2009. márc. 7.

Once Upon A Time...

Vanessa Hudgens, mint Csipkerózsika & Zac Efron, mint Fülöp
fényképezte Annie Leibovitz

Érdekes koncepció, meglepő pillanatválasztás, bámulatos szereplők, valami merően más, mint amit az emberek milliói várnak. És ennélfogva annyira, különleges portré. Annyira szép. De ez vall a fényképésznő vízióira. Egy porcelánbőrű, barna hajú, még csak nem is kék szemű Csipkerózsika. S a herceg, akinek ugyan magávalragadó kék szemei vannak, nem azzal hat ránk. Aki kontrasztban áll azzal a hölggyel, aki megbabonázta. Aki egy talán nem is annyira törékeny hercegnőt szeret, érez. Érzéki, nem is annyira ártatlan a kép.

Van benne valami...megfogalmazhatatlan.

Minél többet nézed, annál jobban rájössz:
talán tökéletes.

9 megjegyzés:

Fant írta...

Mindíg mondom, hogy érdemes kivárni a bejegyzést a felmerülő hírekkel kapcsolatban :)

A lényegre tapintottál, Ditta; nem is annyira ártatlan a kép - nem ám, sugárzik róla mindaz, ami kettőjük közt fellelhető, maximálisan visszaad mindent a kép.
És, hogy végül kiket formálnak meg - jó ötlet a fényképésztől, hogy különlegesebbé tette őket így, hogy nem a kézenfekvőt választotta. Nagyon visszafogott a kép, messze nem aknázza ki kettőjük adottságait, de épp ezért jó, mert nem akar visszaélni a szereplők adottságaival, így tökéletesen simulnak bele a koncepcióba.
Valahogy bár mesés, mégis valóságos és kézzel fogaható így - eszméletlen, egészen kiváló kép.

Nos igen, talán tökéletes.

b írta...

Tökéletesen megfogalmaztátok mind azt, ami a képen van - vagy nincs, csak sejtet. Ettől varézslatos és szemgyönyörködtető minden részlete. Nagyon jó és érdekes a fényképész ötlete, hogy Csipke Rózsika nem szőke, és a herceg a kékszemű, ahogy Ditta is írta. (vagy megint félreértettem valamit :)) )
Az egyik hsz-ben ha jól értettem, valaki pont a szőke hercegnőt reklamálta?
A lényeg, hogy a kép fantsztikus! Köszönhető a szereplőknek és a fényképész varázslatos látásmódjának, képzeletének.

Megnéztem a többi képetit is, és azok is nagyon tetszenek. Azt éreztem, hogy a képen szereplő/ket nem változtatva, természetes valójukban, egy olyan helyzetbe- pillanatba helyezte be, ahova illenek. Gondolok itt pl Beyonce-ra vagy Julianne Moor-ra. És Jázminék Dzsinnje is jó :)) Persze a többi képet is említhetném.

Fant írta...

Igen, a szőkeség valóban szóba került a hozzászólásokban. De pont ez a lényege a kreativitásnak ebben az esetben, hogy el kell rugaszkodni az ismerttől, hogy valami újat mutathasson, különlegeset. Sikerült is ugyebár :)

A herceg szemének színe nem derül ki a képből :))

A többi kép is igen érdekes, a koncepció végig követhető minden - igazi mesekönyvet lehetne összeállítani belőlük :)

Beyonce képe például meglepő, róla speciel nem gondoltam, hogy ilyen környezetbe lesz helyezve.

b írta...

De bele illik szerintem nagyon. Én Beckhamon lepődtem meg kicsit :)
Ok, a kék szemet tudjuk, hogy van :)
Próbáltam silabizálni a kommenteket, és elég érdekesek is vannak. De elgondolkodtam, hogy honnan jött az, hogy szőke a Csipke Rozál? Mert úgy ábrázolták ebben-abban a mesekönyvben? Vagy le van írva a mesében? (bevallom nagyon rég olvastam :)) ) Azt tudom, hogy Hófehárkének leírták, hogy ébenfekete a haja.

;o) írta...

Őrület! Ez a szőkeség nálunk is kapásból előkerült, bár igazából a lányomnak köszönhetően. Én más aspektusból csodáltam meg. De ha már az eredetiségnél tartunk, anno, mi magyar gyerekek nemcsakhogy aranyszőkének ismertük Csipkerózsikát, de a hercegnek sem derült ki a neve, ő csak A herceg volt.
Mindezek ellenére nagyon jól sikerült a kép romantikus, mesés és izgalmas; na és persze a magam részéről örülök, hogy nem Hófehérke lett (fején a piros masnival :D

Ezekből 1-1 kép kerül nyilvánosságra vagy később esetleg lesz ennek sorozata? Engem érdekelne a háttere is. Hogyan készül? Sajnos arról a műsorról lecsúszok, amit itt ajánlgattatok a művésszel kapcsolatban, úgy tűnik marad a netes adatkeresés

xdittax írta...

;o), a kérdésedre válaszolva, nem hiszem, hogy hamarosan jönne több kép is, de kitudja, talán idővel érkezik még egy-két plusz. Azonban elvileg ez a kép a Disney twenty-three nevű magazinjában lesz majd publikálva, aminek a hivatalos honlapja pár napon belül elindul, s reménykedhetünk benne, hogy oda felpakolnak némi háttéranyagot, kulisszák mögötti videókat!

Az biztos, hogy forró lenne/lesz no és persze lehetett/volt! :)

;o) írta...

Nagyon szépen köszönöm Ditta az információt. Látom már tényleg csak 1 nap és jön ainek jönnie kell...hátha nekem is tartogat valami érdekeset.
Kííííváncsian várom. Ez a pasi állandóan ébren tartja a figyelmemet. Mi a titka?
ja vagy úgy! Érdekes, színes, eszméletlenül jóképű, tehetséges színész és a "múmiák" álma vágya :D

xdittax írta...

Hát Rajtad ;o) és a soraidon aztán lehet mindig pozitívan mosolyogni. :)És még hangosan is felnevetek ám! Úgyhogy köszi! No és persze a szóban forgó szépfiúnak is! ;)

Szép napot:
Ditta×××

;o) írta...

Szívesen...

sajnos mire olvaslak már este van, de szép és jó pörgős napom volt szerencsére.