2009. júl. 26.

Kiss From A Rose...:)

Mai számokban gazdag napunk mesekönyvbeli zárásaként aktuális mesénkben feltárjuk a legfrissebb adatokat, megnézzük mire jutottak ott, ahol a Banán-díjat átadtuk, a 17-es filmmel, no és nem mellesleg egyikünk új sportot próbál ki.

Lássuk mindezek előtt itthon hogyan is viszonyultak a fővárosi nézők a Megint 17 című vígjátékhoz, ehhez találkozzunk Budapesten, mivel van egy vitorlásunk, hajózzunk a Dunán, szépen kényelmesen, lazítva, pihengetve, hiszen mégiscsak nyár van, nézzük a számokat, melyekre ezúttal minden utasunk türelmesen vár, a Mesélő meg is lepődik, vihar előtti csend lehet bizonnyal.

Nos, a helyzet az, hogy július 16-19-ig immáron a 8. hetének végére ért a Megint 17, a múlt héthez hasonlóan ez alkalommal is kizárólag a fővárosból vannak számaink. Nem túl vagy a differencia a hetedik hétvégéhez képest, ezúttal 556 néző váltott jegyet Efron vígjátékára mégpedig 600,790 forint értékben, számoljuk át gyorsan dollárba, hiszen úgy tudunk vele bármit is kezdeni, nos 3,196 dollár volt a hétvégi bevétel, mivel a forint-dollár árfolyam 188-nál járt. 63,100 néző látta csak a fővárosban a filmet, így aztán az egész országban ez a szám a Mesélő számításai szerint: 107,209 fő. Lássuk, hogy a bevétel, hogy is alakul: július 19-ig a Megint 17 magyar bevétele: 544,687 dollár!

Mikor a számolás véget ért az utasok megkönnyebbülve sóhajtottak fel, na végre, lehet utazni, az sokkal izgalmasabb lesz.

Utazzunk is feltétlenül, váljék a hajó szőnyeggé és repüljünk az amcsikhoz – elő célunk Montreal, az időpont: július 17-e. Az időzítésünk egyszerűen remek, éppen szünetet tartott a Szépség a Beastly forgatásán, ennek örömére egyből elhívta az utasokat egy kis vásárló körútra, hiszen felfedezett néhány egészen kiváló boltot, ahol csupa jó cuccot lehet kapni. Ezek nem a Mesélő pillanatai voltak, aki néhány óra múlva már úgy tele volt aggatva szatyrokkal, mintha karácsonyfa lenne, nade mindent az utasokért, és a számokért persze.

Miután látták, hogy Aladdin több szatyrot nem bír el, a hölgyek abbahagyták a vásárlást és lojalitásból megkérdezték a Kétlábonjáró Szépséget, hogy mi újat tud mesélni a HSM 3 zenei albumról. Nagy mosollyal újságolta, hogy ezúttal a Billboard Soundtracks nevű listáján a filmzene a 39. hetében a 14. helyen áll.

Miközben éppen arról beszélgetünk, hogy legújabb olvasónknak köszönhetően megtudjuk, hogy a Szépség következő filmjének Magyarországon október 22-én lesz a bemutatója, így az élményből nem maradunk ki ezúttal sem; befut teljesen véletlenül látogatóba a nem túl távoli Vancouver-ből meséink másik alanya, elmondja, hogy szinte érezte, hogy itt talál majd bennünket, jött újságolni, hogy a Megint 17 hazájában aznap 73,718 dolláros bevételre tett szert, ami amúgy 89,36%-os növekedés az előző naphoz képest, úgyhogy nagyon bizakodó a szombattal kapcsolatban. Ezt követően, hiszen értünk mi a jelzésekből is, diszkréten és diplomatikusan távozunk, másnap este a másik neves kanadai város a célunk, Vancouver.

Vacsorázni szeretnénk majd, mert megéhezett az össze utas, ám előtte még felkutatjuk a fiatalembert, hogy meséljen nekünk számokról – és meg is találjuk őt egy hegy tetején, ahol éppen egy új sportot a bungee jumpingot készül kipróbálni. Ekkor a szervezők kérdéssel fordulnak felénk, akarja-e valamelyikünk megkísérelni az ugrást? A hegy lábánál ott van a napi bevétel összege!

