2009. júl. 6.

Az elkésett mese

Mesénk ezen a héten kissé talán ráérősebb fordulatszámon pörög majd, mivel kedvenc számos forrásunk a nagy hétvégi lazulást egész héten gyakorolta, így egy kivétellel egy kicsit visszafordulunk és elutazunk olyan tájakra, hol még talán nem is, vagy csupán régen jártunk már.

No persze minden relatív, így aztán a kisebb fordulatszám is, hiszen idehaza szép nagy határt lépett át a Megint 17 című film, a HSM 3 pedig szinte másodvirágzását éli odaát, ezúttal DVD és blu-ray formátumban.

És akkor ennyi bevezető után – miközben a Mesélő bízik benne, hogy az utasok értékelik ezúttal az eddigiekhez képest kifejezetten rövid bevezetőt – csalogassuk is elő szellemünket a lakából, némi zeneszó segítségével. Persze amit szépen elterveztünk, a dzsinn pár pillanat alatt felborítja, mivel ezúttal nincs szüksége zenére – cseles, mert megtudta, hogy a Balatonra utazunk elsőkét ezúttal, az egyik borvidékre méghozzá, legyen Badacsony az, és hát a nagy hőségben lazulni a legjobban vízben lehet, ezt még Szellem létére is tudja. Noha jelzi, azért a zene nem maradhat el ma sem.

Szőnyegünk ismét némi ráhatásra pompás vitorlássá alakul, ezúttal még nagyobbra, mint a múlt heti utazás alkalmával, hiszen a Fejek-projekt újabb két fővel bővült, úgyhogy indokolt a bővítés is.

Miközben csak a kedvünkért egy hajóról szolgálnak fel bort nekünk, kissé speciális módon, kötélen át lengetik át vitorlásunkra az üveget, a poharakat pedig egy biztonságos ládában, a Mesélő szépen lassan rákezd szokásos, rendkívüli módon fárasztó számaira – rákezdene, hiszen éppen az elsőt mondaná, épp csak belekezdene, mikor a Mesekönyv Fuvolás Szerkesztője odaszól neki, hogy azért előbb a biztonság kedvéért nyissa már ki a boros palackokat, hogy valami hasznát is lássák az utasok a sok dumáláson kívül is és ha már ki sikerült nyitni, akkor töltsön is mindenkinek. Nos, mindent az utasokért, így aztán egy pohár bor kitöltve mindenkinek.

Így aztán már semmi akadály annak, hogy a számok következzenek. Nem is lenne, ha a múlt héten saját szakosztályt kapott Story Teller nem szólna rá a Mesélőre, hogy azért az Utazási Irodával kapcsolatos legújabb eseményekről se felejtsünk el szót ejteni – hát persze, hogy nem felejtjük el, hiszen újabb szakosztállyal immáron szépen lassan kicsiny vállalkozásból multinacionális nagyvállalattá bővül a Vörös-Varázs Turisztikai és Utazási Iroda, ez alkalommal ünnepélyesen megalapítjuk a VVHSZ-t, mint Hárítás Szakosztályt! Tagok a VVMSZ vezetője és a Fuvolás Lány, kik egymást múlják felül, nem csupán angolból, de hárításból is. Most már aztán tényleg jönnek a számok! :)

Miközben mindenki a második kortyolja borába elhangzik, hogy a június 25-28-ig tartó ötödik hétvégén Magyarországon összesen 4,500 néző volt kíváncsi Zac Efron sci-fi-s és romantikus elemekkel átszőtt vígjátékára. E 4,500 néző egészen pontosan 4,479,200 forintot hozott bevétel címén a vállalkozó moziknak – összesen egyébiránt 28+1 kópián vetítik a filmet szerte az országban. Na most a helyzet úgy áll, hogy a mérlegek kedvéért abszolút egyensúlyra törekedtek a fővárosi és a fővároson kívüli mozilátogatók, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy Budapesten a három nap alatt 2,333 néző látta a filmet, vidéken pedig 2,167-en tekintették meg az akkor még hosszú hajú Zac Efron legújabb filmjét.

Nézzük akkor mindezt pénzben kifejezve: néznénk, de az utasok érdeklődnek, hogy nem-e nagy gáz a pozícióhalmozás az Utazási Irodában – nem, nem probléma, és egyébként csak rendkívül halkan hangzott el a kérdés, nehogy még a végén elhárítsák a legújabb tisztséget, nem gond tehát hiszen még mindig non-profit szerveződés vagyunk, tisztán baráti alapokon nyugszik társaságunk, inkább egy kis család, mint egy nagyvállalat, így aztán minket elkerülnek a nagy cégeke jellemző negatívumok, és persze: ami kijár az kijár, a VVHSZ megalakulása pedig érthető.

