2009. máj. 31.

Gyereknapi utazás :)

A jó mese, mint tudjuk, fontos ismérve, hogy továbbszőhető, alakítható, gondolható, ragozható, anélkül, hogy varázsából veszítene. Éppen ez okból érkeztünk a héten fontos ponthoz, hiszen meséink hőse nálunk is lépett egy nagyot előre, és bemutatta továbbszőtt meséje legújabb fonalát, s megállapíthattuk mi is, amit már a világ számos pontján számosan tudnak és hat hete számosan tudjuk mi is, hogy az új fonál bizony méltó továbbszövése a zenés mesének, így hát a diadalmenet folytatódik.

Folytatódik még akkor is, ha ezúttal kevesebb és kisebb számokkal kell beérnünk, egyrészt, mert az amcsik a múlt hét végén nem igazán voltak mozizós kedvükben, másrészt azért, mert ugyanők a héten rettentő lusták voltak, és alig néhány ország számait közölték az érdeklődőkkel – valószínűleg a hétfői ünnepnapnak köze lehet mindehhez.

Persze nincs az a kicsi adat, ami a Vörös-Varázs Turisztikai és Utazási Iroda figyelmét elkerülné, így belevágunk egy újabb kalandba, adózva a turizmus oltárán, térítésmentesen méghozzá – na ezt csinálja utánunk valaki a válság idején.

Mikor összegyűlünk kedvenc, roppant leterhelt szerkesztőnknél elő kell állnunk egy dallal, ki kell találnunk közösen, mi legyen az, amivel a lusta szellemnek újat mutathatunk. A VVNYSZ főnyomozójának információjából és Aladdin többhetes agyalása alapján megszületik a győztes dal, amivel meglepjük Szellemünket: a Suhancos együttes Bájoló című dala, Radnóti versének magával ragadó atmoszférájú megzenésítése. Tekintettel arra, hogy vannak húzósabb időszakok az életben, mikor ugrik a fény is, gyűlik a felleg, surran a villám – ám minden ilyen időszak átvészelhető, ha bemegyünk a házba, mely szimbolizálhatja a közösséget is, amelyben otthon érezzük magunkat és akkor, ha nem veszítjük el a hitünket, sem önmagunkban, sem ki-ki abban akiben és amiben hisz.

Ezt a dalt játssza tehát fuvolán kedvenc diplomatánk, mégpedig úgy, mintha gitár helyett fuvola lenne a hangszer az eredeti verzióban is, teremtve még érzékenyebb atmoszférát és a Szellem egészen meghatva bújik elő lakából még énekhangot is varázsol a Mesélőnek, hogy az átható dallamot méltóképp kísérhesse énekszó.

Mikor a rögtönzött performance-nak vége a Szellem mosolyogva fordul az utasokhoz és azokhoz, akik csak képzeletben utaznak velünk: örül, hogy Fejek-projekt rímelt a 17-es filmre, ám elmondja, hogy egészen nyugodtan lehet csatlakozni még, hely van sok-sok, ez csak az alsó korlát volt.

És mikor mindezen komolyságok megvoltak, a Dzsinn az utasok felé fordul és szól: ő itt sok-sok gyereket lát, gyereket mindenkiben és mivel a mai nap hivatalosan is a gyerekeké, így a mai utazás is a mi tiszteletünkre szerveződik.

Felszállunk és indulunk, ezúttal kicsit jobban élvezve a szőnyeg alatt suhanó tájat, síkságokat, hegyeket, tengereket – van, hogy viharba kerülünk, ekkor a felhők fölé emelkedünk, hiszen azokon túl ugyebár mindig kék az ég, ám a surranó villámok dörgedelem vad dörgedelemmel támadnak fenn a magasban, a tengerek és óceánok tükre megárad, de ez most egy mese, így a dzsinn szeme fehérre vált és elcsitítja az elemeket, sütiző napcsit varázsolva – stílszerűen.

Lássuk tehát mi a helyzet a mesés hármas szám bűvöletével csúcsbeállító magasugró atlétanő kedvenceinek háza táján, érkezünk az USA-ba.

