2009. júl. 10.

Zac Efron vintage lesz

A People Magazin legújabb számában egy exkluzív betekintés található a kb. idén ősszel megjelenő Richard Linklater rendezte Me and Orson Welles-ből, melyben a fő szerepekben, Zac Efron, Christian McKay és Claire Danes látható.

"Zac Efron vintage lesz

Az ősszel esedékes "Me and Orson Welles"-ben a tiniidol az 1930-as években egy olyan srácot alakít, aki Shakespeare-t játszik és Claire Danes-szel romantikázik.

Zac Efron jambikus pentameterben? Bizony ám. A 21 éves Efron tinédzserként Welles-szel dolgozik a Julius Ceaser színpadi előadásán 1937-ben, egy idősebb nőnek udvarol (Danes) és lanton játszik.

Ő egy született előadó. - mondta Richard Linklater, a rendező."

Forrás: ZA Angel's.

14 megjegyzés:

Névtelen írta...

Kíváncsi vagyok, milyen jelenet lehet, a könyvből most nem ugrik be hirtelen.

Megírtam a MAOW összefoglaló első részletét, 1937 november 6-ának eseményeivel. Mondjatok véleményt róla, és hogy min változtassak, ez nem olyan objektív, mint a Beastly összefoglalója volt. És a terjedelem továbbra is marad, a többi nap nem lesz ilyen részletes, ennek nagyobb volt a jelentősége a könyvben is.

xdittax írta...

Hmm, szerintem ahogy írod tovább az összefoglalót, be fog ugrani, vagy ha mégsem, akkor egyszerűen a filmesek úgy döntöttek, hogy tesznek bele valami újat.:)

Egyébként azt hiszem nyugodt szívvel kijelenthetem, hogy senki sem fog csalódni ebben a "mesében" sem, hiszen nagyon jól össze van tömörítve, bár persze ezt most én sem olvastam, gondolom benne van, aminek kell, és engem különösen megfognak a konkrét idézetek a könyvből. Azokat imádom. És kíváncsian várom a történet alakulását, egyrészt mert alapból felcsigázó a könyv, és az, hogy hogyan alakul a főhős sorsa, másrészt pedig mert én egyébként is szeretem a régebbi korban játszódó sztorikat (is). Éppen ezért várom a filmet is. Zachy "kosztümben". :)

Szóval hatalmas köszönet LL! :)

Névtelen írta...

Most azt hiszem, tudom, mikor volt:)) Az jó jelenet lesz.

Az első naphoz voltak a leghosszabbak a jegyzeteim, úgyhogy azért lett ilyen részletes, a köztes napok viszont a könyvben is rövidebbek. Igyekszem úgy írni, hogy visszaadja a várakozáskeltést a nagy napra, november 11-re. Az idézeteket még a kritikához gyűjtöttem, úgyhogy lesz még egy pár, főleg Welles-től.

Azt azért javaslom mindenkinek, hogy olvassa el a Caesart, már csak azért is, mert a próbás jeleneteket fogom részletezni, a film előtt meg mindenképp érdemes.

Z alakítását én is várom, és kíváncsi vagyok még McKay-re is:)

Szívesen, bár nem tudom, mikorra rakom ki a következő részt, addig olvassátok a Caesart mondjuk:)

És Ditta, nem tudom, hogy megkaptad-e a levelem, de lassan már nem lesz aktuális a bevezető része.:)

Névtelen írta...

Bocsánat, a próbás jeleneteket nem fogom részletezni, de aki elolvassa a Caesart, tudni fogja, melyikről van szó.

Fant írta...

LL, a következő résszel ugye azért nem akarod megvárni, amíg én is elolvasom a Caesart? :))) Rajta leszek azon is, de szerintem a folytatás hamarabb jön :)
És VVHSZ megint, éppen tegnap készítettél fel rá, hogy később jönnek a mesék :))

Nagyon jó lett, nagyon tetszik, szerintem nem is kell változtatni semmin, úgy gondolom, hogy maximálisan jó. Jellemző módon ismét egy izgalmas pontnál hagytad abba :)
Ahogy olvastam az jutott eszembe, hogy Richard szerepét megelőlegeztük, mint hatalmas áttörést Z-nek, de olvasva teljesen egyértelmű, hogy mindentől más, mint amit eddig csinált, nagyon izgalmas karakter. Tetszik, hogy különösebb bevezető nélkül rögtön belevág a történetbe a könyv, nagyon eseménydúsnak is tűnik. Welles az eddigiek alapján egy ízig-vérig művésznek tűnik, aki ezer fokon ég minden dolgában. Ezt a Richard-hoz intézett mondataiból gondolom és az indulatosságából.
Dittához hasonlóan nekem is tetszenek az idézetek benne.
Kíváncsi leszek a folytatásra, hogy vajon Richard megtalálja-e a számítását Wellesnél, és vajon a kettőjük kapcsolata hogyan alakul. Na persze a Sonja-val való viszony is érdekes lesz.

Szóval köszi a mesét, a szokott magas színvonalú volt, várom kíváncsian, türelmesen a következőt :)

A bejegyzéssel kapcsolatban: végre elkezdenek foglalkozni ezzel a filmmel, így aztán sanszos lehet tényleg az ősz. Várom nagyon.

