2009. jún. 19.

Mister Hollywood

A barátai Hollywoodnak hívják – és méltán hiszen Zac Efron jelen pillanatban a legfelkapottabb tini szenzáció. De mikor találkoztunk a 21 évessel Berlinben, egész normálisnak tűnt, csak kék pólót és tépett farmert viselt. Ahogy mondja, van még vagy 500 másik ilyen fickó Los Angelesben, mint ő, de Hollywood ennek ellenére őt választotta.

Mit gondoltál, amikor először olvastad a szövegkönyvet, élvezted a kosárlabdázás gondolatát megint, mint a High School Musical sorozatban?

Ez olyan valami, amit sikerre tudok vinni. A szövegkönyv legérdekesebb része az volt, hogy ez nem egy középiskolai romantika vagy egy musical volt. Azt hiszem Adam (Shankman, a "Megint 17" és a "Hajlakk" rendezője) kockázatot vállalt. Tulajdonképpen a "Hajlakk" alatt jött elő az ötlettel. Imádtam ezért. Amivé végül vált, egy páratlan lehetőség volt, egy nem tipikus középiskolai karaktert játszani.

Ez volt a legnagyobb kihívás számodra?

A kihívás az volt, hogy nehéz volt részemről hasonulni. Kemény volt. Valahogy úgy éreztem, mint az apám. A karakterrel kapcsolatos másik furcsa dolog az, hogy mindig maszkban van. Próbál egyensúlyozni miközben ő egy tinédzser, de vigyáz a gyerekeire és keresi a lehetőséget, hogyan csatlakozhat a feleségéhez. Nagyon sokoldalú. Ez érdekes volt.
Hogy szeretnél 37 éves lenni?

A jelenben élek 100 százalékig. Nem tudom, mi mást mondhatnék erről, de ez a Number One kérdés amit kaptam.

A szerepednek erről a részéről élénken beszéltél az apukáddal?

Igen, azt hiszem, hogy már átadta a szükséges tanácsokat, amelyekre szükségem volt, hogy jó apa legyek. Bár az előadások a filmben nem egészen ugyanazok, biztos vagyok benne, hogy volt néhány verzióm az apámmal folytatott párbeszédekből.

De azt mondtad, hogy ő egy különc ember volt, mit értettél ezen?

Tudod ő egy okos fickó. Azt érzem, hogy ha az apám visszament volna a középiskolába, valószínűleg ugyan azt tapasztalta volna, mint Mike a filmben. Először azt gondolná, hogy odaszögezték, aztán talán belehúzna, és aztán valószínűleg elég jól irányítaná.

Néha hiányzik, hogy normális tinédzser életet élj?

Ha nyilvánosan innál, valószínűleg volna valaki, aki készít egy képet és eladja. Azt hiszem, hogy most az életemet a legteljesebben élem és határozottan élvezem, de vannak lehetőségek, hogy egyedül legyek. Érzem, hogy ez egy tanulási folyamat. Az életemet határozottan a kamerák és reflektorfényen kívül élem. Ez egy kicsit kellemetlen, mert nincs spontán cselekvés. Ez tudatos, de még mindig mókázok.

Vakbélműtéted volt a Megint 17 forgatása alatt és másnap már forgattál, ez igaz?

Amikor ez történt, amint felébredtem, emlékszem, hogy a kórházban voltam és az apám hívott, nagyon fájt, de ő azt mondta, hogy csak 24 órára van szükséged, hogy felgyógyulj, és vissza tudsz menni dolgozni holnap. Tényleg?- kérdeztem. És 24 órával később fel akartam állni és nem tudtam mozogni. Nem volt mit tenni, úgy éreztem, elvesztettem az egész hasizmomat. Alapvetően a problémánk nem csak az volt, hogy veszélyeztettem a "Megint 17" befejezését, de ott volt a "Én és Orson Welles" film is és csak 1-2 nap volt köztük. És minden nap, amit a vakbélgyulladás miatt elszalasztottam, veszélyeztette a High School Musical 3. részét. Nem csak az én időmet pazaroltam; egy csomó ember idejét pazaroltam el.

Milyen céljaid vannak színészként?

Még mindig tanulok, még nem vagyok teljesen kész. Van millió apró tényező, ami benne van. Mindig mikor megnézek egy filmet, megváltozik a véleményem vagy a nézetem, hogy mit akarok csinálni. Ez nem egy 10 lépcsős folyamat. Mindenki tudni akarja, hogy mi a tervem. Én teljesen élvezem, hogy nincs tervem.

Van ideálod?

