, Kim Basinger és Ray Liotta dicséreteket fognak bezsebelni a kritikusoktól -- vagy a "Charlie St. Cloud", Ben Sherwood népszerű regényének adaptációja túl sok érzelmességet alkalmaz. Egy dolog biztos: Efron bevilágítja a képernyőt.

Amikor néhány hete Efron a városba jött, hogy baseballozzon az Atlanta Braves-szel és edzőjükkel, Roger McDowell-lel és a Dan Perez táborozóival a Murphey Candler parkban, velünk is leült a házban, hogy beszélgessünk a filmről, arról, hogy milyen zenék vannak az iPod-ján és hogy hogy megy a szerelmi élete.

A "Charlie St. Cloud"-ot a "Hatodik érzék" és a "Baseball álmok" keresztezéseként jellemzik. Nehéz volt eljátszani egy ilyen intenzíven drámai szerepet, mint ez?

Z: Charlie-t játszani jó volt -- belemélyedni és elképzelni. Másféle vibrálás volt a forgatáson. Remélhetőleg a közönségnek lesz érzelmi reakciója rá, és gondolkodva fogja elhagyni a mozikat. A film felemelő a végén. Nem szomorú hanggal végződik. Egy olyan utazás, amire el kell menned, hogy megtapasztalhasd.

Milyen volt a vízalatti jelenetek forgatása?

Z: Azt hiszed, “Oh, ez csak egy film” de valójában nagyon is igazi. Volt egy 6 méter mély tartályunk egy fejjel lefelé fordított csónakkal, elsüllyesztve. Levegőtartálytól levegőtartályig merültem alá szabadon. Nem jöhettél föl levegőért, amíg vége nem lett a felvételnek. Néhány felvétel vagy másfél percig tartott... Szóval mindjárt elfogy a levegőd, de még mindig 6 méter mélyen vagy a vízben és aztán valaki rád rak egy légzőkészüléket. És nem volt búvárszemüveg. Egy hétig filmeztük a víz alatti jelenetek egy klóros medencében. A szemeim megdagadtak. De ugyanakkor annyira klassz volt.

A kolléganőddel, Amanda Crew-val ["Végső állomás 3"] van köztetek igazi szikra.

Z: Nem volt nehéz. Ezt csinálni mindkettőnknek más és új volt. Nagyon sokat gyakoroltunk. Együtt lenni valakivel ebben az utazásban és hogy legyen valakid ebben a vad kalandban nagyon fontos. Határozottan összekapcsolódtunk.

Elkészítetted a "Megint 17"-et és a "Me and Orson Welles"-t és most a saját produkciós társaságba fogtál bele. Felhagytál az énekléssel?

Z: Jelenleg másfajta kalandok várnak rám. Nem hagyom abba az éneklést. Egyáltalán nem hoz zavarba. Szerettem a "High School Musical"-t és a „Hajlakk”-ot. Nagyon közel állnak a szívemhez – és ezek azok a projektek, amik miatt beleszerettem ebbe a munkába. De ahogy a filmes ízlésem kialakul, bizonyos rendezők munkáit nézem, és nem tudok mit tenni, csak azt tudom mondani: “Istenem, benne akarok lenni valamelyik sztoriba.” Ezek más okból jelentőségteljesek.

Milyen zenét hallgatsz?

Z: Teljesen benne vagyok a reggaeben. Szeretem a REBolution-t, a Slightly Stoopid-ot, a Kings of Leon-t is. A hip-hop és a rap minden formáját. Nagyon szeretem Lil Wayne-t, Kanye West-et és Kid Cudi-t.

Tudnál említeni nekünk néhányat a kedvenc filmjeid közül?

Z: Annyira sok van. De azt mondom, egyik örök kedvencem a "Kincsvadászok". Ez volt a kedvenc filmem gyerekként. A mai gyerekek közül nagyon sokan nem látták. Pedig ez a legjobb kalandfilm.

Még mindig egy párt alkottok a "High School Musical"-beli kolléganőddel, Vanessa Hudgens-szel?

Zac: Igen! Még mindig. Ma este megyek haza, szóval újra láthat engem [nevet]. Vissza L.A.-be!


Zac Efron július 13-án, délután látogatta meg a fiatal táborozókat az atlantai Dan Perez baseballtáborban, ahol ráadásul néhány különórát is vehetett a már említett edzőtől, Roger McDowelltől. :)

Képek: EfronPictures.
Eredeti cikk: Access Atlanta.

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Aranyos :)
Főleg az utolsó mondta , hogy újra láthatja őt Vanessa. Klassz dolog , hogy büszke a zenei karrierjére , szép dolgokat ért el azzal , és biztos vagyok benne , hogy a többi filmjével is ugyanilyen sikereket ér el :D

b írta...

Szerintem egész jó kis interjú.
Köszi a fordot :)

xdittax írta...

Nagyon szívesen, b. Szerintem is, valóban egyszerű, de kedves kis interjú volt. Jól beszél a Charlie-ról is, de a musicales munkáiról is, és innen újból megtudhatjuk, hogy a helyén van a srác, nagyon is, mert hálás és büszke és sokat jelent neki. És ez tényleg nagyon klassz! :)

És hát Zanessa, meg Zanessa :)