2010. júl. 15.

A stílus embere

InStyle US - 2010. augusztus

Tavaly nyáron, Zac Efron, a High School Musical franchise kék szemű, kócos hajú, éneklő és táncoló jelensége, azután sóvárgott, hogy egy napra egy rendes srác lehessen. "El akartam menni a Coachella zenei fesztiválra [Indioba, Kaliforniába], beolvadni a tömegbe és VIP dolgok nélkül nézni a koncerteket." mondja a 22 éves, aki mosr egy romantikus drámában, a Charlie St Cloudban szerepel a vásznon. "Szóval növesztettem egy amolyan pubertás előtti bajuszt, és senki sem ismert fel." Efron megdöbbent, de diadalmaskodott. "Annyira felszabadító volt, és csak ennyibe került."

Az inkognitó nem lehet mindig könnyű dolog, amikor milliók epekednek az arcod és a tested után, ugye?

Nagyra értékelem ezeknek a rajongóknak az ajánlását. Mondják, hogy elég vicces lehet, amikor ténylegesen megtörténik. Egyszer, Franciaországban a High School Musical népszerűsítése alatt, az emberek annyira meglökték az autót, hogy átment két kerékre. Vanessával [Hudgens, a barátnője] és Ashley-vel [Tisdale] voltam belül, és úgy csúszkáltunk előre-hátra, mint Jell-O, majd' meghaltunk a nevetéstől. Olyan volt, mint egy jelenet a Jurassic Parkból, amikor a T.rexek dobálják a kocsikat.

A Törtetőkbeli vendégszereplésedben az anya sokkal jobban izgalomba jött, amikor meglátott téged, mint a lánya. Úgy tűnik az idősebb hölgyek is bolondulnak érted, nem csak a lányok.

Ebbe az irányba haladunk, ami remek! A velük való találkozás mindig emlékezetes - különösen késő esti találkozásoknál, amikor már ittak valamennyit. A barátaim szeretnek vadászni rám. Megállnak egy kocsi mellett, letekerik az ablakot és elkiáltják magukat: "Nézzétek, ki van itt!" és megmutatnak engem. Ez borzasztó!

Micsoda barátok! Kikkel lógsz együtt? Főleg színészekkel?

Nos, Vanessával elég közel állunk egymáshoz. És ő egy színésznő, szóval... igen.

Te és Vanessa 5 éve együtt vagytok. Van bármilyen tanácsod a hollywoodi kapcsolatokhoz?

Szállj be egybe - ez nagyon is átsegített engem. Számtalan zavaró tényező van, hogy belekerülj ebbe a bizniszbe. Az, hogy van valaki, akivel megosszam és akinek elmondjam, egy nagyon értékes ajándék.

Gyönyörű. Most beszéljünk a ruházatról. Melyik ruhadarabokat veszik észre először a nők?

Szerintem a parfüm az, amit észrevesznek, nem az, hogy mi van rajtad.


Ha saját illatod lenne, milyen lenne?

Meleg, mint a dohány és a vanília.

Az egyik olyan ritka fiatal színésznek látszol, aki tényleg szereti a divatot. Igaz ez?

Teljes mértékben. Ez az önkifejezés egyik formája. A ruháid a középső terep, aközött hogy ki vagy és aközött, hogy mit akarsz mutatni az embereknek. Soha nem szerettem hanyagul kinézni, mivel valakiként a nyilvánosság szemében, úgy hiszem tartozom azzal a rajongóknak, hogy szalonképes vagyok, amikor szórakozni megyek.

Ez a régi Hollywood elképzelése.

Igen, olyan mintha megkérdeznéd, mit csinálna Frank Sinatra? Az a Sinatra banda büszke volt a megjelenésére, tényleg jól néztek ki. De szeretem még James Deant, Steve McQueent és Montgomery Cliftet - abszolút.

A férfiak arról közismertek, hogy csak a farmer és póló szerelésig jutnak el. Mi az alternatív hétköznapi öltözék a számodra?

Van ez a nagyon király Marc Jacobs khaki színű nadrágom, amit mindennap hordok, annyira kényelmes. Most nagyon szeretem a kötött pulóvereket is. A Life After Denimnek nagyon jói vannak. És szeretem a vintage ruhákat - dolgokat, amiket már átéltek egy-két kalandot, mielőtt az enyémek lettek.

Nem titok, hogy a tánctudásodról is híres vagy. Van néhány mozdulatod, ami mindig beválik, amikor egy hirtelen megszakad a tánc.

Michael Jackson rúgásai és moonwalkja, de igazából nem azért, mert jól mennek. Hanem azért mert az emberek észreveszik: "Oh, tényleg ez csinálta, vagy nem?! Oh, igen, tényleg ezt csinálta!" Mindig vicces. De azt nem mondanám, hogy ösztönösen jó táncos vagyok. Sokkal inkább azt mondanám, hogy valószínűleg bármilyen lépést meg tudok tanulni, amit mutatnak nekem.

Mit mondanak a nők:

Claire Danes

"Zac tehetségben és sármban bővelkedik, de - majdnem lenyűgözőbb - nagyszerű önfegyelme és odaadása van. És a fickó komolyan tudja, hogyan kell táncolni."

Leslie Mann

"Szorgalmas, laza attitűddel. Mindig napbarnított, a leggyönyörűbb kék szemei vannak és édes a gyerekeimhez. Egy kicsit bele vagyok zúgva, aztán mindig megborzongok magamtól."

Ashley Tisdale

"Zac vicces, mert hű marad önmagához. Még mindig ugyanaz a srác, akivel öt évvel ezelőtt találkoztam, csak a fogai közötti lyuk és a hosszú haj nélkül."

Csodafiú

Habár már négy éve szerepelt a TV-ben, amíg a tini Troy Boltonként meg nem jelent a High School Musicalben, ahol a kosárlabda iránti szerelme és a zene ereje között őrlődött, nem került rá a sor, hogy belépjen Amerika kollektív tudatába. A Link Larkin szerep a Hajlakkban egy "valóra vált álom volt - a lehetőség, hogy egy ilyen király karaktert eljátsszak és olyan emberekkel dolgozzak, mint Chris Walken és John Travolta, aki örökké az egyik hősöm lesz." mondja Efron. "Látni [Travoltát], hogy négy órán keresztül a sminkeseknél ül, utána pedig egész éjjel nehéz koreográfiákat táncol - megszégyenített minket." A Charlie St Cloudban, amiben Efron a bánatos címszereplőként jelenik meg, "van románc és fájdalom," mondja. "Remélhetőleg sírni fogsz a végén, de nem szomorúságból - a film felemelő."

Képek: Doug Inglish
Interjú: Brantley Bardin.

Nincsenek megjegyzések: