2008. aug. 5.

TCA - Audrey tollából

Egy nagyon-nagyon bőbeszédű beszámolót kaptunk a ZA Angel's egyik szereksztőjétől, ami azonban végülis nem is tűnik olyan hosszúnak. De LinkLuvor, bizonyára rengeteg időt töltött a fordításával, ezért aztán becsüljétek meg! :)
(Oh, és én mostmár belefogok tényleg a Teen Vouge interkúba. Hosszú, de talán nem olyan nehéz, és könnyne fog menni, csak próbáljatok meg türelesek lenni, bár hálás vagyok azért, hogy eddig azok voltatok!)

„Több okból volt érdekes a mai napom. (Sajna) ez volt az első „szólóküldetésem”, többször kérdezték, mint ahányszor válaszolni akartam, hogy »szóval melyik gimibe jársz?«, de azért meg szeretnék osztani egy szórakoztató összefoglalást. Attól kezdve, hogy láttam Vanessát (és köszöntem neki egy hello-val), egészen odáig, hogy megnéztem pár ütős előadást az M&M és az ACDC tánckarától is- ez egy fantasztikusan nagyléptékű és eseménydús élmény volt.

Talán úgy kezdtem a mai napot, hogy a három Jonas fivér nevét sem tudtam. De most már tudom, hogyan lehet belépni a rajongói klubjukba, megismertem pár ismeretlen LA-központú JoBros weblaptulajdonost, kántálásuk és állandó sikítozásuk, hiperaktívságuk és az egész izgatottságuk az őrülten népszerű fivérek miatt, beleégette a fejembe Kevin, Nick és Joe nevét.

Dél:
Déli 12-kor hagytam el a házamat, korábbi tapasztalatok alapján a CityWalk-ot választva, ahol a forgalom fairnek mondható idő alatt túlélhető. Ma reggel igazam volt, ugyanis 20 perc alatt a helyszínre értem. Csak a legszükségesebbeket vettem magamhoz (kulcs, szeder, fogpiszkáló, inhaláló), leparkoltam és utat vágtam magamnak a seatfiller.com kijelölt találkahelyéhez.

Sorban állás:
Talán a fejemmel van a baj. Nem tudom, mikor van Nick szülinapja, nem tudnám megmondani, melyik Disney sztárral jár Joe, és mi a legidősebbikük neve?! Totálisan kívül állva a Jonas Brothers-bizniszből, odamentem egy közeli lánycsoporthoz. Megtudtam, hogy fősuliba járnak, és alig várják, hogy láthassák Zac Efront. Úgy tűnik, egy nyelvet beszélünk.

Nem untatnálak titeket a sorban állás részleteivel. Meleg volt, fáradtak voltunk és alapvetően nyájra hasonlíthattunk- csoportokban álló, kiöltözött nyájra.

Az első OMG pillanatom akkor történt meg, mikor felpillantottam, megláttam a YouTube streetratpoon teljes bandáját. Gyorsan elintéztem, hogy foglalják a helyem, odarohantam, bemutatkoztam, és totálisan fannak éreztem magam, amikor Iannel (új barátom) és a bandával beszélgettem.

A Gibson Theater belsejében:
A 15. ajtón mentünk be, és megengedték, hogy megnézzük Miley ruhás próbájának a végét. Utána elkezdtek bejelenteni különböző nyerteseket, tehát a legtöbb nyertesről már előre tudtunk. Ez biztosan elrontotta valamennyire a meglepetést, de mindenki jó hangulatban volt, örült a légkondinak, szóval annyira nem vettük a szívünkre! LL Cool J állandó hangellenőrzése kissé idegesített minket, ahogy újra meg újra csekkoltatta az oldalszínpad mikorfonjait. Fergie, aki lezárta a show-t szintén színpadra lépett, hogy bejelentse az ACDC vs. M&M dance-off nyertesét.

