2009. júl. 22.

Több kép a hajmeresztésről!

Zac Efron július 18-án próbálta ki a bungee jumpingot Vancouverben, Kanadában, és bizonyára életre szóló élményeket szerzett! Mi pedig egy döbbenetes képet az ugrásáról!
Illetve, néhány új képet is még az előkészületről!

>>Aztaadurva!<<

21 megjegyzés:

Fant írta...

Nem semmi ugrás, meg kell hagyni :) Elég extrém egy sport :)
Azt hiszem kezd összeállni a hétvégi mese :))

Névtelen írta...

Félelmetesnek tűnik innen fentről:D Nem olyan megerőltető, mint más sportok, de inkább a biztonságosat választanám.

Most jut eszembe, vasárnaptól augusztus elejéig nem vagyok.

Fant írta...

Nyaralás LL? Jó pihenést előre is! Akkor újabb mesék amik kimaradnak átmenetileg neked :) Hű, pedig figyelj, a vasárnapiban benne lesz a második számú kedvenc angol szavam :)

Egyébiránt én augusztus 7-től leszek oda egy hétig, úgyhogy akkor majd ki is marad egy mese :)

Névtelen írta...

Igen, és köszi:) Kár a mesékért, de már túl sokat voltam itthon. Az ottani géplehetőségek meg kritikán aluliak, úgyhogy inkább itthon pótolok mindent kényelmesen:)

Augusztus 11-én jövök.

Fant írta...

Ha már mese: a dvd-s oldal kezdi összeszedni magát, de nem vágom mit művelnek, valamit számolnak, de azon mi már túl vagyunk egy ideje mindenesetre így előbb vagy utóbb végre utolérik magukat :))

Két mesét kell majd pótolnod, ha jól számoltam - de természetesen megvárnak, úgy, mint mikor a törököknél voltál, szépen kényelmesen majd otthon :)

A túl sokat otthon levéssel meg nagyon tudok azonosulni, már én is alig várom a nyaralásomat, augusztus döntő részében szabadságon leszek ráadásul, úgyhogy jó lesz mindenképp.

Névtelen írta...

Én is így gondoltam, a netcafe meg a béna Windows 2000-res gépnek a gondolatától is rettegek:D

Nyáron utálok túl sokat egy helyen lenni és minden nap ugyanazt csinálni, el is jöttem ár napra, kell a levegőváltozás:)

Fant írta...

Windows 2000-es gép? :)) Azta, az még özönvíz előtti, kőkemény lehet rajta komolyan művelni bármit, jobb is, hogy passzolod :))

A mindennap ugyanazt csinálással nekem ugye behatároltabbak a lehetőségeim nyári szünet híján :)) De persze érthető, hogy nyáron minél aktívabban szeretnél pihenni.

Amúgy bár versenyed nem lesz éppen, de hétvége állítólag eső lesz, úgyhogy ha gondolod egy edzést megejthetsz esőben, biztos ami biztos :)

Névtelen írta...

Zamárdiban olyan gép volt, emlékszem, és maga a gép is ősrégi volt, nem csak a rendszer. A videólejátszás péládul komoly gondokat jelentett annak ellenére, hogy megvoltak rajta a szükséges szoftverek. Na mind1, nem lényeges téma, az is lehet, hogy kicserélték.

Mindennap edzettem és tanultam már vagy két hete, csak a tanulás tárgya volt változó. Az edzésben most szünetet tartok, 29-én lett volna verseny, de akkor már nyaralok, egyébként lefogadnám, hogy hétágra fog sütni a nap. Edzeni meg csakazért se fogok esőben, inkább benn gépezgetek:D

Fant írta...

Ismerve a magyar viszonyokat - kizárt, hogy kicserélték volna. Szóval mindenképp jobban jársz, ha majd csak otthon próbálkozol a nettel, megkíméled magad egy fejfájástól.

Hm, szóval változó a tanulás tárgya - felvettél egy nyelvet a kémia mellé? :) Reméljük 29-én szakadni fog :)) Amúgy azzal nyugtasd magad, ha mégsem, hogy úgyis túl közel lenne ez a verseny az előzőhöz, nem biztos, hogy megint csúcsformába tudtad volna hozni magad.
Dacolsz az esővel :))

Névtelen írta...

