2009. jún. 7.

Totális győzelem!

Meséink tengerentúli számai az elmúlt hétvégétől más nagyságrendben vizslathatóak, a hétvégi milliós összegek százezresre változtak – ám érthető ez, hiszen hét hét után a legtöbben megtekintették már a dühös tánc újkori képviselőjének kosárlabda-virtuóz projektjét, amivel néhány kritikus szemét már felnyitotta sikeresen, így hát az adatok ott kisebbek immáron, természetesen követjük tovább a számok alakulását, hiszen a Vörös-Varázs Turisztikai és Utazási Iroda képviselői árgus szemmel figyelnek, ezenkívül utazások nélkül, történjen bármi, már nem is záródhat hét.

Hátha még időugrást is eszközölünk, duplán árnyaljuk a képet és bolondítjuk meg érdeklődő utasainkat. Márpedig vissza kell mennünk az időben, mindenképpen, hiszen a zenerajongó Szellemet el kell vinnünk egy nagyon fontos eseményre.

Mikor összegyűlünk kedvenc fuvolás szerkesztőnk házában és szeánsz-szerűen körbeüljük a lámpást, éppen azon agyalunk, hogy mi is legyen az e heti dzsinn csalogató mű – meglepetésünkre a Szellem olyat tesz, amit nagyon ritkán: zene nélkül bújik elő lakából, ráadásul friss, fitt, kipihent, csodálkozunk is rendesen, ám ő elmondja, pontosan tudja hová kell mennünk, így megkímélte a Mesélőt az e heti agyalástól, úgyis lesz ott zene ahová megyünk.

Felkerekedünk – a Szellem már készíti a szőnyeget, ám a közösség úgy határoz, hogy ezúttal gyalogtúrát eszközöl Magyarország tájain keresztül-kasul, vidéken és a fővárosban, hogy kiderítsük idehaza mennyi nézőt nyűgözött le a 17-es alkotás. Persze mindez csak apropó, hogy szurkolhassunk legkedvesebb zenészünknek városa zeneiskolájában – tesszük mindezt e hét szerdáján, és, hogy ne maradjunk gyorsan számok nélkül, aznap, amikor az amcsik 38,932 dollárt ragasztottak hozzá a Megint a 17 bevételéhez.

Hogy a Szellemet se bántsuk meg, a szőnyeg jöhet, az útravaló kis elemózsiánkat felpakoljuk rá. Mikor megérkezünk a vizsga helyére, a Szellem minden utasra elegáns ruhát varázsol, túl sem öltöztet minket, de azért korrekten festünk.

Eljön a délután egy óra és megkezdődik a nagy vizsga, sorra mennek be a zenésztársak, ki izgul, ki kevésbé, ki fancsali kifelé, ki vidám – csak szerkesztőnkről sugárzik a magabiztosság. Mikor aztán mindenki levizsgázott, eljött az idő, hogy a Fuvolás Lány a szigorú tanárokból álló zsűrinek is bizonyítsa, pikolóban és diplomáciában nem akad párja széles e világon – a következő események zajlanak le; a Szigorúak szúrós tekintettel pillantanak Szerkesztőnkre és flegmán közlik vele, hogy akkor lehet kezdeni a skálát, minden etűdöt és az összes darabot, amit tud.

Ezen a ponton a Fuvolás Lány egészen diszkréten köhint egyet és elmosolyodik: Minden darabomat? – kérdi. A következő pillanatban a láthatatlan utasok azt látják, hogy a zenészünk átnyújt egy elsőre is igen vastag listát a kissé meglepett Szigorúaknak, akik mikor a papírt kihajtják az a nézőtér harmadik soráig ér – rajta minden egyes darabbal, amit csak Fuvolás Szerkesztőnk el tud fújni; benne Gabriel Fauré Berceuse-a, a Suhancos Bájolója, a Bonanza induló banzája, a Disney mesék főcímdalai, némi zúzás a Tankcsapdától, Mézgáék hitvallása – erre a zsűri azt mondja, hogy akkor talán a skálázástól mindezek után el is tekintenek, valójában az etűdöktől is, illetve azt kérik nagy tisztelettel, hogy mindezen darabokból egy tetszőlegeset elég lesz eljátszani. A Fuvolás Lány nem elégszik meg az egyszerűvel, hanem összeállít egy egyveleget a fejében és a listán lévő dalokból – a zsűri lenyűgözve, a Szellem az olvadás környékén, az utasok büszkék: az ötös garantált.