„Kérem, foglalják el helyeiket”:

Az emberek GYORSAN özönlöttek befelé, szóval alig győztük a sok „oh”-val és „ah”-val ahogy a hírességek csöndesen az előtérbe vonultak és megbizonyosodtak róla, hogy megfelelő helyen ülnek majd. Az este második OMG pillanata akkor történt, amikor valaki mögöttem azt mondta, hogy „elnézést”, én megfordultam, hogy lássam, kinek az útját zártam el, és szemtől szembe találtam magam Brenda Song-gal (a lehető legédesebb, kicsit emeletes sárga szoknyában). Ez a lány egyszerűen HIBÁTLAN. Gyorsan odébb léptem, hogy ő és két barátja továbbmehessen lefoglalt helyére.

Vérfagyasztó és dobhártyaszaggató sikítások hallatszottak balról, és ez csak egy dolgot jelenthet. A Jonas fivérek az épületben vannak. Tinik tömegei, izgatott gyerekek, még felnőttek is felzúgnak, ahogy villognak a vakuk és a három sötéthajú fiú lassan lefoglalt helyére megy. Az este reakcióját a Jonas Brothers-re szavakkal nem lehet kifejezni (akiknek a show alatt volt egy külön részük „Kérdezd a Jonas Brothers-t” címmel, ahol előre felvett rajongói kérdésekre adtak választ). Tényleg ők a mai kor Beatles-e.

Brittany Snow levertnek tűnt, amikor a rajongók felismerték és sikítozni keztek. Gratulálok Stephanie Pratt-nek Brittany ruhájához (tehetségről nem szabadna beszélnem, de ezelőtt Betsey Johnson ruháit hordta, jelentsetek fel). Nem találok róla készült képetItt a kép Stephanie-ról a ruhában, de Brittany-n ez a ruha volt csak feketében. Nagyon aranyos:


Suttogtak róla, hogy Ashley az épületben van (kamu, a francba!). Hirtelen újabb morajt hallottam, és bár még nem láthattam őt, tudtam, hogy csak Zac érkezését jelentheti. Csodálattal néztem, ahogy a nevét kiabálják, villognak a vakuk, ahogy hivatásos fotósok és rajongók tucatjai örökítenek meg egy pillanatot az életéből. Vanessát keresem, még másokat is megkérdeztem, nem látták-e, de haszontalanul. A vele kapcsolatos OMG pillanatom később történt. Megjegyzem, Zac szerelése szemöldökráncolásra készetetett, amikor ezt észrevettem:


Észrevettem és megjegyzem, hogy ez egy változata a tavalyi ceremónián viselt összeállításnak. Alapvetően megfontolta a dolgot, és igenis máshogy néz ki. De menjünk tovább, okés? (Zachary David Alexander, szerintem egyáltalán nem vicces, hogy jelöltek egy divatikon a Vörös Szőnyegen díjra, te meg egy ilyen figurát vetsz be. Ezt vedd az első hivatalos „bakidnak”…a többit vágod.) Oké, komolyan, mondom tovább.

Showtime:
A helyettes házigazda (a díjak átadása és az előadások között, valamint akkor van színpadon, mikor Miley nincs ott) előjön, hogy köszöntse a tömeget. Nem vágom a nevét, de barátságos fickó, aki mikor integetett Zac-nek, az szégyenlősen bevallotta, hogy elég nagy zűrzavart okozott, mikor megtalálta a helyét. Utána bejött néhány rendező, piros ACDC pólókat osztottak a tömegnek, hogy viseljék vagy lengessék az előadásuk alatt. Az volt az egyetlen igazi „mementóm” az este:


Keresem Zac-et, és úgy gondolom, kiszúrtam Vanessát, de ahogy közelebbről is megnézem, a barna csaj hosszú copffal és hosszú lógó arany fülbevalóval nem rá emlékeztet. (Talán ültető volt? Nem tudom)

Miley a 7 Things-zel nyitja meg a showt. Még nem hallottam a teljes számot, szóval élőben látni király volt. A lány tele van energiával, imádja a kamera, és tetszik az egész „rocker” érzés, amit sugároz. Ó, és egy lábjegyzet: a csajnak kiri lábai vannak. Féltékeny vagyok!

