2009. jún. 29.

Zack Snyder okos filmjéről

Múlt szerdán, június 24-én Zack Snyder megjelent a "Watchmen" Blu-Ray-n való megjelenésének sajtótájékoztatóján és készített vele egy interjút Devin Faraci is a CHUD-tól. A rendező úr frissítette eddigi információinkat készülő filmje, a "Sucker Punch"-csal kapcsolatban és ráadásul meglepetést is okozott azzal, hogy a filmet PG-13 besorolással tervezi mozikba küldeni, azaz, hogy már 13 éven aluliak is megnézhetik a filmet, persze felnőtt felügyeletével.

Zack ezzel megmásította korábbi terveit, mely szerint ahogy legtöbb produkciója, a "Sucker Punch" megtekintése is csak 17 éven felülieknek javasolt amerikai mérce szerint. Ennek ellenére a "300" direktora hiszi, hogy az új besorolás miatt nem kell puhítani, lágyítania a cselekményen. Ha az "Elrabolva" lehetett PG-13-as, ezt a filmet is meg lehet csinálni úgy. Így gondolom. Azért, mert ez inkább fantasztikusabb. Nem igazán hal meg a fimben senki. - vallotta be.

Zack magáról a filmről is nyilatkozott. Szerintem a 'Sucker Punch' egy okos film. Igazából egy kihívás és r*hadtul keménydió. A vége, amit kap... sötét! De r*hadtul akciódús, nincs párja. Reméljük, hogy az akciójelenetek, amiket megcsinálunk túl vannak a mutatókon, és ez nem vicc.

Amerikában 2011. március 25-én megjelenve, a "Sucker Punch" egy fiatal lányt(Emily Browning) helyez a középpontba, akit goromba mostohaapja elmegyógyintézetbe zárat. Hogy túlélje az új helyet Babay Doll egy fantáziavilágba vonul vissza, ahol egy menekülési tervet dolgoz ki. Ahogy Zack Snyder mondta, az akciófilm a képzelet szüleményeinek teremtényeivel vagy második világháborús katonákkal fog keveredni, de még mindig a valóságban gyökerezik.

Teljes nőszereposztás, ami a "300" ellentéte.- magyarázta. Egy lányról szól, akit bolondok házába zártak a '60-as évek végén, és azt képzeli, hogy ki tud szökni onnan. És a szökés fantáziájában éli át ezeket a őrült kalandokat a fejében, ahol hol a jövőbe, hol a múltba megy.

Az akciót illetően Snyder elárulta, hogy a bezárt Baby Doll és társasága minden fajta teremtménnyel meg fog küzdeni. Szeretem a harci koreográfiákat és szeretek képes lenni arra, hogy lássam, mi történik az akcióban. - mondta a 43 éves rendező/producer. Amikor a lányok harcolnak, például amikor útjuk során megölnek egy bébisárkányt, megölik az összes ilyen ork-szerű lényt és belépnek egy ajtón, egy klasszikus, igazi Navy SEALs stílusú szoba látszik. Vannak fegyvereik, de mitikus lényekkel, lehetetlen teremtményekkel küzdenek. Minden kézzel vívott harc brutális, mert Damon [Caro] rendezett minden harcot a 'Bourne'-ben és ennek megvan az a hangulata.

Végül lezárásként a rendező korábban elmondott felcsigázó szavai...:

A barátommal írtam, Steve [Shibuya]-vel és 5 éve dolgozok rajta. Ugyanolyan őrült, mint minden más, amit valaha csináltam. Egy olyan film, amit senki nem tud megcsinálni azzal a befejezéssel és témával, amije van. Mókás, hogy mi abban a pozícióban vagyunk, hogy megcsinálhatjuk.

Forrás: AceShowBiz; WorstPreviews 1 2.

7 megjegyzés:

Fant írta...

Állati, óriási, nagyon-nagyon várom! Az biztos, hogy Snyder filmjeiben a harci jelenetek koreográfiája végletekig kidolgozott, és eszméletlenül látványos, a lassításokkal együtt, így aztán ezt várom most is. Őrület, hogy V is benne lesz egy ilyen filmben!

Emberek, mit gondoltok a PG-13-as besorolásról?
Ha van rá igény, mondok egy filmet, ami szintén ilyen besorolású, de iszonyat kemény.