Persze, egy csomó fantasztikus színész van, például Matt Damon, George Clooney, vagy srácok, mint például Michael J. Fox, minden bizonnyal letették a bélyegüket ebben az üzletben. Csodálom őket a munkaerkölcsükért és a választásaikért, de nem fogom lemásolni az összes filmjüket.

Még mindig vannak terveid, hogy később egyetemre menj?

A leghatározottabban. Ez most éppen egy csereügylet; megpróbálom megtalálni az időt, és hogy mit tanuljak. Határozottan akarom.

Van valami, ami aggaszt?

A világvége! Nem, nem igazán, azt gondolom, hogy túl rövid az élet.

Az a hír járta, hogy Johnny Depp fiát fogod játszani a "Karib tenger kalózai" 4. részében. Az igaz?

Nem. Tudod mit? Az emberek kérdeznek, de azt kívánom, bárcsak hallottam volna. Bárcsak megerősíthetném. Sajnos ez most csak egy szóbeszéd. Tegyük keresztbe az ujjainkat. Szeretném megcsinálni, csodálatos volna!

Van egy fotósorozat az US Interview magazinban, ahol félmeztelenül voltál egy nővel. Miért csináltad?

Ez egy fantasztikus fényképész volt és az Interview magazin egy nagyon tuti lap. Gus Van Sant beleegyezett, hogy meginterjúvoljon és én hatalmas rajongója vagyok a munkájának. Alkalmanként beszéltem vele, ő igazán nagyszerű fickó. Egyszer van ilyen az életben.

Van sok rajongói levél, ami személy szerint téged ér el?

Abszolút, egy jó nap van a héten, mikor leülök és próbálom átverekedni magam a rajongói leveleken. A szüleim és barátaim is segítenek, hogy túljussak rajtuk. Ez egy esős napon mindig nagyszerű. Nagyon felemelő.

Mivel magyarázod a tini komédiák és a Disney musicalek szédületes sikerét? A fiataloknak különleges szüksége van egy fajta békés világra?

Azt hiszem, hogy kezdjük érezni egy új generáció hatásait. Szeretem a stílusukat. Boldogok, élvezik a felemelő filmeket és nem szuper cinikusok. Azt hiszem ez nagyon csodálatraméltó és őszintén remélem, hogy a tendencia folytatódik. Ez az a világ, amiben lenni akarok és ezek azok a filmek, amiket szeretek nézni.

Mi a "Megint" 17 üzenete a te szemszögedből?

Azt hiszem az üzenete az, hogy éld az életet a lehető legteljesebben és ez egy film a család fontosságáról is. És azt is mondja, hogy mindegy hány hibát vétettél a életedben, nem tudsz a múltban élni. Ne firtasd, ne élj sajnálattal. A hibák tesznek azzá, aki vagy.

Van már olyan közelgő projekt, amiről beszélhetsz? Az "Én és Orson Welles"-t említetted.

Ez még nem biztos, de van egy film, aminek a címe "Charlie St. Cloud élete és halála." Ez nagyon mókás lesz.

Még együtt vagy Vanessa Hudgens-szel, az a szóbeszéd járta, hogy eljegyeztétek egymást?

A szenzációhajhász lapokban, ha nem házasodsz, akkor szakítasz. Ez nevetséges.


Zac Efron:


* mostanában vezeti a legbefolyásosabb és legszebb emberek listáját a világban
* az öccse, Dylan még mindig középiskolába jár és Zac időről időre meglátogatja
* ő is kedveli a Twitter ötletét, de nem osztaná meg az üzeneteit a nyilvánossággal
* néhányan azt mondják, hogy ő szeretne lenni a következő Leonardo DiCaprio;
* Efron nagy rajongója a munkájának, mindig hízelgő számára, ha a lányok neki sikítanak a vörös szőnyegen.
* Azt kívánja, hogy neki is legyen valamije, amiért sikíthat."


Most komolyan Zachy, Kedves, nincs meg az a valami...vagy valaKi!? :)

Fordította: ;o).
Eredeti cikk: Unicum.

7 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Sziasztok!

Nagyon jó,nagyon klassz ez az interjú,hú.:)Köszönet érte!!:)

Nagy kérdések,komoly dolgok,érett, felnőtt gondolatok,és frappáns válaszok.:))

És naná,hogy a hibák tesznek azzá,aki vagy.:))

Fant írta...

Köszi a fordot ;o)! :)
Az interjú utolsó mondata kőkeményen ott van. Világos, hogy ennyit az ezekről a dolgokról, ennyire profán őszinteséggel nem is mondta ki még talán.

Az egyetem kérdésköre érdekes azért, gondolom csak úgy szórakozásból szeretne tanulni valamit ami érdekli. Idő az nem igazán néz ki, hogy lenne rá, de azért maga az egyetem neki felesleges is, jó nyilván ami érdekli az szívesen tanulná...