Névtelen írta...

Nem tudom, mennyi ideig tart elolvasnod a Caesart, Fant, én megvoltam vele kb. másfél óra alatt. De ha az Alkonyat után kezdesz neki, akkor addigra már biztos lesz új részlet.

A mesékkel kapcsolatban próbállak felkészíteni titeket a legrosszabbra, hogy ne legyen csalódás, hogyha mégsem úgy lesz, ahogy mondtam. Egyébként meg nem gondoltam, hogy fél óra alatt ennyit leírok, és annyit tudtam rászánni.
Az abbahagyás most nem rajtam múlt, így végződött november 6.
Welles-nek tehetsége kétségtelenül sok van, de az emberi érzelmek hiányoznak belőle, ahogy írtam is korábban:))
Érdekes lesz az a kapcsolat, igyekszem jól visszaadni, de most várnotok kell rá nagyjából keddig.

Szívesen:)

Egyébként őszintén szólva nekem az összes ford közül a MAOW-szel kapcsolatosak voltak eddig is a kedvenceim, úgyhogy remélem, lesz hamarosan több anyag. És most ezt a filmet várom legjobban, egyértelműen kiugrás Z-nek. Arra is kíváncsi leszek, hogy erre mit mondanak a nagyeszű magyar "kritikusok".

Fant írta...

"Ha az Alkonyat után kezdesz neki" - hát látod ez az :)))

Komolyan: természetesen semmi bajom nincs az olvasással, csak kedv hangulat kell hozzá, meg kis idő, meg főleg, hogy rászánjam magam :)

Az előre felkészítés nem rossz ötlet, keddig kibírom, már azt hittem jóval többet kell várni rá.

Én ennél a filmnél egy hajszálnyival jobban a Sucker Punch-t várom talán, de nagyjából egyformán ezt a kettőt, minden más projektnél jobban.

A nagy tehetségű magyar "kritikusok" szerintem agyon fogják hallgatni ezt a filmet úgy, ahogy van. Mint a Megint 17-et például. Vagy egy-kettő eljut oda a 17 "nem idegesítő" meg "egész jól helytáll" kezdetű véleményei után, hogy "jó". Vagy ha a filmet el is ismerik majd, Zac szerepét igyekszenek minél kisebbnek beállítani. De ne legyen igazam. Bár a Megint 17-nél felcsillant a remény helyenként.

Kitaláltam a legújabb sportot Aladdinnak egyébként azt hiszem :)

Különben gondolkoztam a MAOW-es ajánlódon, a kettőn amit olvashattunk múltkorában, van egy javaslatom velük kapcsolatban. Sajnos megfelelő oldalt még nem találtam csak egy ötletem volna, hogy szerintem, hogy lenne még jobb, 110%-os.

Névtelen írta...

Bár mondjuk beékelhetnéd még közbe is, tényleg csak rajtad múlik, nem akarom erőltetni, vagy ilyenek:) Mondjuk gépen én se szeretek olvasni, egyébként viszont egyik kedvenc elfoglaltságom.

A Sucker Punch-ra még éveket kell várni, erre meg csak pár hónapot...most jól el leszünk látva, jön a Bandslam, én megyek Potterre is:)))

A Megint 17-re összességében azt mondanám, hogy vegyes kritikák érkeztek nálunk, és a negatívak főleg azt használták indokként, hogy elcsépelt a téma vagy hogy túl sokat építenek Z külsejére. Mindegy, a MAOW-ben nem fognak tudni egyikre se hivatkozni, Richard ráadásul nem népszerű, jelentéktelennek számít annak ellenére, hogy törekvő, és nem is egyszerű karakter. Hiába dicsérték agyon McKay-t - mondjuk Welles személyisége sokkal kirívóbb, és az a legnagyobb kihívás - Z nem lesz elnyomva, mivel az ő szemszögéből látjuk az egészet. És a címe is Én és Orson Welles, tehát két főszereplő van:))

Az jó, én a hajó nevét találtam ki: Vörös Pillangó. A vörös a "cégünk" miatt, a pillangó meg mivel vitorlás, szerintem illik hozzá, és ugye kapcsolatban áll Vanessával is.

Kíváncsi vagyok a javaslatra, esetleg írd meg mailben, ha gondolod. Egyébként néhány amcsi helyre már kiraktam az elsőt:)

Fant írta...

Megírtam, gmail-ra :)

Az amcsi oldalakat, ahol kint van az ajánlód, linkeld be, hadd olvassuk el angolul is, meg egyáltalán, nem kell a szakosztályodhoz hűnek lenni mindig :))

Vörös Pillangó! Teljesen tökéletes, kreatív, ötletes, jó nagyon, tetszik! A soros mesében már használom is majd :)

A MAOW még olyan szempontból is érdekes lesz, hogy ilyen témájú, és ilyen korban játszódó film nem készül sűrűn, sőt. Úgyhogy ebből a szempontból is várom. Z-nek óriási lehetőség, remélem minél nagyobb sikert arat a film. Végre már megvan, hogy ősszel vetítik, remélem így is lesz, így is eleget húzták már.

