2009. jún. 21.

Fényes nap vár!

A klasszikus és a speciális meséknek egyaránt nagy-nagy erénye a kiszámíthatatlanság, hiszen ha ismerjük a fordulatokat, akkor egy izgalmi forrással kevesebb jut és már csak a megvalósítás marad amiért izgulhatunk, hogy vajon, mennyire sikerül a saját 160 centijét megugrania a mesének – nos: ez alkalommal a Mesélő múlt heti okfejtését lehet egy végtelenül elegáns mozdulattal beledobni a hátunk mögött lévő kukába, mert a Zac Efron vezette Megint 17-es film nem kis meglepetést okozott odaát; így aztán, noha számos mesebeli fordulat a megszokott módon zajlik majd ezúttal is, de a számok kiszámíthatatlansága kárpótlás és nagy plusz mindezért.

Hol is kezdjük a nagy utazgatást, hol is kezdjük – kezdjük mindenképpen valahol idehaza. Legkedvesebb Fuvolás Szerkesztőnk elő is veszi hangszerét és a szeánsznak megfelelően egy dalt készül eljátszani rajta, össze is szedi minden levegőjét, lélegzik mélyeket, mert egy rockdal következik pikolón – az Eddától a Hazatérsz című dal, a mesekönyv egyetlen olimpikon atlétanője ma aktuális hazatértének tiszteletére.

A szellem meg is jelenik, a Fuvolás Lány kifújja magát és némi kis szikrával a szemében sandít a Mesélőre, amiért megint egy rockdalt kellett elfújnia, valami könnyedebb mű helyett, de el is határozza, hogy bosszút áll, oly módon, hogy a Szellemmel együtt érkezett szőnyeget hazai turnénk során Aladdinnal cipelteti, aki persze nem mond nemet.

A Szellem gyorsan gratulál is a Fuvolás Szerkesztőnek a Fejek-projekt további bővüléséhez – majd láthatatlanná válik, és a Front-emberek ezúttal egy tetszőleges, 80,000-es lakosságszámú városba látogatnak, mégpedig abból a párhuzamból kifolyólag, hogy 80,158 néző látta június 14-ig a Megint 17 című alkotást országos viszonylatban.

Ebben a tetszőleges városban ezúttal hezitálunk, mit is tegyünk, a múlt heti sörözés a legtöbb utast megragadta – ám a Fuvolás Lány int: Inkább most együnk valamit, úgy hátha nem leszel annyira unalmas, mint a múlt héten, mikor ivás közben meséltél!

Mit volt mit tenni, beültünk hát egy pizzériába és rendeltünk egy családi pizzát, vagyis többet, mert egy kevés lenne, de a hangsúly a családin van mindenképp. Szóval miközben majszoljuk a pizzánkat, amin mindenféle jóság található, közben két falat közt Aladdin rákezd a számokra: június 11-14-ig immáron a harmadik hétvégéjét teljesítette a 17-es film, és a fővárosban máris lepipálta a Disney szőke parókás üdvöskéjét, lássuk, hogy mi módon.

5,293 néző
tekintette meg a múlt hétvégén a filmet, ott ahol sokféle utasunk mozizik; romantikus, kíváncsi, sportoló – és termeltek a fővárosiak három nap alatt 5,555,380 forintot, nos, mivel a forint-dollár árfolyam ismételten változáson ment keresztül így most 201,10 az aktuális árfolyam, mint középérték, úgyhogy ha ezzel számolunk 27,625 dollár az aktuális bevétel, és ami még sokkal érdekesebb, hogy a három heti budapesti bevétel, képzeljétek el, hogy 48,523,870 forint, ami már felül is múlja 35,550 forinttal Hannah Montana számait, mindezt Efron barátunk filmje 46,638 nézővel érte el, összesen három hét alatt, ami nem kis teljesítmény. Hogy dollárban mennyi is ez az összeg?

Nagyon jó a kérdés: 241,292 dollár összesen eddig Budapesten.

Fuvolás Szerkesztőnk ekkor úgy dönt, hogy rendel magának egy pohár sört, ha már a múlt héten kimaradt, és mert egy kissé könnyebb úgy elviselni a számtengert. Így aztán minden Front-ember tartja még magát, úgyhogy lássuk akkor mi a helyzet vidéken – 4,202,720 forint azaz 20,899 dollár a múlt hétvége három napjának az eredménye, összehozta mindezt 4,458 néző a fővároson kívül.

