2009. márc. 22.

Nem állja utunkat se tenger, se part

A Vörös-Varázs utazási iroda, újabb számos, zenés útra hívogat minden kedves érdeklődőt, a számok az egekből helyenként a földre szálltak, de heti vezércselként, újabb közlekedési eszközt vetünk be, csak, hogy biztosan képben legyünk a számokkal, melyeket elszalasztani azért kár lenne ezúttal is, ha másért nem, hát azért, hogy kellően tudjunk replikázni a Time magazin legfrissebb cikkének mögöttes gondolataira.

Heti aktuális összegyűlésünk, a mesekönyv a héten elhavazott szerkesztőjének városában történik, meg is tehetjük, hiszen a körülvevő hó elolvadt, a sűrű elfoglaltságok tovaszálltak, immáron sütizik még a napcsi is, hogy rögtön klasszikus idézésével nyissunk.

Ezúttal nem a dzsinn teleportál össze bennünket, hanem jóval földhözragadtabb eszközökhöz folyamodunk – az utazási iroda új szolgáltatásaként a Fant-taxi áll az utasok szíves rendelkezésére, a volánnál magával a Mesélővel, mivel autózni jóóó! Így az úton az alvás garantált, a tarifa pedig nemhogy baráti, hanem nem létező, mivel a szellem alakított kicsit a járművön, így az elfogyasztott üzemanyag automatikusan újratermelődik. Az első utasoknál persze meg kell tankolni, mivel üres tartállyal indulunk, Aladdin pedig egyenesen ragaszkodik hozzá, hogy ő maga folytassa le a tankolás cselekményét, bármennyire is akarna tankolni két nagyszerű utas, Aladdin egyszerűen bezárja őket az autóba és rendkívül teátrálisan megeteti a járművet – ezzel biztosítva magának továbbra is azt a bizonyos esernyőt azon a bizonyos kis adag fagyikelyhen, kerülve el a további félreértéseket és talán eredményezve némi megnyugvást az aktuális utasok részére.

Mikor néhány forduló után mindannyian összegyűlünk, a szellem megidézése következik, a mesekönyv fuvolás szerkesztőjének hangszeres szavára, a dal pedig ismét feladja a leckét Aladdinnak. Mi legyen az aktuális nóta? Nincs nevezetes dátum a mai napon… vagy mégis? Előrángathatunk egyet, ha szeretnénk, egy körülbelülit. Pontosan ma öt hónapja mutatták be a Nagy Britanniában az utóbbi évtizedek legnagyobb hatású zenés filmjét – és tekintettel a főszereplők remekül alakuló karrierjére, a ma aktuális dzsinn csalogató dal az egész legendás kultusz kezdete: a Start of Something New című dal. A szellem nosztalgikus derűtől átitatva bújik elő a csodalámpából.


Elővarázsolja a szőnyeget is, melyre való fellépést és az azon való helyet foglalást a Mesélő a legnagyobb udvariassággal segíti elő a hölgyek részére; kérésére a dzsinn még egy vörös szőnyeget is varázsol az utasok lába alá, útjukat szegélyezve.

Ma is vállalnunk kellene valamilyen szerepet, hogy ne legyen snassz az utazás – most utalva kialakult, összeszokott társaságunkra, tekintettel szokott létszámunk teljességére, egyben valami izgalmasabbá is alakítva mi leszünk a cálád – amolyan kicsit finoman maffiózósan.

Felszállunk és az Államokig meg sem állunk – ott pedig kedvenc Szépségünk törzshelyén, a Katsuya étteremben landolunk, ahol együtt találjuk a legstyle-osabb párost. Hatalmasat mosolyognak rajtunk, mikor leszállunk a szőnyeggel, rögtön meg is invitálnak minket egy ebédre. Mikor a pincérek kihozzák az ételt, Aladdin előbb az adagra néz, majd a pincérre, mire az levonja a konzekvenciát és tripla adagot hoz.

Most, hogy minden rendben, elkezdünk beszélgetni, teljesen kötetlenül, ahogyan azt a mesekönyv legaktívabb sportolója szereti és a hamarosan Ren McCormack bőrébe bújó fiatalember elmeséli nekünk, hogy kedvesével nap mint nap olvasgatják különleges mesekönyvünket és kiválóan szórakoztak a legutóbb, a tankolós véleménykülönbségeken, mindketten fetrengtek a nevetéstől, ő maga azon nevetett a legnagyobbat, hogy a Mesélő mit össze küzdött, maximálisan együttérezve vele, a híresztelések szerint nem túl soká egy Blondie nevű karaktert életre keltő Szépség, akinek új becenévként kitalálhatjuk a Kétlábonjáró Stílus elnevezést is, pedig azon mosolygott nagyokat, hogy egy mezei tankolás kapcsán ilyen hosszú beszélgetés alakult ki.


