2008. okt. 26.

Döntöget a HSM3

A Disney "High School Musical 3: Senior Year" című mozifilme már az első vetítési napon rekordot döntött Amerikában, rögtön két nyitónapos rekordot forasztott egybe a live-action musical és a gyerekeknek ajánlott filmek között. Mindazonáltal mellette még a Fűrész 5. része is háttérbe szorult, igaz, még így is mindenidők harmadik legnagyobb bevételét eredményezte, természetesen horror "kategóriában".

Az Egyesült Államokban 3623 moziban játszották a HSM3-t már az első napon, azaz október 24-én, ami csillagászati összeget, 16,9 millió dollárt eredményezett, míg a Fűrész 5 14 millió dollárt keresett. A pénzügyi válság ellenére mindkét film messze eredményes lett, persze ebben a célközönség is szerepet játszott. A High School Musical 3-ra a jelentések szerint főként (kis)lányok, míg a Fűrész 5-re inkább idősebb fiatalok ültek be.


A Kenny Ortega által rendezett, Zac Efron és Vanessa Hudgens főszereplévésel készült HSM3 verte az első napi rekordokat, amit még 2007-ben a Hajlakk állított be, a maga 11 millió dollárjával. A második helyen eddig a Disney februárban kibocsátott 3D filmje, a Hannah Montana/Miley Cyrus: Best of Both Worlds Tour tanyázott, 8,7 millió $-ral. A HSM3 kétségkívül ugyanilyen népszerű fog maradni az USA-ban vasárnapig, és feltehetőleg így meg fogja előzni a 31,1 millió dolláros rekord nyitóhétvégét, ami a Hannah Montana filmhez fűződik.

Forrás: Variety.

30 megjegyzés:

Névtelen írta...

Igen! Ez a hír nagyon kedvemrevaló! Borzasztó kíváncsi voltam, hogy egy ennyire várt film, milyen bevételt ér el, ez hatalmas siker! Most aztán törhetik a fejüket a fanyalgók, hogy mi lehet a siker titka. Arra leszek még kíváncsi, hogy itthon mennyit termel majd a film - nincsenek vérmes reményeim, de tény, hogy tegnap is rengetegen voltak a moziban.
Szóval, nagyszerű, remek siker, minden HSM film egy újabb rekord - ahogy azt már korábban is megállapítottuk :)
Csak így tovább, nagyon várom a további adatokat, az első hétvégés szokott még kiemelten érdekes lenni és ha abból indulok ki, hogy itt is vagyunk néhányan, akik újranézték már...további jó hírek várhatók.
Ez a kép, ez a jelenet, az egyik kedvencem Ditta - jó választás (mint mindíg) :))

Fant

Névtelen írta...

Wow! És mind2-ben ot van Z. Vagy pont őmiatta lett rekord a 2 film? :)
És ott a piros póló :))

xdittax írta...

Tudom, fant, ez egy bámulatos jeléenet, nem gondoltam volna, hogy tesznek a filmbe egy ilyen lezárást, de gyönyörű volt. Ez ugye nem volt túl spoileres?

Viszont azt sejtettem előre, hogy ezzel a kis cikkel kedvedre teszek. Az itthoni eredményekre én is kíváncsi leszek, de inkább majd az összefoglaló adataokat akarom, persze ezek még soká érkeznek, hiszen mire mindenhol bemutatják, és mindenol meglesznek az első nap, vagy első hétvége erdményei az sok idő. De legalább abba mi is benne leszünk!:)

Ez pedig csak az USA eredménye sjnos, viszont bá várható volt megdöbbentő.

Nekem is eszembejutott a közös pont...:))

Ditta×××

Névtelen írta...

Én sokeszű nem frisseltem a főoldalt és nagyban írogattam az előző előtti hírhez...:P
Igen, a nagyeszű kritikusok most hogy magyarázzák ezt? A póló nekem is feltűnt. Én még egyszer megnézem angolul, felirat nélkül...ahogy az amcsik:))

B, a rekord kulcsa csak Ő lehet:D

Névtelen írta...

:DDD Lehet, hogy megint a nyakába zúdul egy csomó ajánlat?

Névtelen írta...

