2009. máj. 18.

Megint 17: Mókás kaland

Zachary Efron még március végén tartózkodott Londonban, hogy új filmjét az azóta már diadalmenetét járó "17 Again"-t népszerűsítse az angol fővárosban, és jól tudjuk, hogy azóta számtalan nagyvárost bejárt már. De menjünk csak vissza ide, és ne hagyjuk el veszni ezt az interjút, ami a GMTV-n készült vele március 27-én.



Hello mindenkinek, üdv újra, péntek reggel 7.40 van, és a következő vendégünket nem kell bemutatnom, végre megérkezett hozzánk, Mr. Zac Efron. Jó reggelt neked, köszönjük, hogy eljöttél.
Z:
Jó reggelt.
Amióta kitudódott, hogy jössz, nagyon sok e-mailt, sms-t, telefont kaptunk a brit női rajongóidtól. Nagyon várják már ezt az interjút.
Z: Fantasztikus.
Tehát nagyon köszönjük, hogy eljöttél. Azért vagy most az Egyesült Királyságban, hogy az új filmedről beszélj.
Z: A Megint 17-ről. Igen, nagyon izgatott vagyok, tegnap volt a premier.
Láttuk a képeket, elképesztően sok lány ment el a premierre.
Z: Őrület, mindig elképesztő Londonban lenni, nagyon élveztem.
Szóval jó fogadtatást kaptál, most mesélj a filmről!
Z: Egy férfiról szól, akinek válságba kerül az élete, elidegenedik a feleségétől és a gyerekeitől, és azt kívánja, hogy megint 17 éves legyen, és újraélhesse az életét. De amikor ez valóra válik, rájön, hogy mennyire szereti a családját…és ez nagyon őrületes, mókás kaland.
Az idősebb énedet Matthew Perry játssza, te pedig a 17 éveset. Ez milyen volt, mert attól, hogy 17 évest játszol, rendelkezned kell egy 37 éves ember élettapasztalatával, aki házas, két gyereke van, és nem igazán szereti a munkáját.
Z: Pontosan, szerintem ez volt a legizgalmasabb ebben a szerepben, hogy egyáltalán nem állt közel hozzám a karakter. De jó móka volt, beszélgettem Matthew-val, együtt próbáltuk kitalálni, milyen lehet a szereplő személyisége, és szerintem Matthew szarkasztikussága egy tinédzser esetében még feltűnőbb.
Van egy rövid részletünk a filmből.
-videó-
Ez a film nagyon vicces, Matthew segített benne? Mert ő briliáns vígjátékszínész.
Z: Ő nagyszerű, ő a legjobb, mindig segített. Akár az éjszaka közepén is felhívhattam.
Az éjszaka közepén?
Z: Igen.
És örült neki?
Z: Lefogadom.
Szeretnél megint 17 éves lenni?
Z: Szerintem most elég jól állnak a dolgaim, nem tudom, hogy visszamennék-e. A történet egyik legnagyobb üzenete az, hogy ne bánd a múltat, élvezd a jelent, élj teljes életet, és szerintem én ezt teszem.
De annak, hogy megint 17 éves lehetsz, előnyei is vannak, például láttuk a videóban, hogy ehetsz, amit akarsz, megmarad a jó alakod. De például Matthew Perry biztosan szívesen lenne újra 17 éves, hogy visszakapja az alakját.
Z: Pontosan.
De a gimnázium nehéz időszak egy ember életében, ott van az erőszakoskodás, a beilleszkedés, meg minden.
Z: Igen, a gimnázium ijesztő hely. Tudod, számomra elég vicces volt, hogy kijártam már egy pár éve, de ha visszamész, és ott forgatsz, úgy érzed, már nem tartozol oda, őrület.
Tehát ezt félelmetesnek találtad?
Z: Igen, egy kicsit az volt.
Miért?
Z: Nagyon sokan figyelnek rád, ha egy filmet forgatsz egy iskolában.
Úgy értem, amikor te jártál iskolába, az milyen volt?
Z: Az jó móka volt, átlagos, mindennapi. Jó jegyeim voltak, jól tanultam, átlagos gyerek voltam.
És arra is volt lehetőséged, hogy megmutasd a tehetséged a kosárlabdához. Itt egy labda.
Z: Ó, wow. Korán van.
De te briliáns vagy ebben. Hol tanultad meg ezt? Persze a High School Musical-re biztosan felkészültél, de az iskolában is gyakoroltad?
Z: Ott nem játszottam csapatban, vagy ilyesmi, de a High School Musical előtt sokat gyakoroltam. Corbin meg tudta csinálni ezt a mutatványt, hogy az ujján pörgeti a labdát, én meg féltékeny lettem, és megkértem, hogy tanítson meg rá.
Mindjárt meg is nézzük, előbb pár perc híradó.
-híradó-
Tehát folytassuk a beszélgetést Zac Efronnal. A közönség imádta a High School Musicalt, igazi szenzáció volt a három rész. Mikor forgattad őket, gondoltad volna, hogy ekkora siker lesz belőlük?
Z: Ó nem, abszolút nem. Fogalmunk sem volt arról, hogy a gyerekeknek pont ez hiányzik.
Végeztünk egy kis kutatást. A Google-n és a YouTube-on is 50-100000 találat jelenik meg a nevedre, és nagyjából 67 millióan nézik a veled kapcsolatos videókat. Elképesztő a hírnév, amit szereztél. Hogy kezeled?
Z: Szerintem ez nagyszerű, élvezem, nagyon cool rajongótáborom van, mindig megjelennek a premiereken, hogy kimutassák a támogatásukat, nem tudom, hogy lettem ennyire szerencsés.
Mi a következő szint, mit tervezel?
Z: Ez most egy cool pillanat számomra, évek óta nem volt olyan, hogy nem volt már betervezve egy következő filmem, és most kihasználom ezt az időt. Valami újat szeretnék kipróbálni. Nagyon élveztem a Megint 17-et, ilyesmit keresek, egy új kihívást.
Most egy nagyon érdekes szituációba kerültél, mert szerepeltél ezekben a nagy tinifilmekben, hírnevet szereztél, és most egy új korosztályt kell megnyerned magadnak. Milyen típusú filmekben fogsz részt venni a következő 5-10 évben?
Z: Fogalmam sincs.
Tényleg? Kikre nézel fel, kik a példaképeid?
Z: Szerintem van egy jó pár ilyen színész és színésznő. Bárki, aki keményen dolgozik, minél több területen próbálja ki magát az újabb és újabb projektjeivel. Tudod, a rugalmasság nagyon fontos – most ezt keresem, egy új kihívást.
Részt vehetnél romantikus filmben is. Emlékszem, milyen meglepő volt, amikor a Rolling Stone címlapján szerepeltél: Zac Efron más megvilágításban és más pózban.
Z: Igen.
Te és egy nagyon vonzó fiatal hölgy…?
Mit gondol a családod erről az egészről?
Z: Büszkék a fizetésemre.
Tényleg?
Z: Igen.
Nem féltékenyek?
Z: Nem, sosem voltak féltékenyek, mindig támogattak.
Részben ők is menedzsereid? Úgy értem, segítenek, irányítanak?
Z: Igen, főleg a szüleim, és az öcsém is.
De nem ez a munkájuk.
Z: Nem.
Tehát amikor hazamész, átváltozol „otthoni Zac-ké”, ha a haverjaiddal, Vanessával, vagy a családoddal vagy?
Z: Igen.
Szóval nálad van a kosárlabda – és van egy fantasztikus részlet a filmben, mikor először három, majd két ujjadon pörgeted.
Z: Igen.
Nagyon látványos. Fantasztikus lenne, ha megmutatnád!
Z: Oké, rendben.
Wow!
Hogy tanultad meg?
Z: A High School Musical-t forgattam, mikor láttam, hogy Corbin meg tudja csinálni. Megkértem, hogy mutassa meg, hogy kell, mert sosem tudtam. A filmen minden ujjunkon megcsináljuk.
Először három, aztán…de nem akarom teljesen felfedni. Gyakorlat teszi a mestert, ez a titok, nem?
Z: Pontosan.
Zac, öröm volt találkozni veled, köszönöm, hogy eljöttél.
Z: Én köszönöm.
Nagyszerű volt megismerkedni veled, a rajongóid most nagyon boldogok lehetnek, hogy láthattak.
Nagyon örültem.

