2009. máj. 10.

Kék szemek, kék orrok :)

Egyszer volt, hol nem volt, a nagy kék vízen is túl, volt egyszer egy kicsi őszinte mese, sok-sok zenével. Ez az aprónak indult mese aztán váratlanul korszakalkotó, elsöprő erejű történetté változott, főhősei pedig világsztárokká avanzsáltak rövid idő alatt. E mesének mikor dicső módon vége lett, kékszemű főhőse újabb mese elkészítésébe kezdett, sok-sok zene nélkül, helyette viszont Időugratós csavarral szülővé változott, majd rögtön vissza középiskolássá, ám legbelül megmaradva szülőnek mégiscsak, ezzel érdekes figurát teremtve, különleges mesekönyvünket tovább színezve.

Ahogy ezen kis bevezetőből kiderül, újabb utazásra hívogatja az érdeklődőket a Vörös-Varázs Tourist, sok országon át, érdekes adatokkal fűszerezve, noés egypár kalandot átélve ismételten. Ja, és herceggé változott potenciális olvasónk kedvéért: lesznek benne számok is, gazdagon.

Mindenekelőtt azonban elő kell csalnunk a szellemet a lámpásból – e feladat tökéletesítésén még dolgozik a VVNYSZ főnyomozója, addig is, ki kell találnunk valamit: nos, mivel a mese angyali főhősnője nemsokára darkos rockerré változik a vásznon, egy újabb mesében, itt az ideje, hogy ráhangolódjunk mi is, ráadásul kőkemény rockdalt pikolóra nem hangszerelt még senki, természetesen azonban kedvenc fuvolás szerkesztőnk úttörő módon ezt is megoldja – a dal a Tankcsapda Mire vagy kíváncsi című zúzása, azért mert: Tudnod kell, hogy a felhőkön túl mindig kék az ég!

Így hát a dzsinn elő is bújik a palackból, rögvest örömét fejezi ki, hogy a Fejek című projekt újabb kobakot gyűjtött, már csupán csak egyetlen koponyával elmaradva a mágikus számtól – egyúttal biztat mindenkit aki passzívan olvasgat, hogy nyugodtan váljék aktívvá és ossza meg a véleményét a közösséggel.

Útnak is indulunk, teleportálás utáni első állomásunk, a rend kedvéért háromszoros kultuszfilm fanatikus magasugró atlétanőnk legkedveltebb népének hazája, irány hát az USA.

Mikor megérkezünk, találkozunk az Angyallal aki ezúttal egy tetováló szalonba invitál bennünket, ám azonnal megnyugtat, csupán hennáról lenne szó. Odabent a szakemberek megörülnek a sok potenciális festenivalónak, mivel ők is rajongói a szerkesztő mesekönyvének, számára külön készültek egy ötlettel: egy apró medvebocsot festenének fel rá, diszkréten persze, a tarkójára, mivel minden jeles alkalomra volt eddig egy mackója. Mikor a Mesélőt meglátják, megörülnek, mert akkora a felület, hogy egy grizzly-t gondoltak ki rá, simán elférne szerintük.

Hanem váratlan vendégekkel találkozunk, néhány cinikus bulvárportál szerkesztője esik be a szalonba. Elmesélik nekünk, hogy ők nagyon pontosan tudják, hogy az április 20-26-ig 33,892 eladott DVD/blu-ray példányt prezentáló High School Musical 3 – Senior Year című alkotás, mely így adott időszakban 626,555 dollárt hozott a Disney konyhájára és ezzel egyben átlépett egy őrült határt és immár 3,005,165 darab eladott lemeznél jár, főhősnője és az odaát a múlt hétvégéjén a harmadik hétvégét kiváló 6,361,358 dollárral teljesítő Megint 17 című film főhőse közt minden a legnagyobb rendben megy, csak mivel nekik maguknak is élniük kell valamiből, különböző történeteket találnak ki, hogy többen olvassák őket.

Azt is elmondják, hogy Megint 17 harmadik hétvégés számai teljes egészében megegyeznek a Disney másik szőke szupersztárjáról szóló mozifilm harmadik hétvégés adataival.

Miközben minden utasra különböző motívumokat rajzolnak a mesterek, a szív alakú félig tele pohártól, iniciálés kérdőjelen keresztül, egy laza ruhás baseball sapkás nevető szimbólumon át, egy igen jelentős méretű kacsintó jelig és egy olyan alakzattal, mely szivacs és léc képzése során vámpírfog alakú rajzot zár be bezárólag; elmesélik a legújabb számokat a 17-es filmmel kapcsolatban: 4-én hétfőn 309,461 dollár az annyi, kedden újabb 341,088 dolcsit jegyezhetünk fel, szerdán megtoldották 312,295 dollárra, csütörtökön további 295,432 zöldhasúval. Eljött a péntek, amikor két törzsutas jégrevüt nézett, és ami a negyedik hétvége kezdete, amikor 1,189,000 dollár értékben váltottak jegyet az alkotásra az amcsik – node ez már csak amolyan előzetes a következő történethez.