Hogy a Budapesten kívül mozizók összességében mennyit tettek hozzá a 17-es film bevételéhez három hét alatt? A kérdésre a válasz: 32,309,020 forintot, nemzetközileg értékelhető valutában kifejezve pedig 160,661 dollárt! Nézzük akkor a Megint 17 magyar összbevételét három hét után: 80,832,890 forint vagyis 401,954 dollár az eredmény!

Induljunk hát, miután mindenki lenyelte a pizzát, és miután egyet elvitelre is kértünk, hogy a jövő heti utazásunk elején átadjuk a most lemaradó LL-nek, szóval induljuk a szőnyeggel az ő kedvenc népéhez, látogassuk meg az amcsikat és a számaikat.

A landolás ezúttal nem LA-ben lesz, hiszen egyik kedvencünk sem tartózkodik jelenleg a városban, hanem a hónap cseleként Montrealban vannak mindketten – így hát, ha a hegy nem megy Mohamedhez alapon, Kanadában landolunk, mégpedig egy egészen különleges fesztivál kellős közepén, annak első napján, a 30,000 látogató közt, természetesen közvetlenül a Szépség és a Mister mellett – naná, hogy a Virgin fesztiválra látogattunk el, de csak a lazulás, mint olyan egy nagyon fontos dolog. Miközben a Black Eyed Peas fellépését élvezzük, mely zenekarral még kedvenceink is fotózkodtak – hiába az idoloknak is vannak idoljaik - és amely zenekar egyik tagjának még a Wolverine filmhez is igencsak köze van, nos mindeközben a Kétlábonjáró Szépség simán túlkiabálja a zenét és örömmel újságolja, hogy a HSM 3 DVD/blu-ray kiadása 6,741 példányban kelt el június első hetében és egyben 3,101,478-ra tornázta fel az eladott példányszámot, és 136,723 dollárral növelte a film ebből származó bevételét aktuálisan. A 8. napja egy különleges modern mesén dolgozó Szépség azt is elbűvölő mosollyal meséli, hogy a Billboard Top Soundtracks listáján 34 hete szerepel a film, most éppen a 9. pozíció az övé – 34 hét a Top 10-ben, nem semmi, gratulálunk is neki hozzá.

Ezzel át is adja a szót a nemsokára szintén a fesztivál helyszínén dolgozó kedvesének, hogy az egyensúly tökéletes legyen, aki egészen kiváló számokkal örvendeztet meg bennünket. Meséli, hogy olvasta, hogy népének leglelkesebb támogatója éppen külföldön lazul és, hogy ezért nem tudja figyelemmel kísérni a számokat, ezért hát országának filmszínházai elhatározták, hogy a 17 Again-t vetítő mozik számát 166-al növelik, így a múlt heti mesében előadott 222 mozi 388-ra bővült – a bevételek is ennek megfelelően alakultak!

A 9. hétvégén, ami szintén egy mesés szám, 95%-al nőtt a film bevétele az előző hétvégéhez képest, így a múlt hét végén, június 12-14-ig 415,883 dollárt hozott! Így a hétvégén aktuális bevétel 62,144,014 dollár volt. Igen ám, folytatja, de a hétvégi nagy számok hétközben is szépen folytatódtak, már meséli is: hétfőn, amikor LL évzárója volt, 66,652 dolcsival emlékeztek meg erről, kedden 27%-os növekedés, vagyis 84,648 dollár volt a szám, szerdán minimális csökkenéssel 79,159 dollárt hozott a film, csütörtökön pedig a minimálisnál is kisebb csökkenéssel 77,188 dollár volt a bevétel. Így aztán e rendkívül szépen stagnáló hét után a Megint 17 tengerentúli bevétele 62,451,661 dollár!

Folytassuk utunkat, szőnyeggel, szellemmel, kedvenceink személyes jelenléte nélkül, legyen az első cél Ausztria, lássuk, hogy a Mesélő számára szimpatikus nyelven beszélő sógorok június 5-7-ig a 4. hétvégéjüket teljesítették Efronnal, hoztak 38,497 dollárt, addig összesen 649,718 dollárt. Kacsintunk egyet hasonló nevű utasunkra és biztatjuk, nem elérhetetlen a magyaroknak sem ezen összeg.

