2008. jún. 10.

Identified - a saját szavaival



Meglepetés!:) Mégis itt vagyok, és egy tényleg fantasztikus, imádnivaló, érett, kifinomult és bámutalos "Nessával" kedveskedek Nektek!
Azaz, ez magyarra lefordítva annyit tesz, készült egy interjú Vanessával, elsősorban természetesen az Identified kapcsán, de ami kitér a HSM-re, a Rock On-ra, V elkövetkezendő és még régebbi filmjeire, produkcióra, szóval amolyan visszanézés V eddigi életútjára, karrierjére, amire eddig is méltán mondhatjuk, hogy csodálatos és irigylésreméltó, de azok után, hogy elolvastuk a következő sorokat, amiket egyébként LinkLuvor fordított, azthiszem mindenkiben ennél konkrétabb, határozotabb, mélyebb érzések fogannak majd tovább bennünk V-t illetően, és mérhetetlen büszkeséggel fogunk gondolni erre a pici lányra!:) Minden egyes szaváért hálás vagyok, mégha ez hülyén is hangzik!:) Oh, és tuti, hogy imádni fogom az Identified-ot, ezt előre tudom, és már kézpénznek vezsem! És Ti?:) Alapos kivesézét kérek, ha lehet!:)


"Tudja, hogy közeleg. Két mérvadó képpel, egy új albummal, és egy nemzetközi megaturnéval a láthatáron 2008-ban, Vanessa érzi az erősödő vihart. Az őrjöngő média, az időzónák ködössége és a közönség őrjöngése: ez mind ennek a része. De korábban tapasztalván ezeket, a 19 éves énekesnő már régen készen áll. Az új CD-jén, az Identified-on Vanessa kifinomult arcát mutatja meg, ezzel ámulatba ejtve a régi fanokat, és újakat szerezve egyúttal.

Elsőosztályú dalszövegírókkal (JR Rotem, Dr. Luke, Tim James & Antonina Armato) dolgozva Vanessa váratlan fordulatokat vihetett új albumába. „Most azt csinálhattam, amit akartam” – mondja. „Mindig volt érzékem a mélyen átérzett, jazz-es hangzású zenéhez, ezért a nagy felhajtások után szerettem volna pihenni, és visszatérni olyan zenével, amit nem hallottak még tőlem.” Nem túloz. A HSM filmekben való szereplései, melyben bemutatkozott, a megasztárságig repítették, de vehetjük példának az első lemezét, a V-t, amelynek bevétele kellemes meglepetés volt Vanessának.

Vanessa első szólója és videója, a Sneakernight, vicces és funky stílusú is egyben és talán ez lesz a legemlékezetesebb szám az albumból. Nessa szerint: „Ha edzőcipőben táncolsz, úgy minden könnyebb. Az emberek még nem ismerik ezt az oldalamat. Így rúgni is lehet!”
Az Identified első dala a Last Night, ritmusos, kicsit rekedt, de harmonikus Vanessát mutat be. „Attól a perctől kezdve imádtam, amint meghallottam” - nyilatkozta a dalról. „Elég tekervényes, de nagyon szórakoztató, olyan, amihez hasonlót ritkán hall az ember.” Az énekes-színésznőként ismert Vanessa profi táncos is, az új albumhoz feljebb tette a lécet, táncos számokat is hallhatunk tőle majd, mint pl. a Hook It Up, a First Bad Habit és a névadó szám, az Identified.

Balladákból sem lesz hiány: ilyen számok a Don’t Ask Why, a Don’t Leave és a szívből jövő Papercut. Vanessa szerint a ballada az erőssége. „Szeretem megmutatni a sebezhető oldalam” - jegyzi meg. „Ez olyan helyzet, amivel sok lány szembesül, amikor a szerelem irányít téged és neked nincs hatalmad felette.”
Az olyan dalok, mint a Party On the Moon és a hiphop-szerű Amazed, a popkritikusok figyelmét is fel fogják hívni.
Vanessa a Gone With the Wind-del fejezi be az albumot, amely egy vágyakozó panaszdal a kihűlő szerelemről. A dalszöveg egy kíváncsi kislányról mesél, aki magabiztos nővé érik.