Aladdin, mint újabban sportoló egyén már jelentkezne is, hogy majd ő kipróbálja, kell az újabb sport, mire a szervezők felszisszenek, az utasok közül pedig egy hang hallatszik amit azt mondja erélyesen a Mesélőnek, hogy : „Pihenjél! El onnan, még a közeléből is, ez nem nehézsúlyúaknak való, én fogok ugrani!” Hogy kié a hang? Nos, a Mesekönyv Fuvolás Szerkesztője a lelkes vállalkozó, ki más? Sőt, a VVMSZ vezetője kontráz még, a Mesélő felé fordulva: „Hát, igen, neked ehhez minimum egy Harry Potter kellene.” Így hát: A Fuvolás Lány felkészül!

Fejére fekete színű fejkendőjét köti, melyben a japóknál jár, szerelése darkos, passzol az ugráshoz szükséges elszántsághoz, napszemüveget is vesz, amolyan jó nagyot, a hatás fokozásának kedvéért, ami takarja fél arcát, ezerrel fokon ég, elképesztően lelkes és legalább ennyire elszánt, kemény kiscsaj, rendkívül szikáran néz. Elkészültek a szervezők a szerkezet felszerelésével, a Fuvolás Lány a szikla szélén áll, iszonyú szigorúan néz, majd: kezeit kitárja teste mellé, elrugaszkodik a talajtól és egy végtelenül látványos és elegáns mozdulattal a semmibe veti magát! Hosszú másodpercekig szabadesésben zuhan és hihetetlen módon élvezi, mi többiek csak szörnyülködve lesünk, Kedvenc Szerkesztőnk azonban így újabb oldaláról mutatkozik be – ekkor a kötél működésbe lép és megfogja a Fuvolás Lányt, aki a következő pillanatban felkiált: 107,492 dollár!! Házi feladatba oltott találós kérdésünk következik: az iménti jelenet melyik film két látványos jelentét idézte? Helyes megfejtőink között egy ugrást sorsolunk ki! ;) Apró segítség: Szellemcsalogató dalunk ma Seal 'Kiss From A Rose' című slágere!

Mikor fuvolás szerkesztőnket leszerelték a kötélről elmentünk vacsorázni, ahol egy pohár pezsgőt ittunk a Megint 17 főszereplőjével, aki elmondta, ilyen magasságban a bevétel június 20-án járt utoljára!! A Mesélő pedig használta is második számú kedvenc angol szavát: Ez aztán resurrection a javából!

Vasárnap aztán kipihentük az előző két nap fáradalmait és 49,141 dollárt számoltunk meg estére. Összesen vetítésének 14. amcsi hétvégéjén 230,351 dollárt hozott a film – ami 208%-os növekedés az előző héthez képest!

E héten szolídabb számokkal találkoztunk, hétfőn 22,329 dollár, kedden 22,775 dolcsi, szerdán 22,448 zöldhasú volt a bevétel, csütörtökön pedig további 21,785 dollárt számolhattunk meg – a hét a stagnálásról szólt, a moziszám a hétvégén is 132 volt.

Az amcsi összbevétel eddig tehát: 64,009,151 dollár, túl vagyunk hát ismét egy kerek számon.

Nemzetközi turnénk első állomása a Banán-díj átadásának helyszíne, a F.É.-fan nép, akik megtanultak lazulni, az Atlanti-óceánon a Vörös Pillangóval elérjük: Brazíliát! A helyiek rögtön egy spontán ünnepséget szerveznek nekünk, lepacsiznak mindenkivel, legifjabb utasunk hogyléte iránt érdeklődnek, miközben mesélik, hogy látták ám Z barátunk legújabb dobását, a 17 Outra Vez-t!

Július 10-én volt elméletileg a laza premier, hozott is 412,236 dollárt – nade: hogy ennyire egyszerű elmutogatják, hogy van még némi pénzük ebből, összesen a bevétel úgy 1,021,819 dollár! Miközben majdnem kiköpjük a banánkoktélt a meglepettségtől, kérdezzük, hogy a köztes majdnem 600,000 dolcsit mégis honnan hozták össze és főképp mikor, nagyokat nevettek, de válaszolni nem tudtak. Azt mondták, legyünk lazák: van és kész, örüljünk neki, hogy ilyen szép a szám. Járt a pacsi nekik feltétlen mindezek után.

Ha már itt vagyunk átugrunk a déli szomszéd Uruguay-ba, ahol július 10-12-ig 6,445 dolcsi jött össze, összesen pedig 36,080 három hét alatt.

Menjünk kissé nyugatra, a célunk Bolívia, ahol 2,244 dollár a negyedik hét számos eredménye, az összbevétel 25,468 dollár itt.

Utazzunk egy újabb premier helyszínére, Nigériába, ahol július 10-én volt a bemutató, a hétvége harmadik helyezettjeként 15,098 dollárt teljesített a film.

