2010. júl. 29.

"Egymásra kell támaszkodnunk!"

Holnap(!), július 30-án megjelenik az Egyesült Államok moziműsorán Burr Steers "Charlie St Cloud" című filmje, amelynek két központi szereplőjét Zac Efron és Charlie Tahan alakítja. Velük készített interjút közös filmjük kapcsán a Trailer Addict. Következzen most ez!


Beszéljünk a Charlie St- Cloudról! Elképesztő a filmben a testvéri kapcsolat köztetek. Meséljetek róla!

Z: Nem vagyunk mindennapi testvérek, közelebb állunk egymáshoz, nincs apánk, egymásra kell támaszkodnunk. Próbálom felnevelni őt, én vagyok a férfi a családban, nekem kel gondoskodnom róla, hogy sikeres és erős legyen. Szóval a mi kapcsolatunk erősebb a filmben, mint az átlagos testvéreknek.

És a baseball is összeköt titeket, ugye? Te baseballozol?

Charlie: Nem, csak a filmben próbáltam ki ezeket a sportokat.

Z: A baseballról beszélgettünk mindig, az kötött össze minket, ez vezetett a közös sikerhez, mindennek az alapja a baseball volt.

A baseballon kívül a hajózás is összekötött titeket. Volt egy hihetetlen jelenet, ami annyira eseménydús volt. Milyen volt leforgatni azt a részt?

Z: Nagyon jó volt.

C: Jó móka volt. De nehéz.

Z: Rövid volt, de sokáig tartott lefilmezni. Nagyon jó mókának tűnik, és jól is néz ki a filmben, de amikor ott vagy és csinálod, mert nagyon inog a hajó, és nagyon sokáig kell ott állnod. Ugyanúgy, ahogy lehetsz tengeribeteg, lehet, hogy a földön is rosszul leszel. Mikor újra rálépsz a földre, minden mozogni kezd, az épületek remegnek, nagyon furcsa volt. De nagyon jó hajósok lettünk a forgatáson.

Zac, beszéljünk, a karakteredről, Charlie-ról! Számodra ez különbözik az eddigiektől, de mindenki nagyszerű dolgokra számított, mivel nagyon tehetséges vagy. Mit gondoltál, mikor először elolvastad a forgatókönyvet, hogyan viszonyultál Charlie-hoz?

Z: Az első reakcióm az volt, hogy nagyon érzelmes szerep, de át tudom érezni, mivel nekem is van egy öcsém, elképzeltem, milyen lenne, ha ez velem történne, és ez nagyon erős érzelmi reakciót váltott ki. Imádtam a filmet, az üzenetet a családról, az erősségről, arról, hogy tovább kell lépni, hogy életben tartsd a szívedben azt, akit szeretsz. Az egész nagyon értékes.

És Charlie, te tökéletes vagy erre a szerepre. Milyen volt szerepelni a filmben?

C: Jó móka volt, nem volt nehéz.

Z: Ő volt az első a meghallgatáson, de utána mindenki azt gondolta, hogy neki mindene megvan a szerephez, és nagyon természetes volt, ez a legfontosabb.

Igen, és a kapcsolatotok is ilyen, kicsit versenyszerű, de a testvérek ilyenek, ezen külön is dolgoztatok?

Z: Szerintem ez a valóságban is így volt, sokat lógtunk együtt, szerintem ő cool srác, mindenki más nagyon idős volt, de mi szerettünk együtt lógni. Mindenki más hazament aludni, mi megnéztünk egy hokimeccset.

Ti mentetek szórakozni, amíg mindenki más aludt.

Z: Pontosan.

Szóval először te írtad alá a projektet, utánad jöttek a többiek. Mondd el pontosan, hogy mi vonzott a forgatókönyvben!

Z: A karakter útja, a veszteség tapasztalata, a kapcsolatok, ezek mind vonzottak. A High School Musical után, ami nagyon pörgős, vidám, és valóságtól elrugaszkodott, még a Megint 17 is ide tartozik, ez a film nagyon valóságos és érzelmes volt, valami olyasmi, amit még nem csináltam, amit a közönségem nem látott, remélem, tetszeni fog.

A szereplésed hihetetlen volt, teljesen lenyűgöző.

Z: Köszönöm.

Az egyik kedvenc jelenetem az volt, mikor a víz alatt voltál, belegondoltam, milyen nehéz lehetett ott irányítani mindent. Milyen volt a víz alatti filmrészt forgatni?

