2009. máj. 24.

A 100 millión túl

Egy (nem számos) mese tetszési indexe mindig többtényezős, nem csupán a remekül megírt karakterek, hanem a karaktereket életre keltő színészek is nagyban kellenek a sikerhez, esetünkben pedig annyira jó a helyzet, hogy mind a mesék, mind pedig a színészek több, mint figyelemre méltóak – így aztán egyelőre semmiképpen nem engedjük el Vörös-Varázs-os történeteinkből a NKF-et, már csak azért sem, nehogy aztán elfeledjük a szavazósdit, márpedig sokszoros mesehőseink nyakig benne vannak ebben a dologban, olyan ellenfelekkel, mint maga a Sötét Lovag, vagy a vámpírok hada – utóbbiak olvasásával kapcsolatban a Mesélő változatlanul a tervezés fázisában tart, de minden terv egyszer megvalósul.

Így aztán ideje ismét útra kelnünk – ehhez kell ismét egy zenész, egy hangszer, egy lámpás, egy szőnyeg, no meg egy szellem. És egy dal – persze. Utóbbival kapcsolatban Aladdinnak a VVNYSZ főnyomozójától van már információja, ám egyelőre nem használja fel, mert agyal rajta, mint Wolverine-en – így egyelőre lássuk a felsoroltakból mivel rendelkezünk:

Zenészünk van, a kedvenc szerkesztőnk, fuvolával és mesekönyvvel, meg a Mesélő feltételezései szerint egy nagy adag tanulnivalóval és még nagyobb adag kirándulókedvvel. Van egy poros szőnyegünk, mert a viharban, amit a krikett támasztott, és az eddigi sok út folyamán kicsit poros lett, majd megkérjük a héten lustálkodó szellemet, hogy némi portalanítást eszközöljön. Most, hogy minden együtt van lássuk a mai dalt: Everything I Own – a feldolgozás feldolgozásának a feldolgozása, kedvenc darkos színésznőnk után kedvenc szerkesztőnk játssza el, fuvolán. A szellem lustasága mit sem kopott, a lámpásból szundítva jön elő, mire a Fuvolás Lány bizonyítja, hogy agresszív is tud lenni, és ad a dzsinnek egy hasonló fülest, mint amilyet a zene közösségépítő hatását zászlajára tűző filmünk előzetesében láthattunk, az ízelítő vége felé. A szellem egyből fel is ébred, de nem neheztel ő, sosem tenné, csak elnézően mosolyog.

Ideje hát felkereskednünk, és szétnéznünk a nagyvilágban, hogy a számok tekintetében miféle változások álltak be az elmúlt hét nap folyamán.

A szőnyeg az amcsiknál tesz le először, hogy a jövő héten ismét olimpikonná váló angolból és vámpírokból is profi utasunk kedvenc népénél megnézzük mi történt a HSM 3 és a 17-es film számaival.

Aki fogad minket nem más, mint a Kétszárnyonszálló Angyal, akitől rögvest meg is kérdezzük, hogy miért filmezte az őt és szerelmét filmező fotósokat. A két darkos szerep közt egy Szépséget megformáló hősnőnk elmeséli, hogy japán rajongóik sűrű hajlongások közepette hitetlenül fogadták, hogy odahaza, az Angyalok Városában minden lépésüket több tucat elvetemült fotós követi, így bizonyítékot készített – legközelebb, ha ott járnak, bemutatják kicsi japán barátaiknak.

Azt meséli, hogy bár, a Nagy Film DVD/blu-ray eladásainak számai kicsúsztak a top 30-ból, de figyelemre feltétlen érdemes a továbbiakban is. A május 10-ével záródó héten ugyanis újabb 406,118 dollár bevétel folyt be az aktuálisan eladott 21,893 korongból – ezzel az eladott példányszámot 3,063,448-ra növelte! Ráadásul a Billboard listáján Top Soundtrack kategóriában a jubileumi 30. hétben a 7. pozíciót foglalja el a zene, mellyel érvelhetett bárki a Reel Thinking rendezvényen – hiszen ezen albumnál (persze az előző kettőt is idesorolva) jobb példa a zene közösségformáló erejére nincs is talán.

Lássuk hát, mi a helyzet a mérleg másik oldalán: a 17-es film többszörösen nevezetes számhoz érkezett a múlt héten.

