2008. jún. 9.

HSM a színházakban is!

Nos igen, kétségtelenül a mára fogalommá vált HSM majd' minden lehetséges helyre betört már, de most egy újabb szintre ugrott, és a színházakba is beszivárhott!

A színházi darab Londonban, a Hammersmith Apollo-ban fog futni, méghozzá június 28-tól agusztus 1-ig! Irtó sok infó következik *Nóri*-tól, hátha valakinek meghozza hozzá a kedvét!:)


Sokaknak fog meglepetést okozni a londoni High School Musical elõadás. A filmmel ellentétben itt tényleg musicalszínészek játszanak. Fontos megjegyezni, hogy míg a film szereplõi nem élõben énekelnek a felvételeken addig a musical szereplõi folyamatosan élõben énekelnek és táncolnak is. Így igazi musical színészekbõl kellett válogatni akiknek nem okoz problémát mindez. Emellett pedig fontos szempont volt az is, hogy a londoni közönség igényeinek is meg kell felelni.

Mindezt figyelembe véve meglepõen különleges szereposztás állt össze. A kezdõ filmsztártól az ausztrál színészen át mindenbõl válogattak.
A legtöbb szereplõ az egyik legkedveltebb musical, a Wicked szereplõi közül került ki. Mark Evans (Troy Bolton), Michael Pickering (Ryan Evans), Norman Bowman (Coach Bolton) csak három szereplõ akiket már láthattuk a Wickedben.

Mark Evans méltán jó Troy lesz. A jóképû fiú bizonyára a sármjával mindenkit levesz a lábáról, és a rajongók megbocsátják Zac Efronnak hogy nem õ játszik Londonban.

Claire-Marie Hall alakítja Gabriella szerepét, a lány több TV-s filmben is szerepelt és a Nyomorultak Cosette szerepében láthattuk utoljára. A maga 20 évével és ártatlan mosolyával igazi Gabriella lesz.

Damian Winter-Higgins számára nem ez lesz az elsõ Disney musical, amiben szerepel. Játszott már Essenben az Aida musicalben és több londoni elõadásban. Bár meglepõ választás egy fekete fiatal fiú szerepére, azaz Chad szerepére, a 25 éves színész.

Dylan Turner Zeke Baylor szerepében tündököl majd, aki hamarosan az egyik legismertebb musical filmfeldolgozásában a Mamma Miában lesz látható. Neki nem ez az elsõ ifjúsági musicalje, hiszen Dylan egy igazi ausztrál musicalszínész. Melbourne-ben játszott az Oliver musicalben, és késõbb a Melbourneben már játszott szerepet kapta meg Londonban is. A londoni debütálás óta ott is maradt. A fiatal színész már játszott a Muzsika hangjiaban, a Pán Péterben és a Nyomorultakban. Szerintem ilyen szereposztás mellett igazán izgalmasnak ígérkezik a londoni elõadás.

Persze nem csak a londoniak élvezhetik az elõadást, mert az év végéig turnézik egy másik szereposztással is az elõadás Angliában, de a londoni lesz az elsõ alkalom, hogy végre színpadon is láthatják a nézõk az elõadást. Az angol rajongók egész nyáron élvezhetik a showt, ugyanis június 28-án lesz a bemutató és a musicalt egész nyáron láthatják majd a színpadon.

Az angliai turnéról és a londoni elõadásról a hivatalos honlapjukon minden infót megtalálhattok. Sajnos azoknak akik nyaralni mennek a nyáron csak egy lehetõségük marad, méghozzá vagy az USA, vagy Spanyolország. Olaszországban is ment egy elõadás, de egyenlõre nincs hír arról, hogy a nyáron is játszanák a HSM-et. Viszont Spanyolországban egész nyáron túrnézni fog az elõadás. Igazi különlegesség, hiszen spanyol nyelven játszák.

Akinek azonban nincs lehetõsége utazgatni azok is megnézhetik a darabok hivatalos oldalait, hiszen a spanyol oldalon 2 számot spanyolul is meghallgathattok és bizonyára mindkét oldalon akad egy-egy ingyen letölthetõ extra háttérkép vagy képernyõvédõ.