A Szépség fogad bennünket, persze csak futólag, mivel már javában készülődik a MTV Movie Awards-ra, ahol természetesen a mérleg egyensúlyban áll majd. Elmeséli nekünk, hogy a Nagy Film DVD/Blu-ray verziója még mindig népszerű, hiszen a május 17-el záródó héten 256,872 dollár értékben adtak el belőle, egészen pontosan 13,920 példányt, ami átlag 18,45 dolláros árat jelent korongonként – ezt már csak gyereknap alakalmából teszi hozzá, összességében az eladott példányszám 3,077,368 február 17-május 17-ig.

A Billboard listáján a 8. pozícióban találhatjuk a közösségépítő zenei anyagot, a 31. hetében.

Nézzük akkor a másik oldal számait, lássuk a Megint 17 legfrissebb amcsi adatait: Az elmúlt hétvége odaát a mostani hasonlóan hosszú volt, így most május 22-25-ig datáljuk a hétvégét. A hétvége minden film tekintetében sokkal-sokkal a várakozások alatt volt, ez egyes 200 milliós szuperprodukcióknak kifejezetten kellemetlen, de a mi szerény 20 milliós költségvetésű 17-es filmünknek lényegében mindegy is; hiszen a hétvégén produkált 1,292,506 dollárt, amivel már átlépett egy szép kerek számot, de nézzük meg, hogy ezen a héten keddtől csütörtökig mit produkált. Íme: kedden, a vetítés 40. napján 103,240 dollárt könyvelhettek el, szerdán 8,56%-os enyhe csökkenéssel 94,398 dolcsi az adat, csütörtökön pedig 0,93%-os növekedéssel (hohó: figyelünk ám!) 95,276 dolcsi az aktuális bevétel. Mindezekkel együtt a 17 Again tengerentúli bevétele május 28-al bezárólag: 60,894,341 dollár!

Tegyünk egypár romantikus utazást a nagyvilágba, első állomásunk legyen Argentína, ahol május 07-én volt a debütálás, ami 149,187 dollárt és a box office 3, helyét jelentette – megelőzve a szintén debütáns Felolvasót, lépést tartva az űrhajósokkal, szép eredmény tehát.

Horvátországban jártunk még annak a színésznek a filmje kapcsán, aki ezúttal „I love Al Bundy” feliratú pólóban ad interjúkat – hiányosságot pótoljuk, romantikus hely ez is, tengerpart, napfény, minden ami kell, a tengerparton történő lazulás közepette megtudjuk a helyi számokat: 25,745 dollár, box office 2. pozíció – hogy ki volt az első helyezett, azt egészen biztos mindenki kitalálja. Időugrás is végre lett hajtva, mert mindezen tények még az április 30-május 3-ig tartó hétvégén kerültek feljegyzésre.

Legyen Izland a következő állomás, ismét visszamegyünk az időben egészen május 03-ig, amikor is 14,315 dolcsit gyűjtött vetítésének harmadik hetében, az aktuálisan listamásodik film, összesen pedig 85,597 dollár az eredmény.

Izraelbe is elteleportálunk, az időpont még mindig május 03, az összeg aktuálisan 75,383 dollár, a listapozíció ugyancsak a második, az össz-szám: 376,169 dolcsi három hét alatt. Érdekesség: ez az összeg több mint duplája a Disney szőkeparókás kedvencének mozifilmjének.

A hollandok nem vicceltek, mikor azt mondták, hogy ők imádják a laza filmeket: az ötödik hetében, május 21-24-ig 0,7%-ot növekedett a 17-es film, így akkor 182,299 dolcsit teljesített, összesen pedig 1,884,940 dollár az eredmény – érdekes egy nép ők, feltétlen jár a pacsi nekik!

Az időpont marad, a helyszín változik – Új-Zélandra: 7,171 dollár aktuálisan és 833,566 dollár a megjegyzendő hat hét alatt. Kis viszonyítás: A Nagy Film összesen 1,273,499 hozott itt, úgyhogy a 17-es alkotás számai abszolút rendben lévőek.

Svédországban nem jártunk még talán, ott negyedik hete megy a film, mi a május 8-10-ig tartó hétvége számaiba pillantunk be: 50,652 dollár a friss eredmény és 407,314 dolcsi az összesítés száma.

Utolsó májusi útként ugorjunk el Tajvanra, talán ott sem jártunk még a szőnyeggel sosem, két napra benézünk, május 2 és 3., box office 2. hely a premier (na ki mögött?) és 118,586 dollár.

