2009. márc. 15.

Őrzők és hősök

Speciális utazásaink a Vörös-Varázs utazási iroda szervezésében és lebonyolításában tovább folytatódnak, ezúttal is elkalandozunk a nagyvilágban, érdekes adatokat szemügyre véve.

Mindezen tettekhez persze össze kell gyűlnünk, hogy a fuvola hívó szavára otthonából előbújó blog szelleme elkalauzoljon minket távoli mesés tájakra. Összegyűlünk mind – és ezt a mind bizony mindenkire értendő, külföldi látogatóinkra is, akik a világ egészen távoli pontjairól tisztelik a mesekönyv szerkesztőjének kiemelkedő munkásságát, illetve azon hazai utasunkra is, aki bár az alapcsapat részét képezi, ám mostanában a háttérben figyeli az események folyását, Aladdin és az utasok jelzik felé, attól még, hogy olykor nem születik reakció, a véleménye és a jelenléte igencsak fontos, hiszen vélemények különbözősége és a személyiségek eltérése színezi a mesekönyvet.

Mielőtt az utasok ráunnának a komolykodó lelkifröccsre és hegyibeszédre, a mesekönyv diplomáciában és fuvolában verhetetlen szerkesztője elő is veszi kedvenc hangszerét és egyben feladja a leckét a Mesélőnek, hogy találja ki, mi lesz az aktuális szellem csalogató dal. Nagy fejvakarások közepette Aladdin úgy határoz, ne legyen komolyzene most, de ne legyen gyermekdal sem. Legyen ezúttal két dal, tekintettel az aktuális ünnepre és tekintettel egy augusztus közepén kikerülő nagyszerűnek ígérkező filmre – nos, hogy a ködösítés után tiszta legyen a kép, az aktuális nóták: a Nemzeti dal és az Everything I Own Bandslam verziójának pikolóra hangszerelt igen egyedi ám annál hatásosabb előadása következik tehát, mire a dzsinn nagy röhögések közepette előbújik odújából – a kacaj tárgya a Mesélő gyér fantáziája és küzdelme a mindenkori dalokkal, nade a szellem jóindulatú persze, így Aladdin sem neheztel.

Felszállunk a szőnyegre, legtöbben csupán fellépünk rá, a mesekönyv szerkesztőjének első számú segítője viszont nem ily snassz módon közelíti meg az utazás eszközét, elsőként foglal bár helyet a speciális járművön, ám atletikus mivoltját felhasználva, a magasugrás mozdulatsorait bemutatva felugrik a pontosan 158 cm magasan lebegő szőnyegre. Természetesen az ugrás elsőre sikerül, jutalomból a kedvenc népét látogatjuk meg legelőbb, Amerikába utazunk.

Valamivel illene különlegessé tenni újabb kalandunkat, így hát eldöntöttük, hogy kiadjuk magunkat valakiknek. A lehetőségek tárháza végtelen, így egy kicsiny tv filmből, filmszenzációvá vált alkotás kosaras szereplője után szabadon, lehetünk, kémek, szuperhősök, rocksztárok. Mivel kémek már voltunk egyszer egy olyan országban, ahová most is megyünk majd, rocksztár alkatilag igazán csak Aladdin lehetne- bár ő is csak rocker, sztár semmiképp, így nagy duzzogva szuperhősökké válunk! Nade nem egyszerű szuperhősökké, a mese nem lenne az igazi, ha mondjuk denevér lenne Aladdinból, az utóbbi napok történéseire reflektálva mi leszünk az Őrzők. Ami varázslat nélkül is lehetséges, ők képességek nélküli hősök és sokan is vannak, no a mi céljaink nem olyan nagyratörőek, mint az övéik, de valamit őriznünk kell, hát mi őrizzük a blogot, így már csapatunk neve magyarázatra sem szorul tovább.

