2008. jún. 24.

CosmoGirl! fordítás:)


"Ahogy Vanessa Hudgens-re várok egy Salt Lake City-beli stúdióban, az jár a fejemben, hogy vajon mennyit változott. Egy éve találkoztunk utoljára, még a botránya előtt, ami miatt nem csak a HSM rajongók emlegetik úton-útfélen – arról van szó, amikor meztelen képei jelentek meg a Weben. Vajon hatalmas kísérettel fog megjelenni? Vajon őt is úgy kikészítette már a paparazzi, mint más sztárokat, és ő is felvette azt a szokást, hogy az az első szava az emberhez az, hogy „hagyj békén”? A 19 éves Salinas-i lány (Kalifornia), akinek második albuma, az Identified mostanában jelent meg, csak menedzserét hozta magával, egy visszafogott férfipólóban (talán Zac-é?) érkezett hozzánk, és elvett egy fahéjas-cukros sütit az asztalról. Amint elkezdtünk beszélgetni, bebizonyosodott, hogy Vanessa bizony változott. De nem úgy, ahogy én vártam.

Most azonban tekerjünk vissza az időt addig, amikor először találkoztam Vanessá-val. 2005 augusztusa volt, Salt Lake City-ben ebédeltünk együtt. 16 éves volt, ismeretlen, az volt az álma, hogy felülkerekedjen Diana DeGarmo-n, aki megnyerte az American Idol-t, és megszerezze az akkor még névtelen Disney Channel film főszerepét. Az alatt az interjú alatt Vanessa nagyon visszafogta magát, mintha máris híres lenne, és senki előtt nem akart megnyílni. Nagyon jó. Szerintem a színésznő akkor húzta fel a védőbástyát maga köré.
Meglepően, mikor ismét találkoztunk, az augusztusi címlapfotózáson, Vanessa bástyája már nem volt meg. Eldobta magától régi énjét, a mostani inkább egy vicces barátra hasonlít, aki nem veszi magát túl komolyan. Most kedves, nagyon személyes, és jót szórakozik, amikor sokféle szettet felveszi a fotózáshoz, azt sem állja meg, hogy nevessen magán.
Még akkor is, amikor megkérdeztem, miért az Identified címet választotta az albumának, azt a jól bevált választ vártam, hogy most talált rá az igazi önmagára. Ehelyett átgondolt választ kaptam a zenéről. „Amikor színész vagy, karaktert játszol, ami mögött elbújhatsz” – mondja. "A zenénél mindig ott vagy akkor és ott - nem bújhatsz el. Most. Nem tudom pontosan ki vagyok, de jól érzem magam a bőrömben." Vanessa megnyílt személyazonossága olyan részét illetően is, amiről nem beszélt sokat - sokszínű családjáról (anyukája Fülöp-szigeteki és spanyol, apukája főleg amerikai és ír). „Tökfej vagyok, amiért nem tudom, miért nem kérdeztem rá erre soha” - mondja. „Két évvel ezelőttig észre sem vettem, hogy anyukám akcentussal beszél. 'Úristen, úgy beszélsz, mintha Fülöp-szigeteki lennél!' mondtam neki." Végül Hollywood visszautasításai bírták rá, hogy komolyan elgondolkodjon ezen. „Sosem voltam elég ázsiai, elég spanyol, elég fehér, eléggé bármi. Megkérdeztem, hogy ha adatlapot kellene kitöltenie, mit csinálna ilyenkor. „Ausztrál és kaukázusi is. Várj csak, lehet kettőt írni?”
Az ilyen ártatlan kérdések (és ő sok ilyet kérdez) talán, nos, naivnak állítják be Vanessá-t. És a nem túl ártatlan internetes botránya ellenére,- vagy talán épp azért Vanessa nem siet felnőni. „Imádok rajzfilmeket nézni a húgommal (Stella, 12 éves), és játszótérten játszani, amikor nincs ott senki - akkor csinálod ezt, amikor gyerek vagy, és elengeded magad!” - mondja. Figyelembe véve, hogy középiskolai évei óta Vanessa magántanuló, tiniéveit a szórakoztatóiparban töltötte, értelmet nyer, hogy úgy tűnik, mintha Vanessa más bolygón élne, mint mi, komolyan meg is kérdezte tőlünk: „Mi az a ballagás?” Az interjú alatt még fogott is egy laptopot és Google-n keresett egy Vanessa rajongói oldalt, hogy nevethessünk egy butácska Travelodge reklámján, amit még 9 éves korában készített egy macijelmezes fiúval, és a J.O.N.A.S.-os Chelsea Staub-bal. „Ő nem Joe-val jár(Jonas)?” Ez csúszott ki Vanessa száján, mielőtt észrevette magát, mintha valami celebtitkot árult volna el. „Úgy értem, látták őket együtt” - vigyorodik el, lévén, hogy többet tud, mint amennyit elárulhat.
Ha már a celebek kapcsolatainál tartottunk, megkérdeztem a saját 3 éve tartó kapcsolatáról Zac Efron-nal. Aznap először Vanessa halálkomollyá válik. A szemembe néz, és ezt mondja: „Megértem, hogy érdekli az embereket, de van egy jó okom rá, hogy miért ne beszéljek a magánéletemről. Én se ütöm bele az orrom a te életedbe.” Hű. Talán a botránya óta vigyáz jobban magára.
Vanessa akármennyire próbálhatta volna védeni a magánéletét, ez úgysem sikerült volna, mert az pár óra múlva szó szerint besétált a stúdió ajtaján. Amint Zac-et meglátta, odarohant, és váltottak egy csókot teljesen megfeledkezve a stúdióban lévő tucatnyi emberről. V megdörzsöli Zac hasát, ő pedig átkarolja őt - ezek többet mondanak, mint bármilyen állítás, amit Vanessa-tól hallhattunk volna.
Tehát amikor arra kértem, hogy adjon a CosmoGirl! olvasóinak tanácsot a pasizáshoz, Vanessa ismét megnyílik, és nem tudom megállni, hogy ne gondoljam azt, hogy a tapasztalatai alapján beszél. „Ha igazán szeretsz valakit, akkor nem kell dolgoznotok a kapcsolaton” - mondja. „Befejezitek egymás mondatait és ugyanolyan a humorérzéketek.” Azzal kapcsolatban is adott tanácsot, hogy a lányok honnan tudhatják, hogy készen állnak egy kapcsolat testi részére is: „Végig kell gondolni, semmit sem szabad csinálni a pillanat hevében.” - mondja. „Szerintem a lányokat a barátjuk könnyen befolyásolhatja, de emlékezniük kell, hogy ők az elsők.”
Jó tanács egy olyan embertől, aki nyilvánvalóan sok figyelmet szentel saját kapcsolatának. Amint Zac és Vanessa elhagyták a stúdiót, a saját világukba távoztak. Nem tudom megállni, hogy ne gondolkodjak el rajta, hogy vajon észrevette-e, hogy miközben mindkettőjük karrierje felfelé ível, még a mostaninál is nagyobb harcokat kell majd vívnia, hogy megóvja a magánéletét. De tudván, hogy mi mindenen ment eddig keresztül, szerintem készen áll az előtte álló nehézségekre."