Ismerősnek hangzik? Ő az a Vanessa Hudgens, akit úton-útfélen emlegetnek a Disney TV filmnek indult szenzációjában, a HSM-ben játszott főszerepe óta. Az azóta eltelt évek alatt V éneklésben, színjátszásban és előadásban is bizonyította vonzerejét a fiatal és a felnőtt közönségnek egyaránt.
Nyolcéves korában Salinas-ban(California) fedezték fel a kislány tehetségét. Helyi műsorokban, musicalekben szerepelve kezdte, évekkel később Dél-Kaliforniába költözött a családjával, hogy valóra válthassa álmait. Az első kép róla a népszerű Thirteen filmben jelent meg, ezután V szerepet kapott a Thunderbirds-ben, a Quintuplets-ben, a Still Standing-ben, a The Brothers Gracia-ban és a Suite Life of Zack and Cody-ban.

2006 januárjában azonban minden megváltozott, ekkor volt ugyanis a premierje a High School Musical-nek, amelyben Gabriella Montezt alakította. A film mindenhol elterjedt, a zenéjét milliók vették meg, ez világturnét, egy show-t a Walt Disney Word-ben és még könyveket is eredményezett. És Vanessa partnerével, Zac Efron-nal együtt világsztárrá lett.
„Ezt nem is sejtettük” - mondta, amikor arról kérdezték, hogy érezte-e, hogy a film ilyen siker lesz. „Mi csak szórakoztunk: gyerekek, akik azt csinálták, amit a legjobban szerettek és ez népszerű lett.”

Vanessa CD-jét a V-t a RIAA aranyfokozattal jutalmazta, a szólói (Come Back To Me és a Say OK) pedig elsöprő sikert arattak. A HSM2-ben folytatta a női főszereplő alakítását, a filmet a Disney Channel 2007 augusztusában mutatta be. Még ugyanabban a hónapban V megnyerte a Teen Choice Awards-on a felfedezett énekesnőnek járó díjat. Reklámokban is szerepelt, mint a Neutrogena és a Marc Ecko.

Színésznői pályájára vonatkozóan, Vanessa a 3. HSM-ben is fog játszani, amelynek szereplői megegyeznek az első kettőével. „Mindenki visszajött a végzős évre” – mondta. „Nagyon durva lesz, sokkal több énekkel és tánccal. Magasabbra tettük a lécet.”
Vanessa a Rock On című vígjátékban is főszerepet fog játszani Alyson Michalká-val, Gaelan Connell-lel és Lisa Kudrow-val. A 15 éves gimnazista Sam-et játssza, aki imádja a zenét. „Vicces film a barátságról” - nyilatkozik Vanessa. „Egy teljesen más karaktert kell játszanom, aki sokkal rosszkedvűebb, változékonyabb hangulatú, mint én.”

A való életben Vanessa ennél nem is lehetne vidámabb, hiszen hamarosan megjelenik az Identified. Az album nemcsak megerősíti helyét a mai popzenében, de felfelé is íveli a tehetséges művésznő útját. „Nagyon boldog vagyok, és hálás a rajongóimnak, és azoknak, akik mindig támogatnak.” – mondja. „Érzem, hogy életem egy meghatározó pontjához érkeztem. Remélem, mindenkinek tetszeni fog az albumom, mert én nagyon élveztem a készítését.”"

Fordította: LinkLuvor.
Forrás: ZA Angel's.

13 megjegyzés:

Névtelen írta...

thank you LinkLuvor & Ditta =)

xdittax írta...

Nekem nem sokat kell Bya, de édes vagy!:)

Névtelen írta...

egyszerüen imádnivaló vanessa mást nem is lehet mondani
alig várom az uj albumot,na meg persze a sneakernight klippet

Névtelen írta...

Hát igen! Ilyenkor jövök rá, hogy miért is szeretem ennyire Nessa-t. Nagyszerű lány, aki még nagyon, de nagyon mély nyomot fog hagyni az emberekben, mind a zenéjével, mind a filmjeivel és mind önmagával. Egyszerűen imádom! Mikor lesz már július?!:S

Névtelen írta...

szívesen Bya, hiszen tudjátok, hogy szeretek fordítani, bár erre fél napom ráment...
remélem azért adott Ness interjút, mert jön a S vidi, mert már nem tok eleget várni rá..

xdittax írta...