Én se hiszem, hogy kicserélték volna, csak vészhelyzetre van ott, de lehet, hogy azóta teljesen tönkrement. És mindig harcolni kellett érte a többi "netfüggővel", tehát nem éri meg.

Igen, kitaláltam, illetve bizonyos tényezők befolyásoltak, hogy kitaláljam, hogy jövőre középfokúzok németből, szóval most azt is el kell kezdenem rendesen tanulni.

Amúgy most már nem izgat annyira a verseny, április óta szezon van, egy kis szünet kell már, nem dekkolhatok mindig otthon a versenyek miatt. Úgyhogy felőlem akármilyen idő van, innen haza nem megyek. Egyébként az nem hátrány, ha sok verseny van egymás után, ha az ember jár edzésre mindig formában lesz, az más kérdés, hogy vannak rossz napok, mikor nem úgy sikerül, ahogy várta volna.

Fant írta...

Jövőre német középfokú? Ez nem semmi cél. Természetesen te érzed, hogy haladsz és hát neked biztos nem is lesz gond. Noha elsőre őszintén megmondom, egy kicsit hamarnak tűnik, de az is igaz, hogy minden az intenzitástól függ. Tulajdonképpen fel lehet készülni ennyi idő alatt. Amiért kicsit mégis meglepett, az inkább az, hogy csak relatíve nem rég kezdted tanulni. De teljesíthető, a te elszántságoddal, meg nyelvekhez fűződő viszonyoddal meg végképp.

De ezzel a tempóval érettségig még belefér egy harmadik nyelv is. :)

A versenyeken örülök, hogy nem pörgeted magad, most a pihenés időszaka van, ez legalább olyan fontos, mint az edzések. Legközelebb már csak normális idő lesz a versenyen is, aztán majd ki is jön a lépés.

Névtelen írta...

Tanárom szerint reális cél, suliban és külön is tanulom, mindkét tanár nagyon jó, plusz vannak párhuzamjai az angollal is. És nem Rigó utcaira készülök, annyit már eldöntöttem.
A nyelvekkel egyébként pont azért foglalkozom most kiemelten, hogy érettségi előtt ne kelljen a nyelvvizsgákon agyalni. Ennek ellenére tanulnom kell harmadik nyelvet majd még gimi után, ami nem meglepő módon a latin:)

Fant írta...

Reális valóban, jók a körülményeid a tanárok kapcsán, és rengeteget jelent az angol is.

És ha nem Rigó utcai, akkor gondolom Telc-et tervezel.

Latin, milyen meglepő :))

Névtelen írta...

Telc-et biztos nem, azért az nevetségesen könnyű lenne, osztálytársaim szerint könnyebb, mint egy TZ a suliban. És a németet tényleg használni akarom később, nem csak a papír miatt fontos. De számtalan más vizsga van még:)

Fant írta...

Én úgy tudom, hogy a Rigó utcai után a Telc még a komolyabban vehető. Persze a Telc jóval egyszerűbb, de én mindig úgy tudtam, hogy az a második számú. De lehet, hogy kicsit le vagyok maradva ezen a téren :)
Egyébként ne zárkózz el a Rigó utcaitól sem, azt javaslom, nem megoldhatatlan feladat. Oké, az írásbeli része a nyelvtan és pláne a teszt miatt kicsit húzós, de a fordításokkal és a levéllel simán ki lehet cselezni a nehezeket. A szóbeli meg már a könnyebb része én mindig azt mondom.

Úgyhogy én simán a Rigó utcaira biztatlak. Nehéz, de a legendáktól nem kell megijedni :) Különben meg most még részletkérés szerintem, ezt még van időd eldönteni.

Névtelen írta...

