2008. szept. 15.

'MAOW' kritikák még mindig(#11-12)

Bizony még mindig. Még mindig csordogálnak, kisebbek-nagyobbak, most gyorsan kettő is. xD Mindkettő "magyarosítása" LinkLuvor keze munkája.:)

"Másrészt sok ember tudja, hogy nézett ki Orson Welles, akkor is, ha csak a borreklámját látta. Richard Linklater volt olyan szerencsés, hogy talált valakit, aki olyan hátborzongatóan hasonlít Welles-re, hogy eljátszhatja az őrjítő zsenit a 'Me and Orson Welles'-ben – egy filmben, ami Welles korai pályafutásáról szól a Broadway-n. Mikor Christian McKay megjelent a színpadon a vetítés előtt, a közönséget megdöbbentette a hasonlóság.

A filmben Zac Efron is főszerepet játszik fiatal színészként, akit Welles elszédít. Efron híres a tinik körében a High School Musical-beli szerepe révén. Mikor Linklater felkérte, hogy szerepeljen a 'Me and Orson Welles'-ben, "Azt mondtam: Köszönöm, végre valaki felajánlott egy komoly szerepet!" - árulta el Efron a közönségnek." - San Francisco Chronicle.


"TIFF: 8. nap
Végre van valami közös Zac Efron-ban és Orson Welles-ben.
Egy korszakrészlet Orson Welles 1937-es színpadi darabjáról, a Caesarról? Nem pont ezt várnád Richard Linklater-től, a Tökéletlen idők, a Mielőtt felkel a nap… és az Élet nyomában alkotójától. Egy korszakrészlet a Disney Zac Efron-jával a főszerepben? Még kevésbé.

De a 'Me and Orson Welles' a fesztivál egyik legkellemesebb meglepetése, Zac Efron nagy szerepének köszönhetően, mikor egy fiatalembert alakít, aki színésznek készül, és a nagy sietségben a Welles-darabban találja magát – és ideiglenesen bizalmasa is lesz – négy évvel az Aranypolgár elkészítése előtt. A film Welles-t bogaras, egómániás, zseni és s*ggfej rendezőként festi le, ez által biztosan újonnan rajzolt képet fogsz látni a filmikonról. És a film okozza majd azt is, hogy tisztelni fogod Efron-t, aki ezzel bebizonyította, hogy ért a drámához (de a HSM-mániásoknak sem kell aggódniuk, mert énekel, és a haja is ugyanolyan lenyűgöző). McKay produkciója felér Efronéval, ami épp eleget árul el. McKay életnagyságnál nagyobb Welles-alakítása egy tour de force. Nem lennék megijedve ha még az Oscar időben jelenne meg ez a film ahhoz, hogy Oscart kaphasson." - Moviefone.com.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok! Ezt a mondatok nagyon bírtam: "És a film okozza majd azt is, hogy tisztelni fogod Efron-t" Jó reggelt az okosoknak is: sokan tiszteljük a HSM óta. Arra kíváncsi lennék mikor fog az bekövetkezni, hogy egy zenés filmet, netán egy musical-t egyenrangú alkotásként kezelnek egy akármilyen másik filmmel...
Ezt a hírt az alábbi linken érdekesnek találom Ditta, ajánlom figyelmedbe:

http://hsm3gnews.blogspot.com/2008/09/senior-year-spring-musical-medley.html

Úgy tűnik, most nem csupán egy dalt kapunk egy készülő musical-ből, hanem jobban betekinthetünk az előadásba. Na, jó kis képzavar :) Tetszenek az ilyen kikacsintások: színház a filmben.

Fant

Névtelen írta...

Sziasztok! aszem hétvégén jo sok frisst termeltetek!:D Képzeljétek mien nagy gondba vagyok..:S Lehetöségem van hogy oktoberbe kimenyek Romába..már anyira örültem.. de most kiderült hogy 21-től 28 ig lennék kint..:s és pont a Hsm3-nak premierjén nem lennék itt .. és ezt nagyon nem akarom..:S de visszot nagy állmom hogy Romába eljusak nem tom mit tegyek..??? szerintetek ? Puxi Lizi:)

xdittax írta...

Fant, először is köszönöm a linket, és ne haragudj, hogy csak most néztem meg. Azonban az az érzésem, hogy csak később, vagy csak holnap tudok vele foglalkozni. Sűrű napom volt, de néha kezdek azon gondolkozni, hogy nekem mindig az van.:)

És csak úgy megjegyzem, hasonló dolgokon akadtam meg, mint Te tetted.:)

Lizi, lehet, hogy úgy nem tőlem várnád ezt a választ, de számomra, nekem, egyértelmű a választás. Róma.

Egy nagy lehetőséget nem szabad veszni hagyni egy film miatt. Jó lehet, hogy ez nekünk nem csak egy film, de hé Kedves, akkor is film, és egy film és az életed!? Mégszép hogy az utóbbi. Azt te éled, élheted, és ha épp Rómában, csak fogj egy (nagyobbacska) börőndöt és nyomás! Tudom, hogy furcsa lehet, de szerintem így van. Megértem mit érzel, hiszen csak HSM, a HSM3, de akkor is, kisebb-nagyobb, rövidebb-hosszabb mérleges után, mindenképp idejutnál, illetve Rómába, nem? És utána rengeteg saját jó élménnyel hazajössz onnan, és éppenhogycsak pár nappal a premier után Te is beülhetsz egy jó öreg hazai moziba, és belmerülhetsz az Ő, a Vadmacsekok életébe is. Hát nem hangzik remekül? Nos?:)

Ditta×××

Névtelen írta...

Semmi gond Ditta, az utóbbi hétvégéken (meg a hétköznapokon is persze) annyit melóztál a bloggal, hogy egy kis (vagy akár egy nagyobb) szusszanás igazán belefér, nomeg világos, hogy van élet a blogon kívül is. Amúgy ismered a mondást: Aki sokat alszik, keveset él. :) Lizi, Ditta tökéletesen rátapintott a lényegre: nem minden nap sodorja eléd az élet egy külföldi út lehetőségét... Legfeljebb megnézed a HSM3-at olasz szinkronnal is.

Fant

xdittax írta...

Olyan megértő és elnéző vagy Fant:) Hálás vagyok Neked ezért (is)!

És az utolsó mondatod szerintem kellően megtetszhet majd Lizinek. Bár, teszem hozzá, a nagycsapat október 27-től éppen Olaszországban tölt el pár napot...gondolom a fővárost csak érintik...:)

De tényleg, kitudja mik történnek majd ott Veled Lizi.Csupa jó dolog, jó muri, bármilyrn témában is, bármilyen formában is! Én azt tanácsolom: ne félj belevágni!:)

Puszi: Ditta×××

Névtelen írta...

Jaj köszi a bátorítást és végülis tegnap este nagy mérlegelés után ugy döntötem hogy megyek Romába..!!!:D Na az jo ötlet hogy ott megnézzem a filmet!:D Meg az is jo lenne ha pont ott lennének a Vadmacskák de arra kevés eséjem van szem.. de kitugya..:D Lizi