Nézzük, hogy az elmúlt hétvége, hogyan alakult a VVMSZ vezetőjének kedvenc nyaralóhelyén, Törökországban. Az ottaniakhoz németül szól LL, gyakorolva a nyelvet, remekül elbeszélget a helyeikkel, annál is inkább, minthogy régi ismerősként kezelik, el is mondják nekik, hogy 4,288 dolcsit hoztak össze a vizsgált időszakban, összesen 373,660 dollár a bevétel, LL fel is sóhajt, hja, öt hete ott volt a premieren.

Itt az ideje, hogy valami romantikus helyszínt is keressünk, hiszen kell olyan is minden alkalommal természetesen, Thaiföld lesz a romantikus hely, ahol öt hete megy a film, most éppen a július 10-12-es időszakot vizsgáljuk, 4 moziban 3,134 dollár a termés, összesen pedig 150,880 dollár a teljesítmény.

Hajózunk az Északi-tengeren Hollandiába, újabb laza ország, köztük sorrendet lazaság alapján nem állítunk, lényeg, hogy július 10-12-ig 14,580 dolcsit hoztak össze a filmnek, ami nem mellesleg 61,4%-os növekedés a megelőző héthez képest, összesen 2,303,876 dolcsi a pénz, 12 hét alatt.

Nézzünk rá most a finnekre, a múlt héten 2,247 dollárt szedtek össze, 5 moziban, 7 hét alatt 270,414 dollárnál tartanak.

A következő célunk, nyugatról, a Csendes-óceánon megközelítve Mexikó. 161,635 dollár, kereken 6%-os növekedéssel az július 12-i eredmény. Itt ugye számos oldalunk kicsit el van tévedve a 113 héttel, jó lesz az úgy kb 3 hétnek is, nos ezen időszak alatt 2,187,203 dollárra sikerült szert tenni a filmből.

Van olyan ország, ahol a 17-es film már csak karnyújtásnyira van számos alapon a Nagy Filmtől: az Egyesült Arab Emirátusokban július 09-12-ig 10,018 dolcsit hozott a film, így a roppant izgalmakat tartogató versenyben a 630,569 dolláros bevétel már csupán 9,863 dollárral van elmaradva a HSM 3 helyi összbevételétől!

Ne legyen annyira brutálisan hosszú mai utazásunk, mint a múlt heti, de azért zárjunk egy olyan úttal, ahonnan jó nagy számmal térhetünk haza: Németországba hajózunk! A helyiektől a VVHSZ tagjai megtudják, hogy 33,953 dollár volt a bevétel a múlt hétvégén, ami már kereken a 10. hétvége volt – e szép kerek szám alatt 5,520,989 dollár lapul!

Nézzük az összesítésben miként áll a Megint 17 című film: a tengerentúlon 98 nap vetítés után 64,009,151 dolláron áll a film, a nemzetközi adatok közelítenek egy újabb kerek számhoz, aktuálisan 69,216,963 dollárra rúgnak, így aztán a világon összesen 133,226,114 dollárt hozott eddig a film!

Készítette ez alkalommal is: Fant.
Forrás: Odeon; OTP; IMDb; Billboard; The-Numbers; BoxOfficeMojo 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14.

23 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Köszönöm az utazást,és a korhatár alatti utasok kitöltött pezsgőjének a felajánlását részemre.:)Igaz nem vagyok egy nagy író,de ettől most úgy érzem betintáztam.:))

A haverok odaát már igazán lazák.
Tehetik még addig,míg nem érett a banán.:)

Szerkesztőnk ugrása eléggé fura,de nincsen baj,míg vele van a lámpásunk ura.:))

Fant írta...

Hello f.é., úgy látom óriási formában vagy :)) Kész :))

Szerkesztőnkre és az utasokra bizony vigyáz a Szellem, jobb, mint egy biztosítás, teljeskörű szolgáltatás, abszolút ingyen, és még a legveszélyesebb dolgok és ártalmatlanok :))

Névtelen írta...

Hello Mindenkinek!

Én is köszönöm az utazást és a számokat! Na ez már tényleg a fárasztóbb kategória. Egybéként annyit már tudok, hogy a dal az egyik Batman soundtrackjén volt.

És ezt a mesét tényleg a lazulás uralta. Az ugrás különösen jó volt:))

(f.é.) írta...

Hey!Ennyi veszély nekem mára éppenséggel elég!

És még mondja valaki ezek után,hogy ez is csak egy légből kapott Szellembiztosítás!:))

Fant írta...