Z: A víz alatti jelenetek meglepő módon elég bonyolultak. Az ember azt gondolná, hogy a filmben minden ilyen jelenet mű, elmondom, nem igazán. Mindig volt egy légtartály, amiből lélegeztek az emberek, de sosem fogtam fel, hogy ez az egész valódi. Nagyon nehéz víz alatt filmezni, és nem volt szemüvegünk, az ember nem tudta, merre úszott, a víz homályos volt, ennek tetejébe nagy volt a nyomás, nem mehetsz fel akármikor a felszínre. Oda kellett úszni egy tartályhoz levegőt venni. Volt, hogy negyed órát voltunk egyfolytában a víz alatt, és ez ott sok időnek számít.

Az emberek sajtburgereket ettek, míg ti a vízben voltatok.

Z: Mindenki más lazult. Használtunk víz alatti hangosbemondót, amit lehetett hallani a víz alatt, nagyon furcsa volt.

És azért voltál a víz alatt, mert a szerelmedet kerested. Milyen volt Amandával dolgozni?

Z: Hihetetlen volt, ő nagyon természetes, szép és tehetséges. Amikor először láttam a meghallgatáson, mindenki arról beszélt, milyen nagyszerű. Ő más, mint a többiek, nem tudom szavakkal leírni, de elképesztő. Tényleg felemeli a karakterét, alig várom, hogy lássák a filmben

A ti kapcsolatotok nagyszerű volt a filmben, de mi a helyzet a többiekkel? Hülyéskedtetek együtt a forgatás szüneteiben?

C: Igen.

Van egy történeted, Charlie? Mondd el!

C: A testvérem úgy csinált, mintha nagy Zac Efron-High School Musical rajongó lenne, és hozott egy papírt, hogy írja alá neki egy tollal, ami igazából sokkoló volt. Zac vagy öt másodperce tartotta a tollat, mire rájött, mi történik.

Z: A kishúga nagyon aranyos volt, annyira ártatlanul kért autogramot, gyanakodnom kellett volna. Amikor megnyomtam a gombot, olyan volt, mintha ötezer Volt ment volna át a kezemen, lebénult szinte a kezem, nagyon vicces volt.

És ezen kívül történt valami említésre méltó?

C: Amikor beugrottunk a vízbe. Furcsa volt, mert víz alatt is teljes ruházat volt rajtunk. Mikor be kellett volna ugrani a vízbe, Zac hirtelen megállt, én meg beleestem.

Z: A búvárkodós jeleneteket minél gyorsabban le akartuk forgatni, mert nagyon macerás volt átöltözni, megszárítkozni, meg ilyenek. Amikor a víz felé rohantunk, ő rögtön beugrott, de én megálltam, bepánikoltam valamiért. Aztán ő mikor kijött, tiszta víz és sár volt, nekem valamiért nem volt kedvem bemenni, de jó móka volt.

Fordította: LL.

5 megjegyzés:

Fant írta...

Érdekes a víz alatt forgatós rész, egyrészt nem is gondoltam, hogy egyáltalán lesz a filmben ilyen, nem annyira rémlik a regény sztorijából, másrészt tényleg macerás lehet apró darabokban felvenni azokat a jeleneteket. A negyed óra víz alatt tartózkodás egyszerre gondolom feltétlen indokolt volt, mégsem lehet 10 másodpercenként leállítani meg újraindítani a kamerát, izgalmas lehetett.

A végén a sztori különösen tetszett, Z még nem állt készen a csobbanásra ezek szerint :D

Köszi a fordot LL!

Azért egy cím jól jönne ennek a bejegyzésnek Ditta, kurtán néz ki nélküle.

Megvan a pontos moziszám mára: A CSC 2720 moziban nyit ma az amcsiknál :)

vivieeen. :) írta...

bocsiii hogy hirdetek de "rátaláltam" errre a videora és szerintem nagyon tehetségs a csávó.
érdemes megnézni. :)

vivieeen. :) írta...

http://www.youtube.com/watch?v=xLGBjTE63vw&feature=related

b írta...

Egy kis vízalatti rész, annak, aki még nem látta :)
http://www.youtube.com/watch?v=DzQ4GIug3d4

b írta...

és a magyar bulvár... :) megint naprakészek :)

http://www.blikk.hu/blikk_sztarvilag/felmeztelenul-adott-interjut-zac-efron-2024734