2008. okt. 25.

Kövesd a szívedet!


"A 10 éves keresztlányom, Krystal Sevilla, aki most elsős a St. Mary iskolában Quezon City-ben, nagy rajongója Vanessa Hudgens-nak, és kedvesének, Zac Efron-nak (valamint Ő Krystal álomfiúja), akik a Disney Channel showjában, a High School Musical-ben(HSM) tűntek fel. Mikor megtudta, hogy meg fogom interjúvolni Vanessát és Zacet a többi East High-os diákkal egyetemben (Ashley Tisdale, Corbin Bleu, Monique Coleman, Olesya Rulin, Matt Prokop és Justin Martin), teljesen el volt ragadtatva.

"Köszönj Vanessának a nevemben is!" - emlékeztettet, ami úgy hangzott mintha Vanessa, aki Gabriella Montezt játssza, a szomszédbeli játszótársa lenne. (Zac Troy Boltont játssza.)

Szóval ez éppen az volt, amit tettem, mikor szemtől szembe jött velem Vanessa és a társaság a Beverly Hills-i Négy Évszak Hotel termében, a High School Musical 3: Senior Year sajtótájékoztatóján. (A film okótber 24. jelent meg az Államokban és a Fülöp-szigetekben). Miközben aláírta a HSM-es promóképet, Vanessa mosolyogva azt válaszolta: "Oh, köszönj neki a nevemben!", ami úgy hangzott, mintha Krystal lenne Vanessa chika-társa.

Érthető, miért érzik a filippínó gyerekek ilyen vérmesen közel magukat Vanessához. Igen, Vanessa félig Fülöp-szigeteki nő és ez már ébenfekete hajából és világosbarnás arcából látszik.

A HSM3 egy boldog film, ami nem csak Krystal-barát, hanem minden gyermek
szívét megérinti. Az East High rangidős diákjai a kosárlabdadöntővel vannak elfoglalva, és a közelgő bállal és diplomázással. A sajtóelőzetes alatt a Sunset Boulevard-i El Capitan Színházban az egyik újságíróbarátommal, Raoul Tidalgo-val saját középiskolai napjainkról elmélkedtünk, elködösült szemekkel nosztalgiáztunk, hogy megöregedtünk (jaj!). A táncos részek, különösen a diplomázásnál káprázatosak voltak. A film sugározza magából a határtalan energiát és fiatalos lendületet, amik még mindig Albuquerque-ben játszódnak, Új Mexikóban, mint ahogy az előző két tévévfilm is, igaz, javarészt az igazi East High-nál, Salt Lake City-ben forgattak.

A filmet Kenny Ortega rendezte, ugyanaz a fickó, aki más egyéb show-k mögött is állt már, mint a Hannah Montana/Miley Cyrus Best of Both Worlds koncerttúrné, és aki olyan A-listát nevek koregroáfusa volt, mint Barbra Streisand, Madonna, Michael Jackson, Gloria Estefan, Bette Midler és a The Pointer Sisters.

Miközben távoztunk az El Capitan-ből, úgy találtam magunkat Raoul-lal, hogy a Gil Portes film vezérmotívumát, a High School Scandal-t énekeltük Sharon Cuneta-tól: High school life, oh my high school life ay walang kasing-saya; high school days, oh my high school days are exciting talaga...!


Most pedig következzenek a beszélgetéseimnek azon részei, amelyek biztosan mégmagasabbra fogják jutattni Vanessát és Zacet a HSM rajongók szemében:

Gyakorlatilag a High School Musical-ben nőttetek fel. Mi a legjobb lecke, amit nem tanítottak az iskolában, de a forgatáson megtanultatok?

Vanessa:
Voltaképpen én magántanuló voltam és otthon tanultam, szóval a legtöbb tipikus középiskolai tapasztalatokat a HSM-en keresztül tapasztaltam meg. Soha nem votlam bálban, tehát ezen a filmen keresztül sikerült eljtunom a sajátomra. Soha nem mentem diplomaosztóra,, de ezen keresztül a filmen keresztül, megkaptam a lehetőséget, hogy sapkát és köntöst viselhessek. Annyira felnőttem a karakteremmel. 16 éves voltam, amikor bekereültem a HSM-be és igazán szégyenlős voltam. Féltem a világtól. Annyi mindent megtanultam magamról.