„And the winner is…”:
A Gossip Girls szereplőgárdája nyert egy díjat, miden főbb szereplő kapott szörfdeszkát. Ha egy szóval kéne jellemeznem őket, akkor ez a kifogástalan lenne. A pasik mind úgy néznek ki, mint az Abercrombie vagy a Fitch modelljei, és a lányok mind pompásan festettek. IMÁDTAM Blake lila ruháját.

Will Smith (aki az este legjobb beszédét tartotta, hihetetlenül alázatos ember), Rainn Wilson, Sophia Bush, Chace Crawford (aki eltévesztette a szövegét, de aztán megoldotta a helyzetet) és Adam Sandler sok más sztárral egyetemben színpadon voltak.

Még egy adag díjat kiosztottak, kigyúlt a fény és a bemondó ismét megszólalt: „a High School Musical 3 sztárja, Vanessa Hudgens”. Vékony (de makkegészséges), és az első dolgom, hogy csekkoljam a szerelését (bocs, én már csak ilyen vagyok). Érzem, milyen ütős a fekete-fehér emeletes ruhája, és boldognak tűnik, hogy színpadon lehet. Ő adta át a Legjobb Felfedezett Női TV Sztár díját (Blake Lively nyerte meg). Volt egy kis gondja a szövegével (valami olyasmit mondott, hogy»azért vagyok itt, hogy kinevezzem…« aztán egy másik mondatban is ezt mondta), mielőtt kialudtak a fények. Nem volt nagy dolog, én pedig balra néztem, hogy lássam Zac reakcióját. Szélesen mosolygott, és hangosabban tapsolt, mint eddig.

További díjak után Zac-et a »High School Musical 1, 2 és 3 sztárjaként« mutatták be (Minka Kelly mellett), és a Get Smart nyert egy szörfdeszkát, amit Steve Carell vett át. Előttem egy hatalmas tv-s ült, úgyhogy kimanővereztem a folyosóra, hogy jobban lássam. Csendes volt és összeszedett, barátságos és cool- a megszokott Zac. Kiabáltam neki még egyet, amikor elhagyta a színpadot.

Később a show-ban:
Épp a mellettem ülő szőke lánnyal beszélgettem, amikor jött egy ültetéssel foglalkozó rendező idegesen, és ránk kiabált: »Ti ketten, előre! MOST!« A közönség soraiban ülve vártam, csak lógtam egyet, a show-t néztem, a saját ügyem intéztem és egyszer csak BAMM! A színpad első részéhez megyünk. Sikítok magamban, ahogy tőlem jobbra meglátom Jesse McCartneyt. Előrekísértek minket, széksorok mellett mentünk el. Az este harmadik OMG pillanata akkor jött el, amikor a tömegbe néztem, és nagy barna szemeket láttam.

Vanessa az, és az első reakcióm mosolygás volt- amit meg is tettem. A dolog OMG-s része az volt, amikor visszamosolygott, és azt mondta: »szia«. Én is mondtam neki egy sziát mielőtt még a helyemre küldtek volna a másik lánnyal együtt- két sorral mögé. Rövid, de nagyon cool pillanat volt. A szemei KÉPTELENÜL ragyogóak. Nagyon nagyok, és a színe a barna legélénkebb változata. Wow.