A Mesélőt nem zökkentheti ki e kicsiny intermezzo, így aztán folytatja a számokat: Tehát akkor – „Bocs, önts még bort, úgy könnyebb hallgatni” – hangzik az újonnan pozícióhoz jutott Fuvolás Lánytól, aki nem mellesleg az Iroda vezérigazgatója is; miután pedig az összes utas pohara tele lett, na nem a számokkal hanem a borral, tényleg folytatjuk a számolást.

A dolog úgy áll, hogy a film idehaza egy nagyon szép és jelentős határt lépett át nézőszám tekintetében – június 28-ig mindösszesen 101,825 néző látta a filmet országszerte! A fővárosban összesen 58,755-en voltak olyan érdeklődőek, hogy megnézzék a filmet, a fővároson kívül mozizók pedig öt hét alatt összesen 43,070-en voltak jelen a filmszínházakban.

A múlt hét végén pedig a fővárosiak 2,500,090 forintot, vagyis 12,887 dollárt hoztak össze, a fővároson kívül pedig 1,979,110 forintot, avagy 10,202 dollárt keresett a film – így aztán az aktuális hétvégi bevétel abban a nemzetközi valutában, melyből egyért 194-et kell adni a miénkből, 23,089 dollár!

Lássuk a Megint 17 magyar összbevételét: 101,592,720 forint vagyis 523,674 dollár! Apró érdekesség, hogy a fővárosban Mike O Donnel majd 10,000,000 forinttal előzi meg összbevétel tekintetében Hannah Montana-t.

Miután elfogyott úgy két tucat üvegnyi bor, útra kelünk földön, vízben és levegőben is működő szőnyegünkkel és elindulunk az amcsikhoz. Meglátogatjuk a Szépséget a Szörnyeteggel közös filmje forgatásán és a Fuvolás Lány átnyújt neki egy csomag saját maga által otthon, az utazás előtt készített gofrit, az alapján, amit az ősszel férfiak s*ggét szétrúgó színésznő tanított neki.

Sa5m megformálója beveti legendás mosolyát így aztán: 1. a Fuvolás Lány nem képes hárítani, 2. minden utas hirtelen iszonyú elbűvölt lesz, 3. Aladdint úgy kell felszedni a padlóról, hogy viselkedjen azért. Miközben mindezt angyali mosollyal nyugtázza, mindannyiunk kedvence elkezd mesélni nekünk. Elmondja, hogy a Nagy Film DVD/blu-ray változata kisebb fajta resurrection–on ment keresztül június 15-21-ig, hiszen ekkor még az elmúlt héten mesélt növekedést is túlszárnyalva aktuálisan 10,604 példányt adtak el a lemezekből és 209,553 dolláros bevétel származott mindebből!! Azt is mondja még, hogy rendkívül érdekes ez a növekedés, hiszen még három hete is csökkenő volt a tendencia, de hát sosem tudhatjuk mi az aktuális ok, mindenesetre ennek igazán nagyon örül – ahogy mi magunk is, mondjuk.

Búcsúzunk tőle, de csak azért, hogy az új hajú fiatalembert megkeressük LA-ben – aki kissé feszeng még mikor az új hajával elénk áll. Elmondja, hogy azért döntött a hajvágás mellett, mert már egyszerűen minden körülmény erre sarkallta őt: a házibuli kapcsán a Szépség ezt szabta feltételül, ráadásul kissé már a nyakát is fájlalja, az állandó fejrángatástól, ezen kívül kissé már a látásban is zavarta, továbbá ezen a klímán, mely a törökökéhez közelít a sapka mint olyan nem igazán tartozik egészséges viseletek köz, ráadásul el is hagyott két sapkát is, de mégis a legeslegutolsó csepp a pohárban az volt, mikor a Fuvolás Lány a múlt heti utazásunk alkalmával rendkívül diplomatikusan egy hajvágó ollót nyújtott át neki.

Nos, miután minden hölgy utas megnyugtatja, hogy jó lett az új séró, nyugalmában elmeséli nekünk, hogy hazájában június 26-28-ig már a 11. hétvégéjét teljesített a filmje, ezúttal 255 mozi műsorán 178,800 dolláros hétvégi bevételt hozott, így ezzel újabb határt átlépve 63,117,832 dollár volt az összbevétele a filmnek. Júliusi számaink még nincsenek így a Mr. csupán a hétfő és a kedd adatait ismerteti az utasokkal – mely szerint 29-én 33,409 dollár, a hónap utolsó napján pedig 28%-os növekedéssel 42,763 dollárnyi összeget hozott a vígjáték.