Amerikában nem egyedül fogunk bolyongani, felkeressük a Kétlábonjáró Szépséget, így összekötjük a kellemeset a hasznossal, találkozhatunk vele, ami mindig élmény önmagában is, a hölgyek tanácsokat kapnak stílusikonjuktól, Aladdin pedig egyszerűen csak élvezi a társaságát. Nem akárhol találkozunk persze, ábrándos tekintetű hősnőnk kedvenc helyén, a Katsuya étteremben ülünk le beszélgetni. Tőle még a puszta számokat is érdeklődéssel fogadják az utasok – és kezdi is: elmeséli, hogy a heti jelmondat Amerikában a következő volt: Vidd haza az élményt! A helyiek e szerint cselekedtek, amit igazolnak a számok is, hiszen: a március 02-08-ig tartó héten a dvd kölcsönzésekről szóló lista 22. helyén volt a HSM 3. ami kb. stagnálás az elmúlt hetek adatait tekintve.

Nade az amerikai Aladdin Jázminja már mondja is a bombasztikusabb hírt, mely szerint: a megjelenés második hetében, február 23 - március 01-ig újabb 543,235 darabot adtak el a Nagy Közösségépítő DVD-ből és Blu-ray-ből, aktuálisan újabb 9,588,098 bevételt eredményezve! Az összesített adatokkal majd a mese végén találkozhatunk, érdemes ébren maradni addig.

Mindaddig az augusztus közepén Sa5m-é váló szépség elárulja azt is nekünk: az összesített eredmény azt jelenti, hogy a 2009-es évet tekintve a 3. pozíciót birtokolja a High School Musical 3 – Senior Year című elképesztő filmszenzáció a dvd eladások listáján, vagyis mindössze két hét alatt elérte a film azt az eredményt, hogy az idén csupán két filmből adtak el több dvd-t, blu-ray-t nálánál; szám szerint 2,047,577 példány kelt el eddig belőle!

Miután nagy sokára búcsút vettünk Vanessa-tól, elindulunk lazulni – LL kedvencei után, most F.É kedvencei felé vesszük az irányt – irány Brazília! Gyakorlatilag össznépi fiesta övezi érkezésünket, mesélik nagyon vártak már bennünket, nagy pacsival üdvözölnek minket, legifjabb utasunk számára különleges trópusi gyümölcs mixel készültek, számunkra banánkoktéllal, amit szürcsölgetve el is mesélik gyorsan mit is vittek véghez a március 06-08-ig tartó hétvégén. Nos, az van, hogy immáron 20. hete megy náluk a Nagy Film, nem akarják elengedni, bár március 04. óta ők is hazavihetik az élményt, de a mozi az mozi, értékelik a jelenség megkoronázásának ezt a módját, amit most 631 dollárral igazoltak, 20 hét alatt a bevételük pedig: 5,578,999 dollár.

Szállunk tovább mert a sorok fogynak, állomásunk pedig még kettő is van.

Szerbia a következő állomás, ahol a helyiek szokásos módon barátságtalanul fogadnak minket, pedig most még álcázzuk is magunkat ugye, de az idegenek idegenek maradnak, szikrázás kezdődik ám mire a Mesélő előreléphetne egyet, a Fuvolás Lány megelőzi őt és olyan agresszívan néz a kötekedőkre, mintha amcsi paparazzikat látna, ha tekintettel meg lehetne sebesíteni valakit, a támadóink már eszméletlenül hevernének a lábai előtt – mivel a tekintetnek ereje így is van, a helyiek rájönnek, vigyázni kell az agresszív szerkesztővel, jobb a békesség és a diplomácia.

Így angolosaink által szót is értünk velük, készséggel mesélik el immár, hogy a vetítés 14. hetében 34 kőkemény dollár értékben sikerült mozijegyet vásárolniuk, pironkodnak is kicsit, félnek előre a reakciótól, de a diplomácia legyőzhetetlen, ha a megfelelő ember alkalmazza, márpedig most így van, így nem lesz harag a dologból, belátásunk végtelen; 14 heti adatuk pedig 41,144 dollár.

