2009. máj. 18.

Mindenképpen talán

A fesztiválon, ami vasárnap ér véget, a Zac Efron főszereplésével tavaly Isle of Man-en leforgatott produkciót, a "Me and Orson Welles"-t levetítik.

Ez olvasható az www.iomtoday.co.im honlapon, a 2009-es Cannes-i Nemzetközi Filmfesztivál programjáról!
Tudjátok mit jelent ez? Tudjátok mit jelent ez!

Mindenképpen talán: egy D) megoldást. Most még pihennek, aztán remélhetőleg útra kelnek a franciaországi tengerparti városkába, ahol most csak úgy pezseg az élet. És újra összeköthetik a jót a hasznossal: filmlevetítés + mininyaralás.

De egyelőre ez még közel sem bizonyos, legalábbis nem tudom teljesen értelmezni a dolgok jelen állását. Most vajon ez díszbemutatót jelent, és emellett azt, hogy a MAOW is egy versenyfilm az Arany Pálmáért? Ráadásul az ügy különlegessége, hogy a Richard Linklater rendezte dráma már tavaly is megfordult a Cannes-ban a fesztiválhoz tartozó filmvásáron. Mindenesetre akárhogy is történik, a héten levetítik egyszer az 1937-ben játszódó romantikus filmet, és mivel az USA-ban még mindig nincsenek pontos fejlemények a megjelenésével kapcsolatban, ez hatalmas előrelépést jelent!

13 megjegyzés:

Fant írta...

Remek, kiváló, óriási hír! Ha csak a tényket nézzük is: a Cannes-i Filmfesztiválon bemutatkozik a MAOW - ez már önmagában is hatalmas megtiszteltetés, ráadásul nagyon nagy előrelépés lehet az USA premier szempontjából; ha pedig ráadásul kedvező kritikákat is kapna a film, az még nagyobbat lendítene rajta! Tulajdonképpen függetlenül attól, hogy díjért idul-e. Habár.. ha netán, véletlenül, úgy alakulna, hogy - bár ezt inkább hagyom, önmagában az itteni megjelenés is fantasztikus.

A D verzió - hát nagyon úgy néz ki, hogy f.é. nagyon tud valamit :))
Érdekes lenne, Japánból egyenesen Cannes-ba utaznának, végülis totál logikus lenne.

És azért újracsak a mérlegek egyensúlya szempontjából: most úgy néz ki, hogy a magánéletük még a szokottnál is kevésbé publikus számunkra, viszont a filmjeikkel nagyon izgalmas dolgok történnek, és azt hiszem nekik is ez van kedvükre, a filmjeikkel vannak előtérben :) Ez nagyon jó.

Andi írta...

Mindenképpen talán,talán :))
De most...


Jó éjt Mindenkinek!

b írta...

A jjj-s V-s LAX-os bejegyzésnél olvastam egy hsz-ben, hogy Európa is lehet az egyik úticél V-nek. Kicsit hülyeségnek tűn, és lám még sem? :))

A Cannes-i levetítés mindenképpen jelentős esemény :)

Én változatlanul örülök a képmentes időszaknak :)))))

Névtelen írta...

Z az egyik legjelentősebb filmfesztiválon - na erre varrjanak gombot! Várom a kritikákat, és ha már ilyen jól állunk, igazán kijöhetne már a film a moziban is:)) Mondjuk 9 nap van a Megint 17-ig, szóval nincs ok panaszra:))
Ezek után megérdemelnének még pár vakumentes napot, de szerintem a franciáknál nem lesz ilyen nyugis a helyzet.

Névtelen írta...

Egyébként a vakumentes nap nem egyenlő a képmentes nappal! Kaptunk egy rakás képet még a nyári Elle fotósorozatból...nincsenek rá szavak, vagyis priceless<3

(f.é.) írta...

Hé,akkor nem is tippeltünk annyira távol-kelettől?:))
A képmentességről pedig csak annyit,nem tart sokáig.:))

Fant írta...

Lassan tényleg jöhetne már infó a moziba kerülésről, de talán majd a filmfesztivál felgyorsítja a folyamatot.

9 nap, ezt már lazán kibírjuk :)

Remélem addig sikerül megjelennie a Wolverine-os írásomnak, ma 11 körül járt le a 48 óra de semmi... persze ha arra gondolok mennyit vártunk a HSM 3-as írás megjelenésére...

Franciaországban én sem hinném, hogy nyugtuk lesz a fotósoktól, ráadásul a filmfesztivál miatt még fokozottabban vannak jelen.
Az Elle képek: huh, azta :) Abszolút priceless :)

Nem bizony f.é. :)) Tehát a D verziód teljesen bejönni látszik :))

b írta...

Azt olvastam, hogy a Cannes-i fesztiválon is érezhető a gazd.válság. Alig vannak újságírók, nézők, úgy vadásszák be őket egy-egy közönségtalálkozóra :S

Fant írta...

Elhiszem, hogy ezt olvastad, de azt erősen kétlem, sőt elképzelni nem tudom, hogy szabályosan vadászni kell a nézőkre és az újságírókra. Ha így lenne nem tartanának kedvenc projektjeink ekkora bevételeknél.
Pláne az újságírós részét nem hiszem el.
Komolyan: csak nézd meg a HSM 3 és a Megint 17 eddigi számait - érezhető azokon bármi is a gazdasági válságból? Szerintem a szórakoztatóipar elég jól vészeli át eddig ezt a dolgot.
Nade majd meglátjuk :)

b írta...

Lehet, hogy a matiné és az ismeretlen filmekre vonatkozik. Azt el tudom képzelni, hogy eddig mondjuk küldtek 3 embert, most csak 1 v. 2-t.

Fant írta...

Mondjuk 3 helyett 2-t, legyen, de még azt sem igazán hiszem. Nézői szempontből pedig szerintem egy ilyen nagy múltú és nívós rendezvény mindíg is rengeteg látogatót vonz.

;o) írta...

Nem tudom mennyire lehet a gazdasági válságnak betudni azt, ha véletlenül 1-1 nívósabb fesztivál vagy díjátadó kicsit veszít az érdeklődésből - márha veszít, nem tudjuk, hogy igaz-e, amit eddig láttam a eten nem azt mutatja - az Oscar is valami hasonlón ment keresztül, nem véletlenül kellett nagyot durrrantani vele az idén. Én inkább szakmai okokat gondolnék mögé,ha már mindenképpen magyarázat kell de leginkább azt, hogy az igazi, nagy csili-vili ugyebár a pénteki és szombati napokra tehető majd és főleg a partyval összekötött ankétokra - tehát ne veszítsük el érdeklődésünket holmi papírra vetett cikkektől, még akármi is lehet. Ráadásul mindenképpen a blogot is érintő téma is felmerül (több is).

Fant írta...

Az érdeklődés nem vész el ;o), ebben biztos lehetsz, kíváncsian várom mi történik majd a MAOW körül. A hétvégével kapcsolatban igazad lehet, vélhetően akkor lesz a nagy show.