Bizony megdöbbentő, de ez is minket igazol a cinikusokkal szemben. Szerintem nem túl spoileres :)
LL, meg kell mondjam irigyellek nem is kicsit amiért lesz lehetőséged megnézni eredeti nyelven, de persze örülök neki, aztán kíváncsi leszek ám, hogy mi mindent sikerült még elrontani a szinkronnal :)

A rekordhoz Zac is kellett, persze, de a többieket se hagyjuk ki, főként Vanessa-t ne :) Reméljük mindkettőjüket megtalálja jónéhány szerepajánlat.

Fant

xdittax írta...

Nem akarok "izé" lennni, de a nagyeszű kritkusok ezt még megtudják magyarázni... Hiszen az elő adásra még nem az megy el, aki azért kíváncsi a filmre, mert azt hallja vissza, érdemes megnézni, hanem a rajongók. Ez még nem feltétlen igazolja a film nagyságát, milyenségit, értitek, nem?

Viszont bár Zachy ott van, és Ő sok nőneműt vonz magában egyedül is, nem hiszem, hogy ő lenne geyes-egyedül is az ok a brutális bevételekre. De tudom, hogy nem így értetted:)

Névtelen írta...

Of course nem...loveolom az egész Hajlakkot, a valaha volt egyik legjobb musical:)) Zachyvel csak még jobb<3LL
A nagyeszű krikikusok persze olthatnak minket, amiért fanok vagyunk, de nem igazán tud érdekelni a véleményük meg az okoskodásuk;))
A HSM rekordjához a 6-os kellett:) És Zanessa nagy szerepet játszott:))

Névtelen írta...

Én a Hajlakkot csak őmiatta töltöttem le anno, mert kíváncsi voltam, hogy hogy énekel. (pontosabban nem hittem a youtube-nak, hogy amit hallok ott, az ő :)) ) És hát azóta is az egyik kedvencem a film, és természetesen alig vártam, hogy megjelenjen dvd-n :D De hogy a Hajlakkra hogy találtam rá, azt már nem tudom, de tök véletlenül. És a HSM2 után jóval csodálkoztam rá, hogy ők együtt vannak, és nem is 2 hete. A képeket láttam, de azt gondoltam, hogy kell a "mézes madzak" a fiatalságnak, hogy mégjobban eladható legyen a film :))

Névtelen írta...

Ez egy nyílt titoknak számított,
legalább is nekem! Mondhatnám azt is,biztos volt,mint a halál.
De talán ez egy kicsit morbid lenne
a részemről. Nem érdekelnek,és nem érintenek a kritikák! (f.é.)

Névtelen írta...

MA SAJNA VÉGE LETT A HSM HÉTVÉGÉNEK A VIVÁN!! DE ÉN NEM LÁTTAM A RENDEZŐVEL ÉS VANESSÁVAL INTERJUT!! LEHET MEGKÉRDEM MAJD AZ INTERAKTÍVBA A CSETEN HA KISÓ LESSYZ, h miért nem adták ezeket le?

ades írta...

ezt msjd valaki leforditja vagy nem olyan fontos ??http://blog.vanashbrenique.net/2008/10/to-marc-ecko-the-dream-tour/

Névtelen írta...

Az Epizód c. újság elején nagybetűkkel ez van. "csak reklámfogás a szerelmük"?
Egyébként elég sok újság elején ott van a hsm3 :)

Névtelen írta...

Egyszer minden Epizódnak vége lesz!
(f.é.)

Névtelen írta...

Mire gondolsz f.é.?

Névtelen írta...

B, ne mondd, hogy az ilyen Epizód-szerűségek téged még meglepnek :)
Feltételezem, hogy f.é. nem blogalanyaink kapcsolatára célzott :)

Fant

Névtelen írta...

Kedves b! Hát csak arra célozgattam,
hogy nem kell már ezekkel a pitiáner
dolgokkal foglalkozni!:)
Hú Fant úgy érzem kezdesz kiismerni!:)

Névtelen írta...

Á, f.é., csak bízom benned :)

Fant

Névtelen írta...

Ja, hogy így értetted! :)
Nem, nem lep meg, csak bosszant! Főleg, hogy a hsm2-kor is hasonló irogatások voltak. (mármint amikor kiderült) 3 éve már reklámfogás. Na persze!

