2009. márc. 1.

A kevesebb néha több :)

Bár a nagy gazdasági világválság a Vörös-Varázs utazási irodára is kihat, ám non-profit szervezet vagyunk, így az előre lekötött utazásokat minden körülmények között megtartjuk – erről a szervezők és a történetíró biztosítja a kedves utasokat. Viszont kompromisszumos megoldásként kevesebb helyre utazunk ezúttal – noha a kevesebb néha több lehet, számszakilag feltétlenül.

A Mesélőnek eleinte kétségei voltak, hogy a rendelkezésre álló adatok elegendő muníciót biztosítanak-e egy újabb nagy utazáshoz, de látta, hogy Hugh Jackman szűkös keretből, minimalista eszközökkel micsoda fergeteges előadást tudott produkálni azon a bizonyos Oscar gálán nyitóbeszéd gyanánt – így Aladdinnak is kötelessége elrepíteni a mesekönyv olvasóit idegen, mégis ismerős tájakra, hiszen ez az epilógus igen hosszúra nyúlik, és a számai magától értetődően lehengerlőek – érdemes tehát utánanéznünk mit is produkált a High School Musical 3 – Senior Year című elképesztő alkotás vetítésének immáron sokadik hetében a nagyvilágban a február 16-22-ig tartó héten.

Még sosem került szóba, hogy mivel is kedveskednénk a mesekönyv egyetlen katalizátorának, aki nélkül többszörösen nincs utazás – nos, hogy stílszerűek legyünk, a Mesélő talán egy kisebb hólapátot venne neki, hogy mikor számos alkalommal el van havazva, akkor hát ki tudja ásni magát. Miután ezt a kicsit sutára sikerült vidámnak szánt mondatot egy diszkrét félmosollyal konstatálták az utasok, máris szólhat a fuvolaszó. Mi lesz A dal? Eme szavak hetek óta dolgoztatják a Mesélőt; miután újabban felfedte a nyomozást, ám a döntés meglehetősen nehéz lehet a Fuvolás Lány számára, és mivel a Mesélő semmiképpen nem akarja őt olyan helyzetbe hozni, hogy azt gondolja, túlzottak lennének az elvárások (noha kétség nem férhet hozzá, hogy bármily nehézségi fokú darab előadása zökkenőmentesen alakulna) így a mai dal a Boci-Boci Tarka kezdetű örökbecsű opus lesz. Amivel a dzsinn bizonyíthatja, hogy nem a darab bonyolultságát értékeli, sokkal inkább a fuvolaszót – így hát a mesekönyv mesteri szerkesztője játékba kezd, a dzsinn pedig bebizonyítja, hogy rendkívül laza ezúttal, kifejezetten jól is esik neki a könnyedebb dallam, hát még akkor, ha ezen könnyed dallam is olyan nívón szólal meg, ami még a fuvolás zenészek nagyjainak, így Emmanuel Pahud-nak, vagy Horgas Eszternek az elismerését is kiváltaná.

Indulunk téren és időn keresztül, mert olyan események történtek, amelyeken feltétlenül részt kell vennünk, hiszen a Banán-díj kezdeményezésünk, ne feledjük eredetileg utó-Oscar, így hát viszünk magunkkal néhányat – hogy hová? Abba az országba szállunk a varázsszőnyegen, amely kedvence a mesekönyv egyetlen magasugró atlétájának, aki a mese írásának pillanatában éppen egyéni csúcsot döntöget (egyértelmű) a számában, az Országos Bajnokságon – és mivel ez a mese így is már kissé sci-fi szerű, így adjuk meg a módját, kiragadjuk LL-t a versenyből, az időt megállítjuk és visszautazunk a közelmúlt Amerikájába, ahol ottani idő szerint éppen február 22-e, vasárnap késő este van és kedvenc blogunk legkedvesebb alanyai – A Csinosak, éppen a Vörös Szőnyegen adják egyik interjút a másik után elképesztően szimpatikusan és diplomatikusan.

