2008. okt. 10.

HSM3 album kritika

Bizony, jól olvastátok! Egy szerencsés hozzájutott a HSM 3 CD-hez és írt is róla egy kritikát, valamint fényképeket is mellékelt, ezzel bizonyítva, hogy tényleg megvan neki a korong. Katt értük majd a forrásra lent!:)

1. "Now Or Never" (4:33)
Ez volt az első dal, ami a lemezről, illetve a filmről nyilvánosságra került, egy jó nyitószám. Ütős dal, jó ritmusa van. Ez az a verzió, ami az iTunes-on keresztül is nyilvánosságra került.

2. "Right Here, Right Now" (3:58 )
A dal lassan kezdődik, mint egy ballada, egy szép intro-val Zac-től, aztán azzal a résszel folytatódik, amit az előzetesekből már ismerhetünk. Vanessa szólója is jó és tartalmazza ezenkívül Zac háttérrészeit. Szép szerelmes szám, popzene feeling-el.

3. "I Want It All" (4:39)
Ez egy nagyszerű dal! Ez is az a verzió, ami az iTunes-on elérhető. Ez a dal nem tűnik hosszabbnak a New Or Never-nél, pedig az.

4. "Can I Have This Dance" (4:04)
Egy másik nagyszerű dal. Nagyon jó párok "dalának". Tudod mire gondolok? Ez pont az a verzió, amit az iTunes-on is fent van. Szeretem benne Zanessa hangját. Bár egy kicsit túl rövidenk túnik... de ez egy jó dolog. Szeretem. Úgy vélem, ez a másik kedvencem az eddig kibocsátott dalok közül.

5. "A Night to Remember" (3:58 )
Ugyanolyan hosszú, mint a "Right Here, Right Now" és ugyanolyan jó. Szeretem ezt a dalt. Mindenki vokálját szeretem, kivéve néha Martháját és Kelsiét. Szeretem a fiúk kezdését és utána, amikor végre találkoznak a partnerükkel és agyon dicsérők őket! lol. Egyébként a CD-hez mellékelt könyvecske szerint, Sharpay és Ryan apukája mondja ezt: "Ember, már egy órája bent vagy!"

6. "Just Wanna Be With You" (2:38 )
Egy kicsit túl rövid ez a dal. Azt az érzést hagyta bennem, hogy többet akarok. Ryan kezdi a dalt, aztán Kelsi bekapcsolódik. Először csak zongora van, aztána többi hangszer is megszólal. Jó egyveleg mindegyik előadóval együtt. De Ryan-nek és Kelsi-nek nincs túl sok része a dalban. Több, mint a fele Zanessáé. Hirtelen ütést kapsz, amikor a dal a végéhez ér.

7. "The Boys Are Back" (3:47)
Az a verzió, amit már hallhattunk, határozottan nem a teljes szám volt. Ennek a dalnak nagyon jó istrumental intro-ja van. Troy végezte a legjobb munkát. Chad egy kicsi "mélypontot" csinált. Jó zene, és el tudod képzelni őket kisgyerekekként, amikor azt mondják: "being a superhero", "save the day"(ments meg a napot) stb. Nagyon jó részletek, mint "saving the girl"(megmenteni a lányt), "saving the world"(megmenteni a világot) és "we... make the rules"(mi készítjük a szabályokat) stb. Szeretem a szöveget. A zene egy kicsit a "Work This Out"-ra emlékeztet a HSM2-nől.

8. Walk Away (3:50)
Ez az, amire MINDENKI kíváncsi. A kezdet eléggé olyan, mint az angyalok egy kórusa. lol. (Ooo, és Aaa) Határozottan egy tragikus szerelmes dal feelingje van a dalnak. Részek az ürességről. Őszintén, úgy szól mint egy egyházi dal azzal a kórussal. Bár azt hiszem, egy kicsit jobban szeretném, ha jobban olyan lenne mint a "Gotta Go My Own Way" és a "When There Was Me and You". Magát úgy jellemzi, mint "a Cinderella with no shoe and a prince that doesn't know he's lost." (Hamupipőke cipő nélkül és a herceg aki nem tudja, hogy elveszett) A kórus a végén ezt megismétli a könyvecske szerint 6-szor. Nekem, nem olyan jó, mint más Gabriella balladák. Nem igazán olyan, mint egy ballada. Sajnálom, ha bárkinek nem tetszik ez. Szeretem, de nem kedvenc.

