2008. aug. 26.

A TIFF bemutatja...

TIFF = Torontói Nemzetközi FilmFesztivál...így már azért mindenki kapizsgálja, miről is van szó...:)

A szeptember egyre közeleg, ami Zac Efron-t talán elsődlegesen azért teszi izgatottá, mert ekkor mutatják be, az említett filmfesztivál keretében első, igazán komoly alakításával a 'Me and Orson Welles'-t.

Mostmár, ahogy haladunk az időben előre, a szervezők közzé bocsátották a nyílt vetítési dátumokat, így kiderült, hogy aki a MAOW-re kíváncsi, mikorra váltson jegyet(persze ha megteheti...):

- Szeptember 5. - péntek
- Szeptember 6. - szombat
- Szeptember 11. - csütörtök

Ezek tehát az elérhető dátumok, amikről úgy gondolom, teltházat hoznak majd. Nemcsak elsősorban Zac Efron neve miatt, vagy a többi olyan név miatt, mint Christian McKay vagy Claire Danes, hanem mert a történet úgyhiszem sokakat vonzhat, és mert Cameron Bailey szavai, ajánlása megteszi hatását.

"A Rocksuli, a Mielőtt lemegy a nap és a Kamera által homályosan után, Richard LinkLater folytatja útját az amerikai mozikon át egy igazi különc szabadságával. Van bármiféle meglepetés, hogy megérkezett Orson Welles küszöbére?

1937 novembere, és a tizenéves Richard Samuels(Zac Efron) a Broadway-ről álmodik. Egy napon összefut Welles-szel (Christian McKay), évekkel az Aranypolgár előtt, a már akkor is híres New York-i drámaíróval. Az új Mercury Színház színtársulatával, Welles azt tervezi, hogy színre viszi Shakespeare Julius Caesarját, amivel meg fogja rázni az amerikai drámaírói gyakorlat alapítványait. De neki szüksége van egy szereplőre. A fiatal Richard lenyűgözi őt a hősködésével és az énekhangjával – fölveszik.

Mint egy molylepke a lángot, Richard úgy keresi a hirtelen haragú igazgató jóváhagyását, de hamarosan Welles nélkülözhetetlen titkárnőjét(?) Sonját találja meg. Claire Danes, aki határozottan játszik egy őszinte, de ambíciózus egyenragú nőt, ellenállhatatlan, annyira tudatosan.

Ahogy Welles alakzatba korbácsolja a színtársulatot a függőben levő premier kedvéért, egók és szenvedélyek főnek szép lassan. Richard beleesik Sonjába, de Sonjának az erőteljesebb férfiak a gyenge pontjai. Welles mérhetetlen dühbe tör ki, amikor a dolgok nem úgy mennek, ahogy azt akarja, de egy tízcentessel meg tud babonázni egy befektetőt vagy egy ajkait biggyesztő színészt.

McKay-t erre a szerepre fedezték fel, hogy egy egyszemélyes showt produkáljon, mint Welles, és az előadása tökéletes, ami nem csak rövid ideig kápráztat el, hanem hangban és gesztusban is megnyilvánul. Efron új irányokba nyújtja tehetségét. Igazán lenyűgözően mutatkozik meg itt, ahol a színház heves környezete felébred karaktere bizalmában és egy Welles-szel való elkerülhetetlen összecsapásra buzdítja.

Robert Kaplow regénye alapján, a Me and Orson Welles annak izgalmát ajánlja, hogy egy ártatlan szemével nézi a zsenit, akinek meg kellett élnie a poklot, hogy a Julius Ceaser-tól a Világok háborújáig és az Aranypolgárig emelkedjen."

És most ajánlom figyelmetekbe, hogy ha nem ismeritek Orson Welles-t és munkásságát olvassatok róla a Wikipédián, úgy hiszem az UFÓ-s rész, ha más nem is, ismerős lesz! :)

Forrás: VABN.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia kedves Ditta! Sziasztok!