Nyilván a mesekönyv minden hölgy olvasójának eszébe ötlik rögtön mikor olvassa e sorokat, hogy hűha nincs mit felvenniük erre az alkalomra. Dehogynincs. Pár történettel ezelőtt kapott mindenki egy Chanel kosztümöt a jóságos szellemtől, így azt viseli minden érintett utasunk – így már mind filmsztárként festenek, akik Hollywood fiatal generációját képviselik. És Aladdin? Aladdin szmokingba bújtatott testőrt alakít a fiatal sztárok mellett, így magyarázható a jelenléte. Miután a Magasugró Atléta és a Fuvolás Lány perfektül nyilatkoznak néhány riporternek, elfoglaljuk a helyünket a Kodak Színházban – helyünk van természetesen, a szellem pont annyival bővítette ki a nézőteret, ahány utas van.


A fő attrakcióhoz érkeztünk – a Nagy Musical Összeállítás következik. Mikor színpadra lép az est Legharmonikusabb Párosa mind egyszerre vesszük a levegőt – majd később, mert abban a pillanatban a lélegzetünk éppen elakadt, maximálisan azt kaptuk hát tőlük, amit vártunk – egy szavakkal leírhatatlan, tökéletes összhangban előadott sugárzó produkciót. Miután produkciójuk véget ért, beszélgettünk velük és átadtuk nekik az újabb Banán-díjakat az Est Legsugárzóbb Párosa címért, ők vidáman árulták el nekünk, hogy képzeljük, a Banánon kívül még egy díjat nyert a Nagy Film, a Phoenix Film Critics Society Awards nevezetűt, mégpedig Best Live Action Family Film kategóriában!

Nem maradt hát hivatalos elismerés nélkül a közösségépítés – sőt, még azt is megtudtuk, hogy a február 17-én debütált DVD/Blu-ray kiadás máris szép sikert ért el a kölcsönzőkben! Konkrétan arról van szó, hogy a DVD/Blu-ray kölcsönzések gyakoriságára vonatkozó 50-es listán első nekifutásra a 17. pozícióban debütált a film, és a 10 új belépő közül a 4. legnépszerűbb volt a február 16-22-ig tartó héten. Korrekt eredményként értékeli a Mesélő mindezt. Most: meg kell jegyeznünk, hogy a Banán-díj egy speciális verzióját kapta tőlünk a fiatalember, aki nemsokára lélekben 37, testben 17 éves lesz – egy cilinderrel kiegészített díjat kapott. A lapot vette, így Aladdinnak már csupán egy kötelezettsége maradt, ami az augusztus közepén kívülálló rockert megszemélyesítő Jázmin hercegnőt ért vélt és valós igazságtalanság okán állt fenn – míg az utasok lefoglalják a körülötte lévőket, Aladdin röviden elbeszélget bizonyos Randolph Duke nevű népszerű jelmeztervezővel. Az eszmecsere során elhangzott és megtörtént szavak és tettek nem ismertek, mindenesetre érintett személy remegő hangon nyilatkozta tele a médiát a következő percekben, hogy bizony visszavon mindent, amit Vanessa-val és a ruhájával kapcsolatban állított, a lány varázslatos, a ruha gyönyörű, így együtt pedig felülmúlhatatlan a japánok Jázmin hercegnője, az amcsik reménybeli Nara Kilday-e.

Banán-díjjal kapcsolatos rövid tett még, hogy Aladdin felkeresi Chris Nolan-t, a Sötét Film szigorú tekintetű forgatókönyvíróját és rendezőjét és mindkét minőségbeli közreműködésért egy-egy díjat nyújt át neki.

Amerikában megtettünk mindent, amit csak lehetett, így most egy rövid kitérő erejéig utazzunk a szőnyegen Szerbia- és Montenegró lakosaihoz. 12. hete tartják magukat a Végzősök ott, ahol jobban szeretnek szikrázni a lakosok, e tulajdonságukat ezúttal nem domborítják ki, mert a rendkívül elegáns utasok jó benyomást tesznek rájuk, ezért a tökéletes angolsággal elhangzott kérdésre, tört angolsággal felelik, hogy aktuális héten 294 dollár került a ballagók tarisznyájába, összesen pedig már 41,103 dollárral járultak hozzá a felejthetetlen ballagáshoz.