Legyen a következő állomáshelyünk Chile, az időugrós időpont az előző országnak megfelelő, ott már 7 hete megy a film legutóbb egyetlen moziban, onnan 265 dolcsit számolhatunk meg, összesen pedig 134,800 dollárt.

Utazzunk egy különleges országba, Equador legyen a helyszín, ahol 9,878 dollár gyűlt össze a vetítés 4. hetében, ugyanabban az időpontban, ami az előző két országé is, itt összesen 153,670 dollár az össz-összeg.

Lássuk a finneket, a múlt hétvégén, friss, ropogó számaik a következők: 30,653 dollár a második hétvégén és 137,678 dollár két hét alatt.

Ezen a ponton a sok kis százvalahányezres összegre kezdenek ásítani az utasok, így aztán Aladdinnak elő kell jönnie valami élénkítővel – kik mások alkalmasok erre legjobban, mint a hollandok, induljunk hát oda.

A 8. héten a lista 8. helyén áll a film, 59,865 dollárt hozva aktuálisan, összesen pedig – és itt jön már az élénkítő szám – 2,183,088 dollárt! Ezzel a számmal már 552,684 dollárra megközelítették a HSM 3 helyi bevételét, amit nem sok más ország mondhat el magáról!!

Malajzia a következő célunk, elvileg náluk június 04-én volt a premier, habár számos forrásunk furán viszonyul ehhez, na gond egy szál se, 122,704 dollár a nyitószám, az a biztos.

Nézzünk el Oroszországba is, megérkezvén, megpillantanak minket a helyiek és innen nem lóg ki a Mesélő alkatilag, sőt hozzájuk még majdnem kicsi is, ennek megörülvén Aladdint és az utasokat a szívélyes helyiek egyből vodkával kínálnák – ezt rendkívüli diplomáciai érzékét bevetve a Mesekönyv Szerkesztője utasítja vissza, noha oroszul nem tud egyikünk sem, de a szándékot megértik egyből kis jeltolmácsolással rásegítve persze. Nos, mesélik, hogy június 11-14-ig a harmadik hétvégéjét teljesítette a Megint 17, akkor 88,448 dollárt hozva, összesen pedig 1,796,442 dollárt teljesítve.

Utazzunk az orosz tél után jóval kellemesebb hőmérsékletű országba, irány Dél-Afrika, ahol már 9. hete van műsoron a film, az elmúlt hétvégével bezárólag, aktuálisan 26,345 dollárt hozott, kilenc hét alatt pedig 1,195,048 dollárt – ezzel azon országok egyike, melyek szorosan fogják számszakilag Wolverine-t és csaknem duplán pipálják le a Disney sorozatból lett mozifilmjét, a szőke hősnő főszereplésével készültet.

A végére jöjjön hát a régen látott Amerikán kívüli rekorder ország, utazzunk Nagy-Britanniába! 5,973 a 10. hétvége bevétel, ott ahol a helyi InStyle magazin laptárasai közül elsőként lélegzetelállító képeket készített a Szépségről – itt egyszerűen imádják mindkettőjüket, már a Nagy Film is rekorder volt, így a 17-es is az, 18,461,763 dollárját az amcsikon kívüli világban ország nincs ami csak közelítené akár! Így miután a pacsit leadtuk nekik, összesítsük számainkat.

Tehát: A Megint 17 című film a tengerentúlon június 18-al bezárólag 63 nap alatt 62,451,661 dollárt termelt – ezen összeget a nemzetközi vetítések további 61,435,365 dollárral növelték, így Zac Efron első, a nagyközönség számára is ismert, HSM utáni érájának filmje immáron 123,887,026 dolláros világbevételnél jár!!

Amíg csak lehet visszatérünk a High School Musical 3 – Senior Year című korszakalkotó filmhez: a DVD/blu-ray lemezek eladásából származó bevétele június 07-ig 55,632,159 dollár!

Készítette: Aladdin, "valódi" nevén Fant.
Forrás: FilmHu; Odeon; OTP; Billboard; The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 12.

44 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönjük a Mesét, végül nem kellett elvitelre kérni a pizzát:))

Annyit hozzáteszek, hogy az évzáróm pénteken volt, hétfőn kellett utoljára suliba menni.

Úgy látom, ebben a mesében elég sok meleg éghajlatú ország szerepelt, úgyhogy számomra teljesen megfeleltek a helyszínek. Ráadásul a szállodánál lejátszották párszor azt a bizonyos Boom Boom Pow című Black Eyed Peas számot, úgyhogy a fellépés is jó ötlet.