Azért abban a visszafogott féfri pólóban megnéztem volna...de a többinek is szívesen szemtanúja lettem volna...^^

Fordította: LinkLuvor.

9 megjegyzés:

Névtelen írta...

LL IMÁDLAK (L)

Névtelen írta...

aawwwwwwwww és fuldoklás: ez jellemezhetett engem leginkább, amikor először a Zanessás részhez értem, ez az egyik legjobb Zanessa pillanat, az már tuti
jajj Ditta, jó, hogy megjöttél, már vártunk:)

Névtelen írta...

az jó, Bya, mert vagy 4 órámba telt és mondjuk úgy, nem tudtam zavartalanul dolgozni, de nagyon megérte...
a Road to HSM2 most is megy?
amúgy is mennem kéne, akkor megvan az esti program
LL

Névtelen írta...

nemtuom én nem szoktam nézni xD
tényleg köszíííí am van csomó uj dolog a lapomon megnézhetitek..
jaj majd elfelejtettem! a set it off-ot meglehet hallgatni yt-re feltették,sztem nagyon nagyon joo szám (L)

Andi írta...

Kellenek a Szavak, hiszen
"Szóbol ért az Ember",
de "hiába a Szó, ha nincs mögötte Semmi"!
A tettek gyakran többet mondanak el minden Szónál!:)
Imádnivaló egy Zanessa-pillanat!:)

Köszönet linkluvornak
a fordításért:)

Óóóóó...Ditta, szinte Magam előtt
láttam az aláhúzott
Zanessa-pillanatot...OMG!..:)))))
Én mondom a hatás Nálam sem maradt el!:)

Névtelen írta...

Andi, ebben nagyon ua. a véleményünk!! nekem az a mondat volt a kedvencem, amikor Ness magánélete szó szerint besétált a stúdió ajtaján. Az eredetiben is így volt, és az amcsik ritkán fogalmaznak ilyen jól. Akárhányszor elolvasom, mindig mosolyognom kell rajta, nem bírom megállni. Aww és az aláhúzott rész a legjobb!!!
LL

Névtelen írta...

Sziasztok! Nagyon megható volt olvasni azt a pillanatot Zanessával. Mikor elolvastam eszembe jutott valaki! "Talán semmi sincs szebb a világon,mint találni egy embert,akinek a lelkébe nyugodtan letehetjük szívünk titkait,akiben megbízunk,akinek kedves arca elűzi lelkünk bánatát,akinek egyszerű jelenléte elég,hogy vidámak és nagyon boldogok legyünk."(Ernest Hemingway) Csodálatos,és találó.(f.é.)

Névtelen írta...

Jajjj ez az interjú, imádtam az egészet!!! Nagyon tetszett tényleg az egész, és hát a Zanessás rész pedig egyszerűen csodálatos :) Annyira jó látni/olvasni, hogy ennyire szeretik egymást :) itt olvadozok.. :)

xdittax írta...

Csak tedd nyugodtan, és igen, csak képzeljétek el...mesés, egyszerűen mesés!<3