2009. máj. 17.

Leszállni nem lehet! :)

Egy mese hősei mindig is figyelemreméltóak, akkor pedig még inkább, ha egymás után több mesében is főszerepelnek, ráadásul kifejezetten sikeresen, úgy pedig a leginkább figyelemreméltóak, ha párhuzamosan több mesében is érdekeltségük van. Márpedig meséink kékszemű hősével kapcsolatban a legutóbbi szituáció áll fent, az egyensúly – no és a mérlegek – kedvéért meséink hősnője pedig az év második felében azon fog dolgozni, hogy szintén ebbe a kategóriába tartozhasson.

Hogy-e kissé hasztalan bevezető után kedvenceink régebbi és új projektjeinek diadalmenetét megszemlélhessük, ezúttal is kalandra hívogat a Vörös-Varázs Tourist – amihez mint mindig, elengedhetetlenül szükséges a mesekönyv szerkesztőjének fuvolás jelenléte. Mivel ezen a héten többen igen elfoglaltak voltak az utasok közül, ezért nem változtatunk a múlt heti dalon, csupán másik sort játszik kedvenc szerkesztőnk a pikolón a Tankcsapda Mire vagy kíváncsi című zúzásából, ami jó edzés a darkosodásraÉs ha néha úgy érzed, hogy az Életed csak egy Szörnyeteg, vedd elő a varázsszőnyeget és már csak fel kell ülnöd a hátára, mint egy hátaslónak a vágtára persze készülj, mert leszállni aztán nem lehet!

Így hát tekintsünk a pozitív dolgok irányába, mind megtehetjük, hiszen Szörnyetegünk is lesz, varázsszőnyegünk van, minden adott ahhoz, hogy a gondokat és a bosszúságokat kis időre feledve, szétnézzünk egy mesebeli utazás keretében a nagyvilágban mi is a helyzet az érdekeltségi körünkben.

A megidézett szellem rögtön meg is veregeti a szerkesztő vállát, egyrészt mert szegénynek bőven elfogyott a levegője a rockdal kifogástalan fuvolás tolmácsolása alatt, másrészt pedig elismerésként, hogy lám összejött a Fejek-projekt immáron megvan a 17 kobak a 17-es film magyar premierjéig, innen már csak még feljebb vezetnek a számok, előbb vagy utóbb de mind akik olvasnak csatlakoznak a koponyagyűjtő akcióhoz – mondá a dzsinn, miközben az utasok nagyokat ásítanak, így elő is vesszük a szőnyegünket, felülünk a hátára és mivel ez egy speckó szőnyeg, amivel le is lehet szállni, így teleportálunk a mesekönyv egyetlen olimpikonjának kedvenceihez – szemügyre vesszük az amcsi számokat.

Legelőször azt tapasztaljuk meg, hogy az amcsik a zenét és a rímelő számokat nagyon kedvelik, másképpen nem fordulhatott volna elő, hogy a Billboard listáján, Top Soundtacks kategóriában a 17 Again filmzene aktuálisan éppen a 17. pozíciót foglalja el. És ha ehhez hozzávesszük, hogy a Végzősök zenei aláfestése 29 hét után is az egészen kiváló 6. helyet foglalja el, akkor aztán végképp elégedettek lehetünk, pláne akkor, ha azt nézzük, hogy a listán a vámpírok két albummal is szerepelnek – amiből a Nagy Film az egyiket maga mögé utasította.

A Szépséget ezúttal otthonában keressük fel, amcsi medvékkel a háza környékén nem találkoztunk, de még pumákkal sem, semmilyen értelemben, pedig mindenre nagyon figyeltünk, az Ellen show élményit osztja meg az utasok és a Szépség egymással és miközben együtt derülünk a műsoron és a Sa5m-et megformáló színésznő lehengerlő diplomácián, elmesélte nekünk, hogy a HSM 3 DVD/blu-ray eladásait ezúttal is figyelemmel kísérhetjük, hiszen az április 27-május 03-ig tartó héten újabb 36,390 példány kelt el belőlük, ami korántsem mellesleg 7,4%-os növekedés a múlt héten tapasztalt adatokhoz képest, így 679,725 dolláros bevétel születhetett aktuálisan, az összesen eladott példányszámot 3,041,555 korongra növelve. A Kétlábonjáró Angyal még azt is hozzáteszi, csak a teljesség kedvéért, hogy a szóban forgó héten csupán három film eladási mutatói növekedtek – és bizony a HSM 3 benne van a hármasban. Hiába mindig is tudtuk, hogy a 3 az egy mesés szám.

