2010. júl. 7.

Kérdőjeles 3D

Ha valamin nagyot fogunk nézni 2011-ben, az biztosan Zack Snyder elképesztő páratlan filmje lesz, az a bizonyos "Sucker Punch". Nagyjából bizalommal is fogadtuk a márciusban érkező híreket: a mozit át fogják alakítani 3D-be, annak ellenére, hogy nem így forgatták le. Nemrég viszont egy MTV-nek adott interjújában azonban maga a direktor sem tudott teljes pontossággal nyilatkozni a film dimenzióinak számáról.

Nem 3D-ben forgattuk. Beszéltek arról, hogy átalakítják és mi is rengeteget beszéltünk róla, de én még mindig várok.” Snyder azt mondta, hogy már látott néhány átalakított próbafelvételt, de eddig még nincs megelégedve az eredménnyel.

Már egy csomó átalakított felvételt megnéztünk, de akár megcsináljuk így, akár nem, van időnk jól megcsinálni - nem fogom megcsinálni, ha nincs elég időnk, hogy igazán aprólékosan megcsinálhassuk.” - jelentette ki. “Tényleg egy bámulatos darab és mindenki annyira keményen dolgozott azért, hogy ilyen elképesztő legyen, hogy nem akarom elszúrni rossz 3D-vel.

Nagyon kevés forgalmazó van, akik ilyen átalakításokat végeznek.” - tette hozzá Snyder felesége és producertársa, Deborah Snyder. “Itt vannak ezek a filmek, amiket át akarnak alakítani, de mi még nem érezzük úgy, hogy láttuk a bizonyítékot. Vizuálisan, Zack lenyűgöző munkát végzett. Egy igazi látvány, önmagában is és annyira fantasztikus, hogy nem is igazán szükséges, hogy 3D-ben legyen.

Bárhogy is alakul a film ilyen nemű sorsa, ahogy ígérték korábban, hamarosan megkaphatjuk a várva-várt első bepillantást az epikus akciódrámába. “Megyünk a Comic-Con-ra, hogy megmutassuk az első felvételeket a filmből. Megterveztük ez az döbbenetes bemutatót, ami meg fogja adni az alaphangot. Nem igazán mond sokat a történetről, de határozottan engedi, hogy meglássátok, mire készülünk. Nagyon király.” - mondta el zárásként Zack, tökéletesen felcsigázva minket, rajongókat. Mert van/lesz miről beszélni! :)

Forrás: MTV.

2 megjegyzés:

Fant írta...

Korrekt! Az jó, ha egy rendező/producer tud önmérsékletet tanúsítani. Én eredetileg nagyon pártoltam, hogy 3D legyen a film, de el kell ismerni, ha nem biztosak abban, hogy ez emelné a nívót, akkor felesleges vesződni vele. Idén itt van már a Vasember 2, ami sima 2D és brutális siker lett és abszolút nem probléma, hogy nem 3D, semmit nem von le az értékéből. Igazából ez a 3D dolog is olyan, hogy az átkonvertálások azért nem az igaziak, nem mindig ad annyit hozzá a látványhoz, mintha eredetileg is 3D-ben forgatták volna.

Sokszor csak a drágább jegyárak miatt konvertálják fel, ami potenciálisan nagyobb bevétel ugye. Tudom, számok :) Szóval, a lényeg, hogy várom a Comic Con-t, nagyon :)

xdittax írta...

Teljesen egyetértek Veled Fant. Sőt, annyiban tovább megyek, hogy nem csak az a jó, ha egy rendező/producer tud önmérsékletet tanúsítani. Emberként a nyilatkozatai alapján is igazán megkedveltem ezt a Zacket is, és érdeklődéssel és kíváncsisággal fogom figyelni mindazt, amihez nyúl, mert nyilvánvalóan amit és ahogyan csinál az utánozhatatlan. Nagyon tetszik minden, amit eddig mondott az alkotásáról, vagyis arról a bámulatos darabról, amiért mindenki annyira keményen dolgozott, hogy ilyen elképesztő legyen. Szóval talán pont ez: nem is az ő alkotása, hanem az övéké. És ezért nagyon fogom értékelni. :)