Zac: Mindennap annyi mident tanultunk meg. Tudod, filmeket csinálni egy nagyon bonyolult eljárás és én voltam a legizgatottabb, hogy a filmkészítés másik oldaláról is tanulhattam. A HSM nagyon nevelő. A HSM csillagi körbeutazták az Egyesült Államokat és Európát, és még Hong Kongba is mentünk promótálni(*szerk.-mikor?), és annyi mindent tanultunk a különböző kultúrákról és ez nagyon izgalmas volt.

Vanessa, Te 16 voltál, amikor bekerültél. Milyen volt a meghallgatásod?

Vanessa:
Igen, ahogy mondtam 16 éves voltam, amikor belekerültem ebbe. A meghallgatáon saját magam által kellett megcsinálnom egy jelenetet. Megkértek, hogy énekeljek el egy dalt, és én elénekeltem Robbie Williams-től az Angel-t. A második meghallgatáson is ugyanezt a dalt énekeltem. Azt mondták: "Jó. De tudsz valami mást is?" Akkor egy Kelly Clarkson dalt énekeltem.

Vannak kedvenc dalaid a TV show-kból és a filmből?

Vanessa:
A Breaking Free az első TV showból, a Gotta Go My Own Way a másodikból és a Just Wanna Be With You a filmverzióból.

Miben különbözik a film az első két TV showtól?

Vanessa:
A TV showk vezettek ehhez a filmhez. Ez az iskolában az utolsó évünk és felnőtt kérdésekkel találkozunk, hogy hátrahagyjuk-e a barátokat és a családot, milyen főiskolára jelentkezünk - ugyanazok a tapasztalatok, amin mindenki keresztülment vagy keresztül fog menni egy bizonyos pontnál az életben. Mi mind színészleg is felnőttünk.

Mesélnél nekünk a filippínó örökségedről?

Vanessa:
Félig Fülöp-szigeteki vagyok. Az anyukám Fülöp-szigeteki, Cebuból és Manilából származik. A leánykori vezetékneve Cojuangco.

Oh, tudtad, hogy a Cojuangco-k egy kiemelkedő, gazdag és befolyásos család a Fülöp-szigeteken? Az egyikük, Tonyboy Cojuangco egy TV társaság és egy telefontársaság tulajdonosa. (PLDT)

Vanessa:
Igazán? Tényleg?

Voltál már a Fülöp-szigeteken?

Vanessa:
Nem, még nem. De remélem egy nap még elmehetek a családommal.

Az amerikai vagy a filippínói szokásokra tanítottak?

Vanessa:
Egy kicsit mindkettőre. Mindent rizzsel eszek.

Mennyi filippínó szokást és hagyományt ismersz?

Vanessa:
Nem sokat. Megtanultam néhányat innen-onnan. A legtöbbet, amit a filippínói kultúrából kaptam az ételeken keresztül szereztem.


Zac, jól értem, hogy mint Vanessának, Neked is megvannak a saját Fülöp-szigeteki összekötettéseid?

Zac:
Az apukám többször is járt már a Fülöp-szigeteken - mókából. Több Fülöp-szigeteki barátunk is van. Az apukám azt mondta, a filippínek nagyon muzikális népek. Egy napon én is el fogok menni a Fülöp-szigetekre - mókából.

Vannak emlékezetes gimnáziumi élményeid az igazi életből?

Zac:
Sok van. Emlékszem arra, mikor ebédnél görögdinnyét ettem, és ekkor kérdeztem meg a lányt, hogy eljön-e velem a bálba. Igent mondott? Igen, igen mondott.

A fiatalok példaképként néznek fel rátok. Gyakorol ez rátok nyomást? Kik a saját példaképeitek?

Zac:
Azt hiszem, érzem hogy ez nyomást gyakorol rám. Könnyűnek tűnik megváltozni ebben a biszniszben. Nagyszerűen érzem magam, hogy még azelőtt megállapítottam az életemet és a céljaimat, mielőtt bekerültem volna a HSM-be. Tehát most magammal és az életemmel elégedett vagyok. A példaképeim? Leonardo DiCaprio, Johnny Depp, Tom Cruise és Will Smith.

