2008. aug. 5.

Elle cikk fordítása

Nessa szólt nekünk, hogy megvan az Elle magazin azon cikkének fordítása, melyhez az a bizonyos hármas fotósorozat készült. Nem Nessa fordította, hanem Zsú, a ZacharyEfron.Gportal.Hu szerkesztője. Én viszont - de lehet nagyon maximalista vagyok és szőrszálhasogató - nem találom mindig annyira magyarosnak, értelmesnek vagy nemistudom, ezért ha valamit nem értenék belőle, nyugodtan szóljatok, mivel már egyszer én is vázlatosan lefordítottam és átfuttottam a cikket. Csak azt szeretném kihozni belőle, hogy így most nem szívesen javítom át azokat a részeket, amiket én másképp fogalmaznék meg, de azt, hogy az egészet megcsináljam, ezután a lehetőség után nem olyan csábító, ha megértitek. De döntsetek Ti.:)


"Lehet, hogy a High School Musicalnek, a kicsi TVfilmnek, azok a csillagai, akik áttörtek egy nemzedéket, éppen meggyőznek téged, hogy az éneklés az új lázadás. És
bárki, aki azt mondta, hogy aki szexi annak nyilvánvalóan piszkosnak kell lennie az soha az életben nem nézett Zac Efronre.

Andrew Goldman által
Fényképezte Tierney Gearon
Tervezte Kate Lanphear

Talán nekünk nem kellett volna megdöbbennünk azon, ahogy a pár High School Musical film kinőtt a pénzzé-az alkotó behemót és generációs gépezetté, mint amivé vált. Az első rész, Disney Channel filmként kevesebb mint 5 millió dollárért készítették el (és őszintén ez meg is mutatkozott a film minőségén stb.) de minden idők legbefolyásosabb filmmusicaljei közül talán az első lett, és természetesen a legtöbbet jövedelmező (első és második rész 1 milliárd dollárt hozott vissza). Senki nem tudta vitatni azt az egy bizonyos tényt, a fiatal-tinédzser beállítottsága, amint a csillagok-Zac Efron, Vanessa Hudgens, és Ashley Tisdale-megihletett, bár ebben a filmben az elég ziháló, túlhevített imádatból és megszállottságból kevesebb jutott, mint amivel John Travolta és Olivia-Newton John szembeszálltak, amikor Grease-t 30 nyárral ezelőtt kibocsátották. A rajongóknak van egy nevük, egy kombinációjuk, legyen ez Ashnessa, Zashley vagy Zanessa. A triót egyszerűen Zashnessa-nak hívhatjuk. De miért vannak ezeknek a filmeknek-nem trágárabb mint bármilyen Doris Day kép az 50-es évekből-hirtelen kirobbant-simítások a közepében, amit egy nap a Skank Erájaként ismerhetnek, amiben az aggasztóan kicsi gyerekek elkezdtek ünnepelni egy fiatal hírességekből álló csoportot, akik megnéztek egy nyilvános pantilessnesst* karrierlépésként? (magyarul: Miért olyan sikeresek a HSM filmek?)

Indításként, egy igazi zsenialitás van a HSM mögött:ez a szerénység.Kenny Ortega-az első két film rendezője és koreográfusa- aki visszatér, a nagy-költségvetéses, mozis High School Musical 3: Senior Year el- tudja a nyerő utat a tinédzserkhez. A Dirty Dancing koreográfusaként, ő volt az a fickó, aki kihúzta Babyt a sarokból és Patrick Swayze karjaiba lökte. High School Musicallel Ortega megmutatja, hogy érti azt, amit minden nagy tinédzser film tud- ezek a filmek a Sixteen Candles, Grease vagy a West Side Story -sikerrel járt, mert a szerelmesek végül összejönnek, de hosszan megakadályozzák őket. Hogyan máskülönben lehetne megmagyarázni azt, hogy már két egész film készült Troy Bolton (Efron) és Gabriella Montez (Hudgens) történetéről? "A Disney Channel filmeket csinált, amiben a fickó és a lány csókolóznak, de Kenny azt gondolta, hogy úgy lesz igazán jó, ha ténylegesen nem láttad ezt." - mondja Tisdale, aki Sharpay Evanst játssza, a pár akadályozóját. Ez felizgatta a rajongókat, 'Várj, nekünk látnunk kell őket csókolozni!' És bár a játékfilm be fog fednidiplomázást is, az East High Wildcats továbbra is nyomot hagy mindenki fantáziájábana középiskolákról. "Úgy értem, nem fogod látni Sharpay-t dohányozni vagy ilyesmi!" - mondta Hudgens. Előbb történik meg akármi, mielőtt valaha szemtanúja leszel annak, hogy Troy Gabriella melltartója közelében matat.

