2009. ápr. 5.

Az Uto(l)s(h)o(w)!

Immáron valóban epilógussal várja kedves utasait a Vörös-Varázs utazási iroda, hiszen a High School Musical 3 – Senior Year című korszakalkotó és stílusteremtő alkotás mozis karrierje, öt hónap vetítés után a végéhez érkezett, így hát Irodánk is zárja kapuit egy kis időre.

Aktuális utazásunk így a végére hosszabb lesz kicsit, mint a legutóbbiak – de végig szem előtt tartjuk, hogy mindez Start of Something New!

Jöjjön hát: Az Uto(l)s(h)o(w)!

Mikor most összegyűlünk szokott módon, rituálészerűen, a mesekönyv fuvolás szerkesztője éppen emelné ajkaihoz hangszerét, mire a szellem hirtelen előbukkan a lámpásból minden előzetes zene nélkül, alaposan meglepve mindenkit – de megmagyarázva: sok a végső szám, a hely a mesekönyvben véges, így hát indulnunk kell azonnal, nincs idő a szokott, némelyek által bizonyosan és tolerálhatóan unt körökre – tehát, a szőnyeg előállt, helyet kell rajta foglalnunk, meg is tesszük, ki-ki képességei szerint, van aki elegánsan ugorva, van aki lazán fellép, megint mások nagy nehezen feltápászkodnak, utóbbi egyedül a Mesélő, a többesszám pusztán léleknyugtató.

Hová máshová mehetnénk, mint a mesekönyv azon olvasójának, egyben írójának kedvenc helyére, aki élettel tölti meg a jó tanuló-jó sportoló sablont, LL Amerikája tehát az első úticél!

Nem egyedül bolyongunk az országban, kedvenc blogunk legkedvesebb alanyai segítségünkre lesznek a végösszegek felkutatásában.

Megtiszteltetés ér bennünket, hiszen nem máshová vagyunk hivatalosak, mint Jázmin hercegnő új házába, aki reggelivel vár minket – gofrit sütött nekünk, angolosaink segítségével megértettük, hogy hatszor annyi alapanyagból készítette, mint szokta, hiszen nem szerette volna, ha a megtermett Mesélő éhen marad.

Mikor a reggeli megvolt, a Fant-taxi utóda, a V-Taxi lépett működésbe, elképesztő Audijával meséink hősnője, az amcsi Aladdin kéglijéhez szállított minket, hogy együtt induljunk számokat felfedező turnénkra.

Első állomásuk egy DVD-kölcsönző, ahol rögtön néhány paparazzi fogad bennünket, fülpiszkálókat lobogtatva és idétlenül vigyorogva. Mire a magyar és az amcsi Aladdin egyszerre veszítik el hidegvérüket és a lesifotósokkal együtt eltűnnek az üzlet egy félreeső pontján. Hogy mi történik, azt fedi a jótékony homály, ami biztos, hogy a fotósok mikor előkerülnek, a fülpiszkálók az orrukból és a szájukból is lógnak, helyenként apró darabokban, ami arra utal, hogy az említett tárgyak evésre lettek felkínálva, melyet az említett személyek örömest elfogadtak. Mikor emezek vert seregként elkullognak, és az üzlet tulajdonosa hálából megosztja velünk a legfrissebb számait, melyhez zenei aláfestés is párosul, a Boys Are Back pikoló-verziója: a március 23-29-ig tartó héten a DVD kölcsönzési lista 27. helyezettje volt a Nagy Film, ami abszolút stagnálás a múlt héthez képest.

A Szépség rákérdez a DVD eladásokra is, a tulaj örömest felel: március 16-22-ig újabb 113,432 példány kelt el a Nagy Közösségépítő DVD-ből, az eddig eladott darabszámot 2,525,348-ra növelve aktuálisan 2,128,722 dollárral boldogabbá téve a Disney-t.

Azon blogalanyunk, aki nemsokára várhatóan egy misztikus filmben fog főszerepelni, elmeséli nekünk, hogy e számok az első két rész tekintetében hogyan is alakultak.

Minden őrület kezdetén, a High School Musical című kicsi tv-film DVD-jéből 2006. május 23 – 2007. december 16-al bezárólag eladtak 5,892,135 példányt, összesen 122,372,314 dollár értékben – csak Amerikában!

