2008. jún. 18.

1.számú legkelendőbb album(ok)


A High School Musical audiókiváltság(Walt Disney Records) az 1. számú legkelendőbb album globálisan, mivel a második egymást követő évben is a filmek zenei soundtrackjéből fogyott a legtöbb világszerte, az IFPI jelentése szerint.

Több mint 6 millió darab eladásaival a népszerű High School Musical 2 filmzene múlja felül a listát 2007-ben. 2006-ban pedig a High School Musical 1. részének zenéje volt a top album az egész világon, hiszen több, mint 7 millió darabot adtak el belőle!

Így ez az első alkalom, amikor ugyanaz az audiókiváltság múlta felül az ábrát két éven keresztül azóta, amióta az IFPI elkezdte 2001-ben globálisan az eladásokat követni. És ez első alkalom úgy is, hogy egy TVfilmzene két egymást követő éven keresztül a "csúcson" volt!

David Agnew, a Walt Disney Records elnöke elmondta: "Kielégítő látni, ahogy a nagyszerű zene rezonál a gyerekekkel. Nagyon büszkék vagyunk a Disney Channel-lel való sikeres szövetségünkre és a koncessziónk fantasztikus munkájára és várjuk, hogy még több mérföldkövet állítsunk be a High School musical 3: Senior Year-rel, ami még ez év folyamán meg fog jelenni.

Nincsenek megjegyzések: