2009. júl. 23.

Parade magazin cikk

Vanessa Hudgens saját maga porszívózik. És vonatkozik ez a mosogatásra és a locsolásra is - és utálja minden egyes percét. De mióta a 20 éves színész/énekesnő néhány hónappal ezelőtt beköltözött saját házába, azt mondja: Úgy érzem, ki kell érdemelnem, hogy saját otthonom legyen. Jó lenne kikerülni, de tudni akarom, hogy meg tudom csinálni.

Ez szokatlan nézet bármilyen 20 évestől, hát még a Disney TV film, a High School Musical egyik csillagától, ami két folytatást ért meg és világszerte több, mint 255 millió nézőt vonzott. Mégis, Hudgens egy egyedülálló fiatal színésznőnek tűnik — higgadt, barátságos, de korrekt, és teljesen szerény. Csak nézd a találka helyszínünk választását: egy LA-i kifőzde szabadtéri asztalánál ülünk - ahol a hollywoodi dolgozók és sékerek nem dolgozzák magukat halálra. Ez jó. - mondja Hudgens, miközben vállat von. Csak nyugodtan.

Persze ez azt is jelenti, hogy ez egy olyan hely, ahol senki nem csinál abból ügyet, hogy ő is ott eszik.

A közismertség volt az az utolsó dolog, amit Hudgens keresett, amikor egészen a színészkarrierig követte a szívét. De amúgy is kapott belőle egy darabkát: 2007-ben, egy meztelen fényképe, amit egy ex-barátja készített róla, megjelent az Interneten. A színésznő elegánsan bocsánatot kért és azt mondta, hogy megtanulta a leckét, a családja és a Disney mögötte állt, és az egész dolog elült. Amit már kevésbé lehet megbocsátani neki, az a románca High School Musical-beli kollégájával, az ugyanúgy fiatal, ugyanúgy ultrahelyes Zac Efron-nal. Bármilyen valódi információ hiányában - Hudgens és Efron is rendíthetetlenül visszautasítja, hogy a kapcsolatukról beszéljenek - a pletykák és botrányok online terjednek.

Pontosan ezért vagyok rendkívül óvatos. - mondja nekem Hudgens. Mindenre megpróbálok igazán odafigyelni, amit mondok. Mert egy kicsi apró hiba, és úgy tűnik, vége a világnak! Ez kemény. Mindig van egy fal körülöttem. Úgy érzem, ezzel megóvom magamat.

Hogyan őrzi meg a nyugalmát?

Őszintén, megpróbálok nem odafigyelni. - mondja Hudgens. Megpróbálom élni az életem, azt tenni, amit akarok, és egyszerűen hagyni, hogy a dolgok tovább menjenek. Igyekszem nem olvasni a blogokat vagy azt, mit mondanak rólam az emberek. Mert ez az, ami mindenkit elkeserít - nem számít, mit csinálsz, mindig lesznek olyanok, akik utálni fognak.

Leszegem a fejemet. - folytatja. Általában kapucniban intézem a dolgaimat, és a hatalmas hajamat az arcomba dobom, hogy senki ne láthasson. De ha valami mást akarok csinálni, meg fogom tenni és ha az emberek felismernek, a rajongók, akkor jó. Ők az okai annak, hogy a High School Musical az ami, és ők az okai annak, hogy most itt vagyok, úgyhogy hálás vagyok.

Új filmje, az augusztus 14-én megjelenő "Bandslam" inkább rockos high school musical, mint hogy tele lenne show elemekkel. Hudgens egy nagyon különböző karaktert játszik a HSM csintalan Gabriella Montezétől: ez alkalommal egy szeszélyes kívülállót alakít, aki mindig könyvekbe temetkezik. A szerep szép nyújtózkodás a színésznő számára, de semmi olyan, ami szét fogja túrni fiatal rajongótáborát.

A családi fészek elhagyása is egy szerény nyújtózkodás volt: Hudgens új otthona 10 percre van szülei házától. Segítettek átköltözni. - mondja. Segítettek elintézni a házzal kapcsolatos dolgokat. Tudják, hogy felnövök, és büszkék arra, hogy tényleg van egy olyan saját helyem, ahova hazamehetek. Úgy értem, természetesen tudom, hogy szomorúak. Nagyon közel állok a családomhoz. Majdnem minden nap beszélek az anyukámmal.

A Hudgensök mindig ilyen egymáshoz közelállóak és szorgalmasok voltak. Vanessa gyerekkorában édesapja, Greg, tűzoltó volt; édesanyja, Gina pedig hivatali munkát végzett.

Egyszer kirúgattam a munkahelyéről. - meséli Hudgens anyukájáról, miközben elfojt egy nevetést. Túlságosan sokszor hívtam fel munka közben, mert annyira hiányzott. Akkor még annyira szégyenlős voltam, nem akartam elmozdulni mellőle. Folyamatosan hívtam, amíg ki nem rúgták. Szörnyű volt.

