2009. máj. 25.

"Vigyázz, mit kívánsz!"

A nálunk 4 nap múlva megjelenő "17 Again" filmmel kapcsolatban ült le a Star Movies VIP Access is a film csillagával, Zac Efron-nal beszélgetni, és ebből egy nagyon jó interjú kerekedett ki. Érdemes megnézni és elolvasni LL fordítását! ;)



Valahol azt olvastam, hogy mostanában az alapján vállalod el a szerepeidet, hogy mennyire ismeretlenek számodra, a félelem és a kíváncsiság hajt. Ebben a filmben mi volt ismeretlen számodra, mit akartál elérni általa?
A Megint 17-et jóval korábban forgattam, még a HSM3 és az Orson Welles előtt, több, mint egy éve. Akkor odamentem Adam-hez, aki megkérdezte, mit szeretnék csinálni a következőkben, azt mondtam, bármit, csak ne tipikus gimnáziumi történet legyen. Azt mondta „Rendben, vigyázz, mit kívánsz.”. Megkérdezte, hogy akarok-e 37 éves férfit játszani. Először őrültségnek gondoltam, lehetetlen, hogy ez megtörténik. De összejött, méghozzá gyorsan. Nagyszerű színészek érdeklődtek a szerepek iránt – Tom, Leslie – és rájöttem, hogy most ez a legígéretesebb lehetőségem, meg kell ragadnom. Nagyon kevés időnk volt, de létrehoztuk a filmet. És üdítő érzés volt, meg kell mondjam.

Matthew-t játszottad el valamilyen szinten. Erre hogy készültél fel? A felolvasásokon figyelted, hogy megtanuld a sajátos szokásait?
Nem, igazából nagyon sokat lógtunk együtt, és már akkor nagy Jóbarátok rajongó voltam, már akkor sokat tudtam Matthew-ról. De őszintén szólva a próbák alatt párszor csak lógtunk és beszélgettünk. Nagyon őszinte volt.

De ő nagyon jól tud időzíteni, híres erről, te pedig utánoztad őt a filmben. Gyakoroltad az általa használt kifejezéseket?
Igen, voltak pillanatok a filmben, amikor biztosan kimondhatod: ez Matthew. Itt Matthew mutatja meg magát. És voltak kifejezetten olyan részek a filmben, ahol Matthew-t utánoztam, megszemélyesítettem. De sokszor volt olyan, hogy egyáltalán nem gondoltam erre, csak egy 37 éves férfit akartam eljátszani.

Nehéz átvenni a 37 évesek mentalitását ebben a korban, amiben te vagy? Vannak olyan dolgok, amik megmaradtak az igazi életedben is? Például a fiatal lányok dorgálása?
Nagyon sok már eleve bennem volt. Mindig kötött szabályok között éltem, szigorú neveltetést kaptam a barátaimmal ellentétben. Szóval sajnos ez elég természetes volt számomra. De egy dolgot biztosan megtanultam: egyáltalán nem állok készen a gyerekvállalásra.

A filmben a karaktered vissza tud nézni a múltjára, hogy tanuljon belőle. De te magad még nem tartasz ott. Valószínűleg hosszú karrier elé nézel. Milyen érzés a végtelen lehetőségek előtt állni?
Izgalmas, nagyon sok minden történik (a háttérben) most is. És ezen a ponton biztosítani akarom a változatosságot, hogy nem csak azt tehetem, amit elvárnak tőlem. Az eredetiség mindig a terveim része volt, élvezem az új kihívásokat, a kockázatot. És ilyen életet szeretnék, izgalmasat. Ezt szeretném, mindig ez lesz az életcélom.

Fordította: LinkLuvor.

10 megjegyzés:

b írta...

Jó kis kérdések :) Az utolsó főleg, végre az ellenkezőjét kérdezik tőle :))
A fordot köszi LL, természetesen az is szuper :))

Fant írta...

Jó interjú, köszi LL :)
Azért az is érdekes lehet, hogy mikor ment a tv-ben a Jóbarátok, Z rajongója volt, most pedig együtt dolgozhatott az egyik főszereplővel - ez nem semmi azt hiszem. :)
Az utolsó kérdés tényleg jól sikerült - pláne, hogy Z rávilágított, hogy a háttérben ezerrel zajlanak a dolgok azért.
Nekem még a gyerekvállalós téma rövidrezárása tetszett nagyon :)

b írta...

Milyen szomorú a sr-s képeken Z :S

Fant írta...

A németek is ezen pörögnek, b, de én azt mondom, egyszerűen csak elgondolkozott, elvolt a gondolataival, koncentrált valamire. Vagy esetleg éppen aznap nem volt kirobbanó jókedvében, ilyen is van.
Szerintem nem feltétlenül szomorú. De legalábbis kár negatívat feltételezni kapásból. :)
Hangulatjavítónak egy vidám videó, nem éppen tegnapról bár :)

b írta...

Nem mondtam, hogy baj, csak olyan elveszettnek tűnik :))

Fant írta...

Á. értem :)) Hát igen, de lehet, hogy egyszerűen csak kora reggel volt még :)

Más: az imdb szerint Ashley fellépő lesz a MTV Movie Awards-on - a díjakkal kapcsolatban ne feletsünk el szavazni természetesen :)
Így aztán abszolút Go Wildcats :))

b írta...

Vagy nem ment el a találkára, akivel megbeszélte :)

Mit írnak újabban a sr-n?

b írta...

Ezt a vidit még nem is láttam :) Gondolom a 6. tag volt a videós :)

Fant írta...

A sr-on ugyanazt írják, amit Névtelen kérdésére az előző bejegyzéshez leírtam, sajna a Summerromance-ra minden kikerül.

A videó nekem is új volt, a 6. tag gondolom, hogy a kamerás, igen :))

b írta...

Ok, csak azt hittem, azóta már frissítettek.

A 6. tag egész ügyes :) Mondjuk gyakorolt is lelkesen :))