Mindezzel együtt 22 nap leforgása alatt 50,951,000 dollárt gyűjtött a tengerentúlon Efron apaszerepes filmje, ami a 20 milliós gyártási költségeket figyelembe véve 2,55-szörös megtérülés! Ezzel pedig nagyon szorosan ott lohol a film máris az egykori titkos ügynöknő főszereplésével készült, 57 millió dolcsit hozó Hirtelen 30 című film nyomában.

Induljunk nemzetközi útra: Abban az országban, amelyikben magasan a legtöbb interjú készült, melyekből kiderül, hogy ott is van egy színész példaképe hősünknek, és ahol elvileg megházasodott Mike O’ Donnell 20 évvel azelőtti énjének megformálója, 416,360 dollárt hoztak össze az érdeklődők az április 30 - május 03-ig tartó mozis hétvégén, összesen pedig 8,593,027 az eddigi termés.

Franciaországban 1,730,430 dollárt hozott a második hétvége, összesen ott 5,390,697 dollár a bevétel két hét alatt.

Izlandra kalauzol a szellem, a Fuvolás Lány és Aladdin minden jelenlévő utast, ahol az április 17-19-i hévégén nyitott a film, 26,149 dollárt és egy box office elsőséget begyűjtve rögtön.

Izrael a következő állomás, ahol kérdésünkre az ottani rajongók elmondják, hogy az április 16-19-es hétvégéről van konkrét adatuk, feléjük lassan szivárognak ugyanis a számok, ám 177,406 dollár a nyitány, amivel rögvest kenterbe is verte a két hét alatt összesen 149,004 Hannah Montana-t – néhány utas kifejezett külön örömére.

Ennyi komolykodás után irány egy laza ország, Hollandiába utazunk – ahol leglazább utasunk elemében van, rögtön le is pacsizik pár helyi arccal, majd a jeltolmácsolás nemzetközi nyelvét bevetve érdeklődik a számokról. El is mutogatják, hogy ha laza sztori, akkor azt ők nagyon értékelik, 294,681 dollárral honorálták ezt az április 30 – május 03-ig tartó hétvégén, ami csupán 4,3%-os csökkenés! Hiába, stagnálásban is ők a legjobbak, erre még az NKF helyi karrierje során derítettünk fényt.

Irány egy egzotikus hely, gyerünk a Fülöp-szigetek-re! Április 15-19-e az időpontunk és 118,049 dollár a számunk, megtoldva a premier box office harmadik pozíciójával.

Április 27-május 03-ig Romániában tartózkodtunk, álcáztuk magunkat persze, amerikai turistáknak, így megtudhattuk, hogy az a hétvége a premieré volt, hozott is 36,252 dollárt, a box office második helye volt a pozíció. Hogy miért nem az első? Nos, roppant egyszerű: az első nem más volt, mint maga Wolverine. Mely filmről a Mesélő irománnyal készül, ám a héten nagyon nem jött a szikra, így a projekt csúszik.

Most irány Ázsia délkeleti része, meglátogatunk egy független városállamot Malajzia közelében, melynek neve: Szingapúr. Ázsiai barátaink örömmel újságolják, hogy április 16-19-ig tartó hétvégén volt a 17-es premier, mely során a film rögvest a lista élére állt 366,416 dollárral. Elmesélik, hogy egy Disney projekt is fut náluk, a Jonas tesók filmje, már két hete, de a 17-es filmhez képest jelentéktelen összeget halmozott fel eddig.

Jöjjön az ország, melyben, a srác, akinek kék szemei vannak és nem fél használni őket, fessen és öltönyösen búcsúzott az öreg kontinenstől; Spanyolországban a május 1-3-i hétvégén volt a nyitány, mely 876,530 dolcsit eredményezett, még némi összeget valahogyan hozzáragasztottak, így az ottani összbevétel 993,944 dollár.

Nagy-Britannia kiemelt jelentőségű ország mindig is, május első hétvégéjén, amely a vetítés negyedik hetét zárta, 797,816 dollárt hozott a film, összességében ott már 15,091,011 dollár az eredmény. Érdemes ismét összehasonlítással élni, mert: a szóban forgó hétvégén nyitott a Disney második számú zászlóshajója, a HM is ott, mégpedig 3,029,249 dollárral, ami nagyon bő 10,000,000 dollárral elmarad a HSM 3 nyitányától, ami önmagában is brutális, ám ami ennél is érdekesebb, hogy a 17 Again premierjétől is bő 700,000 dollárral marad el!