A félénkség sokáig Vanessa jellemző jegye volt. Amikor fiatal voltam, nem beszéltem senkivel, ha nem ismertem őket. - mondja. Elbújtam az anyukám mögött, ha megpróbált bemutatni valakinek. Középiskolában elhagyta a csigaházát: Elkezdtem foglalkozni a divattal, ami azért kicsit népszerűbbé teszi az embert. - mondja Hudgens. Az iskola egyfajta irányváltás volt. Amikor a színpadon voltam, úgy éreztem elbújtam egy karakter mögött, és ezt imádtam.

Nem meglepő, mindig szerette a musicaleket. A szüleim elöl hagyták a Grease-t, megnéztem és beleszerettem. Érdekes volt látni, hogy az emberek dalokkal vezetik le a történeteket - ez izgalmas és valami más volt. A West Side Story az egyik kedvencem volt.

A szereplési vágy már az óvodában utolérte, amikor megkapta Szűz Mária szerepét egy karácsonyi musicalben. 7 évesen közösségi színházban kezdett; Ahol fizetned kellett azért, hogy szerepelhess. - mondja, miközben mosolyog. Két évig csináltam, azután váltottam. - folytatja Hudgens, mint egy fiatal-öreg profi. Elkezdtem reklám-, és TV show szerepekért meghallgatásokra járni.

És beindult a szekér. Miközben 15 éves korától fogva kitartóan dolgozott, házitanítóktól kapott tanítást. Ironikusan az a lány, aki híressé tette a High School Musical-t, soha nem járt középiskolába. Egy percig sem bánta soha.

A film volt a legjobb dolog ami történhetett és talán, történik velem valaha - mondja Hudgens. Sikerült életre szóló barátokra találnom. Életem leghihetetlenebb időszaka volt.

Most 20 évesen egyedül van. Hogy éreznek efelől szülei? Természetesen azt hiszem, hogy bizonyos mértékben gondterheltek. - mondja nekem Hudgens. De annyira büszkék rám. És mit érez ő? Furcsa egyedül élni. Azt gondoltam, hogy én leszek az, aki minden alkalommal, amikor meghall valami apró zajt, elbújik az ágy alatt. De beleszerettem az otthonomba. Amikor otthon vagyok, biztonságban érzem magamat. Nem hiszem, hogy egyszer is megijedtem volna -lekopogja- a házamban, mikor egyedül voltam. Másfelől, lefekszek a TV elé és akkor nem hallom éjjel az apró neszeket!

(forrás)

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jó ford, jó interjú, és pozitív, hogy V önállóságára koncentrál a szokásos ténák mellett. Viszont a képek legjobbjai itt utolérhetetlenek, úgyhogy ha választani kéne, hogy melyikre érdemes jobban várni, a képekre szavaznék.

Fant írta...

255 millió néző...brutál, és egy kis délutáni filmnek indult egy kábelcsatornán. Még mindig hihetetlen szinte, bármivé is vált azóta.

Lassan a fotós történetet el lehetne felejteni, még akkor is, ha ezúttal korrekt módon említették meg. Bőven van más téma.

Tetszik a cikk, bár zömmel tényleg szokott témákkal foglalkozik, de egyrészt nagyon pozitív, másrészt pedig van néhány új infó is. Például, hogy a kis V kirúgatta az anyukáját :)

Az önállóságra való törekvés tetszik nagyon, hogy mindent ő maga csinál a házában. Bár ez így normális, de odaát az ő köreiben ez végtelen ritka, mint tudjuk.

V, mint Szűz Mária - miért nem lep meg, hogy éppen ez volt a szerepe - már akkor is, jellegében :))

A ford jó lett :)

A képek és a szöveg kapcsolata: alapvetően egyetértek LL. Noha tegyük hozzá a legjobb képek annyira eszméletlenül sikerültek, hogy nagyon kiemelkedő írás kellett volna, hogy felérjen hozzájuk :)

(f.é.) írta...

Helló!

Hát igen,a tojáshéj már nincs ott,az eddigi megszokott helyén.:))
Ez a normális élet,és nem tudom,hogy ez hogy lehet még szenzáció egyáltalán.:) Szűz Mária,na ebből lesz csak igazán belevaló hátsót szétrugdosó őrült csaj.:))

Névtelen írta...

A fotós cucc emlegetése elég uncsi már, de ez az egyetlen "negatívum", amit fel tudnak hozni.

Érdekesek ezek a személyes infók, főleg, ha összevetjük őket a közelgó SP-vel:)

Talán az angol In Style interjúja közelített a képekhez. De annyira nem nagy a különbség.

Névtelen írta...

Az ex-barátja készítette a képeket? Ez is új infó nekem :)

Névtelen írta...

A legtöbb pletykában ezt olvasni, de akkor elvileg már Z-vel járt, ha a 2006 eleji forgatáson jöttek össze. Az biztos, hogy V nem nyilatkozott erről külön, úgyhogy kamu szerintem. Mellesleg az ilyen részletek nem érdekelnek, az egész nem ránk tartozik.
Egyébként b vagy?:)