Annak ellenére, hogy még a gyors élmény okozta sokkon sem voltam túl teljesen, jött a negyedik OMG pillanat, amikor is egy barna hajú srác sétált el mellettünk (nagyon jó illata volt, egyszerűen hozzánk is eljutott), és a mellettem ülő lánytól már hallom is: »Istenem, ez Zac Efron«. KÉT SORRAL mögöttük ülünk. Miley is megjelenik, beszélget vele, miközben a végszavára vár. Tényleg keményen próbáltam nem hallgatózni (higgyétek el, nehéz volt, mivel kicsit rosszul éreztem magam, hogy kémkedem utánuk), de a körülményeknek hála elég közel voltak, így könnyen hallhattuk a beszélgetést…Miley valami olyasmit mondott Zac-nek, hogy »holnap reggel nem jön össze«, Zac nevetett, miközben azt mondta, »te olyan vagy, mint egy pikkely!«. Miley duzzogott, de azért még egyszer elkezdte a tréfálkozást. Úgy tűnt báty-húg kapcsolathoz hasonló az övék. A show alatt még sokszor került sor kötekedésre és viccelődésre (Miley a show elején jól elvolt Zac-kel), vagy csak egyszerű dumcsizásra Zac-kel és Vanessával.

Milyen volt Zac és Vanessa?
Nagyon sokat sugdolóztak. Zac karja Vanessa székének háttámláján volt, mikor ott ült, Vanessa pedig nekitámaszkodott, Zac lábát egyfajta kéztartónak használva. Szürreális volt ennyire közel lenni hozzájuk. A nap végén boldog fiataloknak tűntek. Tudom, hogy ez elcsépelten hangozhat, de a boldog alatt azt értem, hogy Zac hihetetlenül barátságos, Vanessa teljesen kiegyensúlyozott. Minden egyes gyerek (és egy csomó volt), aki autogramot, képet vagy ölelést kért tőle, megkapta. Egyetlenegyszer sem láttam, hogy olyan arcot vágott volna, amiről az derülne ki, hogy nem csinálja szívesen. Az, ami a gyerekek arcára volt írva, mikor azt, mondta, hogy »köszönöm«, vagy azt, hogy »Szia, Zac vagyok« mindent megért. Vanessa is adott pár autogramot, és boldogan beszélgetett Elijah Kelley-vel (aki az este nagy részét mellettük ülve töltötte). Úgy tűnik, jót nevettek Fergie-vel és Josh Duhamel-lel, akik közvetlenül előttük ültek.

Senki nem zavarta őket többet a kelleténél. Egy hivatásos fotós csinált pár képet kettőjükről, és most, meg eddig is közelben volt Evan (Vanessa menedzsere, aki egy pillanatig pont mellettem ült) aztán súgott valamit Vanessának. Nagyon akartam nekik ZA Angels kártyát adni (ami volt is nálam), de a szabályok hihetetlenül szigorúak, a TCA rendezői (fiatal kölykök, akik a személyzettel voltak, és akikről sokszor hallottam, ahogy az ültetőkről is- megszidták őket, ha celebbel beszéltek, úhhh!) sem kérhettek autogramot, és személyes beszélgetést sem kezdeményezhettek hírességekkel. Nehéz volt, de csendben ültem Evan mellett. Remélhetőleg eljön a megfelelő idő a közeljövőben a ZA Angels shout-out-ra.

Biztos vagyok benne, hogy sokan már tudjátok, hogy Vanessa megnyerte a Choice Female Hottie díját. Akkor elöl ültem, és tökéletesen láttam őt és Zac-et. Zac ANNYIRA büszke volt- az arcára volt írva. Megölelte, mielőtt azt kiáltotta: »yeah!« és csatlakozott a tapsoló tömeghez. Ahogy Vanessa a színpadra ért, Ayenre gonoltam (azt kívánva, hogy bár itt lett volna, hogy lássa Vanessát) és Maliára (a lába miatt, haha). A köszönő beszéde rövid volt (azt mondta, nagyon örül a díjnak, mert a rajongóitól kapta) csak azért, mert az egész helyet a Jonas Brothers fanjai uralták. Magukon kívül voltak, mikor Nick, Joe és Kevin megnyerték a szörfdeszkájukat. Nem hallottam, mit mondott Vanessa vagy a JoBros, de tapsoltam és ujjongtam ennek ellenére.