Evezzünk nemzetközi vizekre, jöjjön legelőbb Kelet-Afrika, vagyis Kenya, Szomália, Tanzánia, valamint Uganda és hajózzunk ehhez az Indiai-óceánon! Vitorlásunk szinte száguld, hiszen csupa energikus ember hajózik vele, köztük néhány maximalista is, azért közben a fedélzeten jut még idő arra is, hogy a Bandslam játékkal játszunk a hivatalos honlapon – közben kikötünk, szétnézünk csak spontán és lazán, vegyülnünk viszonylag nehéz lenne így aztán eláruljuk, hogy turisták vagyunk és érdeklődnénk egy filmről, aminek június 12-én volt a premierje. Mivel viszonylag értenek angolul így aztán meg is érthetjük, hogy a nyitóhétvégét 3,547 dollárral abszolválta a film.

Egy nagy kerülővel irány most Mexikó – mi leszünk a Karib-tenger kalózai vitorlásunkkal, Fuvolás Szerkesztőnk fel is köti Japánban használt kendőjét, a rend kedvéért elkezdi játszani pikolón a He’s a Pirate című főcímdalt és hajónk minden eddiginél sebesebben szint száll a vízen, pedig nem is a Fekete Gyöngy, hm, tényleg nincs is neve a hajónknak; így aztán házi feladat a jövő hétre minden kedves utasnak: Adjatok nevet a vitorlásunknak – persze csak ha van kedvetek! :) De nézzük mi jót műveltek ebben az országban a lakók június 19-én láthatták először az utazásunk tárgyát képező vígjátékot ami rögtön nyitott is egy box-office 3. hellyel és 631,003 dollárral, 310 moziban.

Tegyünk egy rövid kitérőt a Földközi-tengerre és lássuk francia barátaink élükön a romantikus fővárassal milyen számot tudnak a rendelkezésünkre bocsátani. Június 10-14-ig tartó hétvégéről való a legfrissebb adat 41,103 dollár méghozzá, 74 moziban, ami a helyi bevételeket már 8,488,958 dollárra tornássza fel.

Lássuk azt az országot, mely lakosi „éppen annyira lazák, mint amilyen pozitív a hozzáállásuk az élethez” – Hollandiába látogatunk, a lazák földjére. Annyira lazák a helyiek, hogy csak abban az esetben hajlandóak számokat közölni velünk, ha teljesítünk egy sporttal kapcsolatos kihívást.

Olimpikon atlétanő utasunk ezerrel jelentkezik a feladatra, oda neki az oroszlánt is, jöhet minden, nagy formában van – ám a hollandok ennél azért fifikásabbak, egyből felmérik, hogy itt alázás lenne, ha elfogadnák a VVMSZ vezetőjének ajánlkozását, így aztán elmondják, hogy azon utas kell teljesítse a próbát, aki a legalkalmatlanabb a sportra – így esik a választás Aladdinra.

Magasugrás a teljesítendő feladat, a hollandok 145 cm-re állítják a lécet, mondván, elég ha azt átviszi, már akkor is mondják a számokat. Nagyon izgalmas percek következnek, Aladdin iszonyú komoly arccal koncentrál, méregeti a magasságot és távolságot, feszülten figyel, tervez, számolja, hogy mennyit kellene lépni, mekkorát és milyen szögben kellene ugrani – elindul!

Az utasok figyelnek és szurkolnak, a nekifutás nem rossz, sőt meglepően jól megy, mindenki meg is van lepve, lehet, hogy egy simán sikeres ugrás tanúi lesznek? Fut, még mindig jó a mozgás, nem is nagy a távolság persze – szalad, egyre nagyobbakat lép, mint a nagyok, próbál a maga suta módján úgy mozogni, szökkel, majd elrugaszkodik a talajtól és… és…és… és… levegőt is alig mer venni mindenki… végül…végül… végül olyan történik, amit nem látott még soha senki, ugyanis, a léc háromba törik, de felborul még az állvány is, a szivacs pedig szakad a varrás mentén – de viszont: a hollandok hálásak, mert ekkorát 10 éven belül nem röhögtek még, még jó, hogy felvették videóra is a próbálkozást, garantált szórakozás egész évre!

Hálából eltekintenek a további próbálkozástól és nagy röhögések közepette elmondják, hogy a 9. héten, június 19-21 között 33,327 dollárt termelt a film, 2,217,772 dollár az összesített adat. Mindezt Aladdin egyedül hallja csak, mert az utasok, élükön a VVHSZ tagjaival a földön fetrengenek a szűnni nem akaró röhögéstől. Vannak, akik megpróbálják visszatartani a nevetést és elmesélik, hogy izgultak ám a sikerért.