Szívesen LL! Nagyon-nagyon közel vagy már a megfejtéshez! Annyit segítek: nem az a film a megfejtés, amelyiknek a soundtrackjén szerepel a dal. De ne bonyolítsd túl és akkor mindjárt megvan a megoldás :)

Örülök, hogy az ugrás is tetszett :))

Bizony f.é., nevével ellentétben abszolút valós szolgáltatás :)) Bár bizonyos fokig fantomcég, de a szójáték itt is megtévesztő :))

Névtelen írta...

OMG, tényleg nagyon lefáradtam most, vissza se tudok emlékezni a nagy számolások közepette...TDK?:))

Fant írta...

Úgy bizony, TDK :)) Jól leszívta az energiát a mese, ezért volt nehezebb csak :)) Bizony a TDK-ban volt két ilyen jelenet - amúgy valóságosan meg is csinálták, pontosan bungee jumpingal, ahogy a werkfilmből kiderült :))

Névtelen írta...

A Jokeresre emlékszem is. A lefáradásban volt még szerepe a Potter filmnek és a kémiának.:)

Fant írta...

A másik pedig mikor Batman Kínából hozza vissza Lau-t, az az első. :)

Potter? Újráztál? :) A kémián meg sem hökkenek már :))

Névtelen írta...

Mostantól pihentetem a kémiát:)

Több okból is, de végül elmentem a Potterre még egyszer, sokat nem változtatott a véleményemen, pedig sokan pálfordultak a rajongók közül. Szerintem még mindig lehetett volna izgalmasabb, és pár jelenetet mindenképp kicseréltem volna. És akkor félretettem a könyvhűség iránti igényemet. Szóval szeritem a harmadik volt a legteljesebb az összes közül.

m* írta...

jó kis mese lett, és köszönöm h én is helyet kaptam benne. ;) :)

Fant írta...

Örülök, hogy tetszett m* :) Ilyen információ megosztása után teljesen természetes volt a szereplésed benne :)

;o) írta...

To me you're like a growing addiction that I can't deny.
Won't you tell me is that healthy, baby.
;o)

Fant írta...

Hát ;)) Én ennek igazán örülök ;o) :)) Meg tudnám magyarázni amúgy, hogy az :))

;o) írta...

Ooopsz, valami félreértés lesz itt.
Ez az egyik kedvenc részem az említett Seal számból....

A magyarázkodást hagyjuk másnapra ;o)

Fant írta...

Hm, miért is hittem, hogy a mese gyakorolt rád ilyen hatást? ;)) De azért igen érdekes ez a sor, valld be, pláne így idézőjel nélkül :))

;o) írta...

:D :D :D :D :D :D :D

Igen, valóban módfeltt érdekes és a történet is. "Veszélyesek" a sportteljesítmények, nem beszélve az "italozó életmódról", én meg miközben hétről-hétre olvasom őket, tűkön ülve várom a lényegi végét, hogy mennyire maradok "kakiban" az elején tett tippemmel.....

Fant írta...

Hát el fog maradni a tippedtől azért, de nincs ok a pironkodásra, így is igazán szép összeget hoz. Te pedig kicsikét optimista voltál, de meg kell hagyni, hogy nagyon nehéz tippelni, pláne a legelején volt nehéz.

Amúgy néha-néha még a sportteljesítményt is időzőjelbe rakhatjuk - nem ebben az aktuális történetben természetesen :)

Andi írta...

Sziasztok!

Így utólagosan is - én is köszönöm az Esti Mesét :)

Fant írta...

Szívesen - tudod, hogy van, jobb későn, mint soha :) Lényeg a lényeg :)

Andi írta...

Ok :)
De, hogy a viharba tudta rávenni a Mesélő a Szerkesztőt, hogy ugorjon? - bár ha jobban bele gondolok, nem sok választása lehetett, ha jót akar a Mesélőnek :))

Fant írta...

Á, a Szerkesztőnek meg sem fordult a fejében, hogy a Mesélő ugorjon, ő maga akart mindenáron, vissza sem lehetett tartani, eltökélt volt nagyon :)
Másrészt, lehetséges, igen, hogy volt benne egy jószándék is a Mesélő felé, előre gondolkozott, hogy az eddig sportolások hogy sültek el, így inkább nem kockáztatott :))
De inkább az első verzió a valósabb, sőt, bizonyítani akarta, hogy nem kell őt annyira félteni, lazán képes ilyen váratlan dolgokra is :))

Andi írta...

Ok és köszi :))