A Megint 17: vegyes kritikák, igazad van, és darabra kevés is. A MAOW kapcsán tényleg nem nagyon lehet jönni a szokásos dolgokkal, még a nézők átlagéletkorára sem lehet majd egy szót sem mondani, de biztos meg fogják próbálni a magyarok, a Megint 17-nél is próbálkoztak ilyennel, már ott sem volt jogos igazán. De itt meg aztán végképp.

Szerintem a magyar nagyfejűek nem is fognak tudni mit kezdeni az egésszel - Z-vel meg végképp nem. De majd érdekes lesz látnunk, hogy fognak küzdeni :))

Jó, évek vannak még a SP-ig, de V-nek az lehet a maga MAOW-e, ezért várom már most annyira :)

Inkább közbe ütemezem majd :)

Én a Pottert úgy ahogy van kihagytam, az eddigieket is :)

Névtelen írta...

Okés, csekkolom:)

Ha annyira akarjátok, belinkelem, csak magam se tudom már, hova raktam ki őket:) Kivételesen nem VVHSZ:)

Örülök, hogy tetszik a név, vár kicsit abszurdnak tűnhet, hogy ezen gondolkoztam ennyit, igazából edzésen jutott eszembe:))

A MAOW szerintem támadhatatlan lesz a "kritikusok" számára, a maga nemében teljesen egyedi, ráadásul művészfilm. Bár lehet, hogy próbálkozni fognak, de a Megint 17-nél sem tudtak egy rendes negatívumot sem találni, mert elcsépelt téma ide vagy oda, Z jól játszott benne. De ahogy mondod, kíváncsi vagyok a vergődésükre:))

Igen, és V-nek semmi nem volt még kilátásban, mikor Z már Angliában forgatott, úgyhogy az ellentétes nemekre való tekintettel meg tudom érteni:) Meg akciódús lesz rendesen, az neked stílusba vág:))

Okés, de nem erőltetem:)

A Pottert bűn kihagyni:D Bár a filmek a könyvek közelébe se érnek, de akkor is. És most végre elintéztem magamnak egy éjféli vetítést, úgyhogy különösen várom:))

Fant írta...

Csekkolhatsz ismét :)

Én annyira akarom :) És örülök, hogy ez most nem VVHSZ :))

Nem tűnik abszurdnak, mert én akárhogy törtem a fejem, csak a nem túl eredeti Mesehajó jutott eszembe, ami a közelében nincs a Vörös Pillangónak, szóval nagyon jó nevet találtál! :)

Igen, V-nek egészen sokáig nem volt kilátásban semmi, nade most aztán már :) Igen-igen, arra való tekintettel tér el a várakozási fokunk a filmekkel kapcsolatban :)) A SP lesz V Sötét Filmje, az én viszonyom pedig ismert a Sötét Filmekhez :))

De persze jó lesz a MAOW is, várom is nagyon, most majd igyekszem nem felmérgelni magam a magyar nagyfejűeken, és akkor biztos jó szórakozás lesz nézni a küzdést és az izzadást :) A Megint 17-nél már kezdték Z-t elismerni, remélem folytatódik a trend itt is majd. De szinte biztos, mert ugye amit olvashattunk már kritikákat azokban nagyon nagy elismeréssel írtak Z-ről.

Éjféli vetítés? :) Te aztán lelkes vagy nem mondom, de persze nem lep meg :)

Névtelen írta...

Mindjárt válaszolok:)

Okés, keresés folyamatban, de egyszerűen sehogy se találom, lehet, hogy meg kell várnod, amíg visszamegyek Hawaii-ra, ahol felraktam őket. Egyet tudok, de a többiről gőzöm nincs.

Akkor örülök neki, várom a többiek véleményét is:)

Igen, egyébként várom azt is nagyon, főleg hogy már ilyen korai stádiumban ekkora hangsúlyt fektettek rá:))

Mivel a kritika most hivatalosan az én reszortom lesz, bátran tanácsolhatom, hogy ne mérgesítsd fel magad, inkább röhögjünk rajtuk. Vagy hallgatni fognak, vagy menteni próbálják magukat, de biztos lesznek olyanok, akik még mélyebbre ássák magukat, az arányok meg eldőlnek később.

Az éjéli vetítéshez mondjuk elég nagy küzdelem kellett, hogy elintézzem, úgyhogy ha csak ennyiből lelkesnek gondolsz...:D

Fant írta...

Nem csak ennyiből, már korábban megfigyeltem, hogy a Potter-téma is nagyon közel áll hozzád úgy ahogy van :)) Nameg éjféli vetítésre az igazán nagy fanok szoktak járkálni - szerintem legalábbis :)

Ja, majd biztos megint lesznek, akik próbálják kisütni, hogy Z népszerűsége miben is áll :)

Névtelen írta...

Úgy van, ahogy mondod, éjféli vetítésen viszont még sosem voltam.

Abban nem hiszem, hogy sokra jutnak, ilyenkor a célközönségre szoktak hivatkozni, most viszont abba se kapaszkodhatnak:)