Vanessa: Hmmmm. Úgy nőttem fel, hogy rengeteg Natalie Wood filmet néztem. De a példaképeim a szüleim. Feladtak sok mident azért, hogy segítsenek nekem elérni azt, ahol most vagyok és hogy megalósítsák az álmaimat.

Milyen családból származol, konzervatívból vagy liberálisból?

Vanessa:
Egy kicsit mindkettőből. Azt gondolom, hogy meglehetősen amerikainak nőttem fel.

Hogyan hasonlítanád magadat Gabriella Montez-hez, a HSM karakteredhez?

Vanessa:
Sok mindenben olyan vagyok, mint amilyen ő. Ő volt az új lány East High-ban. Nem gondoltam azt akkor, hogy én is olyan vagyok, mint ő, de ahogy felnőttem, elkezdtem látni, milyen is voltam valójában. Nagyon szégyenlős és félénk voltam. Gabriella Montez-zel együtt nőttem fel; jól éreztem magam az ő bőre alatt. Törtetőkké váltunk. Harcolunk azért, amit igaznak vélünk. Ebben a filmben láthatod őt, ahogy elszakad a szívétől és az eszétől - nehéz döntéseket kell átvészelnie, miközben megpróbálja kitalálni, mit csináljon a középiskola után.

Zac, Te is annyira szereted a kosárlabdát és zenét, mint Troy Bolton, a karaktered?

Zac:
Igen, nagyon! Sok hasonló dolgon mentem keresztül a gimiben, mint Troy. Neki a színészet és a főiskolák közül kell választania. Megalapítottam a karakterről, mikor még elég fiatal voltam, hogy bennem is sok Troy Bolton van.

Korán kezdtél a biszniszben (Vanessa 8 évesen és Zac 12 évesen). Milyen volt felnőni mindenki szeme láttára? Volt normális gyerekkorod?

Zac:
12 évesen még nem a biszniszben kezdtem, bár már elkezdtem játszani a színházakban. De nem kezdtem el pénzt keresni vele, amíg körülbelül 16 éves nem lettem. És a dolgok igazán nem szálltak el addig, míg körülbelül 18 nem lettem. Tehát a színjátszással, mint hobbival, igazán normális gyerekkorom volt. Igazán nem a közfigyelemben nőttem fel.


Mit csináltok a munkától távol?

Zac:
Sok dolgot. A barátokkal, a családdal vagyok.

Vanessa: 19 éves vagyok és ugyanazokat a dolgokat teszem, amit bárki más 19 éves rendszeresen csinál. Szeretek edzeni, együtt lógni a barátnőkkel, vásárolni, nevetni otthon, élelmiszerboltba járni vagy tankolni.

Egyébként igazán megállapodtatok?

Zac (egy kicsit elpirul):
Hmmmm.

Vanessa (vár pár percet): Ez egy nagyon személyes kérdés.

Igaz az pletyka Zac, miszerint most, hogy Vanessa vett egy 3 millió dolláros házat, te is odaköltözöl?

Zac (azonnal válaszol, olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak tud):
Nem, én nem.

Mi a sztárvilág előnye és hátránya?

Zac:
Az előnye azt hiszem az, hogy azt tesszük, amit tenni akarunk egy nagyon kreatív környezetben. Színésznek lenni mókás. A környezet állandóan változik, úgyhogy soha nem hagyod abba tanulás. A hátránya? A magánélet egy bizonyos fokú elvesztése.

Mit csináltok a a hátránnyal? Álruhában jártok?

Zac:
Nem, nem teszek semmi őrültet úgy. Ez még nem ért el ahhoz a ponthoz. Egyszerűen elég időt találok magamnak és megpróbálom magamnak megtartani a személyes életemet. Nem beszélek erről és egyszerűen megtagadom, hogy a személyes kérdésekre választ adjak.

Vanessa: Nos, a zárt ajtók mögött tudod nekem még van egy életem. Csak nem beszélek olyan dolgokról, amik személyesek és azokról, amikről nem akarom, hogy az emberek tudjanak.

Szerintetek mi a film legjobb üzenete?

