2008. máj. 18.

Cannes - MAOW?


Bár egyelőre arra a kérdésre, hogy mi lesz a Will-el, ill. a Rock On-nal a Cannes-i Filmfesztiválon, nem kaptunk választ, de most az merült fel, hogy Zachary filmje, a 'Me and Orson Welles' (is) Franciaország felé veszi az irányt!

Leglábbis egy bizonyos értelemben. Nem vagyok tisztában, konkrétan teljesen világosan a helyzettel, de én a következő módon értelmezem, és így is osztom meg Veletek, de jólesne, ha valaki segítene, mennyire is értettem félre a hírt!

Bizonyára tudjátok, hogy most zajlik a talán legrangosabb filmfesztivál Cannes-ban, ahol távol a "vetítőtermektől", hotelszobákban és Cannes-i irodákban, jóízű címekkel csábítják a Cannes-i vevőket! Hogyan is? Amerikai és egyéb (tehetségkuató) ügynükségek gyűlnek össze, és válagothatnak filmekből, kisebb-nagyobb, független filmfelvételeket megnézve, összesen beleértve több, mint 20 filmet!

Ezek között szerepel Richard Linklater, (Mielőtt felkel/lemegy a nap; Megetetett társadalom) független renedező, 1937-ben játszódó filmje is, a már említett MAOW! A film középpontjában Zac karaktere, Richard Samuels áll, aki véletlenül betéved a legendás Mercury színházba és szerepet kap a Julius Caesarban, ami arról nevezetes, hogy sikerét követően ívelt csak igazán fel a színházat alapító Orson Welles csillaga. A mestert Christian McKay alakítja, Ben Chaplin pedig George Coulouris angol színész szerepében lesz majd látható. A film egyébként azon kevés film egyike, amit felvettek Cannes-ban a John Sloss' Cinetic Media által,s mindez ahhoz az előnyhöz juttathatja a filmet, hogy rátermett legyen a sok figyelemre.

EDIT:
Megkaptam arra a kérdésremre a választ, LinkLuvor-től, hogy mennyire értelmeztem félre az egész helyzetet! És kiderült, hogy egyáltalán nem is!:) Csupáncsak kiderült, hogy eddig tévhitben éltem, miszerint azthittem Zachary filmjének már van ilyen filmes prezentálója, produkciós cége, ha értitek mire gondolok, de most kiderült, hogy nincs így, ez eddig egy független cég, és a Cannes-i filmfesztiválon dőlhet el sorsa, melyik cég veszi majd meg.
De LinkLuvor továbbá volt olyan kedves, hogy még rendesen le is fordította a MAOW-hez kapcsolódó cikket, amit ugyan megtettem, de zavarodottságomban nem maradtam annyira hű, majdnem szószerinti, mint ahogy most Ő tette. Úgyhogy aki erre a "variációra" is kíváncsi, az nyugodtan olvasson tovább!;)

"Me & Orson Welles:
Richard Linklater a tömör, de független rendező. De vannak stúdiós trükkök a tarsolyában, és a legújabb munkája egy tinédzserstábbal megrendezett Shakespeare műről szól Welles rendezésében, felkeltheti a vásárlók érdeklődését, ha a felvételt ma leadják a CQ-n. Ha érdekesnek hangzik, itt van néhány részlet: a kérdéses tinédzsert Zac Efron játssza, a HSM szívtiprója, ez jó fogás a fiatalok csábítására (de még mennyire). További előny: azon kevés munkák közt van, amelyeket a John Sloss' Cinetic Media felvett Cannes-ben, ami azt jelenti, hogy a mű nagy figyelemre lesz érdemes."

Köszönöm LinkLuvor-nek, és bocsánatot kérek Tőle, de egy nagyon kicsit volt hozzá merszem, és belejavítottam. :$:)


Forrás: ZA Angel's; Hollywood Reporter; és az Origo.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ditta,
nos, akkor vegyük úgy, hogy igényt tartasz segítségemre és tudásomra:D:P
szóval akkor nekiesek fordítani, úgyis van időm...aztán mailbe elküldöm, úgy ok?
LinkLuvor

xdittax írta...

Szia!

Igazából én csak ara voltam kíváncsi, hogy valóban csak most kezdenek el filmes cégek érdeklődni a filmfesztivál keretében a MAOW-re. Én is abban a hitben éltem, mint a VABN-nél, hogy már van kiadója, meg minden ilyesmije, és ezért lepett meg ez az egész, azthittem csak nagyon nem tudok angolul, és elnéztem. De akkor nem!:D Azért mindjárt átalakítom a cikket, a Tiéd is hadd kerüljön bele, aminek sikerült megerősítenie, és ezért roppantul hálás vagyok!:)

Pussz!

Névtelen írta...

thanx, mivel rendesen akartam fordítani, ráment 3/4 órám, de látom, megérte
thanx még 1szer

Névtelen írta...

jajj az a 2 szó...hát lehet hogy neked van igazad, csak ezért nem megyek vissza az eredeti cikket megnézni:Pdehát mondtam, hogy nyugodtan belejavíthacc
ja és a "(de még mennyire)" a személyes véleményem, ezt nem mondtam, sorry, dehát nektek is, nemde??
ja éshát néhány "kételyt" még elolszlatnék nevemmel kapcsolatban: mivel eredetileg amcsi álnévnek találtam ki, úgy is kell ejteni, és ennek megfelelően kell ragozni
az amcsik ugyanúgy ejtik, mint a LinkLovert (és ezt is jelenti)
nem haragszom senkire, ha elírja, nem is lényeges, de mivel Ditta a bejegyzésbe egyszer jól írta, egyszer meg nem, gondoltam, "tisztázom magam"
szívesen fordítok máskor is, úgyis nyelvvizsgáznom kell, úgyhogy ez nekem is jó meg nektek is
nah akkor pápá mindenkinek, nézem a Van Helsinget

xdittax írta...

Szerintem nekem van (most) igazam, de ez annyira valóban tökmindegy, pláne, hogy úgyis így marad már!:P (na ez most nagyon gonosz volt, de csak viccelek!)
A neveddel viszont akkor már nem akarok viccelni, mert tudom, Te sem teszed azt!:)
(Na ez most magas volt?:))

Jó tvzést, lelj örömet benne, puszi: Ditta×××

Névtelen írta...

na ezér még megkapod a magadét!!!:P:DxDés ha még 1szer elírod a nevem...azér is...
Figyelem, mindenki más elírhatja (saját felelősségére), kivétel: Ditta, mert poénkodni támadt kedve
egyébként írtam, hogy nem kell komolyan venni
nah toodle-loo:
LLxoxoxoxoxoxoxo

xdittax írta...

Kac-kac!xDDDDDDDDDDDD
Kezdek félni, s repesve, oh bocsánat, akarom mondnai reszketve várom, mi fog történni!×P×D

De azért előre figyelmeztetek Mindenkit, okuljon az én példámból, és vigyázzatok LinkLuvor-rel!;))))

Névtelen írta...

háát igen, velem jobb, ha vigyáztok és nem írjátok el a nevem (Ditta javuló tendenciát mutat:DD)
hogy mi fog történni, azt még én se tom, dehát rajtatok múlik
LL

xdittax írta...

Szintén csak kacara-kacara!xDDDD

De kösz szépen!:)

Ditta×××

Névtelen írta...

jóvan hát én is verem a fejem ezerrel a monitorba a röhögéstől:DDDDDLOLXD
dehát a tények azok tények....télleg javuló tendenciát mutatsz:)))