Hát jó! Lássuk milyen hatással volt LL a törökökre, hajózzunk a Földközi-tengeren és ki is kötünk. Megszállunk egy jó nevű szállóban, Troy a neve, mondjuk úgy: a kedvünkért azt hazudják, hogy a Nagy Film főhőséről nevezték el. Kirándulunk, nézzük az ókori romokat, a színházat, sétálunk az iszonyú hőségben, a dzsinn persze árnyékot varázsol fölénk, így kiküszöböljük a napszúrást – majd elindulunk a tengerhez, a vitorlás mellett strandolunk és megtudjuk a helyiektől a számokat: 69 mozi műsorán 81,697 dollár a nyitány, melyet június 26-28-ig újabb 62,471 követett, még érdekesebb a két heti összegük ami 217,766 dollár!

Hasonlítsunk, hogy tudjuk hová tenni: Hannah Montana 7 hét után 187,843 dollárral áll, a HSM 3 összesen hozott itt 612,341 dollár novembertől áprilisig , úgyhogy moziszámot is tekintve ez nagyon szép eredmény eddig.

Utolsó állomásunk az Egyesült Királyság, ahol a felségterületükön való hajókázásért a egyenesen a királynő elé vetnek bennünket. Aki elmondja, helyi törvényeik szerint felségsértést követtünk el, amiért büntetés jár nekünk. Kérdi azt is miért nem hajoltunk meg előtte mélyebben – erre most veszi a hangszert a zenészünk, és elkezdi játszani az Edda Mi vagyunk a rock című dalát!

Hogy miért? Jó a kérdés – hát mert benne van a válasz: Otthonról hozott tulajdonság, hogy a derekunk nem hajlik kellőképpen. A királynő meglepődik a hirtelen a zeneszón kérdőre is von: hogy merünk engedély nélkül zenélni, de a pikoló újra szól és a refrén közelébe ér: Nem értem felség, mitől oly hideg, hogy a frász tör ki mindenkit, pedig mindent, mindent lehet. Nos ekkor a királynő megenyhül, és elmondja, alapvetően értékeli a bátorságunkat és a fuvola ráadásul a kedvenc hangszere, romantikusnak találja, erre romantikus utasunk erős szimpátiát is érez az uralkodó iránt, aki végül maga mondja el, hogy rekorder országában a 11. héten június 19-21-ig 6,917 dollár volt a bevétel, ami ráadásul 15%-os növekedés is az esőző héthez képest, a rekorder összeg pedig így hangzik: 18,531,480 dollár!

Lássuk az összesítést: a tengerentúlon a Megint 17 című vígjáték június 30-al bezárólag 63,194,004 dolláros bevételt hozott, nemzetközi piacokon pedig 63,973,594 dollárt hozott, miközben csak a török adatok frissek, így aztán az aktuális összbevétel: 127,167,598 dollár!
A High School Musical 3 – Senior Year című hatalmas sikerű zenés film pedig DVD-n és blu-ray-n folytatja a hódítást, az ebből származó bevétel június 21-ig: 55,994,295 dollár!

A számokkal és nevetésekkel teli utazást biztosította: Fant.
Forrás: OTP; Film.Hu; Odeon; The Numbers 1 2; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8.

24 megjegyzés:

;o) írta...

....sosincs késő....és ha már ez az örök érvényű igazság van, akkor én még bulizom egy kicsit arra a tuti kis nótára amit az előző bejegyzéshez csatoltam nektek. Ditta imádlak, amiért eszembe juttattad, annyira szeretem, annyira jó és olyan érzelmeket mutat be, amik nagyonis valósak....a muzsika hangja pedig....fenomenális!

A mese majd lefekvéskor lesz akutális.

Andi írta...

Nincs késő semmi sem, legfeljebb csúszik kicsit :)

Köszönöm a boros, mesés utazást, egészen megrészegültem tőle :))
Jaaj az az ugrás, pedig majdnem megvolt az is, de, hogy ekkorát tarolni és huppanni, óriási :)))

Fant írta...

Sosem késő!

Szívesen Andi :) Örülök, hogy tetszett :)) Hát igen, Aladdinnak ez a sport sem jött be túlzottan :))

Névtelen írta...