A kiváló szereplés után sétálunk a városban, néha egy-egy fagyizóban leülünk: mindeközben elővesszük a számainkat, kiemelten a hétvégén kiránduló, magasugrásról egy napra kerékpárra váltó atlétanőnk kedvéért. A nagy helyi helyzet az, hogy idehaza a május 28-31-ig tartó mozis hétvégén mutatták be a Megint 17 című alkotást, és rögtön a box office második helyén nyitott, nem sokkal lemaradva a legújabb múzeumi éjszakától.

A következőkhöz: kitartás és feszült figyelem szükséges, ne adja fel senki egy rakás szám következik! Így hát: az egész országot tekintve 33,435 néző volt kíváncsi Zac Efron legújabb projektjére, ami a számok nyelvén 34,938,840 forint bevételt jelent, tehát vigyázat, forint – nade mivel a forint-dollár árfolyam 203,90 – tehát egy dollárért ennyi forintot adnak, kicsi számolás során, amikor a forintban kapott bevételt osztjuk az árfolyammal, megkapjuk 171,352 dollárt, mint magyar nyitószámot! Szedjük szét egy kissé: 20,457 néző 21,376,830 forintot, vagyis 104,840 dollárt keresett a filmnek csak a fővárosban – illetve az össznézőszámból egy kivonással megkapjuk, hogy a vidék sem vallott szégyent: 12,978 néző 13,562,010 forintot hozott, vagyis 66,512 dollárt termeltek a fővároson kívül élő nézők a filmnek.

Hogy ez mekkora dobás? Hiszen a Kérdezőnk részéről joggal merülhet fel e feleletre váró szösszenet: 28,933 nézővel és 136,074 dollárral indult idehaza Hannah Montana mozis kalandja!!! Vagyis: totális győzelem az első hétvégén ZE és a laza 17-es számára!

Így aztán, minthogy az utasok közt fővárosi ott mozizó és fővároson kívül élő és mozizó egyaránt akad körbeveregetjük egymás vállát – hozzátéve, hogy mindkét fronton vannak még mesekönyvbeli tartalékok.

Nos – mindenki megvan? Mehetünk tovább? Bízom benne, hogy maradt még ébren valaki – szóval folytassuk!

Irány a szőnyeg, miután felfaltuk a rajta lévő kaját, elindulunk az amcsikhoz! Kivételesen nem a Szépség lát vendégül bennünket, hanem ezúttal a musical-kosárliga bajnoka, az amcsi Aladdin. Elkalauzol bennünket először a Nagy Film számai felé: 191,556 dolláros bevétel származott a DVD/blu-ray eladásokból május 24-ig, ami 9,686 darab lemez eladást jelentette. A Billboard Top Soundtracks listáján 32 hét után is megállíthatatlan a Közösségépítés zenei anyaga – egy helyet javítva a múlt heti pozícióhoz képest: a 7. hely az övé aktuálisan.

Lássuk a Megint 17 teljesítményét: a május 29-31-ig tartó mozis hétvégén 339,549 dollárt hozott a moziknak és a gyártó stúdiónak a film, aktuális számait 61,233,890 dollárra növelve! Na nézzük e héten mi volt a teljesítmény! Pünkösd hétfőjén 35,262 dolcsi, a hét első munkanapján, mikor suli is először volt, érdekes módon nőttek a számok, konkrétan 42,782 dollár, a nevezetes szerda számait már ismerjük, csütörtökön pedig 42,046 dolcsit kaszáltak vele. Az amcsi összbevétel június 04-el bezárólag: 61,392,912 dollár! Testcsere kategóriában amcsi számokat tekintve minden idők 3. legmagasabb bevétele ez!

Szőnyeg, teleport, romantika, nagyvilág – a következő percek rövid összefoglalója.