A Megint 17-el kapcsolatban elmondhatjuk szerintem, hogy ez apa-megjelenítés jól sikerült a részéről.

Nem lehet túl egyszerű színészként megtalálnia az igazán neki megfelelő utat, amíg úgymond kvázi könnyen nagyon nagy sikere lehet. Úgy értem, mindegy mibe fog, a rajongói döntő többsége vevő rá. Habár talán pont ezért gyorsan kellene valami szokatlan.

Az Interview magazinos kérdésnél olyan kitérő választ adott, hogy azt tanítani kellene.

A Disney musical-ek szédületes sikere: jó felé kapirgálnak. Talán annyival lehetne megspékelni a dolgot, hogy nem csak egy új generáció fogadja nagy örömmel a hasonló filmeket, nem igazán merik kimondani, hogy bizony minden korosztályból vonz nagyon-nagyon sok nézőt és érdeklődőt.
Persze oké, az új generáció a többség mondjuk úgy. De az feltétlen öröm, hogy ekkora bődületes sikereket lehet elérni ilyen pozitív filmekkel.

A MAOW: csak jönne már! Várom nagyon, remélem az idén még sor kerül rá.
És hát várom az új projektet is természetesen.

;o) írta...

Halihó!
Szívesen! Mikor elolvastam a cikket, azonnal tudtam, hogy ez nekem való. Nagyon szerettem. Őrült jól reagált le mindent és ha eddig nem érte volna el a tiszteletemet (és ugyebár ez nem igaz), akkor most ezerszeresen is azt érzem, hogy tisztelem amiért így tudja megélni az életet, ennyi idősen.
Csak f.é szavait tudom ismételni: érett gondolatok, frappáns válaszok. Sokan tanulhatnának tőle a saját korosztályából (is).

Fant, az egyetemi résznél , ahol keresi a lehetőségeit, absolutely te jutottál eszembe. Vajon miért???

By the way, megérkeztek a bizonyítványok hozzánk! Nem tudom van-e büszkébb anyuka a világon ma nálam. Na jó, talán az, akinek az összs gyereke kitűnő lett. De én sem panaszkodhatok: egy kitűnő és egy 4,6-os átlagú bizi lett a mai meglepim....
Apró dolgok, amiért érdemes élni!

(f.é.) írta...

;o),nyugodtan legyél csak büszke anyuka van miért!:))
Én is büszke vagyok,pedig a bizik lehettek volna kicsivel jobbak is,de a mi családunk tagjai nem a kemény lapok,hanem a művészeti lazulás kitűnő "mesterei".:))

Fant írta...

Gratula a szép bizis anyukáknak! :) Legyetek csak büszkék magatokra és az elkövetőkre :)

Szóval ;o), én jutottam eszedbe az egyetemes résznél - hát nem is értem miért :)) Érdekes egy kérdéskör különben tényleg és nem egyértelmű, hogy azt mondhassam rá, hogy jól mondja vagy nem, nehéz egy kérdés. Nem könnyű, hogy elég-e, ami most van, vagy kell a másfajta kihívás.

És tényleg, ma f.é. volt a Találó, jó kérdések, komoly, érett válaszok, tartalmas interjú, nem sablon egyáltalán, ritka jó. Újabban egyre másra kerülnek elő a kicsit különlegesebb interjúk, a GQ, V múltkori UK InStyle interjúja, most ez is, teljesen jó nekünk :)

;o) írta...

f.é, ahogy írod a művészeti lazulás is fontos összetevője a jó közérzetnek és az előrejutásnak - én igyekszem a balancot megtartani, mert itt hamar elszabadulnak az indulatok ezen a téren ;o)

A MAOWnál kicsit megtorpantam, lehet, hogy LL vagy Ditta okossága lendíthetne a bizonytalanságomon. Ez a "nem biztos" felelet ugyanis elbizonytalanított, márcsak azért is, mert annyira vártam már a filmet és nagyon sajnálom, hogy még mindig semmihír sincs róla és nem is vállalja fel senki az onformációáramlást ezzel kapcsolatban.

Fant írta...

;o), nem tudom már, hogy hol olvastam, vagy két hónapja, a lényeg az volt, hogy Angliában egy bizonyos filmforgalmazó veszi meg a MAOW-t, több másik filmmel együtt, és a jövő év elején tervezik bemutatni...
Sajnos csak ennyire emlékszem, forrást már elhagytam. Ami pozitív lehet ebben, hogy képben vannak a filmmel. Valami csak lesz vele, leforgatták, az eddigi vetítések alapján a kritika szerette, vannak benne nagy nevek is, zavar ez a bénázás körülötte engem is.