Egyébként most kaptam a hírt, hogy pénteken megyek az Atlétika OB-re Székesfehérvárra, 14:30-kor kezdünk. Ennyire azt hiszem egy versenytől sem féltem...

Fant írta...

Én bízom benned, LL! Legutóbb is jó voltál, közel volt a csúcsdöntés, ne izgulj, ne félj, jó leszel, menni fog! Fő a pozitív hozzáállás és au önbizalom, jó vagy, menni fog, sima lesz. Pénteken 14:30-tól szurkolni is fogok neked! :)

A mesét szívesen :) Az évzárót lehet, hogy félreértettem akkor... Nem úgy volt, hogy az utazás miatt nem tudsz részt venni rajta? :)

Örülök a sok tetsző párhuzamnak :) A helyszínekkel úgy igyekeztem, hogy ritkán látogatott országba menjünk - bízom benne, hogy jövő hétre megjönnek a török számok is.

A holland adatok egyébként csak nekem furák, hogy a HSM 3-at közelítik a számok?

Andi írta...

Köszönöm a Mesét és a Fényes utazást a Front-emberekkel :))

És gratula a számokhoz,elképesztően magasak :)

Székesen versenyed lesz pénteken LL?:) Én szombaton készülök oda éppen :)
Szurkolunk neked LL :)

b írta...

Szédületesek a számok :) A magyar rész megint kellemes meglepi nekem. Bár a kolléganőmtől is azt hallottam, hogy már alig várja, hogy láthassa a filmet, mert jókat hallott róla. (Megint 17)
Ha már szőke paróka, láttam a boltban HM szőke parókat :)

LL csak pozitívan! Tekintsd egy újabb klasz lehetőségnek ezt a versenyt, nem véletéenül jutottál eddig a lehetőségig :))

(f.é.) írta...

Héé,ma ismét jól elfáradtam veletek ezen az utazáson,és mi tagadás,a pizza is jól esett,ugyanis ma még vajmi keveset ettem.:))
És azt is bevallom titokban én is lehúztam egy sört,már csak a múltkori kirándulás emlékére is.:))

És ismét számos az adat,ez tisztára bekábít,a bárányok db számának fejbentartása ma kimarad nálam.:)
Köszönöm a mesét.:)

LL,a versenyhez sok sikert!:)

;o) írta...

Sziasztok! Szia LL, üdv újra a fedélzeten!
Többszörösen is meglepi ez az egész nekem. Kellemes családias légkör, éhezem, mint a 3. világ gyermekei és a magyarok a nagy recesszióban 32 millát kínáltak a filmnek 3 hét alatt. Vagy egyáltalán jól olvastam? Ki tudja. Az éhség már elvette az eszemet....

Ügyes voltál Fant, ez most csuszis volt!

Fant írta...

Szívesen a mesét mindenkinek :)

Igen Andi a Front-emberek, jó ötleted volt :)) A számok valóban nagyszerűek, azt nem is kell mondanom, hogy a nemzetközi adatok tovább növelik a saját világcsúcsukat :)

B, szőke paróka - nem mondod komolyan? :)) A magyar számok a véleményekkel együtt meglepően jók. Váratlan, hogy itthon ilyen sikeres legyen, de ez nagyon jó kis meglepetés mindig.

Örülök f.é., hogy pizza célba talált nálad is, tudod éhgyomorra csak nem utazhatunk ennyit :)) A sör pedig: hát persze, mégsem hagyhattad, hogy Ditta egymagában igyon :)))
És akkor az altató-jelleg is funkcionál :))

;o) - köszi, örülök, hogy tetszett :) A számok kapcsán a 32 millió ugyan jó adat, ha annyival kiegészíted, hogy a vidéki magyarok kínálták ennyivel a filmet :) A fővárosi adatokkal együtt a recessziónak még kevesebb látszata van, nézd csak meg újra, közben falj egy pizzát, éhesen aludni sem jó :)

Névtelen írta...

Hello Mindenkinek még egyszer:))
Ez a verseny most meglepetés volt, a Budapesti fordulójáról lemaradtam a nyaralás miatt - a pénteki évzáróról is ezért - szóval úgy volt, hogy nem mehetek, de ezek szerint mégis. Szóval megpróbálok rendesen felkészülni rá, ezen sok minden múlik.