Hogy könnyedebb vizekre evezzen, az utasoktól egy hajvágó ollót célzásként ajándékba kapó Zac személyesen is legmélyebb elismerését fejezte ki a jelenlévő anyukák felé, köszönve, hogy ők is ott vannak neki és mindkettőjüknek. Miután a jelenlévő összes érintettet kellőképpen elolvadt a szavaitól és a kísérő mosolytól, Vanessa a félreértések elkerülése végett hamar rátereli a szót a számokra, melyeket az ő prezentációjában élvezet hallgatni – nos: a DVD és Blu-ray lemezek kapcsán meséli, hogy odaát március 2-8-ig újabb 214,133 darab fogyott az élményből, melyet pár nap múlva bizony mi is hazavihetünk, összesen 2,261,710 –ra növelve az eladott darabszámot, aktuálisan 4,022,039 dollárt dobva a kapcsolódó összbevételen! Hozzáteszi, hogy a kölcsönzőkben a 28. helyen zárt a film a március 9-15-ig tartó héten.

Az amcsi DVD, Blu-ray eladásokkal kapcsolatban megtudjuk még, hogy az éves listán eladott darabszámot tekintve továbbra is 3. a Nagy Film, ám az ebből származó bevételt tekintve már a 2. pozíció az övé!

Elköszönünk, helyet foglalunk a szőnyegen – a Mesélő utoljára – és már indulunk is nemzetközi túránk következő állomására. Dal kellene, de a kalózosat már minden utas unja, így fuvolás szerkesztőnk diplomatikusan újít: bár a kendő marad, a dal változik, kalózosból banzájosra, ami indul most. Hogy jön ez a mesénkhez? Egyszerű: Nyugati a zene, de Keletre tart és nem állja útját, se tenger se part – mindez pikolóra hangszerelve, kedvenc szerkesztőnk előadásában világszám lesz, lehet, hogy ki is adjuk CD-n és megjelentetjük, mondjuk Japánban, ahol úgyis kedvelik a mesekönyvet, szerkesztőjét és olvasóit, na és persze alanyait. Bizonyság, hogy a múlt héten, ami a vetítés hatodik hete volt újabb 79,995 dollárt ragasztottak a helyiek az eddigi bevételekhez, így az összbevétel immáron 5,455,000 dollár náluk!

Régen jártunk már Argentínában, ahol a vad és szelíd angyalok sorsát egyaránt a szívükön viselő helyiek 21 hét után is örömmel veszik a pozitív filmeket, most elrepülünk ide is, és láthatjuk, hogy a helyiek március 13-15-ig tartó mozis hétvégén 20,268 dollárral járultak hozzá az 1,314,220 dolláros számaikhoz.


Ennyi beszéd után lássuk az összesített számokat: a High School Musical 3 – Senior Year című film nemzetközi mozis bevételi továbbra is mérhetőek, a múlt héten újabb 80,371 dollárral növekedtek, elérve a vonatkozó összesítésben 160,486,995 dollárt érték el már! Az mozis összbevétel pedig immár: 251,046,411 dollár, ami pontosan 22,82 szoros megtérülés.

A DVD/Blu-ray eladásokból származó összeg pedig három hét alatt: 40,161,773 dollár, ami máris 3,65-szörös megtérülés!

Vezetett minket most is: Fant.
Forrás: Vanessa Hudgens News; The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4.

11 megjegyzés:

Andi írta...

Köszönöm a mesét és a FANTasztikus Fant-taxis utazást :)

Jó éjt!

Fant írta...

Szívesen és örülök, hogy tetszett :)

A képválsztás egyszerűen kiváló ismét :)

Jó éjt!

Névtelen írta...

Wow! Az elején nagyon mosolyogtam :))) Jó kis mese volt Fant!

Fant írta...

Köszi, igyekeztem :) Az eleje - hát azt nem hagyhattam ki :))

Névtelen írta...

:))
Kíváncsi leszek, 25-én a boltokban lesz-e a dvd.

;o) írta...

:P

;o)

<3

Fant írta...

Remélem a boltokban lesz b, én már készülök rá ezerrel, még aznap megveszem, nehogy elfogyjon nekem másnapra, mint a második rész :)

;o) - nos :) Új megvilágításba helyezted azt a mondást, hogy félszavakból is értjük egymást :))

Névtelen írta...

Én is fenem a fogam, hogy megveszem szerdán :))

Fant írta...

Az a biztos, az extra táncos változattal is addig vártál anno, amíg elfogyott, jobb rögtön lecsapni a cuccra :)

Névtelen írta...

Ez is nagyon tetszett, aranyos és vicces, épp hogy el tudtam olvasni tegnap:))

A DVD-t már elintéztem, hogy edzés után a kezembe nyomják rögtön szerdán, alig várom:)

Fant írta...

Örülök, hogy tetszett LL :)

Szerda a dvd vásárlás napja mindenképpen :)