Angolból viszont középfokon egyértelműen az a legkönnyebb, az egész osztály arra ment. Németből nem vagyok még tájékozott, de ott is elég sok van. A Rigóval az a gond, hogy igaz, hogy nagy tudást bizonyít, de nem fogadják el külföldön, pedig nekem az mindenképp fontos lenne. Bár úgyis felsőt szeretnék németből is, úgyhogy még talán előny is lehet, ha Rigó közepet teszek. És azt hallottam, hogy a német középfogókig nehéz, utána felsőig könnyű, pont fordítva, mint az angol.

Majd eldől, attól függ, mennyivel lesz nehezebb a követekző év, meg a plusz kémiaórák.

Fant írta...

Hát nézd, tudomásom szerint németből két versenyzős a komoly piac: van a Rigó utcai, ami mindenki szerint a legnehezebb, egyben legnagyobb tudást követelő, utána van a Telc, ami még komolyan vehető, de már jóval kevesebb ismeretanyaggal is meg lehet csinálni. Ez abból adódik, hogy állítólag teszt jellegű. Más kérdés, hogy én ki nem állhatom a teszteket :)

Van még ÖSD, ami egy vicc, tudok még a Goethe intézetesről, ami kb még úgy ahogy elismert. A többivel nem érdemes foglalkozni. A Telc és a Rigó utcai az, amit komoly.
Én mindenképpen azt mondom neked, hogy ebből a kettőből válassz.

A külföldön való elfogadásról nem tudok semmit sajnos, de esetleg utánakérdezhetek.

Sajnos a felsőfokról nem tudok nyilatkozni német kapcsán saját tapasztalatból, de én is úgy tudom, hogy minden nyelvtant megtanulunk középfokon, felsőfokon már "csak" a szókincs az, ami többletként jelentkezik.

Ha elfogadsz egy tanácsot: az én véleményem szerint érdemes esetlegesen pluszban mondjuk két hónapot ráhúzni és nekiugrani a Rigó utcainak.

Már várom mikor körözöl le a némettel :)

Névtelen írta...

Angolból az a tapasztalatom, hogy teszt szinte sehol nincs már, csak a Rigón meg talán a BME-n, és talán az Oxfordon meg a Cambidge-n. A Telcen sok olyan feladat van, hogy egyszerűen ki kell választani a jó megoldást, ami nem feltétlen jelent tesztet, pl. szövegértésnél meg kell találni a helyes összefoglalást, ilyenek.

Mindenesetre még nagyon távoli a dolog, és megkérdezem még a tanáraim is róla, de nagyon köszi a segítséget:) Az is képlékeny, melyik vizsgaidőszakban megyek.

Egyébként eddig azt hittem, felsőd van németből, ezek szerint Rigó közép? Nem hiszem, hogy lekörözlek egyhamar :D

Fant írta...

Rigó közép C, igen. Csak te vagy felsős :)
Tényleg a BME, ki is hagytam, németből is van olyan, az alacsonyabb presztízsűek közé tartozik amúgy.

A Telc-ben nekem pont ez a kiválasztósdi nem szimpi, tulajdonképpen ha azt vesszük, nulla tudással is meg lehet csinálni, ha mázlid van.
A Rigón rögtön az első feladat 10 teszt (asszem ennyi), de annyira nem gáz. Ha azt választod, és a tanáraidnak nincs meg az a könyv, amelyikből a teszteket szedik a nyelvvizsgafeladatokhoz, csak jelezd :)

A lekörözés be fog következni egyszer, lehet hamarabb, mint gondolnánk, ha a mostani elszántságoddal tanulod :)

Névtelen írta...

Így ez a lekörözés nagyon távolinak tűnik.

Egyébként a kiválasztósakat én is mindig bebukom, úgyhogy fordítva is igaz lehet, hogy hiába tudod, elronthatod az egészet attól még.

Amúgy eddig még csak a tanmenetet beszéltük meg a tanárommal, majd szólok, ha megint aktuális lesz.

És köszi még egyszer!:)

Fant írta...

Nincs mit igazán :)

Kiválasztós: ne is mondd, ha 10-ből 9 embernek bejön, mindig én vagyok a tizedik. Úgyhogy le a Telc-el :)
Teljesen igaz fordítva is, így van, sokkal rosszabb, ha tudsz, lassabban megy, mintha magadtól kellene odaírni.