Japán az aktuális utazás utolsó állomása, a fejkendő halálfejes, a zenészünk mókás, a dal változik, indulósról aláfestősre, ezúttal a Fog Bound című szerzemény hangzik fel, fuvolára hangszerelve, kedvenc fuvolistánk előadásában. A helyiek szeretettel és sűrű hajlongással fogadnak bennünket.

Elmutogatják, aztán ugye jeltolmácsaink megértetik velünk is, hogy bizony kiolvasták a másfél éve íródó mesekönyvet, egyszerűen szavakat sem találnak rá, annyit mondanak még, hogy örökükre szolgál, hogy a múlt heti tanácsukat megfogadta akinek meg kellett fogadnia, bíztatják minderre jelenleg a háttérben olvasgató látogatókat is – egyben újságolják, hogy egészen kiváló kezdeményezésnek tartják a térképet, a szerkesztőnk pedig mondja, hogy örül, hogy látogatják az online verziót is; mi pedig nyugtázzuk: a japók kiolvasták a múltkori könyvet, azt a bizonyos hárításról szólót, amit a múlt heti utazásunkkor ajándékoztunk nekik.

Aktuális számaikat is megosztják velünk, így megtudhatjuk, hogy: az elmúlt héten a HSM 3 eddigi, váratlanul magas japán bevételét újabb 405,049 dollárral toldották meg, így az összesítésben öt hét alatt 5,375,005 dollár az eddigi termés!

Lássuk az összesített adatokat: A HSM 3 nemzetközi bevételei az elmúlt héten 407,280 dollárral nőttek, így az összesített összevetésben már elérik a 160,406,624 dollárt! Az összesített szám pedig 250,966,040 dollár, ami pontosan 22,8 szoros megtérülést jelent!

Nézzük az új projekt, a DVD eladások adatait: 36,139,734 dolláros bevétel mindössze kettő hét alatt, vagyis a 11 milliós film-gyártási költségek máris 3,3 szorosan térültek meg! A rekordhalmozás tehát folytatódik.

Írta: Fant. :)
Forrás: The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jaj! Hirtelen nem is tudom mit mondjak....

Fant, sose hagyd abba! vagy ezt már mondtam egyszer?
Nem akartam hinni a szememnek (illetve neked) így megnéztem a linket én is - ez a DVD eladási szám eszméletlen. Itt a kontin mi a pálya?

Azt hiszem a HSM kultuszt nagyon nehéz lesz bárkinek, bármikor, bárhol is túlszárnyalnia ebben a kategóriában!

Névtelen írta...

Sziasztok!
Köszi a mesét, Fant, ötletes volt és tetszett:)))

Láttam, igényeltetek a Rove-hoz fordot...megpróbálom, de nem tudom, mikor leszek meg vele. Az biztos, hogy fordítok valamennyit, ma is küldtem egy kis adagot:))

Meseszép éjszakát Mindenkinek!:)

Névtelen írta...

Ez a mese is kiválóra sikeredett.:)
Bár ami a terjedelmét illeti a szememet már támogatnom kellet ahhoz,hogy a végére is érjek.:))

Na pacsi,és jó éjt nektek!:)

Andi írta...

Köszönöm a Mesét és a sorok közöttit is...!:))

jó éjt!

Fant írta...

Szívesen a mesét mindenkinek, a dícséreteket köszi, örülök, hogy tetszést aratott :)

;o), igyekszem folytatni, amíg csak lehet :) Ugye milyen őrületes a dvd eladási adat? Majdnem hihetetlen, de már tényleg meg sem lepődik az ember, annyi a rekord. Sajna a kontinensről nem találtam linkeket, pedig elmesélném szívesen azt is, meg kíváncsi is lennék rá, de ezek a szokásos forrásaim eléggé Amerika-centrikusak. Na majd megpróbálok nyomozni utánna.

Bizony ennek a kultusznak a túlszárnyalása majdnem lehetetlen.

LL, türelmesen megvárjuk amíg elkészülsz, úgyhogy csak nyugodtan :)

Akkor megvolt a sorok közt olvasás is Andi, jól van :)

Jó éjt az alvóknak :)