Györnyörű volt az elmúlt pár hetem, sokkal szebb, mint amit vártam. L.A. kimaradt ezúttal. Alibi utazás volt a férjem részéről, hogy kimozdítson itthonról. Az óceánon hajóztunk 10 napig (Radiance of the sease), éjjel hajóztunk, reggel mindíg más partokon ért a napsütés - és az élmény amit ugyan már nem először éltem át, most ha lehet még fokozottabb volt. Sajnos "ismerőssel" nem találkoztam, de mosolyogtató volt, hogy a hajón is megtalálható a HSM (drogériában, ajándékboltban, matiné moziban). Az amerikai tinik ruházatában egyértelműen megjeleneik a kedvenceik által reklámozott (futtatott) ruhatár (nem csak hsm vonatkozásban).
1 hetet eltöltöttem Szardínián is, egy kedves barátunk meghívásának köszönhetően. Ez is csodálatos hely: a sziklákkal övezett, azúrkék mediterrán tenger hihetetlenül felkorbácsolja az ember érzékeit - amit alaposan lelohaszt a 35 fokos, párás meleg.

Mi újság a hsm háza táján? Jönnek már a forgatási videók?
Ma lesz egy kis időm, úgyhogy átolvasom az elmúlt hetek termését is. Remélem mindent rendben találok - úgy értem ugyanúgy dúl a szerelem és szép az élet odaát.

Mgj: pár nap és kezdődik a suli. Ha jól sejtem az itt jelenlévők nagy többsége erősen iskolaköteles korban van. A gyermekeimmel mi is szedjük már össze a suliba valókat. "Nagy élmény!"
Ahogy nekik is fogom mondani: kívánom, hogy nagyon gyors és extra sikeres legyen az elkövetkezendő tanévetek!
És ne felejtsétek el: Live in love and peace!

Üdv: Me

Nóryyy írta...

Szia ME! Már kezdtél hiányozni!Húúú ez a kis bszámoló erős vágyat keltet bennem hogy én is visszamenjek nyaralni a tengerhez (igaz közel sem ott van, ahol Te jártál)! De az is gyönyörű hely volt! Igaz nem a hely miatt mennék, hanem inkább a társaság miat...:)<3
Zanessa és a HSM háza táján rendben van minden, kivétel a "Viperás" ügyet...
Köszönöm szépen a sulis jókívánságokat! Remélem így lesz...:)
U.i.: Remélem nem gond, hogy én (is) válaszoltam a kérdésekre, csak még 9 óra sincs és olyan 1edül érzem magam hogy muszály volt valakivel "beszégetnem"!
További szép napot Mindenkinek!

Névtelen írta...

Szia Me! Üdv újra itthon, ha visszaolvasol láthatod majd, hogy minden a legnagyobb rendben a HSM (na és persze kedvenc párosunk) háza táján, videokkal, képekkel, infokkal is el vagyunk látva bőven. Volt az elmúlt napokban egy, itt az oldalon kisebb vihart kavaró ügy Ashley kapcsán, de Ditta nagyon jól összefoglalta a sztorit és lecsillapította a kedélyeket. Az erről szóló bejegyzést mindenképp ajánlom figyelmedbe. Szabályt erősítő kivételként én nem vagyok már iskolás (de együtt érzek mindenkivel aki az, nem volt olyan rég nekem sem), cserében viszont évi rendes szabadságomat töltöm - sajnos csak itthon a Dél-Alföld egyik városában ami ugyan nem tengerpart, de pihengetni itt is lehet és ez a fő. És ami még lényeges, hogy Ditta blogja is egyre gyarapszik, úgy bedolgozók, mint hozzászólók tekintetében, emelve az amúgy is magas nívót, szerintem mindannyiunk legnagyobb megelégedésére.

Fant

xdittax írta...

Szia ME!

Hatalmas meglepetés voltál nekem, nem mintha nem vártalak volna vissza.:) És az, hogy most újra itt vagy köztünk, ilyen élményekkel, még akkor is, ha nem erre számítottunk, nagyon-nagyon jó. És ha szabad megjegyeznem, a férjed valami eszméletlen!;)
Az utatok gyönyörű lehetett, nagyon örülök ennek, és Neked.
Ne aggódj, minden rendben itt nálunk, amit Nóri és Fant említett, az kelthet egy kis rossz érzést ugyan, de mindig van más, aminek szívből örülhetünk.

És bár az iskola nem feltétlen a legboldogító kategóriába sorolandó, azthiszem vesszük majd valahogy minnnyian. Köszi a hozzávaló jókívánságokat, és csak pihend ki magad, ha van mit!:)

Ó, és bár Fant-nak igaza van, egyre gyarapaodunk, egy kicsit túloz!:) No sebaj, elnézzük Neki!:))

Puszi Neked Drága Me, és a többieknek is: Ditta×××