Szimpatikus nép felé repít a zenés szőnyeg, a mesekönyv szerkesztője pedig ezúttal mókásan fest a kosztüm + halálfejes fejkendő kombinációban, ám e rendkívül eredeti stílus elnyeri a tetszését japán barátainknak. Elmesélik, hogy egyszerűen lenyűgözi őket az elképesztő amerikai fiatalokból álló csapat, egyszerűen nem tudják megunni őket, ráadásul izgatottságukhoz hozzájárul heti rendszeres látogatásunk is – nem szeretnének csalódást okozni nekünk sem. Úgy illik, hogy ha látogatóba megyünk ajándékot is vigyünk – nem szeretnénk illetlenek lenni, így a dzsinnhez fordulunk egy speciális kéréssel. A lassan másfél éve íródó mesekönyv minden egyes lapját japánra fordítva nyomtatásban, díszkötésben átnyújtjuk ottani barátainknak, akik még csak mostanában ismerkednek a NKF főhőseivel – ha átlapozzák, a létező leghitelesebben képben lesznek.

Mikor a meghatottságtól végre szóhoz jutnak elárulják, hogy nem voltak restek a múlt héten sem, már ami mozilátogatást illeti, hiszen február 21-22-én újabb 455,692 dollárt szorgoskodtak össze, sőt hétközben még lelkesebbek voltak, mert 483,756 dollárt gyűjtöttek, amivel három hét után a High School Musical: The Movie című film bevételét országukban már 4,176,203 dollárra növelték!


Végül lássuk hol tartunk számszakilag: az elmúlt héten a nagy film nemzetközi bevételei újabb 1,013,756 dollárral nőttek, így ez összesen 159,201,970 dollár már, az összesített szám pedig immáron: 249,761,386 dollár, ami már 22,7-szeres megtérülés!

Forrás: IMDb 1 2; BocOfficeMojo 1 2 3 4 5.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

JÓ!!:)

Andi írta...

FANTasztikusan jó - a képek varázslatosak :)))
Gratula Nektek :)))

Fant írta...

Örülök, hogy elnyerte a tetszéseteket :) A képek, noés a cím, Ditta - perfekt :)

b írta...

Ismételten szuper dolgot csináltatok :DD FANTasztikus! :)

Fant írtam neked mailt, légyszi SOS olvasd el!

Fant írta...

Nem kaptam meg a leveledet b. Valószínűleg megint csúszás van a freemail meg a gmail közt...

A dícséretet kösz :))

b írta...

:((

Andi írta...

Jó éjt!

Fant írta...

Az üzeneted elért b.

xdittax írta...

Én nem túl sokat csináltam, és amit mégis, azt sem kell köszönni. Amit Fant művelt, az bámulatos, as always! :)

Névtelen írta...

Nagyon-nagyon jó!!!=)
Gratula!!

Fant írta...

Köszönöm Nektek :)

Ditta, nélküled nem lennne igazi mese a mese, így hát mindíg van mit köszönnünk neked is :)

Közben: megtaláltam a dvd eladásokra vonatkozó adatokat is! :) Annyit mondok: bekezdtünk ezen a fronton is! :)) A részleteket majd a hétvégén elmesélem :)

Névtelen írta...

Amazing, Fant, amazing:)) Ez is nagyon tetszett:))
Ezek szerint új fejezet kezdődik a mesekönyvben:)

Ditta, neked rögtön küldök egy adag fordot:))

Fant írta...

Köszönöm és nagyon örülök LL :) Bizony, új fejezet kezdődik, tartogat még szuflát a NKF :)

Ajánlanék nektek egy linket, én nagyjából kapizsgálom miről van szó, de talán megér egy hosszabb misét, mert pár igen fontos dolgot tisztáz, szóval ITT a lényeg :)

xdittax írta...

Megér egy misét, Fant, ügyes vagy! :)

Még akkor jelentkezek ezzel egy bejegyzésben! ;)

Köszi szépen(és nem csak ezt a "gyakorlatias" részét):
Ditta×××