De új mesés számot jegyezhetünk fel, mégpedig külön a mesekönyv egyetlen atlétanőjének tiszteletére, ez a szám pedig nem más, mint az: 5!

Mégpedig azért, mert a május 8-10-ig tartó, negyedik mozis hétvégéjét a Megint 17 című rendkívül ígéretes vígjáték 4,232,422 dollárral az 5. helyen zárta – ami kiváló eredmény; úgy a film, mint a magasugrás világában! Ez az összeg nem mellesleg meghaladja a Disney mesterségesen szőke hősnőjének kalandjait bemutató mozifilm negyedik hétvégés bevételét.

A hétvége után következett a most folyó hét, lássuk mire jutottak az amcsik a speciális Mi lett volna ha sztorijú filmmel: hétfőn 232,647 dolcsit jegyezhetünk fel, amelyet kedden 267,102 követett, majd a hét közepén 243,193 dollárral járultak a közöshöz hozzá, csütörtökön megörültek a közeledő hétvégének és 257,465 dolcsit hoztak össze, majd pénteken, mikor a Fuvolás Lány kirándulni indult, 750,000 dollárral vetítettek elő egy újabb sikeres hétvégét.

Lássuk, hogy mik annak a filmnek a számai nemzetközileg, melynek főhőse várhatóan tüntetőleg a jövőben No M’AM feliratú pólóban jelenik majd meg az újságírók előtt diszkrét célzásként:

Ausztráliában, a vetítés 5. hétvégéjén 210,974 dollárral gazdagodtak a filmből a helyi mozik, összességében itt már 9,397,040 dollár a bevétel. Ezért kijár nekik mondjuk egy Rozsomák, szigorúan lufiból hajtogatva, nagyon szépen meg is köszönik, ígérik vigyáznak rá, mi pedig ígérjük ellenőrizni is fogjuk őket.

Teleportálunk nem messzire, oda amelyik országról az Ausztrália című film főszereplőjének következő filmje fog szólni minden bizonnyal, a gazdasági válság okán, Új-Zéland tehát az állomás, ahonnan május 7-10-ig 31,674 – összesen pedig 773,470 dolcsit jegyezhetünk fel 4 hét alatt.

Romantikus országba érkezünk, Franciaország nem egy reménytelen hely persze, ez a május 6-10-ig termelt 1,179,664 zöldhasú, összesen pedig 3 hét alatt a 6,847,684 dollár bizonyítja.

Jöjjenek a laza hollandok, akik még mindig kiemelten kezelik a 17-es projektet, a box office 3. helye, aktuális 205,534 dollárjuk és három hét alatt elért 1,389,435 dollárjuk garancia minderre, mindezért pedig kapnak egy nagy pacsit Megan Fox mesebeli magyar hangjától.

Mi lehet az abszolút mesebeli hely? – hangozhatna a teljesen jogos kérdés a mesekönyv kérdezőjétől – a kérdés érdekes és izgalmas, a válasz: a Fülöp-szigetek. Itt tapasztalhatunk 9,767 dolcsit május 6-10-ig, 454,234 dollárt pedig négy hét alatt.

Hogyan lehetne fokozni a romantikus helyekre történő utazást – jöhetne a másik kérdés, ami szintén jogos, de válasz mindenre van mindig (na jó: általában) így most is: a spanyolokhoz utazunk. Náluk a múlt alkalommal tapasztalhattuk meg a premier számait, immár a 2. héten vagyunk túl, hétvégéjét május 08-10-ig 332,216 dollárral zártuk, két alatt a bevétel pedig 1,443,515 dollár.

Hogy kis izgalom is legyen az utazásokban így az utolsó előtti állomáson, Romániába látogatunk, egy viszonylag tág időtartamban május 04-10-ig. Mivel nem szólalunk meg, csupán a jeltolmácsi képességeket vesszük igénybe az ezzel rendelkező utasok részéről, így problémánk sincsen, 26,353 dollárt mutatnak, mint aktuális bevételt, és 80,304 dollárt, mint két hetes számot – előbbi számmal Wolverine elé került a listán a középiskolás korút játszó egyetemista korú fiatalember projektje.