Amint arra néztem, megláttam, amint Evan Zac-hez sétál, aki rögtön felállt, hogy elinduljon, mikor Vanessa megkapta a díját. Adam Shankman is megérkezett, Zac adott egy puszit az arcára, és búcsúzóul megölelte. Inkább jó barátoknak tűnnek, nem feszes mesterkéltségbe bonyolódó munkatársaknak. Hangos »aw« tört ki belőlem, mikor észrevettem Zac cselekvését. Miközben próbált kikerülni egy őrjöngő akadályt, kezet rázott és megölelt pár szerencsés lányt mielőtt kisurrant egy oldalajtón.

Az este további része bizonyítottan izgalmas volt. Két sorral Beckhamék mögött ültem, mikor David megnyerte a díját. Néztem, ahogy a kisfiaik találkoznak a Jonas Brothers-zel és Miley-val (A gyerekeik túl aranyosak! Romeo-ból kis szívtipró lesz, Cruz pedig még ismeretlen break-táncát adta elő a színpadon, miután a papa átvette a díját, amit Victoria odavitt a lábához, annak ellenére, hogy David elég nehezen jutott ki a rivaldafényből. Ő vitte a kisebbiket, aki sikítozott és visított a Gibson Theaterben. Aw…) Nem vagyok nagyon letörve, amikért Zac idén nem kapott szörfdeszkát. Most, hogy Vanessa megnyerte a Choice Hottie deszka párját, mehetnek együtt szörfözni velük, nem?...Ezt emberi optimizmusnak hívják!

Összefoglálás / Vicces pinnanatok:

-Sziával köszönteni Vanessát
-Ujjongani Zac-nek és Vanessának, mikor a színpadon voltak
-A 7 Things-et élőben látni
-Két székkel távolabb ülni Jesse McCartney-tól
-Látni az ACDC and M&M dance-off-t
-Zac-et látni, miközben lejön a színpadról a díj átadása után. A tömeg talán még hangosabban őrjöngött, és felénk nézett összezavarodva, ezt tátogva: »Ez nekem szól?«, mielőtt röviden és furán integetett, megrántotta a vállát, elpirult és leült (a taps nem neki szólt, hupsz!) Imádnivaló.
-Sziával köszönteni Scarlett Johannsont
-Zac mosolyát fogadni
-Betsey Johnson ruháit látni tonnaszámra
-Hallani, amint egy túlbuzgó lánynak megmondja az apja, hogy másnap akkor is szó nélkül el kell mennie teniszre, ha elmegy a hangja
-Élőben és közel látni Joe Jonast
-A sorban állásnál a lányok a Choice Hottie díjról vitatkoztak, mire az egyik arra lyukadt ki, hogy »Egyszerűen kellene egy teljes Zac Efron nevű kategória«. Ámen.

Remélem, elég részletes mini regényt írtam nektek arról, hogy milyen volt számomra a Teen Choice Awards napja. Ha bármelyikőtök Los Angeles (vagy Dél-Kalifornia) területén lakik, és szeretne egy vörös szőnyeges díjátadón közönség vagy látogató lenni, regisztráljon a setfiller.com-on.”

Eredeti beszámoló
Fordította: LinkLuvor. (oh, egy kicsit én is belepiszkáltam, de nem feltünően;))

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

köszi LinkLuvor és Ditta ezt a jó hosszú és fantasztikus fordítást. :)

Névtelen írta...

egész napom ráment, és az otthoniak mindent bevetettek, hogy kirobbantsanak a gépem elől...sikertelenül
egyébként nem olvastam végig még egyszer, hogy megtaláljam a belejavítást...mentségemre legyen szólva, kéziszótár haszználatára voltam kárhoztatva

Névtelen írta...

azt elhiszem hogy sokáig tarthatott... remek fordítás lett. :)

Névtelen írta...

kösz:)

Andi írta...

LL és Ditta, ismét egy Nagyot alkottatok! Gratula!

xdittax írta...

Inkább csak LinkLuvor, én alig vettem részt benne, tényleg, úgyhogy nem csodálom, ha nem is tűnt föl, nem is fontos. :)