Zac:
Azt gondolom, hogy a középiskolában a dolgok túl gyorsan történnek; sok nyomás van, hogy döntéseket hozz, amikhez még nem érzed magadat késznek. A legjobb lecke? Dönts magad és ne hallgass mások véleményére.

Vanessa: Annyira sok döntés van, és biztosnak kell lenned abban, hogy a helyeset választod.

Milyen tanácsokat tudtok adni olyan végzősöknek, akik most diplomáznak, mint a karaktereitek a filmben, és nem tudják, melyik irányban menjenek?

Zac:
Szerintem fontos új dolgokat kipróbálni. Nem volnék itt, ha nem léptem volna ki a hobbiam köréből, ímg felnőttem. Legalább egyszer kipróbáltam minden sportot, és aztán megtaláltam az színészkedést, azt az egy dolgot, amit a legszívesebben csinálok.

Vanessa: Kövesd a szívedet.

Mi következik a HSM után?

Zac:
Őszintén? Igazán nem tudom még. Remélhetőleg, több szerep. Oh igen, van két filmem, ami hamarosan megejelenik, a Me and Orson Welles és a 17 Again.

Vanessa: Megjelentettem a második albumomat júliusban, az Identified-ot, és van egy új filmem, ami hamarosan megjelenik, a Bandslam (Lisa Kudrow-val, Gaelan Connell-lel és Aly Michalká-val)."

Eredeti cikk: The Philstar.Com.

30 megjegyzés:

Névtelen írta...

Megnézném szívesen azt a pirulást :)

Névtelen írta...

Ez igen ismét kitettél magadért Ditta, gratula! Nekem minden ilyen interjúból kitűnik, hogy az újságírók milyen tisztelettel írnak Vanessa-ékról, meg az egész HSM jelenségről... Adhatnának néhány mesterkurzust magyar kollégáiknak is...

Fant

Névtelen írta...

Igen, ezzel a mesterkurzussal egyetértek....az a vidi meg király volt, a ford nemkülönben az...
A vivás vidi 47%-on van.:)

Névtelen írta...

Van ennek a cikknek vidije?

Névtelen írta...

OMG, dehogy, én a képek alapján a TRL-esre gondoltam, de ez nem az

Névtelen írta...

Az melyik? Én már nem bírom követni :)

Névtelen írta...

Jó ez a kis cikk,de némely válasz,ami
itt olvasható,igen csak gondolkodóba ejtett!! Álmokról,vágyakról már
számtalanszor beszéltünk.
Jó a film üzenete nem az én számomra szól,és éppen diplomázás terén
sem én kapom a tanácsokat.
De ettől függetlenül komoly
mondanivalót szeretne eljuttatni
a célközönsége felé!
De itt,és most csak saját tapasztalatról tudok írni,és igen csak kikívánkozik belőlem az olvasottak hatására.


Olyan happy
minden,de ha kilépek ebből a világból,akkor egy másik,kissé zordabb,lélektelenebb világba cseppenek bele! Akarom a jót látni,olykor megmutatja magát,de gyorsan elillan,és már csak a hiányát érzem! Majd várom a következőt,és a következőt! Nem attól lesz egy döntés helyes,mert azt biztosan tudom,hanem attól,hogy bízom magamban,és ezt vállalom még akkor is,ha nem bizonyult helyesnek!! De jó volna,ha csak a szívemre kellene hallgatnom, ez a valóságban sajnos nem így működik!! (f.é.)

Névtelen írta...

Jó f.é, itt nálunk valóban nem így működnek a dolgok... De azt mégsem mondhatták, hogy gyerekek, piacképes szakmát válasszatok, függetlenül attól, hogy szeretnétek-e csinálni... Persze abban igazad van, hogy a világ inkább így működik és nem egyszerűen a szívünket kell követni, másrészt függetlenül attól, hogy mifelénk az érzelmek valami keveset kell számítsanak a pályaválasztásban, Amerikában működnek az olyan dolgok, hogy valósítsuk meg magunkat, ha van hozzá tehetségünk összejöhet - akár. Döntések: egyetértünk a témában.
Viszont azt tartsuk szem előtt, hogy Zac és Vanessa tizenéves korukra elértek egy olyan szintre, szakmai és anyagi szempontot egyaránt tekintve, ahová a legtöbben karrierjük egy későbbi szakaszában érnek. Ehhez képest kell értékelnünk a válaszaikat. Én így gondolom legalábbis.