Igen, Taki, igazat adok Neked, és Mindenkinek persze, mert én is legalább annyira kimondhatatlanul várom már az albumát, mint Ti! De akkor is ha, szörnyen lassan érkezik meg 1-je, jó Veletek kivárni!:)

Pussz: Ditta×××

Névtelen írta...

Sziasztok.Nem is tudom,hogy hol kezdjem. Azok az emberek,akik azt mondhatják,"most azt csinálhattam,amit akartam",és azt csinálhatom,amit ,szeretek csinálni:minden tiszteletem az övék. Ez valóban egy új Nessa,hiszen az idő nem áll meg. Érettebb lett a kislány. Vele együtt a zene. Az érzések,az élet amiről most még őszintébben énekel. Csodálatos dolog,hogy sokan segítenek neki az álma megvalósulásához.Gondolok a családra,a menedzserére,a kedvesére,barátaira,és ránk rajongókra, Hát igen bátornak kell lenni ehhez. Most mondhatnám,hogy "ha visszamehetnék az időbe,abba az életkorba...,de nem teszem. Nekem most,és itt van dolgom. A tiszteletem az övék,akik az álmot megmerték valósítani,és nem hagyták,hogy csupán álom maradjon. (f.é.)

Névtelen írta...

LinkLuvor tényleg köszi,én is leakartam fordítani d feljöttem a blogra és már készen olvashattam =)
Ezt neked köszönhetjük (L)
Ditta Neked pedig ezért a nagyszerű blogért jár a köszönet és tényleg nagyon látszik,hogy őszintén szereted a MI KEDNVEND párosunkat,Zanessát (LLLL)

xdittax írta...

"Érettebb lett a kislány. Vele együtt a zene. Az érzések,az élet amiről most még őszintébben énekel."

Iszom szavaid komolyan mondom.
Tudom, hogy belőlem is árad a Zanessa-szeretet, ahogy Bya írta, de ez éppúgy megvan bennetek, és ezért én vagyok annyira hálás, egyszerűen olyan sok örömöt okoztak nekem, Zanessaáék mellett, szavaitokkal, érzéseitekkel osztozom, szinte mindig, és ez annyira klassz dolog!

De csak egy apró kérdés F.É., diszkrté kérdés, mert megéreztem valamit szavaid között, és nem hayg nyugodni. Te nem ilyen ember vagy? Mármint ilyen értelemben bátor? Meghagytál valamit álomnak?

Love×××
Ditta×××

Névtelen írta...

Kedves Ditta. Az álmok azok a dolgok,amik értelmet adnak az életünknek.Mindig új,és újabb álmok szövődnek bennünk. Ezért harcolunk,amíg élünk.Én az életem álmát megvalósítottam.Ők a gyermekeim. Fiatalon vállaltam,de MEGÉRTE!(De,ez lemondásokkal járt). Sok minden lehetett volna másképpen.Tehát kérdésedre válaszolva:hagytam álmokat.Bízom benne,hogy lesznek is még.(f.é.)

xdittax írta...

Ne haragudj, Drága F.É., tudod hogy nem úgy értettem. Eszembe nem jutott, hogy ne legyen még időd valamire. Csak valahogy olyan volt, mintha elvonatkoztatnád magad azoktól az emberektől, akik merik megvalósítani álmaikat. De tudom, hogy Te is olyan ember vagy, hiszen most mondtad el, hogy már teljesítetted a legnagyobb álmodat, és nem riadtál Tőle vissza.
Csak szavidtól mégis olyan érzésem támadt, mintha le kellett volna valami fontosról mondando, és biztos volt is ilyen, mindekinél van, én csak. Mind1.

A lényeg, hogy vegyünk Rólad, Róluk példát, és teljesítjük álmainkat!
Pusza: Ditta×××

Névtelen írta...

Ditta.Tudom szívem,hogy nagyon "szeretsz"! KÖSZI. Ne kérj bocsánatot,nincs miért!Jók a megérzéseid is,mondták már? Pusza.(f.é.)

xdittax írta...

Ok, ha tudod, akkor minden rendben, és ennek én csak örülni tudok!
Pussz: Ditta×××