Ortega biztos nem ugyanazt a sikert produkálhatta volna, valamilyen színész-ügynökség serdülőiből álló véletlen csoporttal. Hudgens egy ártatlan, bátor lánynak adja a személyiségét, aki egyformán jól néz ki bikiniben, és otthon van Pitagorasz tételben, és Tisdale birtokolja azt a fajta csinos-butuska-csajszi-humorral minőséget, ami annyira jó karakterszínésznővé tesz, mint például Teri Garrt. De Efron-aki, elsőlátásra egy kölyökkutya Travolta- birtokol egy nagyon erős kisugárzást, ami azt okozta, hogy még az anyukák is minden újságban keresik. Ez nem éppen az, hogy úgy tudja rázni mint Elvis, ez az, hogy neki van az a mágneses vonzása, amit annyira sokan próbálnak meg tettetni a karriejük érdekében. Warren Beattynek volt korábban ilyen kisugárzása ami naggyá tette, valamint Brad Pittet, Will Smitht és Justin Timberlaket. Semmi nem bizonyos természetesen (valahol valakinek egyszer szinkronizálnia kellett Ralph Macchiót a következő Brando), de Efron úgy tűnik, hogy egy kevés gondolatot annak szentel, hogy csinálja a nagy lehetőségét. Leonardo DiCaprio, Efron mondta amikor megkérték, hogy nevezzen meg egy olyan karriert, amit kedvelne, az övét választotta. Hibátlanul tett mindent miközben egy tinédzserközönséggel útnak indult és megcsinálta a karrierjének átmenetét. Úgy tűnik, hogy ki van zárva egy High School Musical 4: A Postcollege Years, amiben a triónk munkalehetőségekért versenghetne, Broadway szerepekben dolgunak, amíg a közönség visszatartja a lélegzetét, addig a pillanatig, amíg ki nem derül mi lesz a folytatással. "Ennek köze van ahhoz, hogy elérje, hogy a negyedik számú film ingyenes legyen" - mondja Efron. Te 100 százalék biztos, hogy HSMmel befejezteted? "Azt gondolom, hogy ez a végső kaland a Wildcatsnek. De ki tudja?" - mondja Zac. Nincs nyomás Zac. Ha most elhagyod őket, azok közül a kicsi összetört szívek közül mindegyik gyógyulni fog. Főiskola által, legalább."

Eredeti cikk.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

LL igazad van, néhol "érdekes" a fordítás. (főleg a végén) Nem írnád le az utolsó pár mondatot?
De természetesen köszi a fordítónak!!!

Névtelen írta...

hát érdekes egy interju
én azt hittem hogy arrol lesz hogy elmondja zac ,ashley,vanessa milyen volt a fotozás ilyesmi
ez nekem uncsi volt amiröl szolt
bocsánat érte
laura

xdittax írta...

Bár nem LL vagyok, és nem is ő írta, hogy értelmetlen, talán segíthetek. remélem körübelül jó helyről kezdtem a javítást.

"Úgy tűnik, Efron már szentelt néhány gondolatot arra, hogy megtegye a nap lépését. "Leonardo DiCaprio" - mondja Efron, mikor megkérték, hogy nevezzen emeg egy színészt, akinek szeretné a karrierjét. "Hibátlanul csinálta, hogy tinédszerközönséggel kezdte, majd jött az átmenet. Ezmiatt úgy tűnik, ki van zárva egy High School Musical 4: A Postcollege Years, amiben a triónk munkalehetőségekért versenghetne, Broadway szerepekért, míg a közönség visszatartva lélegzetét várja, hogy Troy és Gabriella 21 éves korukban végül igazán csókolózzanak!
"Ez olyan nekem, mintha a 4. film elkészítése ajándék lenne." - mondja. 100%-osan biztos vagy benne, hogy befejzted a HSM-mel? "Szerintem ez az utolsó kaland a Vadmacskáknak. De kitudja?"
Nem vagy kényszerítve Zac. Ha most elhagyod őket, minden kicsi törött szív egészséges lesz majd. Legalább az egyetemi évektől! "

Ezt arra értik, hogy először a Postcollege- azaz az egyetem/fősuli utáni évekről volt szó, amit mindenbizonnyal soem vállanak majd el a szereplők. De a rajongók jól viselik ezt majd, ha lesz legalább szimpla egyetemi évek.

Remélem valamivel nagyobb értelmet kapott az egész.:)

Laura, semmi baj, egy kicsit én is ezt érzem.:)

Pusz: Ditta×××

Névtelen írta...

Igen, így jobban értem, köszi!! :))És bocsi, nem tudom miből gondoltam, hogy LL írta :S

Névtelen írta...

Én is csak néztem, itt vagyok kb 20 perce, és miket írtam?? Aztán rájöttem, hogy tisztáztátok az ügyet...
Sajna nem tudok gyrosan fordítani, csak másnapra, míg nincs gép...de már csak 2 nap...kibírom:))
Jah és igen, az első bekezdés után úgy dönötem, hogy az eredetit olvasom:) Nem sértés, de jobban értettem