Fant

Névtelen írta...

Szerencséjük van, mert ők azt 'dolgozhatják' amit szeretnek csinálni.
Nem gondolnám, hogy a színészet egy olyan szakma, amit "muszájból" csinál valaki.
A film pedig nem sugallhatja azt, hogy tök mindegy mit választasz, az úgy sem jó :)

Névtelen írta...

LL leesett! A képek a táncolós vidiből vannak :)) Azt én is néztem, hogy milyen vidámak :)

Névtelen írta...

A viva a tegnapit ismétli megint. Ezek szerint Van, Momo és Kenny interjú nem is lesz :((

Névtelen írta...

Emberek, jól értelmezem a Zaangels-en, hogy a HSM3 16,9 millió dolláros nyitónapot produkált??!! És, hogy ez rekord??! Segítség angolul tudók! :)
A GMA video fordítása folymatban van, a háromnegyede már megvan :) Hát ez a viva nem sok hívet szerez itthon a HSM-nek... Azt hiszem erre mondják, hogy ha ilyen barátaid vannak, ellenség már nem is igen kell...

Fant

Névtelen írta...

Hát nem csinált nagy kedvet a filmhez az tuti. És az interjúk nagyon nagy töbsége a magyar "celebekkel" volt. A legértelmesebb néhány mondatot Puskás Peti és egy tinimagazin főszerkesztője mondta. A többi... borzalom. Barbi, Alexandra, Dósa Matyi, Széles Iza, stb még fel is léptek ott helyben, és valami borzalmasak volta, mind előadilag, mind énekileg.

ades írta...

igen és vanessa interju se volt se kenny hát bizunk benne hogy máma leadják

Névtelen írta...

Az elején nem említette Kisó. Bár tegnap RobiD nem volt, most meg igen.
Kicsit más. Most kaptam egy hírt, hogy egy nagyon kedves közeli ismerősöm hajnalban balesetet szenvedett, és az intenzíven van :(( Teljesen letaglózott a hír :(( Bocsi, hogy ezt itt most beírtam, de muszáj volt a lelkemnek.

Névtelen írta...

Na igen a hazai sztárvilág interjúvolása...nyugodtan mellőzhető lett volna... A Dósa-Széles fellépés pedig totálisan jellemezte az agyonsztárolt magyar "tehetségeket"...

B! Természetesen mielőbbi gyógyulást kívánok (gondolom mindannyiunk nevében) az ismerősödnek! Bízunk a teljes felépülésében!

A GMA videó fordítása postázva, Ditta.

Fant

ades írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
ades írta...

B REMÉLEM AZ ISMERŐSÖD MINNÉL LÖBB MEGGYOGYUL

Névtelen írta...

Köszi mindenkinek a drukkolást, elkél sajnos! Most kaptam hírt róla, hogy súlyos agyrázkódása van, altatják, törése úgy néz ki nincs. De sajna láttam már olyan ebert, akinek "csak" agyrázkódása volt, és a mai napig látszik rajta :((

Névtelen írta...

Jaj, B ezt nagyon sajnálom:((

Őszintén szólva tegnap kétszer néztem a Vivát és annyira felháborított, hogy egyetlen szalonképes infót nem bírt szerezni a csaj, hogy ma bele se néztem....azért Zachy interjúját feltöltöttem YT-ra, itt megnézhetitek...Corbinét majd holnap rakom fel, ma nincs időm rá.

Igen Fant, 16,9 millió dollár, ezzel megdöntötte a musicalek premier-bevételének rekordját és az ifjúsági(?? mit jelent a g-rated??) filmek bevételi rekordját is:)

Névtelen írta...

És mielőbbi gyógyulást neki, B:)

Névtelen írta...