Fant, de igen, feltűnt, és örvendetes, hogy a hollandok éppen annyira lazák, mint amilyen pozitív a hozzáállásuk az élethez:))

Fant írta...

Azt hiszem maximálisan jól ragadtad meg a hollandok lényegét :))

Rájöttem közben, hogy az évzáróddal kapcsolatban én egy hetes tévedésben vagyok - na mostmár leesett, szerintem odáig hallatszott :) Köszi a rendkívül diplomatikus felvilágosítást :))

A versennyel kapcsolatban ne izgulj jobban, mint a legutóbbinál, tudod, hogy nem szabad görcsölnöd, megteszed amit tudsz, készülsz rendesen, ehhez kétség nem fér, péntekig van még időd is, aztán majd alakul az eredmény. Jönni fog az, biztos lehetsz benne.

Névtelen írta...

Lesz ami lesz a versenyen, az első reakció ez volt, remélem, lesz csúcs:))

Egyébként megnéztem a Random Acts of Kindness-es videókat, nagyon tetszettek, annak a kislánynak (is) aranyszíve van:))

Névtelen írta...

Elkezdem most írni az összefoglalót a Beastly-ből. Az jó nektek, ha részletekben rakom fel? Nekem kényelmesebb, ti is látjátok, hogy csinálok valamit, és jobban tudunk beszélgetni róla, hogy kinek hogy tetszik a könyv, és mit kéne másképp írnom. Na?

Névtelen írta...

Kész az első részlet, itt letölthető.

Egyébként, mint kiderült, több szerepem lett volna az idei évzárón, mint eddig:))

Fant írta...

Éppen számol vissza a rendszer, aztán olvasom is az összefoglalót - LL, ma te leszel a Mesélő :)
Egyébként úgy gondolom, hogy részletekben tökéletes lesz.

A csúcs - hát igen, vártam is, hogy ez legyen a reakciód :)) Ez a jó hozzáállás :) Lesz ott csúcs is, ha normális idő lesz, én úgy érzem :)

Szóval nagyobb szerep az évzárón? :) Összejött esetleg amit említettél korábban, mint lehetőség, ha jól szerepelsz az olimpián? Konkrétan a jó tanuló, jó sportoló dologra gondolok :)

Különben a JJJ-n máris elérhető a Beastly-s riport :)

Fant írta...

Elolvastam, köszi az első részt! Számomra ígéretesnek tűnik, olvasva, úgy gondolom, hogy az eddigieket jól lehet vászonra alkalmazni. Érdekes, hogy Kyle az eddigiek alapján nem nyílegyenesen egyszerű figura, úgy értem, hogy Sloane-ról is tudja, hogy hol a helye.
A lehullott szirmoknak feltételezem, hogy a későbbiekben szerepük lesz még. Vagy az eredeti mesében is volt erre utalás? Erre a részére nem emlékszem igazán.
Várom a következő részt :) Holnapra tervezed különben?

Névtelen írta...

Hey! Honnan tudnám letölteni a Beastly-t?

b írta...

Ez az Alex csak 19 éves??

b írta...

A Twillight-ot is fikázzák rendesen.

xdittax írta...

LL: sziiiijjjaaa :)
Öröm újra látni a nevedet a kommentek között, és olvasni a soraidat. Igaz, tényleg nem volt túl mozgalmas ez az első hét, d enekem egyébként az egyik indokom, az az, hogy még mindig iskolába járok: a tesi érettségikre segítőnek. És hadd áruljam el Neked, amikor állítom a lécet, egyre magasabbra, mindig hozzárakom magamban, ez az én barátnőmnek gyerekjáték, még mindig, még mindig... és még ennél is jobb...:D Persze megértelek, én is ugyanúgy érezném a félelmet, az izgatottságot, de akkor is Te vagy a legbravúrosabb, és csak valakire, esetleg valakikre kell gondolnod. ;)

Névtelen: IDE kattints a letöltésért. És jó olvasást, hidd el, meglesz az élvezet! :)

b: igen, április 10-én töltötte be 19. életévét. De ha arra gondolsz, szerintem is jóval érettebbnek tűnik már. Ebben az ET videóban, jócskán odavág a gyerek. Tényleg van benne valami, nagyon sármos, és nagyon jókat mondanak egymásról, a filmről, a forgatásról. Ha a hazatért LL elvállalja, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek nagyon fog tetszeni, mert nekem igen, bár az én fordításom nem lenne hiánytalan. :)

Névtelen írta...