Fordította: LinkLuvor.

14 megjegyzés:

Fant írta...

Köszi a számos interjút, LL! :) Ez a kosárlabdás trükk oltári még mindíg :))
Azért annyira nem nagy a betervezetlenség, hiszen az a halott testvéres film, aminek nem jut eszembe a pontos címe, várható a közeljövőben. Persze az igaz, hogy az eddigi tempóhoz képest nyugodtnak tűnik a mostani.

Már csak 10 nap - ráadásul hosszú hétvégére is esik a premier, tehát dupla várakozás :)

b írta...

És Z diplomatilussága megint... :)) El tudjátok képzelni, hogy nincs semmi projektje nyárra, és csak "tingli-tangli" lesz? Kötve hiszem :)

Fant írta...

Charlie St. Cloud halála és élete - visszakerestem, erre a filmre gondoltam - szerintem b, Z ezzel fog foglalatoskodni a nyáron :) Tehát én sem hiszem, hogy meló nélkül telik el a nyara, bárhogy mondja. Talán most még nem akar a következő projektekről beszélni, csak a 17-es filmet akarja promotálni.

b írta...

Erre gondoltam, mint diplomatikusság :) És tavaly sem volt nagyon publikus, hogy egyik filmodgatásról rohan a másikra :)

Fant írta...

Igen, ez igaz, a MAOW eléggé diszkréten is zajlott végig. Lehet, hogy az idén ugyanezt fogjuk tapasztalni :)

xdittax írta...

Igen, egyelőre a Charlie St. Cloud halála és élete folyamata a háttérben zajlik, de reméljük, lassan ezekben a munkálatokban is részt kell vennie Zachy-nek. Illetve, én várnék már az év vége felé egy MAOW premiert, úgyhogy a 2009 sem repül el tétlenül Zac-nek, de itt most a tényleges munkára koncentrálunk, ami remélem meglesz.

xdittax írta...

Egyébként még jóhogy diplomatikus hiszen: mérleg! :)

b írta...

Jól értelmezem, hogy a MAOW-t a Cannes-i fesztiválon levetítik?

Fant írta...

A mérlegek is erősek diplomáciában, teljesen igazad van :)

Mindezzel együtt: az általam ismert legnagyobb diplomácia-bajnok Nyilas, Ditta :))

MAOW-re már nagyon várok én is, itt lenne már az ideje a nyitásának.

Cannes, MAOW, hol olvastad, b??? Ez nagy hír lenne!

b írta...

Zangels

Fant írta...

Nagyszerű hír!! Való is oda ez a film, úgy érzem, azok alapján, amit eddig tudunk róla. Akkor most újabb kritikák várhatóak, egyben remélem ez elhozza már a nagy premier bejelentését is.

Andi írta...

Jó interjú - szép munka volt LL :)

Andi írta...

Hóha,móka,kacagás - tényleg mókás egy szava járás ez a szó,
hogy Mókás :))

Névtelen írta...

Szívesen a fordot:)

Szerintem ez a nyár mindkettőjük számára zsúfolt lesz, bármit mondanak. Mi pedig élvezzük az eredményeket:)