Ez a mese különösen vicces volt:)) Főleg hogy magasugrásnál egyre kisebbeket kell lépni, nyújtani csak az igazán nagyok szoktak:D Megnéztem volna, annyi biztos, de a földön fetrengés így is megvolt.:))
Egyébként Aladdin feltűnően sokat sportol mostanában:D

Törökországba meg szívesen visszamennék.

Szóval köszönjük az ismételten élvezetes hajóutat - utóbbi járnű nevén még gondolkodom:))

;o) írta...

Na azért nem tettem úgy mint Pató Pál, így ezen a késői órán én is megbírkóztam ezzel a laza, ign humoros kis történettel, bár az első gondolatom az volt, hogy ezt is meg kellene reformálni - mondjuk hangoskönyv formájában ;o)?!
Aztán a bor jól esett, és akármilyennek is gondolta a szerző (én a kedvencem melett döntöttem) hatással volt rá, az egyértelmű!
Egyébként hihetetlen magasságokba tör in English. Tiszta Thriller -ha már Jackson is a hét infor részese volt - sajnos nem jó hírekkel.....
Csodálatos, hogy filmünk micsoda "elhagyatott" ámde természetileg "érdekes" talajokat koptat - nem is hinném, bár a HSM kapcsán már kaptunk ugye infót arról, hogy a 3. világ gyermekeinek is levetítették (sajnos étel, ital és európai élet viszonyok helyett), na de nem baj, a lényeg, hogy a kultúra igyekszik vitorlát bontani és behajózni magát mindenhova.
Ha már sport, akkor megjegyezném én is, hogy Aladdin vagy a nyaralásra, vagy Z szupertestű pasi címére vagy V kezére pályázik. Csak még nem döntötte el egészen, melyik a legelérhetőbb számára - de amint azt már szerelmeseink megénekelték számunkra: "There’s not a star in heaven that we can’t reach
", így aztán a pálya Aladdin előtt áll!
Az Edda idézetek megállták helyüket, és bár én ma estére másfajta nótát szerettem volna-azért még ezt is meghallgatom mindenképpen.
És a lényeg: a számok: hát nem semmi, még a szünethez és a laza életvitelhez képest sem. Boldog vagyok, hogy ha a tippemet a végső mutatók nem is fogják megközelíteni, de azért nem vallok szégyent magam előtt.

Jó éjt!

Fant írta...

Szívesen LL és örülök, hogy tetszett :)) Aladdin küzd a sportolással, próbálkozik :) Különben azt képzeld el, hogy középsuliban mikor magasugrásra került a sor, nálunk nem léc volt, hanem egy gumikötél volt kifeszítve a két állvány közé - biztos, hogy a hasonló jeleneteket elkerüljék :))
És szóval akkor a technika sem volt jó? :)) Hát akkor az lehetett a hiba, hogy túl gyorsan akarta elsajátítani ezt a sportot Aladdin :))

Remélem, hogy mesékben utazhatunk még a törökökhöz, van még párhuzam oda.

Várom a hajó nevével kapcsolatos ötleteket :)

Hogy mire pályázik Aladdin ;o)? :) Nos, a sorolt verziók közül, a harmadik foglalt, a második nem elérhető, az első az kb helyt álló :)) A bort jól tetted, hogy a kedvencedet képzelted oda, ez is volt a cél :)
A számok nagyon jók, az első tipped kicsit merész volt talán, de így is lesz még feljebb és abszolút jól gondolkodtál, hogy mindenképp sokszoros megtérülés lesz.

Névtelen írta...

Gumiszalagot mi is használunk téli edzéseken, mikor nem lehet kinn ugrani, mondjuk akkor úgysem a magasság a lényeg. És mikor még anno suliban ugrottunk, akkor is szalag volt a gyakorlásnál, bár mondjuk a léc kettétöréséhez már tehetség kell:D Inkább az a rossz, ha ráesel, elég fájdalmas:S

A technika akkor jó lett volna, ha a közepén kezded el nyújtani a futást, viszont akkor hosszúnak kellett volna lennie alapból. De a végén mindenképp gyorsítani kell. Mindegy, első próbálkozásnál szerintem teljesen felesleges nyújást rakni a rohamba:)) De végülis meséreől van szó, úgyhogy akár az is jó megoldás lehet:))

Fant írta...

És a háromba töréséhez mekkora tehetség kell? :)) Lehetséges egyáltalán? :)
Mi az udvaron ugrottunk, emlékszem, hogy nagyon utáltam :) Mondjuk ez abból is fakadt, hogy egyszer csak elékerültünk, és na ugorjatok. Ötlethiány volt a tanár részéről.
Akkor a gumikötél nem csak az felénk használatos. Pedig le mertem volna fogadni, hogy ez valami visszamaradott megoldás volt, és pénzhiány szülte.