The 5 is silent – mondja Sa5m ellentmondást nem tűrően Will-nek az előzetesben, mi azért csendben megnézzük mi volt a vetítés 5. hetének végén a 17-es filmmel. Május 15. és 17. között 3,368,189 dolláros bevételt hozott a film, ezzel 58,363,111 dollárra növelte az összbevételt és átvette a Testcserés filmek listáján a 3. helyet a Hirtelen 30-tól! És nem állt le e héten sem: hétfőn váratlanul sokat 338,368 dollárt keresett, aztán a hét további részében, kivétel nélkül az összes filmmel együtt az ő bevételei is csökkentek – kedden 226,040, szerdán 196,175 dolcsi, csütörtökön pedig 185,227 dollár volt az eredmény, így aztán a vetítés 6. hétvégéje előtt a Megint 17 tengerentúli összbevétele immáron 59,308,921 dollár!

Nézzünk szét a nagyvilágban! Elsőként lássuk mit tettek az ausztrálok a nekik ajándékozott, lufiból hajtogatott Rozsomákkal: Sydney főterén állították ki, egy üvegburával óvva mindentől, elég járulnak a lakosok a számokkal: május 14-17 között 114,472 dollárt keresett a film ott, összesen már 9,322,169 dollárnál jár hat hét alatt.

Chile a következő helyszín ahová teleportálunk, két hét alatt 94,083 dolcsi az eredmény, május 03-ig.

Franciaországban a vetítés negyedik hete 636,161 dollárt hozott, e romantikus, filmfesztiválos helyen, ahol hősünk komoly filmje talán bemutatásra került a hét valamelyik napján, már 7,507,583 dollár az összbevétel!


Na nézzük az országot, ahol őrült rajongók sikítva tombolnak a premieren… hm, ez alapján a világ bármely pontjára mehetnénk, egészítsük ki annyival, hogy itt Aladdinnak szimpatikus nyelv az anyanyelv – Németországról van szó persze, ahol múlt héten volt a premier, ami egy box office 3. helyet és 1,435,314 dollárt hozott. Érdekes adat – a fogadtatás alapján valamivel többel esetleg számolhattunk volna, közepes eredmény, már ami a film saját nyitányait illeti.

Itt van nekünk máris Olaszország, mint újabb premier helyszín a múlt héten, itt 809,949 dollár jött össze.

Hollandiában nem eresztik a nézők a laza filmet: 180,977 dollár jött össze a negyedik hét végére, ami csak 12%-os csökkenés az előző héthez képest, összességében 1,599,844 dollárnál járnak ott.

Új-Zéland a következő a sorban, 20,566 dollárt felezhetünk fel aktuálisan, öt hét alatt pedig 776,247 zöldhasút.

Ha idehaza nem lenne elég a mediterránság, utazzunk a spanyolokhoz, akik 146,506 dollárral jelentkeztek a múlt hét végén, 1,696,408 dollárt pedig három hét alatt.

Feltétlenül utazzunk el oda, ahol az elmúlt hetet a legnagyobb romantikus összhangban és zavaró tényezőktől mentesen tölthette el kedvenc párosunk, mielőtt mindketten belevetnék magukat a dolgos nyárba. Irány Japán és az érdekes számok!

A Fuvolás Lány úgy dönt megérkezvén, hogy kedveskedik a japóknak, hiszen ismernek minket – így ismét a fejére kerül az itt elmaradhatatlan kendő, de további laza lépésként szinte felvonul közösségünk a japánok előtt, pontosan azokkal a mozdulatokkal, amit a nyár sötét filmjeként várt darkos alkotás kedvcsinálójában láthattunk, természetesen egyben megy utazó dalunk is a fuvolán, így aztán szinte karneváli hangulatban tanítjuk lazulni kedvenceink kedvenc országának népét. Rögtön mutogatják is, hogy nyitányként ők egyelőre egy box office 12. helyet és 216,585 dollárt tudnak felmutatni kettő nap alatt. Ez bizony eddig nem sok, sőt, bizonyára az egyensúlyt hiányolják, ám megértetjük velük, hogy ez most külön projekt – készüljenek: sok ilyen lesz még mindkét részről. Cserében arra hívnak fel minket, hogy figyeljük majd a következő hét hétköznapjait, a HSM 3 esetében is érdekes dolgokat műveltek a premiert követő héten.

Lássuk végül a nemzetközi rekorder országot: Nagy Britanniában május 15-17-ig 210,013 dollárt hoztak össze a filmet vetítő moziknak a nézők, 6 hét alatt pedig 16,798,171 dollárt.