Mikor a hisztéria fokozódott, és 2007. december 11-én megjelent a High School Musical 2 című kicsi kábeles tv-film DVD-je, 2008. november 09-ig eladtak belőle 5,635,376 darabot, 89,514,136 dollár összértékben.

Ehhez teszi hozzá a Szépség, aki egyre nagyobb bizonyossággal egy komoly akciófilmben fog szerepelni a közeljövőben, hogy mivel ő a zenére is figyel, ezért elmesélné még, hogy a HSM 1 zenei album négyszeres platinalemez lett odaát, 3,8 millió eladott példányt prezentálva, ugyanez a HSM 2 esetében 2,526,000 hanghordozó.

Most, mikor a mesekönyv olvasói végképp ferde szemmel néznének a Mesélőre, amiért a Kétlábonjáró Szépséget ilyen unalmas alaknak állítja be, aki csak a számokról tud mesélni, gyorsan el is utazunk velük együtt néhány olyan országba, amely vagy jellegzetes, vagy kimaradt a mesés utazások sorából mindeddig.

Első állomásunk Ausztrália, ahol Csipkerózsika Hercege a dzsinn vicces kedve folytán újra átéli a jelenetet, mikor kvázi megkérték a kezét – a talpig fehérbe öltözött visítozó rajongó odalép hozzá és felteszi a nagy kérdést, mire a Z kivágja magát: csak azt veszi el, aki tudja, hogy mik lettek ebben az országban a HSM 3 végső mozis számai. A visítás bőgéssé változik, az utasok pedig diszkréten V fülébe súgnak egy számot: 7,711,751! Többszörös hercegnőnk hozzáteszi még, hogy dollár, így Z megkönnyebbül és nagyon mosolyog. :)

High School Musical 3: Ano da Formatura, avagy lazuljunk – irány Brazília, ahol összebarátkoztunk hőseinkkel és megrendeztük a Nagy Gálát a banánokkal. A helyiek ovációval fogadnak bennünket, kérdezik mikor lesz a következő gála, meséljük, hogy vélhetően esztendőt kell rá várni, de várhatóan ugyanilyen felállásban találkozunk majd akkor is. Miután némi igencsak túlérett, ebből kifolyólag szinte pépszerű banánnal kedveskednek legifjabb utasunknak, elmutogatnak egy számot: 5,578,999. Lett a vége, teszik hozzá – magyarul, mert megtanulták a nyelvünket, valamelyest legalábbis, annyira biztos, hogy brazil-angol-magyar keveréknyelven szóljanak, de azért a hátbaveregetjük őket; a jeltolmácsolás járhatóbb út.

Szállunk tovább, Kolumbia a cél, ahol sosem jártunk még, ám itt is vannak rajongók és olyanok akik egyszerűen csak értékelik a pozitív, életigenlő, ráadásul elképesztően zenés alkotásokat; nos ők összesen 1,005,424 dollárt kalapáltak össze az amcsi premiertől Karácsony előttig.

Következik Kelet-Afrika, ami egészen pontosan Szomáliát, Kenyát, Ugandát és Tanzániát foglalja magában, ott egy hónapig ment a Nagy Film, és az ott is jelenlévő rajongók 65,940 dollárt hoztak össze kedvenc zenés filmünknek.


Nem jártunk soha még Equador-ban, itt az ideje, hogy pótoljuk eme mulasztást némi szám jól jöhet kárpótlásul, nos a vonatkozó adat 136,107 dollár két hónap vetítés alatt.

Repüljünk most Indonéziába, ahol november végétől január közepéig futott a NKF 475,084 dolcsit hozva a konyhára.

Izraelbe is megyünk, igaz a szellem láthatatlanná tesz bennünket, biztos ami biztos alapon, tekintettel a nem túlzott biztonságra, gyorsan megszemléljük a másfél hónap alatt gyűjtött 579,329 zöldhasút és már repít is a szőnyeg tovább.