Egyébként a magasugrás, meg a hasonló, ügyességet igényelő sportok nem állnak közel hozzám - már tevékeny szinten :) Az a nekem való, amihez nem kell tehetség semmi különösebben :)

Tehát a vázolt technika egy mesébe belefér, de a valóságban kb hasonló eredménye lett volna mit itt :)

;o) írta...

Éppen élőben nézem Jackson temetését - vagy végső búcsúztatását.....

Névtelen írta...

A temetésbe én is belenéztem.

Fant, nem tudom, hogy lehetséges-e, a léc alapból nem úgy van kiképezve, hogy eltörjön, vagy leesik, vagy te esel rá, de akkor te húzod a rövidebbet, szóval szerintem nem. De megintcsak meséről beszélünk:D

Suliban nálunk is mindenki utál ugrani, pedig a legutóbb normális volt a tanár, még rá is vezette az embereket, hogy melyik lábról ugorjanak, és a szivacs is normális nálunk. Szerintem a tanárotok nem igazán ugrott magasat, így aztán maga se tudta, hogy kell.

A szalagot lehet, hogy pénzhiány szülte, elég drága lehet egy léc, de néha érdemesebb azt használni, ha úgysem az ugrás a lényeg, vagy ha suliban az emberek paráznak a léctől.

Már hogy állna közel hozzád a magasugrás, ha esélyed sincs gyakorolni? Ha annak idején nem ugrunk magasat tesiórán, én se versenyeznék most. És ha nincs megfelelő felszerelés, eleve esélytelen. Meg az ilyen sportokhoz azért kellenek adottságok, ahogy mondtad is.

Na jó, nem akarom untatni a többieket a mindenféle részletezéssel:) Persze szívesen válaszolok, ha kell a következő meséhez:))

Fant írta...

A temetést nemrég kapcsoltam be én is...

A mesében minden lehetséges tehát :))
Igazság szerint még nem tudom mi lesz a következő mesében, talán egy új sportot próbál ki Aladdin, de még nem tudom mi lesz az :))

Arra tökéletesen ráéreztél, hogy a tanárunk soha életében nem ugrott magasat. Különben az összes iskolában, ahová valaha jártam, egyetlen olyan tesitanárom volt, akiből ki is néztem, hogy tesitanár, ráadásul ő triatlonnal foglalkozott egészen komolyan is. Hát nem a középiskolai tanárom volt az, az ottani semmiféle gyakorlatot be nem mutatott 4 év alatt, ami azért szerintem durva.

Igaziból én a lécet azért tartanám jobbnak a suliban, mert úgy, ha nem sikerül az ugrás, nem viszem az egész állványt (persze itt is ellentétben a mesével :) ), nem olyan látványos a rontás. Meg jobb, ha nem teljesen puritán körülmények közt gyakorol az ember, ösztönzőbben hat.

Nem éreztem rá az egészre alapvetően - túl azon, hogy nincsenek is meg a szükséges adottságaim hozzá. A ruganyosság hiányzik belőlem ehhez :) De azért lelkiismeretes tanár egy tesiórás szintre mindenkit meg kellett volna tanítson én úgy gondolom, csak nem igazán foglalkoztunk ezzel sűrűbben, mikor eszébe jutott ugrottunk, de nem volt benne koncepció különösebben.

Fant írta...

Kenny a temetésen, most!

;o) írta...

Igen.
Nagyon erős volt Kenny, nem a gyászt akarta erősíteni az emberekben, hanem erősíteni őket Jackson utolsó projektjének emlékeivel. Hogy mennyire akarta és szerette.
Nem is tudtam, hogy évek óta együtt tervezték. A temetést is Kenny rendezte és dirigálta le.
Ott volt Charlie Klapow is. Gondolom szintén a táncos koreográfia erősítését végezte a projektben. Megható volt, ahogy könnyeivel küzdve énekelte (volna) a " We are the world" számot.

Nagyon megható volt a megemlékezés. Nagyon jó volt látni a régi, gyerekkori felvételeket.
Kicsit furcsa volt, hogy a fia az elején olyan feltűnően rágógumizott, viszont elég hamar megoldották a helyzetet. Queen Latifah és Shields nagyon érzelmes beszédet mondott. Brooke nagyon közel állhatott tényleg Jacksonhoz.

;o) írta...

Bocs. Mindig temetést mondok, pedig emlékműsorról beszélünk ugyebár....

Fant írta...