Összesítsük a számokat: A Megint 17 című, néhány kételkedőt már megnyerő film tengerentúli bevétele május 28-al bezárólag 60,894,341 dollár, nemzetközi bevétele pedig aktuálisan 44,020,702 dollár! E két szám összegeként megkapjuk Zac Efron legújabb filmjének összbevételét: 104,915,043 dollárt!

Ha kérnék sem engednénk el a High School Musical 3 – Senior Year című filmet, most épen azért nem, mert a gyereknap és a Disney rokonértelmű szavak, így hát: a DVD/Blu-ray eladásokból származó bevétel május 17-ig: 55,145,081 dollár!

Ezen mesével kíván a Mesélő Boldog Gyereknapot mindnyájunknak, akik a mesekönyvet olvassuk: noha, kicsit profánul hangzik, de - Isten éltessen Bennünket! :)

A mai mesét is Fant teremtette meg! :)
Forrás: The Numbers 1 2; Billboard; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11.

23 megjegyzés:

Névtelen írta...

Köszi a Mesét!
Egyébként mi a helyzet a magyar számokkal? Remélem, jövő héten lesz adat:)
Amúgy a Mesének az altatás kiemelt szerepe volt azokra nézve, akik felkelnek hajnali 3-kor:))

És ha már itt tartunk, boldog Gyereknapot Mindenkinek!

Névtelen írta...

Valaki megtudná mondani, hogy hol lehet majd nézni a díjátadót? Tv-ben nem találom sehol a műsorújságokban, esetleg interneten lehet nézni? Valaki esetleg tud adni valami linket ahol lehet nézni? És hány órakor pontosan?

Névtelen írta...

Az MGM-es hírhez raktam pár linket.

Fant írta...

Szívesen :) A magyar adatok bízom benne, hogy a jövő hétre befutnak, általában csütörtök körülre meg szoktak érkezni a nemzetközi számok, ezen a héten nagy pangás volt, nem is értem. De szerintem mindenképp valamilyen magyar számokkal találkozunk jövő héten, ha az összeg nem is, de a nézőszám valószínűleg magyar oldalakon elérhető lesz :)
Egyébként a trend az, hogy a premier utáni héten kerülnek fel a nemzetközi adatok.
Szóval én is remélem, hogy lesz adat :)

Altatás: és ahogy nézem hatásos is a dolog, mindenki bealudt :))

A képek lenyűgözőek :) Eszméletlenül sugárzó fotók.

b írta...

Szóval 3-kor kell kelni? Ok.

(f.é.) írta...

Helló!

Szintén köszönném a mesét nektek,mondhatnám "rebbenő szemmel ülök a fényben".:)
Tetszik,és valóban roppantul turisztikai a dolog,és pláne igen olcsó,sőt tiszta ingyen van.:))
Fant az agyalásnak végre vége,gratula.:)Remélem Tündéri szerkesztőnknek,ki egyben a diplomácia megtestesítője önfeledten vidáman,és könnyedén fogadta a mára választott zenés verset.?:)
Remélhetőleg egyszer teszünk még egy gyalog túrát is,már csak azért is,nehogy elszédüljünk a felhők fölött.:)És akkor zárásként Aladdin-nak üzenném:"Én hiszem,hogy Te lehetsz az,ki felvezet a csúcsra
hisz nálad van az ajtó,tessék itt a kulcsa!":)

Fant írta...

Nos, nekem a 3 órás kelés az kimarad, de azért aki olyan sokáig fennmarad - vagyis, aki olyan korán kel, nyugodtan leírhatja szerintem, mi újság, hogy reggel legyen mit olvasniuk a kényelmesebbeknek, köztük nekem :))

Gyalogtúra f.é.? :)) Reméljük jövő héten teszünk egy olyat is - jó az ötlet :))
Agyalásnak vége igen, soha ennyit nem töprengtem még mesés dalon, mikéntjén.
Mondtam én, hogy egyszer befejezem az agyalást, kicsit néha soká tart, de mindig van látható eredménye :)
Lassan agyalnom kellene a 17-es filmen, hogy a Wolverine ne árválkodjon olyan egyedül a moziplusszon :))
Az idézet: megtisztelő :) Egymásból hozzuk ki a legjobbat :)

Andi írta...

Sziasztok!

