2009. júl. 11.

A punk születési helyénél...

Egy filmben két fiatal kívülről bámulja a legendás, sajátos épületet New York City-ben.

A CBGB a Country, Blue Grass and Blues rövidítése, de nevével ellentétben ez a punk és az újhullám egyik, ha nem a legfontosabb klubja volt. A "szülőhelyet", ami meghatározó szerepet játszott sok száz zenekar pályafutásának kezdetén, 2006 októberében végleg bezárták, ám a "Bandslam"-ben újra meglátogathatjuk!

Will és Sa5m beoson a kiüresedett "szentélybe", szenvedélyesen feleleveníti a történelmét és megosztoznak rajta... Egy új rövid, de annál klasszabb jelenet a nyári zenés filmünkből!



A "Bandslam" stábja, legalábbis a főszereplői éppen New York-ba készülnek most is, hiszen július 11-én, ma tartanak egy izgalmas kis sajtónapot, ahol bizonyára jó pár riporterrel, újságok és hírügynökségek képviselőivel ülnek le beszélgetni Vanessáék. Hmm, azt hiszem készülhetünk! :)

Forrás: Just Jared Jr.

3 megjegyzés:

Fant írta...

Nekem ez a film egyre inkább olyan kultnak tűnik, olyannak ami egy egész más oldaláról közelíti meg a zenét, mint a mai zenés filmek. Akár, mint a Champ Rock, vagy mondjuk a Cinderella Story, hogy ne a HSM-et vegyük, amit tekintsünk musical-nek.
A zenén magán van a hangsúly, nem csak eszköz a történet színezésére. Szóval remélem értitek mit akarok kihozni ebből :)
És ezt támasztja alá nekem ez a jelenet is, hogy egy ilyen helyre elmennek és szükségét érzik, hogy ennyire original környezetben forgassanak. És a napvilágra került dalok is ezt erősítik bennem.
Borzasztó izgalmasnak tűnik.

Maga a jelenet nagyon tetszik - és ügyes utalás arra a kicsi jelenettöredékre is ami már az előzetesben is ott volt :)

xdittax írta...

Ami engem illet, tökéletesen értem mire gondolsz Fant, és nem akarlak megbántani, de én már ennek tudatában voltam egy ideje. xP

Viszont az érveid tökéletesek, csak annyit teszek hozzá, hogy Bandslam Reel Thinking Event. Még egy megerősítés.

Amúgy dettó. :)

Fant írta...

Jó hát kicsivel később esett le ez is nekem, mint általában :))
De meg tudom magyarázni :)) Nevezetesen azzal, hogy ez most konkrét bizonyíték a filmből, az egyik jelenet, nem előzetes vagy promó :))

De a Reel Thinking Event természetesen tökéletes példa. Ha a film feszegetni fogja a maga módján ezeket a kérdéseket (márpedig nagyon úgy tűnik), mint az a rendezvény, akkor már több is, mint elégedett leszek.