Argentínában 52,311 zöldhasút hoztak össze a május 21-24-iga tartó hétvégén – lám, nem csak az Angyalokat kedvelik hanem a laza filmmel bizonyító mesehőst is, amit összesen 369,184 dollárjuk jelez, három hét alatt.

A szomszédos Ausztriában a Mesélő kiélheti a német nyelvvel kapcsolatos hajlamait és megtudja, hogy 114,729 dollár esett le május 22-24-ig, két hét alatt pedig 402,276 dollár! Akkora pörgésben vagyunk, hogy az utasok elrángatják Aladdint, 'majd németezel máskor' felkiáltással.

Pörgés tovább: Belgium és Luxemburg a következő állomás, május 6-10-ig tartó hétvégén volt a premier, 188,580 dolcsival, melyet a második hét 21%-os növekedése követett 211,179 dollárral, majd a május 20-24-es hétvége 191,220 dolláros bevételt hozott, ami változatlanul több, mint a premier adatai – összesen 720,398 dollár a bevétel ott. Leglazább utasunk hozzá is teszi, hogy nem érti miért vagyunk ezen meglepve – Hollandia, a lazaság hazája, itt van a szomszédban.

Bulgáriában, már 720,398 dolcsinál tart a film, tudjuk meg az ország felett suhanva.

Közép-Amerikában tesz le a szőnyeg legközelebb, közelebbről Costa Rica, El Salvador, Guatemala, Honduras államokat foglalja magába e megnevezés, 81,314 dollár az egy hónapos bevétel itt.

Május 24-én a horvát tengerparton tartózkodunk, bár senki nem hozott fürdőruhát, de a Dzsinn megold minden hasonló gondot és aki akar megmártózik a tengerben – közben fényt derít a legújabb adatokra: összesen 73,144 dollár!

Németből sosem elég – Aladdinnak legalábbis, más ennyire nem lelkes, de nagyvonalúan hagyják őt kibontakozni, így megtudja, hogy 978,986 dollár a második hétvége adata. A Fuvolás szerkesztő a bringázó atléta hamar ráunnak a Mesélő terjengős eszmecseréjére, és még jobb német tudással, mint Aladdinnak van, gyorsan kiderítik, hogy 2,780,811 dollár az összes bevétel kettő hét alatt! A második hétvége csupán 31,8%-os csökkenést hozott, ami egészen jó egy ekkora országot figyelembe véve.

Eljön a mesekönyv összes romantikus hölgyének országa – Görögországba teleportálunk a szőnyeggel. Szintén tengerpart, sőt bámuló görög srácok, akik különösebben nem szégyenlősek sem diszkrétek, így aztán beszélgetésbe kezdenek az összes hölgy utassal – akik azonban feladat elé állítják őket: mondják mik a "17 xana" legújabb számai és talán válaszolnak egy-két kérdésre. Ekkor a napbarnított görögök elsomfordálnak – viszont, a Mesélőhöz egy igen csinos helyi lány odasétál és megsúgja: 22,842 dolcsi aktuálisan és 241,295 dollár három hét alatt. A Mesélő szeme felcsillan, ám az utasoké is, akik elunták a romantikus tengerpartot és diplomatikusan megköszönik a görög lánynak az infót és egy együttes erővel feltuszkolják Aladdint a szőnyegre.

Megyünk a japánokhoz, akik különösebben nem varázsoltak - 115,122 dollárt termeltek a második héten, összességében így 534,266 dolcsinál járnak, ami a lelkesedésükhöz képest nem túl nagy eredmény, noha hétközbeni 202,559 dollárjuk önmagában érdekes és szép szám.

Végül látogassunk a spanyolokhoz, egyben hagyjunk meg pár országot látogatás szempontjából a jövő hétre: 71,802 dollár a negyedik hét végének eredménye, 1,788,034 dollár a négyheti eredmény itteni romantikus utazásaink kapcsán.

Lássuk hát az összesített számokat e mai hosszúra nyúlt mese végén: A Megint 17 című film tengerentúli bevételei június 04-el bezárólag 61,392,912 dollár, a nemzetközi adatok többnyire május 24-el bezárólag: 49,749,820 dollárt tesznek ki, a legújabb Efron film ezzel egy újabb szép kerek összeget lépett át, összesített bevétele immáron: 111,100,686 dollár!