5. hete megy a briteknél a 17-es alkotás, május 8-10-ig 440,140 dollár a termés, 5 hét alatt pedig már rekorder lett Nagy-Britannia a nemzetközi mezőnyben a maga 16,511,027 dolláros termésével!

Lássuk végül az összesített adatokat: A Megint 17 című vígjáték tengerentúlt bevétele e hét csütörtökjével bezárólag 54,994,922 dollár, nemzetközi színtéren 37,772,206 dollár a bevétel a Mesélő táblázatösszesítése alapján, a kettőt összeadva pedig megkapjuk a Megint 17 aktuális összbevételét ami: 92,767,128 dollár! Mindez a 20 milliós gyártási költségek ismeretében 4,64-szeres megtérülés máris!

A High School Musical 3 – Senior Year című felülmúlhatatlan zenés filmszenzáció DVD/blu-ray eladásokból származó bevétele pedig összesen 54,482,091 dollár.

Írta: Aladdin, a.k.a. Fant.
Forrás: Billboard 1 2; The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11.

Ui.: Sajnos egyelőre mindennemű körítés, képek nélkül kell tálalnom a mesés vacsit, a képfeltöltés ugyanis remélem rövid ideig, de átmenetileg szünetel. Még a késői órák felé próbálkozok újra! :) De a mese önmagában is király! ;) Probléma kiküszöbölve! ;)

28 megjegyzés:

Névtelen írta...

Hogyhogy nem jöttek képek a premierről? Na és hova tűnt Vanessa? Felszállt, de már le nem. Érdekes, hogy mindkettőjüket elnyelte a föld.

b írta...

Hűűű... :)) MEgint jót alkottál Fant, bár bevallom, néhol elvesztettem a fonalat :)))

b írta...

Névtelen milyen premierre gondolsz?
És ha V nem szállt le, akkor Z sem szállt fel :D Én spec nem sajnálom, hogy nem tudnak a papsok mindíg a nyakukon lenni :P

Fant írta...

Köszi b :) És segítek felvenni a fonalat, kérdezz csak :))

Nos kedves Névtelen: a föld nem nyelte el egyiküket sem nyilván. Zac esetében arról van szó, hogy Japánból nem úgy áramlik az infó, mint az USA-ból, nincs sok paparazzi, stb, ahogyan nem is annyira túl régen, a HSM 3 premierjének idején is tapasztalhattuk. Megérkezik minden információ, csak lassabban.
Vanessa pedig ügyesen kicselezte a paparazzikat - de nyugalom, hamarosan hírt kapunk mindkettőjükről, biztos vagyok benne. Örüljünk, hogy kicsit szusszanhatnak anélkül, hogy tucatnyi kamera lesné minden lépésüket - most függetlenül attól, hogy melyikük éppen hol tartózkodik.

Ditta, várjuk a képeket, bízunk benne, hogy észhez tér a rendszer, hiszen képekkel az igazi :)

Andi írta...

Király :)
Nem is akarok leszállni :)
Köszi a mesés egyensúlyt Fant :))

b írta...

A No M’AM feliratot nem értem :)

Fant írta...

Szívesen Andi, örülök, hogy tetszett :) Egyébként e héten hat premier zajlott le elvileg, így elképzelhetőnek tartom, hogy legközebb egy szép nagy kerek számról mesélhetek majd :)
B, a japán premier lesz az amire Névtelen céloz szerintem. A Rém rendes családot ismered? :) Onnan a felirat :) De ha nem vagy képben a sorozattal, akkor elmondom konkrétan is mi lenne ez :)

b írta...

A konochiwa-s bejegyzés nem premier volt?

A Rém rendessel nagyjából vagyok képben, nem voltam sorozatfüggő, szóval légyszi mondd el konkrétan is :)

(f.é.) írta...

Köszönöm a mesét nektek,és egyben jó éjszakát is kívánok.
ÁÁÁÁ.:)

Fant írta...

De premier volt, de akkor viszont én nem értem a kérdésedet, így hát majd Névtelen elmondja mire gondolt :))

A lényeg az, hogy a No M’AM gyakorlatilag feleségellenes szerveződés :))
Így akkor már érthető mire akar célozni, vagyis milyen kérdéseket akar megelőzni Zac ezzel a pólóval a mesében? :)
Én egyébként a Rém rendes összes évadját láttam rengetegszer, alap nekem :)

Névtelen írta...