És gondolj bele, LL, ezért kiutaztatták ezt a Kisót Londonba! Ennyire semmitmondó interjút készíteni...de az egész HSM hétvége egy vicc. Elképesztő, hogy egy zenei csatorna egy három zenés filmből álló világjelenségről, ami megdöntött minden vonatkozó rekordot, nem tud összeállítani öt percnyi értékelhető anyagot... Nadehát kis pénz kis foci... Németországba személyesen látogattak a szereplők, nekünk meg Kisó és a D-kategóriás magyar celebek maradnak - még jó, hogy itt van nekünk Ditta :)
Köszi a megerősítést, óriási siker ez! Viszont a linked nekem nem akar működni...

Fant

Névtelen írta...

Köszi neked is! Ahogy kinéz az autó, csoda, hogy 'csak' ennyivel megúszta.

A vivához annyit még hozzáfűznék, hogy annyira nem vették a fáradságot, hogy a beszélgetések között más klippeket adjanak. A sorrend, minden ugyan az délelőtt-délután. Ezért kár volt kiutazni Londonba :P

xdittax írta...

A G osztályzatú mozgókép nem tartalmaz témájában durva nyelvezetet, meztelenséget, szexjelenetet, erőszakot vagy más olyan dolgokat, amik a Rating Board nézete szerint megsértené az olyan szülőket, akiknek a fiatalabb gyerekei megnézik a mozgóképet. A G osztályzat nem jóváhagyás, vagy nem azt jelenti, hogy gyerekek filme. A nyelvezet néhány darabkája túlmehet udvarias beszélgetéseken, de csak a közös mindennapos kifejezésekig. Erősebb szavak nem lehetnek jelen a gyermekeknek való mozgóképekben. Az erőszak ábrázolásai minimálisak. Továbbá nem lehet az ilyen filmekben meztelenséget ábrázolni, szexjelenetet "imitálni" és nem lehet dorog használatát bemutatni.

Csak hasonló jókat tutod kívánni az ismerősödnek, B!

Névtelen írta...

Köszi Ditta:)

A saját linkem nekem se mükszik...akkor itt az url, de semmi extra nincs benne: http://www.youtube.com
/watch?v=KhIRiMacwj4
És igen...sokért nem adtam volna, ha csak nyelvet gyakorolni kimehetek megint Angliába...erre ez a csaj kap egy ekkora lehetőséget, és olyan ostoba, hogy nem tud élni vele. A német riporter a Pro7-től sokkal jobban bejött...adhatna ezeknek a sokeszűeknek néhány leckét az intejúkészítésről:))

Névtelen írta...

linkluvor figyi belinkelnéd mégegyszer azt az interjut mert nekem sehogyse jön be!!!! köszi előre!

Névtelen írta...

Másnak kicsit fura lehet, de nekem nagyon tetszett Zac hirtelen kjelelntése a költözésről. Ha V helyében lettem volna, még én is rákontráztam volna, hogy NEM. Remélemő is így gondolta. Nem is tudják, hogy ilyen fiatalon és szerelmesen mégis milyen bölcs döntést hoztak, csak a javukra szolgál majd hosszabb távon.

Névtelen írta...

"A jó döntést egy tapasztalat
előzi meg!"

(f.é.)

Andi írta...

B, gyógyulást az ismerősödnek!

Nekem is tetszett az a hirtelen "NEM" Zac részéről....elsősorban azért mert védik a magánéletüket....amennyire lehetséges....másodsorban, ezzel röviden lezárt egy témát ami újabb faggatáshoz vezethetett volna...mert még ha fontolgatnák is a dolgot az sem publikus....én úgy gondolom nagyon is megfontoltak, úgyhogy tudják Ők, milyen tempóban haladjanak lépésről-lépésre...EGYÜTT!:)

Névtelen írta...

Előbb ki kéne próbálniuk, hogy milyen egy háztartásban élni, aztán meghozni a nagy döntést. Bár efelől nincsenek kétségeim, hogy mi lesz:))
Oks, akkor belinkelem még egyszer: katt, ha most se jönne be, channelemhez katt
url-ek:
Channel: http://www.youtube.com/user/zitty92
vidi:
http://www.youtube.com/watch?v=KhIRiMacwj4
Remélem, most már elérhető vhogy, de ha beírjátok ezeket a kulcsszavakat, azt dobja ki elsőnek: viva kisó zac efron hsm3 hétvége interjú
Most már jónak kell lennie:))