Hogy is engedhetnénk el a HSM széria megkoronázását jelentő Senior Year alcímű Nagy Közösségépítő Filmet – a DVD/blu-ray eladásokból származó összeg május 24-ig 55,336,637 dollár!

Írta: Aladdin, alias Fant.
Forrás: OTP; Billboard; Origo 1 2; Odeon; The Numbers 1 2; IMDb; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14.

10 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Köszi a mesét!:)
A muzsika élvezetes a gyalogtúra izomlázas a fagyi hűsítő,és a HONI bevételi adatok kecsegtetőnek bizonyultak!:))

Fant írta...

Szívesen! :)) Már az hittem mindenki pánikszerűen elaludt a mai mesén :)
Nagyon érdekesek a magyar számok valóban, nálunk is lenyomta a HM-et, mégpedig simán - meglepő. Pozitív meglepetés persze :)

Névtelen írta...

Jó mese volt, köszönjük!:)
Egész jónak tűnnek a magyar számok, a japánokon viszont csodálkozom.
Ditta vizsgája nagyon vicces lehetett ezek szerint:D:)
Mindig is voltak túlzások a mesékben, de a némettudásommal kapcsolatos nagyon erős volt...szerintem még mindig a vásárlás az egyetlen helyzet, amit valahogy megoldanék:D
Egyébként a mai bringatúrát félbe kellett hagyni az eső miatt, ennek köszönhető a gyors fordítás:))

Remélem, a jövő héten lesznek török számok, ugyanis azt a mesét már nem lesz alkalmam elolvasni, és az utána következő keletkezésénél is náluk leszek:)

(f.é.) írta...

Aludni?:)
Nemsokára,csak borogatást készítek a lábamra(izomlázügyileg).:))
No és persze a fejemre is számügyileg,mert most több van belőle,mint az előző mesénél.:))
De ettől garantált a szunya,tehát: jó éjt nektek!:)

Fant írta...

Két hét Törökország, LL, nyaralás? :)
Azért hátha találsz netet ott, legalább egyszer egy héten :)
Június 19. a török premier, úgyhogy csak a visszatérted után lesznek onnan számok - de tudod, majd időugrással megoldjuk.
A japánok negatív meglepetés. Noha a HSM 3 sem ott domborított a legnagyobbat, de azért ez meglepően kevésnek tűnik. Pláne a hiszti fényében.

A némettel kapcsolatos meserész bizalomra épül - különben ha a vásárlás megy, nagy gond már nem lehet :)

Ditta vizsgájának megjelenítése reméltem, hogy kb jól sikerül :)

Több a szám tényleg, f.é., és mind még bele sem fért, frissítettek egy nagyot az amcsik :)) Jó éjt neked! :)

Névtelen írta...

Egy hét, vasárnap megyünk és következő vasárnap jövünk. De ez így pont két mese.
Biztos lesz net, de nem hiszem, hogy gyakran lenne alkalmam hozzáférni, meg amúgy is ki lehet bírni egy hetet:)
Most, hogy Pécs után az egész országban bokáig lejártam a lábam, én is mentem. Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Értem, szóval így. De akárhogy számolom a második, ha mást nem hétfőn meglehet, olyan pedig már volt, hogy zárás helyett indítás volt a mese neked, így akkor csak egyet kell kihagynod. Persze-persze, ki lehet bírni egyértelműen :) Jó éjt!

Andi írta...

Én is köszönöm a mesét!:) És ha már 17 - ma én is láttam a filmet a fiammal :))

Jó éjt Mindenkinek!

Névtelen írta...

helo mindenkinek
ditta,linkluvor emlékeztek mikor kérdeztem hogy mi lehet annak a könyvnek a cime amit vanessa olvas a bandslam-ben? azt sajnos még mindig nem tudom de itt egy kép és hát ha ti jobban ki tudjátok olvasni a könyv cimét
http://justjaredjr.buzznet.com/gallery/photoitemfull.php?yr=2009&mon=06&evt=bandslam-stills&pic=vanessa-hudgens-bandslam-stills-04.jpg
xoxo laura

Fant írta...

Szívesen, Andi :) Akkor a ti számaitok a következő mesében lesznek olvashatóak :)