Lássuk mi történt a nem feledett sztorivonalon, mikor Aladdin és Shaman King találkoztak. A két eltérő popkultúrát megszemélyesítő mesealakokkal megtörtént a régi japán monda: Aladdin, az utasokkal és Shaman King egy hídhoz értek, amely azonban keskeny volt ahhoz, hogy egyszerre keljenek át rajta, dönteni kellett tehát, hogy melyikük keljen át előbb. A két alak hosszasan méregette egymást, Aladdin előrelépett egyet, Shaman King úgyszintén, a frontok megmerevedtek.

Ekkor a klasszikus japán monda szerint annak kellett történnie, hogy a két figura meghajol egymás előtt, és mindketten másfelé folytatják útjukat – speciális mesénkben mindez hasonlóan alakult, csak azzal a különbséggel, hogy a legendás diplomáciát alkalmazta mindkét fél, miközben kedvenc szerkesztőnk a legteljesebb mértékben elégedett volt és a kölcsönös hárítás után végül hagyták a hidat – a szőnyeg átrepített a folyón. A híd közepén Shaman King ennyit kiáltott felénk: 5,455,000!

Tajvan-ra utazzunk még el gyorsan, utolsó előtti állomásként, itt is jelen volt a filmünk, 577,490 dolláros bevételt termelve.

Végére egy nyelvleckével kombinált romantikus utazás: High School Musical 3 - Fin de curso, vonatkozó romantikus dal mi más, mint a Can I Have This Dance, a spanyoloknál vagyunk, ahol az Atlanti-óceánban lubickolva meghallunk egy számot: 12,680,857.

Utunk végén, hazaérünk, még mindig velünk vannak mesekönyvünk hősei, hiszen a vendéglátást viszonozni kell, a Szépség élénken érdeklődik a magyar számok iránt, Aladdin elmeséli neki, hogy ebben a kis országban él a legtöbb cinikus, de azért sikerült zavarba hoznunk őket, hiszen az 1,074,533 dollár, mint utolsó publikus adat azért minket igazol.

Összesítsünk:
A High School Musical sorozatot megkoronázó Senior Year alcímet viselő mozifilm Amerikában végül 90,559,416 dolláron zárt, ami már önmagában elképesztő, a nagyvilágban ezt a teljesítményt megfejelte még 160,501,708 dollárra ami azt jelzi, hogy nincs olyan ország a világon, ahol ne lenne hihetetlenül népszerű e film. A mozis összbevétel a 2009. március 22-i adatokkal zárult: a 11 millió dollárból készült mozifilm 251,061,124 dolláros összbevételt termelt, ami csaknem 23-szoros megtérülés!

Természetesen a DVD eladások még folyamatban vannak, másfél hónap alatt eddig 45,096,898 dolláros bevételt termelt!

Z és V megköszönik a támogatásunkat és mindenki részvételét a mesekönyvben, elkérik kedvenc szerkesztőnk hangszerét és a friss KCA díjas színésznő játszik rajta, a friss ShoWest színész pedig mindőnknek átnyújt egy Banán-díjat, nélkülünk nem lennének azok, akik, mondja – és hogy mi a dal közben? Mi más: We're All In This Together!

Heteken-hónapokon át komponálta: A Mesélő, azaz Fant. We ♥ U!
Forrás: Wikipédia; The Numbers 1 2 3 4; BoxOfficeMojo 1 2 3.

10 megjegyzés:

(f.é.) írta...

Na srácok,ez a terjedelem engem már meg sem lep,sőőt ezt is vártam!:)
De hát a körvonalak így görbültek,és kikerekedett az egész,vagy mondhatnám pont került végre az i-re.:)
Amúgy Fant a rejtély is megoldódott,tehát a nyomozás sikerrel járt.:)A magam részéről köszönöm az utazást, igencsak jókat szórakoztam. Eljutottam csodás helyekre,"számos" fontos dolgot is tanultam.:)
De a legjobb ebben az utazásban mégiscsak maga a társaság volt az igazi.:))
Ha lehet,én már most befizetnék a következőre is.:))
Amúgy a híd nagyon keskeny?:))
Shaman King helyett most én görnyedezek!:))

Vége???

Nem,szerintem: To be continued.............

b írta...

Wow! Ezek a számok... És a mese! Szép befejzés Fant! :)

Fant írta...