És én azt gondolom, hogy Kenny ezt nagyon helyesen is tette. Ez maradjon meg és ezt kell hangsúlyozni szerintem, pláne egy emlékműsoron.
Én csak azt tudtam, hogy az egész visszatérő turnénak Kenny a rendezője, koreográfusa, hogy nyakig benne van - ezt is csak pár hónapja olvastam valahol talán.
Az végképp új info, hogy ezt a monumentális műsort is ő vezényli.
Brooke Shields beszédét én is elkaptam, nagyon meglepett, hogy ekkora érzelemmel beszélt, nem tudtam, hogy ilyen jó kapcsolat volt köztük...
A We are the world - hát igen azért abban minden benne volt.

Névtelen írta...

Queen Latifah beszédét láttam élőben, most már Kenny-ét is. Mindkét beszéd a helyén volt, főleg Kenny-é tetszett, a határozottsága, én se tudtam, hogy ezt is ő rendezi. A We Are The World pedig méltó lezárás volt.


Fant, ha van léc, az egyik állványt akkor is el lehet vinni. De ilyenkor szoktak rá nehezéket rakni, úgyhogy a tanár tényleg nem lehetett ebben túl járatos.

Talán két kivétellel én se szerettem egy tesitanáromat se.

Nem értem, minek akkor ugrani, ha a tanár se tudja, hogy kell. Puritán körülmények között meg nem is érdemes elkezdeni se, több a kár, mint a haszon.

Kíváncsi vagyok a következő sportra:))

Fant írta...

Tudjátok, szerintem a legszívbemarkolóbb Jacko lányának pár mondata volt...

A tanár abszolút nem volt benne járatos. Egyetlen sport, amit mondjuk hellyel-közel megtanított és a legtöbbet műveltük az a röplabda volt.
Magasugrást egyébként talán 9-10.-ben csináltunk csak. Nem tudom milyen koncepció alapján nem volt tovább. Lehet, mert ráunt, hogy utáljuk és mivel nem tudta megmutatni hogyan kellene, így inkább hagyta mielőtt belesül.

A következő sporton már gondolkodtam, de még nem jutott eszembe semmi megfelelő :))

Névtelen írta...

Kétségtelenül...

Mi is mindig röpizünk, bár a mi tanárunk rendes csapatban is játszik, szóval tényleg ért hozzá.

Mondjuk a magasugrást a tanárok nem szokták bemutatni, de nem is kell, az is bőven elég, ha megmondja hogy mit csináltál rosszul és hogy tudod kijavítani.

Ugyanígy vagyok a hajó nevével:)

Fant írta...

Akkor vasárnapra mindkettőnknek megoldást kellene találnia :))

Igaz, hogy nem szükséges bemutatni, de én valahogy úgy vagyok vele, hogy tesiből nem árt, ha a tanár néha bemutat egy-egy gyakorlatot, mondjuk a karkörzésen kívül, jobban meghozza a kedvet talán.

Közben látom, V feltűnik a TCA-n a MTV-gálás szerepkörében is :)

Névtelen írta...

Igyekszem...

Egyébként most nem pont a hajóhoz, hanem amúgy is: jövő hét végéig, és lehet, hogy tovább is elég elfoglalt leszek, úgyhogy legyetek türelemmel a MAOW összefoglalója iránt. Köszönöm:)

Igen, jobb, ha mondjuk megmutatja kosárnál a 3 pontost, de azért egy középkorú tanártól nem várom el, hogy menjen neki a 130-nak. Mondjuk nálunk ilyen probléma nem volt:D

Igen, látom egyre több infót adnak ki, és megjelent egy teljesen új oldal a szavazásnál! Bár sajna nem vagyunk érdekeltek:(

Fant írta...

De ha nem találsz nevet vasárnapra nem gond ám! :)

Természetesen türelmesek leszünk, magától értetődik. Én ezen a hétvégén leszek elég elfoglalt, úgyhogy én meg a Twilight-al nem haladok :)

Igazad van, de nekem olyan elvárásom van egy tesitanárral szemben, hogy azért minden gyakorlatból tudjon bemutatni valamennyit. Nem nagy magasságokat várnék el, de azért valamit :)
Vagy ez túlzó elvárás? :)

Csekkoltam az új szavazandókat is. Sajna ott nem vagyunk érintettek, ahogy mondtad, de azért van egy-két kategória amiben tudok szavazni. Bár eléggé feleslegesnek érzem az új oldalt őszintén szólva.

Névtelen írta...

Találok nevet - ha nem előznek meg - csak annyi a helyzet, hogy sokkal megerőltetőbb leckékkel kell most szembenéznem. Még mielőtt valaki kérdezné: igen, a nyár közepén saját elhatározásból.