Nos akkor – számoljunk! A hazánkban a jövő héten, valószínűleg a gyereknapra való tekintettel debütáló Megint 17 című film tengerentúli bevétele május 21-el bezárólag 59,308,921 dollár, nemzetközi bevételei pedig 43,529,100 dollárra rúgnak! Összesítve pedig megkapjuk az eddigi összbevételt, amely átlép egy szép, kerek számot: 102,838,021 dollárt!

A HSM 3 még mindig a látókörünkben van, a DVD/blu-ray eladásokból befolyt bevétele: 54,888,209 dollár!!

Mesélte: Fant.
Forrás: The Numbers 1 2; Billboard; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14.

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszönjük a Mesét:))
Lenyűgöző a 17 diadalmenete, meg kell mondjam:))
Remélem, majd összességében összejön majd 150 millió, drukkolok Z-éknek. És 4 nap múlva már a mi jegyünk árát is beleszámítják:))

Fant írta...

Szívesen, már ami az én részemet illeti :)) A képválasztás ismét tökéletes Ditta - a cím nemkülönben :)
150 millió? Tulajdonképpen meglehet még, van még hátra premier is, elég nagy országokban is, úgyhogy a végére összejöhet, reális elképzelés. Legalábbis bízom benne én is, az azért nem semmi lenne.
4 nap: igen, már csak 4, aztán itthonról is mesélhetünk :)

b írta...

Tényleg már csak 4 nap :))

Fant jó lett :)

(f.é.) írta...

Helló!

Köszi az utazást nektek a milliókon túlra.:)Jól éreztem magam,habár ott a jobb,igen a szőnyeg jobb sarkában némi port vélek még felfedezni.:)
Még jó,hogy nem a gépezetben van.:)
Amúgy,az infó visszatartása nem szép dolog Aladdin -tól.:))

És persze,hogy a számokkal se álljak hadilábon,annyit kivettem már eme összegzésből:ezzel az ugrással bizony nem csak ki nyertünk.:)

;o) írta...

Olyan üdítően hatnak a numerikus jelenségek, mint sivatagban az oázis!

150 milka? Lesz az több is remélhetőleg, és még a dvd sem jött ki....

Fant írta...

B - köszi, örülök, hogy tetszett :)

F.é., feltétlen előjön még Aladdin az infóval, agyal rajta, piszmog, ahogy szokott, de végül kihoz belőle valamit majd :))

A dvd eladásokkal persze jóval meg is haladja majd a 150-et, bár azokra a számokra még sokat kell várnunk, szerintem. Tisztán mozis bevételeknél a nemzetközi számok, a hasonló filmeknél nem szoktak ilyen nagyok lenni, és hol még a vége - túl azon, hogy az amcsiknál is harmadik ugye. Nem is tudnék igazán tippelni a végére.
Szóval tényleg lenyűgöző pályát jár be ez a film a maga kategóriájában.

Fant írta...

Most nézem, hogy számok szempontjából az amcsik elképesztően gyenge hétvégét zártak. Az új Terminator filmnek 70 milliós nyitányt jósoltak, lett belőle 43 millió, az új Ben Stiller filmet 66-ra várták, lett a vége 53. Pedig a múlt hétvégén az előrejelzések fillérre bejöttek, nagyon érdekes, valamit biztos figyelmen kívül hagytak.

A mi filmünk, bár zuhant egy nagyot, de átlépett egy szép határt azért :))

Andi írta...

Sziasztok!

Na, így az est végére bekocogtam én is :)
Hú az a szemtől szembe tekintet :)

Én is köszönöm a mesés utazást Fant - szinte milliomosnak érzem magam - lelkiekben mindenképpen :))
A nagy számok törvénye alapján pedig - menni fog az, hajrá :))

Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Szívesen Andi :) Mesebeli milliomos voltál akkor ma este :) Jó éjt!

Névtelen írta...

Valaki érti, hogy megint mit írnak a bravós oldalon? A Summer-romance-n kinnt van a linkje a kommentek között. Megköszönném, ha valaki lefordítaná.

Névtelen írta...

A 150 milkát csak a filmre értettem, a kapcsolódó cuccok nélkül.

Elküldtem az utsó ausztrál 17-es fordot, lényegében már csak a japán van, amit nem biztos, hogy meg tudok csinálni ezen a héten.

Fant írta...