9. "Scream" (3:56)
A kezdet egy ***. (?) A hangok egy kicsit olyanok az elején, mint a Christian(*szerk.- nem tudom, hogy ez itt most egy név, vagy mint a kereszténység szerepel - ne haragudjatok!). Nagyon jól használja Zac ebben a dalban az érzelmeit. A kezdéshe közel, olyan hatalmas a szóló, hogy megőrjít!! Arról énekel, hogy nem tudja, mit csinéljon Gabriella nélkül. A szöveg alapján, el tudom képzelni a jelenetet! Sokkal jobb, mint az eddigi Troy szólók. Ez az egyik kedvencem. Annyira szeretem. Nagyon úgy hangzik, mint aki üvölteni akar!! ( "He wants his own dream so bad, he's gonna scream")

10. "Senior Year Spring Musical" (7:45) - ugye az a tavaszi musical dalainak egyvelege!
A "Last Chance" olyan, mint egy ballada. Azt mondják: "high school isn't ment to last forever"(a középiskola nem jelenti, hogy örökké tart) Ez az utolsó esélyük, hogy énekeljenek mégegyszer. Csak egy kis verziója van a CD-n rajta. Ez után jön a "Now Or Never" egy darabkája. Jut ezsembe, az új verziója a "Last Chance"-nek olyan, mintha ennek a mixe lenne. Az "I Want It All" nem olyan jó, csak Lucas-szal. bocsánat, de ezt kell mondanom. A "Just Wanna Be With You" Sharpay-jel, Jimmie-vel és Troyella-val viszont jól hangzik. Sharpay remek munkát végez ebben a dalban! Megismétel egy részt, mert Jimmie nem ismeri a szavakat. Jimmie szintén jó munkát végez! Troyella csak ugyanolyan, mint a dal eredeti verziójában. Arra várok, hogy Tiarát és Sharpay-t halhassam!... Az ő részük a "A Night to Remember" közepével kedződik, de Tiarának nincs benne szólórésze. A hangsúlya(és tájszólása) annyira hallatszik! "It's gonna be a 'Nayt" lol.

11. "We're All in This Together (Diplomázási Mix)" (4:17)
Kicsit lassú csak mert az eredeti szuper volt gyorsabb. lol. A a gyerekeknek a jó kórusa, akik énekelnek egy szeretett dalt. Sírni fogok. A háttérben levő jó zene. A pasik nagyon jól csinálják, amikor Ryan énekel. A lányok is jók, amikor Sharpay abbahaggya. Az egyetlen bajom, a dal címe. Ez nem igazán egy mix. Akkor már inkább nevezném egy diplomázós ismétlésnek. Nagyon jó dal, amikor már hozzászoksz. Be tudod csukni a szemeidet és el tudod képzelni mind a három filmet ennél a dalnál. Szeretem. Most sírok. Az utolsó refrénnél vannak. Egyébként, a nincs szabad stílus a Vadmacskáknak, mint az eredetiben volt. Szeretem a végén a hosszú befejezést.

12. "High School Musical" (3:51)
Most... ez az a dal, amin az egész CD-n a legjobban akartam hallani!! "Here we go!" Néhány rész az új "teljes" verziból eltűnt a végleges verzióban. nagyon jó dal a film végére. Igazán szeretem a szövegét! Nincsenek szavak, amikkel le lehetne írni a dalt. Boldog vagyok, hogy hallhatom Taylor-t énekelni. Eddig nem énekelt túl sokat és örülök, hogy most raktak bele szólórészt. Azt hittem, ki fogják hagyni. Túl rövid....de jó dolog! Szeretem! Nagyon jó befejezés!! A legvége a legjobb! Annnnnyira váratlan! Ez még más fül nem hallotta. Nem fogom elrontani, és spoilert adni, de annyit mondhatok, hogy van benne egy másik HSM dal részlete, De nem mondom meg, melyik HSM-ből. Jó finálé. Nagyszerű befejezés a sorozatnak!

A High School Musical 3 - Senior Year soundtrackjét október 21-től lehet megvásárolni Amerikában!

Fordította: Fant és Ditta.
Forrás: Zac Efron News.

30 megjegyzés:

Névtelen írta...

A címadó dalban egy másik HSM dal?! De vajon melyik? Ez érdekes - de jó ötletnek tűnik! Még a Boys are Back az, amit külön várok a leírtak alapján (is). A Scream - ha a kezdéshez közeli szóló alatt azt a részt érti, amikor megjön bele a rock, hát azon én is majdnem dobtam egy hátast mikor először meghallottam (meg azóta ahányszor csak hallgatom)! Hihetetlen, fantasztikus az a dal - bár ezt már írtam párszor :)
Köszi Ditta!

Fant

Névtelen írta...

Sziasztok!

Elolvastam a dalok kritikáit,és ennyi!:) Tegyük fel,elfogadom,vagy nem,de ezt miért is tenném?? Mindegyik dalnak megvan a varázsa. Sokfélék vagyunk,és mindenkinek megvan a neki tetsző verzió. Én ebbe még nem mélyedtem bele,meghallgattam párat,de semmi több.A film cselekménye teszi számomra érdekessé a dalok mondanivalóját,no meg a feltétlen szinkron,vagyis a felirat!! Másra támaszkodni úgysem tudok!Vagyis csak rátok,hiszen már segítségemre voltatok szövegfordításban!:) Én ez ügyben az érzéseimre fogok hagyatkozni,és nem arra,hogy kritikát alkossam erről. De jó volt olvasni erről Ditta!:)) (f.é.)

Névtelen írta...