Lássuk hát az összesített számokat: A Megint 17 című film a tengerentúlon 22 nap vetítés után 50,951,000 dollárt termelt, nemzetközi színtéren pedig 27,741,238 dollárnál tart. A két adat összegeként megkapjuk a 17-es film aktuális összbevételét: 78,763,238 dollárt, ami már 3,94-szeres megtérülés.

A High School Musical 3 – Senior Year című Nagy Közösségépítő Film DVD/blu-ray eladásokból származó bevétele eddig: 53,802,366 dollár!

Kalauzolt bennünket: Fant.
Forrás: The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13.

22 megjegyzés:

b írta...

Jóóó. nagggyon jóóó :)))

(f.é.) írta...

Helló!

Ezt kár lett volna kihagynom,és lám nem is tettem!:)A mesélőn lévő felületi problémák megoldásában ezért a ("pont") meséért,és persze a képzeletbeli grizzly magányosságának elkerülése érdekében egy közepes jobb tenyerest még odatoldanék szívesen!:)
Jó éjt!

Fant írta...

Örülök, hogy tetszik, b :))

És nem hagyhatjuk szó nélkül az illusztrációt sem: Ditta, ez most valami zseniálisra sikerült! Olyan szimbolikát vettél észre benne, ami részemről nem is volt tudatos, csak visszaolvasva vettem észre, a sok kékséget :) És a macik minden helyzetben - rendkívül találó :))

F.é - ez aztán igen, közepes jobb tenyeres, kész :)) Örülök, hogy nem hagytad ki a mesét :)

b írta...

Honnan jött a kék orr a címbe Fant?

Névtelen írta...

A maci aranyos:))

A számok biztatóak, kíváncsi vagyok, mit szólna hozzá a Mr ilyen vonatkozásban:))

A tetkós rész különösen vicces volt...több utalás volt benne a vámpírokra, mint gondolnád, Fant:))

;o) írta...

A múltkor nem reagáltam sztem Fant felvetésére, hogy ÉN mekkora és milyen hosszú pályát szánok a 17A részére.
Mivel utálok veszíteni (és sajnos nem is nagyon tudok), így a mai tényadatok fényében ki kell bújnom a további válaszadás alól, hiszen ezek akkora emelkedést mutatnak hétről-hétre, ami már kimerítené a lutri fogalmát - amiben szintén nem volt még soha szerencsém.
Minden esetre a HSMhez még annyit hozzátennék, hogy a pénteki cirkuszból kiindulva, a HSM projekt még sokáig porondon lesz és lehet, hogy ezt a "filmtörténelmet" még az ükunokáim is emlegetni fogják.

Ditta, Fant nagyon ügyesek voltatok ma este is, mint mindig. Ez a Teddy bear nagyon ott van a szeren!

;o) írta...

Örülök, hogy LL megemlítette az alkonyaati vonatkozást - már azt hittem, kezd üldözési mániám lenni :o)

Fant írta...

Vámpírok - tényleg LL? :)) Nahát akkor ez most egy olyan mese, amiben úgy vannak utalások, hogy azokról nem is tudok jórészt, ez nagyon jó :))

Mostmár tényleg be kell nevezzek az Alkonyatra, talán a jövő hétvégén megnézem, hogy képben legyek már végre :)

A számok nagyon érdekesek valóban. A nemzetközi adatokra külön érdemes figyelni, ott mindenkit legyőzhet a 17-es film.
És érdekes számomra ez a Hannah Montana dolog is, mint a Disney HSM utáni első mozifilmje, azt gondoltam, hogy a világban is hasonlóan népszerű, mint HSM, de nagyon messze marad tőle.

Tehát nem tippelsz ;o)? :) Legyen meglepetés? :)

Annyit elmondok, hogy ennek a hétvégének is kegyetlen jó számai vannak :))

A Mr. biztosan nagyot nézne először, de levezetnénk neki, miért ilyen vonatkozásban vizsgáljuk :))

B, bár a cím nem az én reszortom, de feltételezem, hogy Ditta a kékségből indult ki, aztán összekombinálta a macikkal, akiknek kék orrot adott, és mivel a kék szem adott volt, így megszületett a cím :)) De nem tudom különben, várjuk a hivatalos eredettörténetet :)

A maci közönségsiker úgy látom - méltán :))

b írta...

Ja hogy a címet nem te adod?

Andi írta...

Azok a kék orrú macik igen helyesek, a kedvencem az egymás hegyén-hátán :))
Jó a mese, köszi Fant :))

Fant írta...