Sziasztok! Nos, kedves Névtelen a bravos cikk a következőről szól: a Star magazin (ami szintén egy nívótlan pletykalap) kitalációja szerint Zac óriási mozisztár akar lenni, egyben egy új imázst akar kialakítani magának - amibe (minő véletlen) Vanessa nem fér bele. Aztán írnak különböző ökörségeket Zac anyukájáról is, aki ellenzi, hogy a fia ilyen fiatalon ilyen komoly kapcsolatban éljen, végül vaslogikával leszűri a cikk, hogy idén nyáron Z és V sokat lesznek távol egymástól, a munkájukból kifolyólag. Ugyanakkor, és most figyelj, mert itt a csavar: Zac szereti Vanessa-t, és ez a távollét kínzó lesz számára.
Az egész cikk egy hatalmas kitaláció, nem kell foglalkozni vele, kiváltképp mert a hétvégén érkeztek haza az egy hetes kettesben töltött nyaralásból ugyebár - igencsak mosolygósan.
Tehát újabb mesével állunk szemben. Volt már jobb is :))

LL - világos, értem, hogy a dvd-n kívül gondoltad. Azt bizonyos fokig külön is kell számolni talán - bár még közvetlenül a filmhez kapcsolódik. Kiemelt jelentősége akkor van, ha mondjuk az anyagi bukástól menti meg a filmet.

Persze siker esetén is számoljuk - de azért kicsikét elkülönítjük a mozis pénztől.
A japán fordra türelmesen várunk, a raktár szerintem így is zsúfolásig tele van :)

b írta...

Hú micsoda cikk! Most komolyan: van olyan anyuka, aki nem azt akarja látni, hogy "biztos helyen" van a fia, jó és szép kapcsolatban él, és boldog?? (legalább is gyanítom :)) )

xdittax írta...

Nevetséges :)

A mi meséink ezerszer jobbak! És még annál is! ;))))

b írta...

Láttam most a 17-es film reklámját a tv.ben, hát elég béna a magyar hangja :(

Fant írta...

Figyelj b, szinkron témában a németeket alulmúlni nem lehet, vagyis minden csak viszonyítás kérdése: nézd :) Na mit szólsz? Vajon Z mit érezhetett, mikor meghallotta magát németül? :))
Természetesen a magyar hang is gyötrelmes ha a HSM beli hangot kapja. Tényleg: azt kapja?

A cikkel kapcsolatban: abszolút életszerűtlen az egész, ráadásul több helyen ellentmondásos is - dehát ezek ilyenek, küzdenek, hogy valami fogást találjanak, de nem sikerül :)

Ditta - ennek örülök :)

b írta...

Jujj de gáz! :DD Ezt tényleg nehéz alul múlni :))) A többi szereplőé pedig jó.
Nem értem, miért ilyen béna hangokat találnak neki, amikor a saját hangja tök jó.

Fant írta...

Ezt egyébként én sem értem, normális férfihangszíne van, a német szinkron meg totálisan lebutítja - vagy tíz évvel a 17 éves karaktert :)) A németeknél amúgy máskor is megfigyeltem, hogy a fiatal karaktereknek nem képesek normál hangot találni.
A többi hanggal nekem sincs problémám. Persze, egy Mike O Donell központú filmben pont Mike O Donell hangja gáz, az viszonylag idegesítő lehet :))

b írta...

Lehet, hogy az a bajuk, hogy kicsit méylebb a korához szerintük?? Mondjuk a hsm1-kor én meglepődtem a hangszínén :)) de nagyon tetszett :)

b írta...

Egy ilyen "baba"archoz nem olyan hangot vártam :D De hát megmondta, hogy fiatalabbnak néz/ett ki a koránál...

Fant írta...

Én nem is nagyon gondolkoztam a hangján, hogy mennyire meglepő, vagy sem, egyszerűen úgy voltam vele, hogy nagyon jó hangja van.
Persze a Disney-nek is voltak fenntartásai bizonyára - Drew nem véletlenül került képbe :)

b írta...

Én is csak azért figyeltem fel rá, mert nagyon sok helyen olvastam, hogy milyen nyálas a hangja. És kiderült, hogy az nem is az övé :) Ezek után amikor a yt-n meghallottam a saját hangját, meglepődtem, és kellemes csalódás volt, és jót derültem :)) Főleg, hogy már akkor a Hajlakkon is túl volt.

Fant írta...

A beszédhangjára is ráfogták, hogy nyálas?
Én egyébként először ugye magyarul láttam, aztán letöltöttem eredeti nyelven, és az első ami megtetszett abban, az az volt, hogy mindegyiküknek mennyire nagyon jó hangja van és milyen természetesen beszélnek. Onnantól nem is volt kérdés, hogy a szinkron rettentő :) Emlékszem az első részben még mások voltak a szinkronhangok különben.