Az elõadások hivatalos honlapjai:
Spanyol HSM
www.stage.es
Angol HSM (London + Tour)
www.hsmonstage.co.uk

Szereposztás

Mark Evans (Troy)
Claire-Marie Hall (Gabriella)
Rebecca Faulkenberry (Sharpay)
Michael Pickering (Ryan)
Damian Winter-Higgins (Chad)
Nadine Higgin (Taylor)
Letitia Dean (Ms Darbus)
Norman Bowman (id. Bolton)
Dylan Turner (Zeke Baylor)
Hollie Taylor (Kelsi Neilson)
Ben Nicholas (Jack Scott)
Laurie Scarth (Martha)

Forrásként mégegyszer feltüntetem *Nóri* nevét, akiknek azthiszem van mit köszönni!:)
És ajánlom, hogy Mindenki látogasson el a hivatalos angol oldalra, mert elnézve a képeket, igazán színvonalas műsort élvezhet majd a nemfeltétlencsaklondoni közönség!;)))

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

szia ditta igen érdekes ez a változat nem rossz,csak az eredetihez vagyok hozzá szokva
de mondom nem rossz ez sem

xdittax írta...

Háát persze, és azért én is elég ragaszkodó és hű vagyok az eredetihez, és majd mindennel így van ez, de azért szívesen beülnék egy ilyen "show"-ra is, és ha nem is a legjobb élménnyel, de biztosan pozitív gondolatokkal távoznék az előadáts követően. persze ozzáteszem, tui keresném, hogy mi különbözik, miért jobb a film, stb., de erről nem tudok leszokni. Mindeesetre Zac Efron a tuti pasi:P

Pusszi: Ditta×××

Névtelen írta...

Helló.Már többször,és régebben is hallottunk erről a színházas dologról. Megnéztem én is párszor már az oldalt. Biztosan nagyszerű élmény lehet. Nyitott lennék a dologra,de az idén nincs kedven Londonba utazni. Elég nekem az itteni esős időből is! Megyek inkább Vegasba. De az a srác (Mark) hum nem rossz. (f.é.)

Névtelen írta...

Na én vok az, aki elmondhatja, hogy volt idén (márciusban) Angliában, igaz, Londont nagyívben kikerültük, az iskolai szervezésű programba sajna nem fért bele, de korábban voltam már ott. Az idő pocsék, mélyen átéreztem Zachy helyzetét az Isle of Man-on, mivel akkor pont ott volt. Én meg Devon megyében, ami délen van. Szóval, még mielőtt komplett élménybeszámoló jönne ki belőlem, mondom a lényget: a helyi színházban megnéztünk a Twist Olivert, és ki volt plakátolva, hogy adják a HSM1-et (persze rá is volt ragasztva, hogy minden jegy elkelt, jellemző). Szóval biztos mezei színészekkel, de játszották. Király, hogy végre nagyobb nevek is lesznek benne.
LL

Névtelen írta...

jahigen, hozzáteszem, hogy forever Zac és őt senki nem pótolhatja!!!!

Névtelen írta...

Kedves Linkluvor. Gratulálok neked,hogy te eljutottál az idén Angliába. Nem is kell Zac pótlásával foglalkozni. Nem lehetséges dolog. Már csak magamból kiindulva is. Hiszen nincs ember,aki ENGEM-"is" pótolni tudna!! Na jól van visszaveszek. HSM-ZAC. ZAC-HSM. Ez így az igazi.(f.é.)

Névtelen írta...

Köszi, de mondom az időjárást nem kell irigyelni, különösen márciusban. Zachy utánozhatatlanul cute, tehetséges, intelligens, jó a humora stbstb, szóvaé nincs miről beszélni pótlás terén.
LL

Névtelen írta...

hát szerintem Mark Evans nem túl sármos..kifejezetten ronda és nem lesz méltó utódja Zac-nek.:P De hát kitudja..lehet másnak tetszik. bár nem hinném..:) egyébként a vanessás csaj szerintem tök jó fej, nekem szimpi.:)

xdittax írta...

Jah, de igazából tényleg nem úgy kell tekinteni, hogy a szereplők klónok lennének, és nem kell hasonlítgatni, bár mondom, általában az emberek mmindig oda jutnak. Sebaj, F.É.-nek most is igaza van, senki nem pótolható, senki nem egyforma, és ez így van rendjén!

Ditta×××