Fant, köszi a mesét:))

Lehet, hogy Japánban a különleges vetítés helyettesítette a premiert. Végül is ugyanaz, csak kevesebb emberrel. Bár szerintem nincs sok értelme, rendezhettek volna rendes premiert is.

Jó az összefüggés Bundyékkal:))

Egyébként itt is megvolt az összefüggés a vámpírokkal...de most már tényleg befogtam:))

b írta...

Talán Névtelen kérdését nem érted :) Mert mint mondtad a Japán premier megvolt 16-án.

Így már gyanítom mire gondoltál a mesében :)) Ami valahol jogos és vicces szitu lenne :)

Fant írta...

Szívesen LL :) Még egy összefüggés?? :)) Nem lehet igaz, üldöznek a vámpírok, pedig a filmjüket láttam :)) Á, holnap el kell kezdenem olvasni :)

Ez a japán premieresdi tényleg érdekes, nekem csak most esik le. Az imdb szerint normál premiernek kellett volna lennie, mint bárhol máshol... Ez a limitált dolog jól mutat, de gyakorlatilag nem sok értelme van, egyetértek LL.
Esetleg köztes megoldásként olyat tudok elképzelni, hogy azon helyen volt a legelső vetítés, amolyan díszbemutató jelleggel, a többi moziban is megvolt a premier mondjuk, csak egy későbbi órában.

Ugye b? Érdekes szitu lenne, egyszer érdemes lenne kipróbálnia, csak amúgy lazán :)

b írta...

A zefron.com-on van egy vidi valami villásreggeliről 17-én.

b írta...

A zangelsen is fent van, de gondolom már láttátok.

Fant írta...

Kösz a videótippet b :)) Úgy tűnik Zac lassan felléphetne valami jól fizető önálló műsorban a kosárlabdás magánszámával, mert újabban mindenki megkéri, hogy adja elő :) Viszont meg kell hagyni, hogy iszonyú jó, jó lenne nekem is megtanulni :))

b írta...

Az jutott eszembe, hogy lassan elkopik az ujja, annyit csináltatják vele :DD
A japánok viszont nagyon viccesek :)) Olyanok mint az ovisok (vagy kisiskolások), de jó értelemben mondom :)))
A vidi nagyon aranyos, gondolom a ford nem lenne egyszerű :(

Andi írta...

Nos - akkor lasztipörgetős gyakorlásos...:))

Jó éjt mindenkinek!

Fant írta...

Jó éjt Andi :)) Bár az a gyakorlás nekem inkább még fejben lévő :))
Igazad van,b, szinte tényleg úgy viselkednek, mint a kisgyerekek, de jófejek tényleg, bár néha olyan agresszívnak tűnik a hanghordozásuk :)

Reméljük közben, hogy ha esetleg ma már nem is, de holnap engedi a rendszer, hogy a mese képekkel illusztrálódjon :)

xdittax írta...

Én is remélem :)

Jó éjszakát Mindenkinek, aki eddig a mesén még nem aludt be! ;)

Puszi!

Fant írta...

Nagyon jók lettek a képek Ditta :) Így már teljes a mese, köszi :)

Névtelen írta...

Egyetértek, a mese képekkel az igazi.:))

Az összefüggés majdnem ugyanaz, mint a múltkor:)

A labdapörgetős japó vidit láttam, sőt, egy új hosszú változat is fenn van. A rövidet néztem csak meg, éppenséggel lefordítható, csak sok dolgom van most szerdáig:(

Szép napot Nektek!

b írta...

Én a 9 percest láttam. Az a rövid??
LL arra értettem, a nem egyszerűt, hogy szinte csak a japán szöveget lehet érteni.

Én a hosszú hajú csajszi hangjától ijedtem meg mindíg, mert olyan agresszíven beszél :)

A képek nagyon jók (szokás szerint) a meséhez :)))

Fant írta...

Kitartás LL, türelmesen megvárjuk amíg letudod a teendőidet - egyébként pedig tudod, tegnapi fuvolás, utazós dal :)

Névtelen írta...

A 9 perces nálam hosszú:))
Azt viszont tényleg nehéz fordítani az állandó japán szövegelés miatt. De még a héten megcsinálom szerintem.
A japók szerintem is túl lelkesek:D

b írta...

Na azért LL :)) Mármint a vidi hosszára :)

Várunk türelmesen!

Andi írta...

Sziasztok!

A képek ismét masések Ditta :)

Andi írta...

szóval mesés képek :))