Szívesen az első részt. Ha valakinek van javaslata, esetleg nem tudja letölteni, szóljon nyugodtan.

Évzáró: a Jó Tanuló Jó Sportoló Díj megszerzése elég macerás, és az ideiről pont lecsúsztam, jövőre talán lesz esélyem. Nem, idén én lettem a sulimban az Év Sportolója, ami elég vicces, mivel nálam sokkal eredményesebb sportolók is vannak a suliban. Gondolom, a diákolimpiai helyezés számíthatott sokat. Mindenesetre örülök neki:))

A Beastly-s vidit az első helyre raktam a fordítási listán, holnap meglesz.

OMG, a szirmok lényegét bele sem írtam, mindjárt felrakok egy frissített változatot, elnézést a kellemetlenségekért.

A következőt holnapra tervezem, remélem, összejön.

Kyle nagyon beképzelt, mindenkit tisztán lát maga körül, épp csak önmagát nem.

b írta...

Hát nem 19 évesnek néz ki :)) De lehet rá mondani, hogy húúúú... :))
Az összehasonlítás óhatatlanul megtörtént, nem tudom melyik "alkat" a szerencsésebb :)

(f.é.) írta...

Helló!:)

Én máris feltenném a kezem LL.:))
Bocsi,de sajna elég topa vagyok még ezekhez.:) Amúgy a számokat látom.:)
Na de ácsi,ez milyen nyelven van?:))

És ki az Kyle? De mindegy is,de talán többen vannak azok,akik a tisztánlátás eme formáját képviselik még.:)

Fant írta...

19, így van b. A linkedhez annyit, hogy egyrészt megszokhattuk már a HSM széria kapcsán, hogy ami ennyire népszerű, azt mindig támadják, másrészt ez annyira színvonaltalan nulla, hogy ha én kritika címen ilyesmit tudnék csak írni, többet nem is írnék le két mondatnál többet soha... A mellékelt videóra is mit lehet mondani, ilyen is van - ha ugyan korrekt a videó egyáltalán. A másik dolog pedig, hogy a cikk szerzője nem is adta a nevét a "művéhez", ez elég komolytalanná teszi az egészet.
Egyet nem fog fel az ilyen ember: amiért ennyien rajonganak, az csak tudhat valamit. Ennyire egyszerű - amúgy nem lep meg, hogy nem tudnak mit kezdeni a témával. A hétvégén olvastam az origo cikkét a HM-ről és a HSM-ről itt, ebből is látszik, hogy sajnos a magyarok a legnépszerűbb dolgokat egyszerűen képtelenek ésszel felérni, felfogni. A hangadó cinikusokra gondolok persze.

Nade beszélgessünk pozitív dolgokról is: hogy tetszett a Beastly LL beszámolója alapján? :)

Névtelen írta...

Mégsem kell új verzió, a szirom a második részben van.

f. é, mi nem megy pontosan? Nem tölti le az Easy Share-ről? Amit én belinkeltem, az a magyar összefoglalója, a Ditta-féle pdf formátumú angol könyvnek. Kyle pedig Alex Pettyfer karaktere, akiről ebben a bejegyzésben van egy kis jellemzés.

Ditta: Hello! Mikor Törökországban majdnem leégtem, pont az jutott eszembe, hogy hogy jártál tavaly a tesiérettségin, ezek szerint megint azzal vagy elfoglalva :D. De a magasugrást nézni is jó, úgyhogy biztos érdekes lehet...én a hosszútávfutástól akadok ki, még belegondolni is rossz. Azért reméljük a legjobbakat péntekre:D

(f.é.) írta...

Így van LL,nem tölti le,csak számol,és számol,és.......:))

Na jól van,szóval emberi nyelven van,akkor jól értelmeztem ezt a sok izét itt nálatok.:)Még próbálkozom vele,talán sikerrel járok egyszer.:))

Névtelen írta...

Ha nem megy, feltöltöm máshova is, esetleg átküldöm.

b írta...

Hogy tetszett?? Várom a folytatás, és a filmet :)

Én csak a szöveget olvastam el, a vidire már nem fodítottam fáradságot. Eléggé förtelmes a stílusa. Azon csodálkozta el, hogy HP-t elég röviden elintézte, pedig anno arról is olvasható volt hasonló. És hát hülyék(fanatikusok) minden témában találhatóak, és hogy ez idáig fajuljon, a környezet is kell hozzá. (remélem érted mit szeretnék mondani :))

Fant írta...

