2009. máj. 1.

A világ 55. legbefolyásosabb embere 2oo9-ben

Bő egy hónappal ezelőtt a Time magazin éves Kik a világ legbefolyásosabb emberei listájára a életében először jelölve volt a mindössze 21 éves Zac Efron. Mi magunk is értékelhettük a Mr. befolyását és a világra való hatását, és mára kiderült, hogy a 2009-es 100-as lista középmezőnyében, az 55. helyen végzett.

Ezen alkalomból kolléganője, Clare Danes írt Róla.

Zac és én forgattunk egy filmet, a Me and Orson Welles-t körülbelül egy éve, Isle of Men-en. Amint Zac megérkezett, sokkal inkább hívhattuk volna Isle of Teenage Girls(=Tinilányok szigete). Rengeteg, rengeteg tinilány. Amikor Zac-et először vették észre egy kávézó ablakán át, a maroknyi csodáló visító tömeggé sokszorozódott meg. Rendőrautóban kellett visszakísérni a szállodához. Majdnem egy hétig versenyeztek a lányok, ki tud tovább virrasztani a hotel előtt. Gyakran aludtam el a visszhangzó kántálásukra: "Zac-et akarjuk! Zac-et akarjuk!" Soha nem dolgoztam még valaki ennyire híressel.

Nem állhattam meg, hogy ne emlékezzek vissza arra az időre, amikor kb. egy évtizeddel ezelőtt egy másik tehetséges bálvánnyal, Leonardo DiCaprio-val dolgoztam. Láttam a tizenéves tömegek csendes lelkesedését zabolátlan hisztériává válni miután megjelent a Titanic. De ez sokkal intenzívebb. A különbség az, ahogy ráébredtem, hogy Zac nem csak egy színész, hanem egy zenész is, egy bona fide dal-és-tánc férfi. Mi hölgyek védtelenek vagyunk egy ilyen kombinációval szemben.

De feltételezem, mindannyian tudjuk, hogy a 21 éves Zac egy dal-és-tánc férfi. Amit kevesebben tudnak - és amihez nekem meg volt a kiváltságom, hogy első kézből tanuljam meg - az az, hogy ő egy nagyon finom és sebezhető, tehetséges előadó. Sokat várnak el Zac-től ebben a szerepben. Egy középiskolás diákot játszik az 1930-as években, aki besétál Orson Welles Julius Caesar produkciójába és elcsábítja a művészet, a nagyváros és természetesen, egy lány. Zac minden jelenetben benne van; Shakespeare-t szaval, szerelembe esik, felfedezi a világ kiterjedését, látja, hirtelen hogyan omlik ez össze, és aztán visszamegy a középiskolába. Más szóval; férfivá válik.

Zac a koncentrálás, alázatosság és lelkesedés igényével találkozott - és az eredmény lélegzetelállító. Úgy tűnik Zac nem csak egy szórakoztató, hanem egy művész is. Még sok éven át fog ájulásra késztetni minket.


Eredeti cikk: Time.

5 megjegyzés:

Fant írta...

Jó reggelt! 2.41? Ez igen Ditta, kihasználod a napot - azért remélem ez csak időzítés és aludtál is valamit az éjjel :)

Nagyon jó cikk ez is. Ez a rajongás és hisztéria ami körülveszi, és főleg az a tény, hogy a világ minden pontján, bárhová megy, ez tényleg őrület.

Várom már a MAOW filmet, nagy a csend a bemutatója körül, remélem hamarosan erről is megtudunk valamit.
Amit Clare Danes ezzel kapcsolatban elmondott az alapján nagyon ígéretes film és Zac alakítása benne szintén remeknek várható.

Az külön tetszik, és örülök, hogy nem csak Z népszerűségét, hanem a tehetségét is kihangsúlyozza.

Á, és jut eszembe, a Time magazin elégedett lehet, mert Zac kilépett a Footlose projektből. A múltkor ők írták ugye, hogy jó-jó, de a Footlose nem kellene - hát nem lesz.

(f.é.) írta...

Nocsak-nocsak,roppantul örülök annak,hogy olvashattam Clare leírt gondolatait Zac-ről!:)

Ha eddig szkeptikusnak is tűntem eme alkotást illetőleg(amit nem is tagadok),most ugyanilyen hévvel érzem a kíváncsiság érzését ezzel a filmmel kapcsolatba.:))

Várom Mr művészt,aki tiszta bűvész.:))

xdittax írta...

Sziasztok!

Aludtam is valamit az éjjel, igaz tényleg nem túl sokat, elég sokáig fennmaradtam, de valóban legalább pótoltam az esti lustaságomat. Akkor nagyon nem volt hangulatom, ezt őszintén bevallom, aztán a hajnali órákban már inkább dolgoztam.

Egyébként ma délelőttől is azt csinálom a kis szobámban, úgyhogy kezdek fáradni... Viszont ezt a cikket megérte lefordítani akárhányat is ütött az óra. Rendkívüli, egyet értek Veletek. ;)

Névtelen írta...

Szia Ditta!
Remélem, nem miattunk maradtál fenn, ezt látva és az Eclipse-t olvasva tényleg időpocsékolásnak tűnik a nap egyharmadát átaludni...:DD De komolyan, ha a ballagásnak van köze a dologhoz, teljsesen megértjük, ahogy egyébként is:))))

Egyetértek Claire véleményével, ez megerősíti, hogy Z a MAOW segítségével megerősíti amit a 17-tel elért, és nem csak az általános őrjöngés mutatja majd a népszerűségét.

Fant írta...

Ditta, szerintem nem sokáig maradtál fenn, hanem egyenesen korán feküdtél le ;) Teljesen megértjük, természetesen :)

Abszolút LL, a 17 Again az első lépésnek tűnik, a MAOW pedig kiteljesíti majd ezt a dolgot.

Már várom a cinikusok véleményét :)