És azért szerintem, tény ami tény, hogy az ilyen besorolású filmek jutnak el a legszélesebb közönséghez, vagyis ezek hozzák a legnagyobb pénzt. És bár nagyon fura elsőre, hogy egy ilyen filmet, mint ezt, már amit eddig tudunk róla, ilyen kvázi alacsony besorolásúra teszik, de bőven lehet attól még félelmetesre és hatásosra készíteni.

Nem tudom egyébként hová lehetne még fokozni a várakozásaimat ezzel a filmmel kapcsolatban :)

És Watchmen megjelent odaát már Blu-ray-n? Hm, mondjuk kb itt is az ideje.
Andi, mi újság ezzel a filmmel? :))

Névtelen írta...

Most nagyon sok infót kaptunk a filmről, esetleg vállalhatok egy fordot majd. Főleg az akciójeleneteket hangsűlyozzák, és hogy ugyanakkor fantasztikus filmről van szó. V-nek ez hatalmas kihívás lenne, de maga Snyder is nagyoz izgatott. Ezt akkor lefoglalom majd fordításra, de így is marad még bőven.

A PG-13-as korhatár először meglepett, főleg a bordélyházas dolog miatt, de ha jobban belgondolunk, olyan sokat nem változtat. Azt viszont nagyon remélem, és szerintem valószínű is, hogy 2011-ben Vanessa közönségének átlagéletkora 15 év felett lesz.

Fant írta...

Abban én is bízom LL, de biztos is különben, már csak annyiból is, hogy az azért még két év. Érdekes lesz majd, hogy a nagyon fiatal rajongók mennyire követik V-t az újabb filmjeiben - ahogy ez Zac esetében is kérdés, mondjuk a Megint 17 egyfajta választ már adott persze. V esetében a Bandslam, de inkább a Beastly lesz az első hasonló fokmérő.

A besorolás éppen változtathatna, mondjuk lehetne véresebb, durvább, ha mondjuk R besorolású lenne - de ahogy mondod, ha okosan csinálják nem sokat változtat.

És van egy film, ami szinten PG-13-as pedig nem igazán kellene annak lennie és az egy nagyon jó példa ide. Is :)

Névtelen írta...

Fiatal rajongók...a magyarokra alapozva negatív lenne a véleményem, de az amcsikat nem tudom kiszámítani, ott sokkal másabbak azért a körümények... Majd elválik.

A besorolást nem általánosan értettem, csak konkrétan ehhez az esethez. Na és melyik az a film, most már kíváncsi vagyok.

Fant írta...

A magyarok kapcsán jogosnak tűnik a negatívság, de szerintem még az amcsiknál is érdekesebbek a nagy európai országok rajongói, például a németek hisztériája őrjítő, bár mondjuk számszakilag egyelőre ott van a cucc. Az amcsiknál fogósabb dolog tényleg, bár a Megint 17 kapcsán a premier kormegoszlása már ígéretes volt. Meglátjuk.

A TDK volt PG-13-as, ami szerintem azért rettentően határeset, pláne, ha azt nézzük, hogy a Megint 17 is az. Meg pláne, ha Heath pszichopata Jokerét nézzük. Meg az egész film sötétségét. És mégis mennyire iszonyat jól érezhető volt az atmoszférája az egésznek, mennyire rettentő sötét volt az egész, meg hát, láttad te is, azért erre PG-13-at adni...
De megkapta és hogy jelenítették meg benne a dolgokat - ha csak hasonlót tervez Snyder a SP-nál, akkor már jó nekünk.

Névtelen írta...

Valahogy sejtettem, hogy a TDK lesz az:)) Szerintem nem szabadott volna olyan alacsony korhatárt szabni, a kisgyerekek ismerik a Batmanes rajzfilmeket például, úgyhogy agyon is előfordulhat, hogy a filmet azonosítják velük. És Ledger alakítása hihetetlenül meggyőző volt, éppen ezért nagyon ijesztő, de ezt már rég kiveséztük.
Ez alapján lehet ilyen a Sucker Punch is, és a pillanatnyi véleményem alapján minél keményebb, annál jobb:))

Fant írta...

Csodálkoztam is, hogy nem jöttél rá hamarabb :))
A számok azt mutathatják, hogy jó lépés volt a PG-13, de azért azt én sem tudom elképzelni, hogy lehetett erre ezt kiadni. Iszonyú lobbi lehetett benne.

Hát remélem is, hogy kőkemény lesz a Sucker Punch, a TDK példája legyen az etalon, aztán gond nagy nem lehet :)