Magyar nyelvű f.é., várd ki a számsor végét, és már töltheted is :)) Kiderül minden belőle :))

LL, dehogy kellemetlenség, ne viccelj, szimplán csak azt gondoltam, hogy a második részben lesz benne. És akkor így is van :) Várom a holnapot, hogy kiderüljön :)
Szóval akkor az Év Sportolójához van szerencsénk :) Gratulálok hozzá!! Jó, hogy sikerült kihúzni belőled ;)) Biztosan az olimpia lehet a dologban, végül is, a hivatásos sportolóknál is a nyert verseny súlya alapján osztják az ilyen díjakat. Úgyhogy gratula újra, igazán megérdemelted! Örülök neki én is!

Ditta, te még a szünetben sem tudsz szabadulni a sulitól úgy látszik :))

Alex: igen, jóval többnek tűnik 19-nél szerintem is.

b írta...

F.é. ha sokára nézel vissza az oldalra, akkor megint elkezdi a számolást :)

Fant írta...

Háát b, nem biztos, hogy egész pontosan értelek most :) A fanatikus szó a videón szereplő lányról jutna eszembe, de te azt nem nézted meg szóval ha kifejtenéd esetleg bővebben, tisztábban látnék :)

(f.é.) írta...

Köszi LL,megbirkóztam vele,és sikerrel jártam.:))Köszi b,és Fant is.:)

Jó kis sztori,amolyan "mostvilági".:)
Elég sok állat szerepel benne.:) Véltem felfedezni a sorok között egy majmot is,ami ebben az esetben nem az én általam megformált majom szerepét tölti be.:))De ki tudja,talán egy banán majd neki is jár ezért.:))

b írta...

Jól gondoltad, a fanatikus rajongókra gondoltam, pl a vidin.

Fant írta...

Majmot? :) Hm, vajon Kyle vagy Sloane lesz az? :) Alapesetben az elsőre tippelnék - melyik lesz az f.é.? :))

Akkor világos b. Igen, itt megint az van, hogy egy esetből levonják a nagy általános következtetést, hogy na akkor mindenki ilyen. Pedig dehogyis. Ehhez egyetértek, környezet is kell, a videón szereplő lány igen elvetemült már, dehát na, ilyenek is vannak, ezen nem kellene meglepődni. Amúgy meg máskor azon sopánkodik mindenki, hogy mekkora probléma, hogy nem olvasnak az emberek, na most olvasnak, most ez a baj. Nevetséges.
Na mindegy, az exit pedig úgy ahogy van hiteltelen, ezt már többször sikeresen bizonyította.

Névtelen írta...

A vidiford elküldve!

A Twilightos írásra teljesen immunis vagyok, nevetséges a stílusa, és azt csak sajnálni tudom, aki a Pottert fikázza. Tény, hogy nem a legkiemelkedőbb irodalmi alkotás a Twilight, és hogy túlzás az őrület, ami körülveszi, de ez a stílus, meg az elmélet a gyerekek megrontásával elég szánalmas. Valami baj lehet a szerző világképével, hogy az írónő magánéletét ilyen gusztustalan megvilágításban beleszövi a "művébe".

f. é, örülök,hogy sikerült és tetszett!

b írta...

Megnyugtattatok, hogy az ominózus írás nagy erősen túlzó :))

LL máris? :)))

Névtelen írta...

Aha, gondoltam, ha holnapra kijön a teljes - az amcsiknál ma este - akkor kellene egy kis ízelítő...*kacsintás a szerkesztőre*

xdittax írta...

De nem ez volt a teljes? Komolyan, meglepődtem hogy máris fent van, de ennél is többet adni, nem tudom. Ez kb. egy normális terjedelmű riportnak tűnik, ami ráadásul nagyon klassz is. Hamarosan érkezik. :)
Hiperszuper vagy LL! És még mindig nem ocsúdtam fel, hogy emlékeztél a tavalyi "égésemre". Komolyan, ez most nagyon jól esett. Örülök, hogy itthon vagy. :)

Névtelen írta...

Fant, azt hittem, még az első részben van benne, hogy lehet megszüntetni az átkot, és akkor pont nem tudtam rendesen figyelni, szóval arra a következtetésre jutottam, hogy kihagytam valamit. De felesleges riasztás volt, bocsánat.