Köszi és szívesen mindenkinek :)

F.é., bizony a társaság, nélkületek ez az utazás nem lett volna az igazi, talán meg sem történt volna :)
Ennek a mesefolyamnak most vége, ám új történetek kezdődnek nem is olyan sokára majd, remélhetőleg sok-sok mesélnivalóval :)
Sikerrel járt a nyomozás is a végére? :)) De jó! Majd az eredményt írd meg légyszi, van egy olyan érzésem, hogy jól jöhet még majd :)

B - köszi, örülök, hogy tetszik :)

És Ditta: a képes kiegészítők rendkívüliek lettek, ötletem sem volt, mit fogsz kitalálni hozzá, de maximális :)

;o) írta...

Az utolsó köröd a történetben, méltó befejezése a HSM szériának. Amióta rendszeresnek mondható látogatója vagyok ennek a témának követem figyelmesen a statisztikákat, a történeteket és a kommenteket. Igenis szükség van erre is. Nem biztos, hogy mindenki mindig egyformán értékeli - de jó, hogy van. Jó, hogy vagy.
Várom az új ötleteket, az új projektekkel kapcsolatban. Majd egyszercsak összecsúsznak a történések és akkor szkreccselünk egy igazi egyveleget.

Az utolsó történet képi anyaga valóban aranyos, és nosztalgikus, de azért mégiscsak az utolsó volt....én kevertem volna a 3 rész képi anyagát. Hm?

;o) írta...

Mármint a We are all in this together témában.....

Fant írta...

Köszönöm ;o).

A képi anyaggal kapcsolatban megmondom neked őszintén, hogy azért tetszik a We are all in this together ilyen megvalósítása és ábrázolása, mert jobban kihangsúlyozza a Start of Something New jelleget, kevésbé édesbús, mintha a 3. részből való képpel illusztrálta volna, vidámabb jóval :)

Andi írta...

Köszönöm én is a FANTasztikusan mesés utazásokat :)) Szép terjedelmesre sikeredett :))

Oké Mesélő, most kapsz egy kis pihi-szuszit...aztán folyt.köv.:)
- mert a meséidet nem lehet csak így, uk-muk-fuk megvonni, hisz mindig van miről mesélni - képzeld csak el, ha majd előtörnek az elvonási tünetek :)) Na - számolj csak ezzel is :))
Hmm ?:))

Fant írta...

Szívesen Andi :) Elvonási tünetek? :)) Akkor jobb, ha egy-két statisztikát mindíg talonban tartok, hogy legyen apropó? :))

Szerencsére a blogalanyok ellátnak filmekkel minket, így mesék is születhetnek majd, a színek pedig a társaságon múlnak :)
Ez a mese azért lett kicsit hosszabb, mint a szokásos, hogy biztos ne maradjon ki semmilyen lényeges szám :)

Névtelen írta...

Sziasztok!
A Meséhez...elképesztő, mit tud kihozni egy jó társaság és egy jó film néhány száraz számból:)) És hogy ez milyen kultusszá nőtte ki magát csaknem fél év alatt. Minden hétvégén volt valami, amire érdemes volt várni, hogy nevetés, mosolygás zárja le vagy kezdje el az adott hetet. Nekem nagyon sokszor jelentett kapaszkodót. Arról nem is beszélve, hogy egyébként fogalmam se lenne a bevételekről, a számok láttán sem ez a társajág jutna eszembe.
Ha már Uto(l)s(h)o(w), akkor Sharpay-t idézem: "The show must go on!". Még mielőtt jelentkeznének az elvonási tünetek.
Szóval köszönöm a Mesélőnek, a Fuvolás Lánynak, a blogalanyoknak, és Mindenkinek! Bebizonyítottuk, hogy hazánkban is érvényes a We're All in This Together:)))

Fant írta...

Szóval meg kell mondjam, remélni sem mertem eleinte, hogy végül ilyen jól fognak elsülni ezek a történetek. És amit ezzel kapcsolatban magadról írtál LL, számomra abszolút priceless.
Úgyhogy... bizony megmutattuk, hogy a kliséken túl lehet lépni és itthon is működik amit írsz, ha csak szűk körben is, de bizony érvényes :)