Bizony nem b :) Én csak és kizárólag a szöveget írom meg, a tördelés, a képek és a címadás mind-mind Ditta feladata - már a kezdetektől fogva :)

Szívesen Andi :) Én szinte nem is tudnék kedvenc macit választani, mindegyik másért jófej, a legelső a pólója miatt külön találó :))

Andi írta...

Jó éjt Mindenkinek!

Névtelen írta...

Jó éjt Andi:))
Bizony, Fant, vámpírok, pontosabban egy vámpír:) Nem tudom, hogy a filmben benne volt-e az a kis részlet, majd megnézem holnap. Nagyon meglepődsz rajta, ha rájössz:)))

Eddigi mesén kívüli - mondhatni elenyésző - ismereteim alapján én is azt hittem, hogy a HM van akkora siker, mint a HSM, ha nem nagyobb. Ezt még a mozifilmek előtt feltételeztem. Most viszont kiderült, hogy a HSM egy főszereplője a három közül legyőzte a HM egyetlen főszereplőjét egy viszonylag ismeretlen filmmel.

Annyi biztos, hogy a kooperációtok eredménye ezúttal is tökéletes volt, Ditta és Fant:))

Fant írta...

Jó éjt Andi! :)
Úgy látom LL, ezzel a vámpíros filmmel te úgy vagy, mint én a TDK-val :)) Meg fogom nézni, mostmár muszáj :)
Különben még a számai is azt mutatják, hogy érdemes megnézni :)

A HM-el kapcsolatban tökéletesen vázoltad a tényállást.
Én egyelőre a HSM és a HM közti legfőbb különbséget abban látom, hogy utóbbi nem ragad meg annyi korosztályt, mint a HSM, döntő többségben a kisebb gyerekek mennek el rá - szóval erre lehet igaz, amit a HSM-re próbáltak ráhúzni.

Úgyhogy érdekes dolog ez.

Kooperáció eredmény: köszi :))

Unknown írta...

Szia xdittax!

Megint találtam egy jó cikket, most Zanessás kép is van... :-)

http://www.nlcafe.hu/oltozkodjunk/20090507/sztarok_bikiniben/

Puszi:
Hajnicicu

Unknown írta...

Szia xdittax
Találtam egy másik érdekes cikket!!

http://www.cosmopolitan.hu/rw_cikk/te_te_te/errol_beszelnek/sokkolta_kijelentesevel_kedveset_a_szep_szineszno_

Hajnicicu

xdittax írta...

Köszönöm Mindenkinek a bókoknak azon részét, amelyek engem illetnek. :) De a többség Fanté. Bámulatos munkát végez, és mindig el rejt benne valamit, amiért én is különösen hálás vagyok.

A címadás egyébként valóban az én reszortom, de minden esetben Fant vezet rá. Mostmár annyi volt a kék, már a múlt héten is ha emlékeztek, hogy most fogtam magam és kiemeltem a két legfontosabbat... a "17 Again" csillagának szemeit és a mostani mese "sztárjainak" orrait. Hát ennyi, aranyosak vagytok! :)

Hajnicica, köszi a linkeket. Az utóbbival már én is összefutottam, több magyar honlapom fent van ugyanezekkel a szavakkal, de nem kell, hogy érdekeljen minket, de ha mégis: már kaptunk rá cáfolatot. :)

Pusza: Ditta

Névtelen írta...

Hmm, nem rossz feltételezés, Fant:))

Hajni, köszi a cikkeket, főleg az elsőt, az egyik képpel még nem is találkoztam.

Elvagyok most a GQ-s forddal, a 6. oldalon tartok a 8-ból:)) Úgyhogy ma ebből nem lesz Ellen ford.

Fant írta...

Nem gond LL, a GQ is érdekes lesz biztosan, ráadásul az már régebb óta érik, az Ellen-esre pedig várunk türelemmel :)

A linkekkel kapcsolatban: olyan mesékkel kár foglalkozni, amikben nincsenek számok :)) A cáfolat is ezt bizonyítja :)

A számos meséknek pedig szerves részét képezik a címek és a képek, nem szólván a társaságról ;)

Névtelen írta...

GQ elküldve, hű, nem volt semmi:)) Szinte az egész délutánt azzal töltöttem, úgyhogy most mást csinálok egy kicsit:)

;o) írta...

...az egész délutánt?
Mit küldtem neked? Ahogy kivszem a tálalásból leginkáb semmit ;o)

Névtelen írta...

Az utsó három oldal nem igazán volt benne, és a közepéről is hiányoztak a hosszabb bekezdések. De így is nagy segítség volt, úgyhogy köszi:))