Én még nem alszom, de még a mesét nem olvastam, csak most fogom:))

Fant írta...

Szia Andi! Oké :)) Aztán remélem, nem fejti ki rögtön az olvasás utáni pillanatban az altató hatást a mese és velünk leszel még olvasás után is :)

Andi írta...

Szia Fant :) Igen itt vagyok és jövök - olvasás után is :)

Andi írta...

Én is köszönöm a mai mesés agyalást :) És a kitűnő képeket hozzá - számomra eddig ismeretlen képet is felfedeztem köztük :)

Andi írta...

Én itt vagyok - nagy magányomban brűhűhű :( Nem baj addig elolvasom azt az iszonyatosan hosszú interjút Z-vel, LL-től :)

Fant írta...

Szívesen a mesét :) A képek közül jónéhány teljesen új, szerintem ma kerültek ki a netre, úgyhogy cseles újdonság, amolyan kettő az egyben dolog :)

A GQ-t? Az jó hosszú LL-től és ;o)-tól, hosszabb mint két extra hosszú mese :) De megéri elolvasni mindenképp, Z nagyon megnyílt a riporternek és nagyon jókat mondott. Néha kendőzetlenül is, de jó, mert teljesen új ez a nyíltság tőle és tulajdonképpen mindennel egyet lehet érteni benne, amit mond.

Andi írta...

Hú - elolvastam és írtam is oda :)
Egyet értek veled - nem semmi :) És jó, hogy őt is lehet így hallani kicsit elkanyarítva magát :))
Bár egy pillanatra meg is álltam ott annál a résznél - nahát,nahát,nahát, de tetszett :))

Andi írta...

No jól van - miután én dupla mesét olvastam a hatás mostanra elért, úgyhogy

Jó éjt Mindenkinek!

Fant írta...

Olvastam :) Jó, teljesen jó, hogy így szabadabban is nyilatkozik, egyrészt nem sablonos, másrészt érthető, hogy dühítik azok a dolgok.

Mostanra rám is hatott a mese, úgyhogy jó éjt Mindenkinek! :)

xdittax írta...

Gyerekek, Vanessa káprázatos! Már jó pár perc erejéig láttam Őt. Elbűvölő - as always. :)

b írta...

Külön vonultak fel?? Pont most rángatta el Z-t egy csaj.

xdittax írta...

Nini, itt egy Zac is. Elegáns öltöny = totális Mr. Szívdöglesztő ;)

Azt hiszem mindjárt létrehozok egy új bejegyzést. ;)

Netty írta...

Basszus én nem láttam őket. MTV mutatni fogja a díjátadót, vagy végig a red carpet-et nyomják?

xdittax írta...

Főoldal Netty :)

;o) írta...

Így túl a filmes élményen....nem semmi az eredmény, de egyre inkább érzem, hogy az általam megálmodott összeg azért kicsit merészebb volt, mint amit reálisan el tudnak érni vele majd.
Szóval Suhancos??? Szívesen összehoználak a fiammal Ditta némi eszmecserére....nagyon boldog lenne. Nem is gondoltam volna, hogy valaha lenne ilyen irányú hasonlóság, az meg végképp nem jutott el az agyamig, hogy "honi" a banda neked. Szóval, csak hogy tisztán értehtő legyen: a szóban forgó zenekarnak nagy rajongója a fiam és általában a tinitársadalom itt a környékünkön (hozzátenném, hogy hagyományörzésben is élen járunk - talán ezért (is) kedvelt a stílus). Errefelé még koncert nem volt klub szinten, de odáig vannak meg vissza, hátha errefelé is eljutnak valami csoda folytán a fiúk. My space-en az iskolaigazgató megkereste a zenekart, hogy meglepetésvendégként meghívja őket a sulinapra....de nem történ semmi több. Nagyon sajnálták. És mi is, mert nagyon jók és nagyon kell ilyen is a palettára.

Fant írta...

;o), célba talált a Suhancos nálad is - nagyon jó, nagyon jó!
Én egyébként nem ismertem őket korábban, de ezzel a Bájolóval engem maximálisan meggyőztek arról, hogy érdemes utánanéznem a további dalaiknak, munkáiknak.

A számokkal kapcsolatban: igen, kicsit talán túlbecsülted. De panaszra így sincs ok persze.