Névtelen írta...

Tehát feltétlen bizalmat kaptam ?:))
Igyekszem megfelelni neki!:)

Ó b,ne bosszankodj butaságokon
hidd el nem éri meg!:)

Amúgy,nem tudom mikor jövök legközelebb,mert elmegyek kikapcsolódni egy kicsit,hátrahagyva
a megszokott mindennapokat. De ha gép közelében leszek,az első utam ide vezet!:)Mert minden útnak értelme van. (f.é.)

Névtelen írta...

Ades, sajna nem tölt be nekem a VABN, és fordokkal sem lesz időm nagyon foglalkozni a nyelvvizsgámig. Sorry.

Az ilyen epizódszerűségekkel sztem nem kéne foglalkozni...mit tudnak a magyar újságírók Zanessáról? Semmit, akkor meg támaszkodjunk a netre:)) És a csapatunkra:))

Névtelen írta...

Ha már a rekordoknál tartunk, azt írja a ZAAngels, hogy az elmúlt 3 napban a HSM3 42 millió $-t termelt az USA-ban és más országokban 40 millió $-t.
A kijáratoknál végzett felmérés szerint a közönség 3/4-e nőnemű, több, mint fele 18 évesnél fiatalabb, és kb 2/3 család volt.

Névtelen írta...

Ez szép!Gyerünk fiúkák,a negyedekből
még le lehet faragni!:) De persze
a többsége úgy is a miénk lesz!:)
(f.é.)

Névtelen írta...

Nagynehezen betöltött a VABN-em, a hír lényege az, hogy az Ecko Red jövő nyárra tervez egy turnét, a VABN pedig írt egy nyilvános levelet az Ecko-nak, hogy lehetőleg jó sokat szerepeljen Vanessa és Ashley, mert hatalmas a rajongótáboruk és tökéletes reklámlehetőség lenne.

Névtelen írta...

Ez igen, ez óriási, itt az újabb rekord is! Nem is tudom, megindokolni, de nagyon örülök ezeknek a rekordoknak. Csak egy lep meg: a nézőknek csak valamivel több, mint a fele volt 18 évesnél fiatalabb. Hogy is van akkor ez a gyerekfilm jelző :) Igen az a 3/4 kontra 1/4 arány behozhatatlannak tűnik, de azért itthon én tartom a frontot :)

LL, csak még egy kicsit feltartanálak:
http://www.ew.com/ew/article/0,,20235892,00.html

Tán csak nem megelőzte a filmünk a Mamma Mia-t is??

Fant

Névtelen írta...

Szerintem ezzel az Ecko is tisztában van!:) De azért nem volt semmi a VABN től,hogy ezt nyilvánosan
megszellőztette!:) (f.é.)

Névtelen írta...

De igen, megelőzte a Mamma Mia!-t, méghozzá nem is kevéssel:)) Az "csak" 27,8 milliót hozott, és a Hannah Montana-s filmet is.:))
Vicces a VABN stílusa...az egyik rész lényege az volt, hogy "garantálják", hogy hatalmas rajongótábor jelenne meg a koncerteken:P

Névtelen írta...

Ha megelőzte,hát nincs mit tenni!:)
Nálam mindkettő film az egészre kerekedik !:) Sziasztok,és jó éjt!
Dittus,hiányzol!! (f.é.)

Névtelen írta...

Köszönöm LL!! Azért a Mamma Mia megelőzése hatalmas fegyvertény szerintem, világhírű dalok világsztárok előadásában, igazi nagy film, erre itt van ez a sokak által lenézett Disney film és tessék - megdönt minden vonatkozó rekordot! Nem is tudom, ez olyan elégedettséggel tölt el :)
VABN: különben viccen kívül, teljesen logikus a felvetésük, de, ahogy f.é. is írta, vélhetően nem kell sokáig győzködni az Ecko-t, pláne ilyen rekordokat látva.
Jó pihenést f.é., várunk vissza!

Jó éjt Mindenkinek!

Fant

Névtelen írta...

nézzétek mit találtam az egyik gportálos oldalon!
23.-ai paparazzi képek Zanessáról a LAX reptéren!
http://vanessahphotos.extra.hu/galeria/thumbnails.php?album=190
bb.