Valamilyen szinten tudok majd haladni, de nem tudok annyit foglalkozni vele, mint a Beastly-vel.

Szerintem akkor se feltétlenül fontos, hogy mindenből be tudjon mutatni valamennyit, bár értem, hogy szerinted miért fontos. Az a lényeg, hogy ne csak papoljon, hanem tényleg értsen a kiszabott anyagrészhez. Amihez tapasztalat kell, ezért talán az még elvárható, hogy pár dolgpt be tudjon mutatni. Gondolok ezzel mondjuk dobásokra. Meg azért ez korfüggő is. A magasugrás pont olyan, hogy sokat nem segít, ha mondjuk egy hozzá nem értő 40-es tesitanár bemutatja. Inkább keressen önként jelentkezőt, vagy válassza ki azt, aki a legjobb az osztályban.

Az új oldal szinte az előző kettő összegyúrva. De végül is megint csak népszerűségmérés.

Fant írta...

VVHSZ, LL :) Várom türelemmel a könyvvel kapcsolatos meséket, meglesz, előbb vagy utóbb, majd készíted, ha ráérsz, ebből nincs probléma semmi.

Én holnap déltől késő estig melózok, aztán szombaton maszek, szóval elhavazva én is el leszek sajna. Annyi jó van benne egyedül, hogy utóbbi német ford.

Van egy olyan halovány sejtésem, hogy a te leckéid nyelvvel kapcsolatosak. Nagyot tévedek? Nem semmi, hogy nyáron is tanulsz, én erre kb sosem voltam képes.
Kivéve tavaly ilyenkor, de akkor muszájból, nem önszorgalomból.

Jó, persze értem én, hogy nem kell mindenből bemutatót tartani, de azért például egy 40-es férfi tesitanár még igazán tarthatja magát úgy, hogy akár egy ugrást be tudjon mutatni. Még azt is mondom, hogy nem is feltétlen kellene a lécet feltenni, ha már magasugrásról van szó, csak maga a technika, meg még inkább az elv, hogy lássam, hogy tényleg meg tudja csinálni.
Nemrég volt egy tesitanárom, aki mondjuk oké, fiatal volt, harmincas srác, ő minden egyes gyakorlatot csinált velünk. Kötélre úgy mászott függeszkedve, hogy csak lestünk. Mondjuk ő igazi megszállott volt.

Persze 40-50 évesen nem feltétlen mennek ezek a dolgok ez érthető lehet. Hogy is mondjam, nekem talán csak az lenne lényeg, hogy tesitanár nézzen is ki annak és kortól függetlenül pár kunsztra képes legyen. Mondjuk futni pár száz métert anélkül, hogy a sok nikotintól meg túlsúlytól fulladozna 20 méter után...

Az új oldal, úgy ahogy mondod, a kettő zanzásítva, nem is értem miért kell. Abszolút pillanatnyi népszerűségmérés.

Névtelen írta...

Én holnap viszonylag szabad vagyok, de még így se lesz egy szabad percem se. De mint említettem, vannak jegyzeteim, az alapján tudok írni valamennyit, de nem lesz olyan részletes és összefüggő, mint az előző. És marad az 5-6 oldal terjedelem.

Nem, most kivételesen nem nyelvet tanulok. Bár az is szervezés alatt van, de nem lenne ilyen mennyiségű. Nem, itt arról van szó, hogy hosszútávon nem olyan vicces a pad alatt baromkodni kémián, főleg azok számára, akik kezdeni akarnak vele valamit. És ezúton kifejezem őszinte tiszteletem azok felé, akik a pesti Fazekas Gyakorlógimnáziumba járnak. És eddig én se voltam képes ilyenfajta cselekedetekre.

Jó, tegyük fel, hogy tarthatja magát úgy. De az az ugrás attól függetlenül nem is lehet példaértékű, ha nem edz az illető rendszeresen. Csak sérülés lenne belőle. Magasugráshoz kell léc vagy szalag, anélkül nincs értelme.
De alapvetően arra célzol, hogy a tanár ne csak magyarázzon, hanem bizonyítsa be, hogy meg tudja csinálni, amit elvár, ha már ilyen pályát választott. És ez érthető is, de a magasugrás szerintem ilyen szempontból veszélyes sport. De a többiben egyetértek - az én edzőm például bőven elmúlt már 50 éves, és csak néztem, mikor vagy 3 km-t lazán lefutott az egyik edzésen. De az ugrálás nem időseknek való.

Szóval összességében egyetértek, de vannak sportok, amiket csak állandó gyakorlás mellett lehet veszélytelenül űzni.