Fant ezt nem lehet elégszer hangsúlyozni és ismételni. Az igazi sokkhatás úgyis a képpel együtt ér majd! Ez most egy laza olvasmány volt, én már bizonyítékot szeretnék végre látni!!!

ades írta...

Boys are Back már a a neten vann

Névtelen írta...

A JJ-n mostanában pakolták fel Zac People Magazin beli fotosorozatát. A hatás u.a., mint az EW sorozat - szédítő a pasi, én mondom szédítő!!!!

vivcsi93 írta...

Sziasztok, hétvége van!!!! :D:D:D
Ennek örömére nem tudna valaki berakni nekem olyan linket ahonna le tudnám tölteni ezeket a számokat: Walk away, Scream, Boys are back, Right here right now
Nagyon sokat jelente, előre is köszönöm annk aki megpróbál segíteni(L)^^

Jó hétvégét mindenkinek!
Üdv.:Vivi

Jah és hát én már most imádom a dalokat, a RHRN is annyira so cute megint olyan OMG OMG MG *sikítóshangon* feelingem van, de szerintem a Can I have this dance szerelmetesebb, mint a RHRN, de ettől függetlenül TÖKÉLETES! A Waly away-el hasonló érzéseim vannak, mint annak aki írta a kritikát, és is jobban örültem volna egy balladásabb számnak, valahoyg ez annira nem nyerte el a tetszésemet (számomra a Gotta go my own way volt a csúcs), de a filmbeli jelenettel bizots jobb lesz!

vivcsi93 írta...

őőő a letöltési problémám megoldódott...xD

Névtelen írta...

A ZA oldalon láttam képet, amin a Boys are back jelenetből szerepel 1 kép. Troy és Chad kiskori "egoja", ugyan abban a ruhában és pózban jelenkori énjük mellett. Ha láttatok már "édes" képet a jelenetről - érdemes megnézni. Nagyon aranyosak (a kicsik is meg a nagyok is) és nagyon kíváncsi vagyok már.

Sajnos klausztrofóbiám miatt nem nézhetem meg moziban, de itt fogok ülni és izgulva ,remegve várom majd, mit láttatok ti. Amíg nem jön ki DVDn addig a ti élményeitekből fogok feltöltődni. Vakon megbízom bennetek.

Névtelen írta...

Névtelen, nagyon sajnálom, hogy nincs lehetőséged így moziba menni - bennünk viszont bízhatsz:)
Én magtaláltam a Just Wanna Be With You teljes változatát:)
Kezdem a fordokat lassan...

Névtelen írta...

És pontosan melyik képre gondolsz?

Névtelen írta...

Ditta, egy fordot már átküldtem...

Névtelen írta...

Igen,igen névtelen "barátunk",bennünk bízhatsz! Sajnálom a dolgot én is,nagyon.
És a bizalom? Tartós emberi kapcsolat!:) (f.é.)

dorka írta...

Sziasztok!Beraknátok a RD linket?Megint úgy vagyok vele mint legutóbb.Köszíí

Névtelen írta...

Okés....de emberek....rakjátok be a kedvencek közé...bár lehet, hogy nem ír ki semmit, bocs, akkor semmi.....most nem akarja belinkelni, de ennél az ezeréves hírnél van link...

dorka írta...

köszíí LL.
Amúgy mi van itt mindenki kihalt?Mintha arról lett volna szó,hogy premierezünk ma.Nem de?

Névtelen írta...

Yes, mindjárt jövök, már vagy az 5. fordot írom, de mindjárt kész...holnap lesz mit olvasni:P

Névtelen írta...

Jujj de jó! :))

Névtelen írta...

Megvagyok, tényleg lesz mit olvasni, még hátravan a három dalszöveg, egy közös vidi Fanttal...:))

Kik vannak erre?

dorka írta...

Én itt vagyok.

Névtelen írta...

Nah már nincs sok hátra...asszem megyek fanficet olvasni:P

Névtelen írta...

Negyed óra:)

Névtelen írta...

Nem nagy a tolongás :)

Névtelen írta...

a visszaszámlálás meglesz...
3!

Névtelen írta...

2...

Névtelen írta...

1....most:)

Névtelen írta...

3 mi? :P

Kicsit más. Néztem a képeket, amit mindenhol linkeltetek. Van az egyik helyen olyan, hogy a 6 főszereplőről 3 kép a 3 filmből. Vajon miért van az, hogy Zac-on látható a legnagyobb változás? :S

Névtelen írta...

Ez nekem tetszett :)))
Aki meg még értette is, azt irigylem :P

Névtelen írta...

Értem, mire gondolsz...:) Én örülök neki...egyre szexibb:)
Ez vicces, azt hajtogatták, hogy először a világon halljuk:P

Névtelen írta...

Fogod Te is még érteni, nyugi;) Lesz ford, csak kéne rendes dalszöveg...holnap foglalkozom vele...nah megyek...jóccakát:P

Névtelen írta...

Amit belinkeltetek, attól sokkal tisztább volt, asszem ezért tetszett jobban. És valóban, egyre szexibb :))