Díj: pont hogy nem a verseny súlya alapján osztják, mert vannak emberek a suliban, akik pl. kajakból világversenyekre járnak, az egyikük tavaly jó tanuló-jó sportoló lett, de kajakból nem rendeznek diákolimpiát. Itt azon van a hangsúly, hogy mennyit versenyeztél a suli színeiben, és év elején csapatban, most meg egyéniben is indultam, mindkétszer harmadik lettem, úgyhogy emiatt lehetett. Ha nem atlétikával foglalkoznék, szerintem sok esélyem nem lett volna rá.

(f.é.) írta...

Fant,beletrafáltál,mint általában.:)
Mármint a majmot illetően.:)
Elolvastam az exit-es kritikát(véleményezést),ha már belinkeltétek ide.:))

Már megint sántítok ebben az ügyben,ugyanis volt egy két gondolat ott leírva,ami talán bennem is megfogalmazódott.
Talán azért is,mert kicsivel más szemmel látjuk a világot.:)
A filmet megnéztem,hátast sem dobtam tőle.:)Az őrületet valójában -e körül én sem tartom egészségesnek,de ezt nem én döntöm el!:)Na de nem folynék bele.:)

Névtelen írta...

Olvasd csak el, mi van a vidi felett írva, Ditta:))

Nem tudom, néha így össze-vissza emlékszem dolgokra, de fontos dolgok meg kimennek a fejemből:D Örülök, hogy örülsz, és hogy szerencsére nem égtem le a napszúrás mellett:))

xdittax írta...

Természetesen annak is örülök ám én is. :)))

Névtelen írta...

Ez fura, a ZAAngels szerint ez a teljes vidi. Na meglátjuk majd.

Fant írta...

Jól van, ezt a virágszirmosdit bőven túl is tárgyaltuk már szerintem. Nem kell ám ennyire szabadkozni, a világon semmi nem történt. A lényeg, hogy a következő mesédben benne lesz :)

És akkor még szerencse, hogy atlétikával foglalkozol. A díjad pedig öröm és teljességgel megérdemelt. És hát azokat is díjazni kell valahogy akiknek a sportágában nincs diákolimpia, kicsit talán jogos is, hogy közülük került ki a tavalyi jó tanuló-jó sportoló.
De az Év Sportolója díj éppen ilyen értékű. Emellett ugye nem tévedek nagyot, ha úgy gondolom, hogy nem sokáig kellene számolgatnom a négyeseidet? :)

A cikk kapcsán az a legszomorúbb, hogy egyszerűen nem értik, de nem is akarják megérteni, hogy mi vezethet ehhez a népszerűséghez, ez a cinikusság meg kritikán aluli.

Hidd el, b, egyszerűen nem mérvadó az a cikk.

Máris megvan a ford? :)) LL sebességed eszméletlen :))
Egyébként én is úgy gondoltam, mint Ditta, hogy ez a teljes riport. De én még ennyire sem számítottam egy hét forgatás után :)

Nem is az, hogy nincsenek az exit-es cikkben jogosnak tűnő gondolatok, f.é., de az egésznek a stílusa vállalhatatlan. Ráadásul a filmet a könyvtől nem különíti el egyértelműen, pedig nagyon el kellene.

Névtelen írta...

A Jó Tanuló Jó Sportoló Díjat nem a suli adja, az különbség. Erről én is nemrég szereztem tudomást. De végül is az összes iskolai versenyen ott voltam, amin lehetett, és azok jól is sikerültek, úgyhogy biztos az alapján döntöttek. Ebbe a bizonyítvány nem szól bele, bár a négyeseim számolásába nem lenne érdemes belekezdeni:))

Lassan lépek, azért írjatok a legfrissebb bejegyzéshez:)

Fant írta...

Nem a suli adja, ez új nekem is. Noha én soha nem voltam érintett ilyesmiben :) De ennek ellenére mindig úgy voltam vele, hogy a suli adja.
Számomra egyáltalában nem meglepő, hogy megkaptad ezt a díjat - hiszen még ahol nem is sikerült a rekord, a helyezés ott is nagyon jó volt.

A négyeseid számolgatásába pedig valahogy éreztem, hogy nem érdemes belekezdeni :)) Nem nagyon volna mit számolgatni gondolom :))

Nézem rögtön a legfrissebbet :)