2009. júl. 14.

Beastly - a könyv riport

Lassan egyre többen kezdenek érdeklődni Vanessa új filmje, a "Beastly" után, amit jelenleg is a kanadai Montrealban forgatnak. Legújabban az MTV írt egy cikket a könyvről. Élvezzétek! :)

Bizonyos oknál fogva a Bravo "NYC Prep"-je nem igazán tesz azért, hogy kitöltse az űrt az életemben, amíg a "Gossip Girl" nyári szüneten van. De a "Beastly" olvasása, egy regény egy nagyon Chuck Bass-szerű karakterről, aki egy tündérmesékre jellemző büntetést kap, éppenséggel ezt csinálja.

Alex Flinn története — amiből jelenleg készítenek filmet Vanessa Hudgens, Neil Patrick Harris, Peter Krause, Mary-Kate Olsen és Alex Pettyfer (őt láthatjuk majd a szörnyként) szereplésével — egy New York-i gimnáziumba átültetett “Szépség és a Szörnyeteg”, a Szörnyeteg szemszögéből elmesélve. Kyle egy gazdag, népszerű, jóképű és kétségtelenül a legönteltebb fiúja az ő Upper East Side sulijában. Egyébként meglehetősen kegyetlen kevésbé megáldott osztálytársaival, úgy tűnik ez egy olyan jellemvonás, amit önimádó műsorvezető apjától tanult.

Kyle csúfot űz Kendrából, egy gót-lányból, aki előhívta belőle legrosszabb természetét, elhívta a lányt az iskolai bálba és utána helyette barátnőjével, Sloane-nal mutatkozott inkább. (OK, van akit megsértett ez a könyv? A Kyle-nak és a Sloane-nek a legklisésebb gazdag-kölyöknévnek kell lenniük a tinikönyvek történetében.) De Kendra szíve nem törik össze.

Valójában átalakul egy boszorkánnyá, aki eldönti, hogy móresre tanítja Kyle-t azzal, kitaláltátok, hogy szörnyeteggé változtatja. Egy undorító szőrös, ügyetlen karmos kezű félig-ember, félig-állat-szerű lénnyé változtatja. De mivel a bál éjszakán egyetlen aprócska jócselekedetet is véghezvitt, a boszi ad egy kiutat: Ha megcsókolja valaki, akit szeret és aki viszont szereti őt, két éven belül, az átok megtörik. Eközben apja, aki azon aggódik, mekkora szégyen egy csúnya fiúval együtt élni, száműzi Brooklynba, hogy ott éljen együtt egy házvezetőnővel és egy vak tanárral.

Utána, természetesen van egy “szépség” is az egyenletben: Lindy, Kyle egyik iskolatársa. Egyedül foglalkozik és törődik részeges édesapjával, aki úgy adja vissza neki kedvességét, hogy felajánlja a szörnyeteg Kyle-nak, miután rajtakapták, amikor megpróbált betörni Kyle házába. Lindy nem túl lelkes a kialakult helyzet miatt, de természetesen megjósolhatóan angyali, és nem volt soha igazán kétség, hogy tőle kapja majd meg a történet végén a szükséges csókot.

A cselekmény egy kicsit gyerekesnek tűnik a felszínen, de igazából a megvalósítás az, ami miatt működik. Kyle-t nyilvánvalóan az elején még könnyű utálni, de ahogy fokozatosan elkezdi megtanulni a leckéjét — és kertész, valamint irodalom rajongó válik belőle — azon találod magad, hogy lassan egyre jobban megszereted. A sztorit rendszeresen félbeszakítja egy élvezhető másolata a “Váratlan változások” chat szobai beszélgetéseknek, és Kyle is csatlakozik azokhoz, akik hasonló “transzformációkon” mentek keresztül. Egy béka és egy medve (mindketten fiúk voltak valaha) ill. egy sellő, aki eldönti, hogy fejest ugrik és lánnyá változik, beszélgetnek online arról, hogy milyen nevetséges helyzetekbe keverednek, hogy milyen nehéz igazi ujjak nélkül gépelni és hogy a szüleik mennyire nem értik meg őket. Ez okos húzás Flinn-től, mert kigúnyolja a tündérmeséket, miközben egyidejűleg eléri, hogy higgyünk is bennük egy kicsit.

Kíváncsian várom, hogyan fog működni mozifilmként, különösen, hogy NPH alakítja Kyle házitanítóját, Will-t, és Mary-Kate Olsen Kendrát, a boszorkányt. És érdekes lesz látni Hudgens-t Lindyként, első nem-musical szerepében. Természetesen teljesen fiatalos lesz, de teljesen mókás is.


Eredeti cikk: Hollywood Crush.

1 megjegyzés:

Fant írta...

Hm, ebben a bejegyzésben összesen két NPH rajongó érhető tetten, ahogy nézem :) Igaz, Ditta? :)

"Igazából a megvalósítás az, ami miatt működik." - pontosan így gondolom én is LL meséi alapján, elsőre csak a pár mondatos sztoriból nem derül ki minden, viszont, ahogy részletesebben is megismerhettük a cselekményt, abszolút kiderült, hogy sokkal több van benne és, hogy egy fura, de nagyon jól működő történet, több, mint egy mese élő szereplőkkel. Úgyhogy várom ezt a filmet is. Változatlanul :)

A szereposztás különben tényleg érdekes, nem mindennapi gárda, izgalmas összetétel.