2008. szept. 11.

Teen Vouge - Október

Bár még nem érkezett meg hozzánk a tényleges október, a Teen Vouge magazin októberi száma igenis megtalált már minket, ráadásul Zac Efron-nal a borítóján! Talán ne véletlen, előbb Vanessa, aztán Zachary!:) Nos, olvassátok a cikket:

Egy lélegzetnyi Fresh Air
Hogy lefotózzuk címlapsrácunkat, a Teen Vogue Montanuk-ba, New Yorkba vándorolt néhány különleges vendéggel: 13 gyerekkel a Fresh Air Alapítványtól, amely egy nonprofit szervezet Manhattanben, tevékenysége abból áll, hogy a városlakó gyerekeket nyári táborba és kirándulni küldi vendéglátó családokkal. A gyerekek nem győzték kivárni, hogy egy napot áttáncolhassanak az egyik legnagyobb példaképükkel. És mi lett ebből megörökítve? Zac személyes autogramot adott mindegyiküknek!

Egy jó sport
Kosárlabda-kapitányként és golfszakértőként láttuk Zacet a képernyőn Troy Boltonként, akiben ott van a szuperatléta. És a való életben sok hasonlóság van köztük: szabadidejében Zac királyozik (*kosár egy fajtája-LL), kocsikázik és még gördeszkázik is. (Ahogy a sorozat képei is mutatják, van néhány lenyűgöző képessége).

A ritmus királya
A HSM és a Hajlakk sztárja biztosan tartja a ritmust, de amikor nem dallamokra ropja, olyan együtteseket tölt az iPodjára, mint a Modest Mouse, a N.E.R.D, a Coldplay és a M.I.A. Nagyon hasonló zene ahhoz, amit a szeptemberi címlaplány, Vanessa Hudgens mondott, hogy imád. Úgy hangzik, ez a kapcsolat a zenei mennyországban született.

Az első előjele, hogy Zac Efron úton van kedvenc visszafogott éttermébe Tuluca Lake-ben, Kaliforniában a gumik visszhangzó csikorgása az aszfalton: Két friss SUV modell épp most vágott át a háromsávos úton, véletlenül rossz helyre parkol először, hogy elkerülje a vakuvillogtató paparazzik népes raját.

Néhány perccel később a színész megjelenik, látványosan nyugodtan, ha már nem maradhat inkognitóban, ahogy talán remélte. "Az?" - mondja óvatlanul, miközben beslisszolt egy bódéba. "Az semmi sem volt." Neki talán. De annak ellenére, amit várnánk a láthatóan végeérhetetlen képözöntől, amelyeken a hírességek zöldséget vásárolnak, tisztítóba viszik a ruháikat, mellesleg „csak ugyanazt teszik, mint mi”, a legtöbb sztárnak igazából nem kell hívatlan buzgó fotósok kíséretétől tartania. Zac problémája, legalábbis Perez Hilton szerint (amelyet egy bejegyzésében postázott népszerű pletykablogján egy nappal a 20 éves sztár Teen Vogue interjúja után) az, hogy Zac egyike azon kevés „szerencséseknek”, akiknek ajtajánál paparazzik sátoroznak, bármilyen mozdulatára várva.

"Meg vagyok lepve, hogy még mindig érdekli őket" - mondja szelíden. "Én vagyok a legunalmasabb..." Nem fejezi be a gondolatot, talán azért, mert tudja, hogy magát csapná be. Igazság szerint mióta az első High School Musical tinipéldaképpé tette, pletykalapok célpontja, és a való életbeli szerelme Vanessa Hudgens-szel, aki a képernyőn is a barátnőjét játssza, csak növelte vonzerejét, - a képek, amelyeken a karibi vakációjukon láthatóak, ahogy Zac megadóan beismerte, szétterjedtek az interneten.

Bár Zacnek több projekte is munkában van, ebben a hónapban(október) újra visszatér a képernyőre való-életbeli barátnőjével is, Vanessa Hudgens-szel a harmadik (és egyben utolsó) High School Musical részért: a 'HSM3: Senior Year'-ért. Bár nem fedhet fel sokmindent, Zac beszél Troy-ról és azokról a változásokról, amiket a végzős év hoz neki és a Gabriellával való kapcsolatának. "A tétek nagyobbak" - magyarázza Zac - "mert vannak igazi elhatározások, hogy csinálják. Milyen főiskolára mész? Mi történik a lánnyal? Vicces nézni" - mosolyog - "ahogy Troy férfivá érik."

Zac csodálóinak még érdekesebb Troy a felnőttkorba való utazásánál az, amit Zac maga is tesz, ő is navigál egy hasonló transzformációt. Jövőre főszerepben fog játszani egy pár olyan filmben, ami azt ígéri, egy kicsit más színben látjuk majd őt. Először Zac megoszt egy szerepet a korábbi Jóbarátok sztárjával, Matthew Perry-vel a 'Seventeen Again'-ben. "Nehéz volt valaki olyat játszani, akivel egyáltalán nem tudtam kijönni." - ismeri el. "De a rendező sokmindent tanított nekem a színjátszás művészetéről, amire engem azelőtt nem tanítottak meg. Jobban megértettem, mit jelent ma egy színésznek lenni."

És pont időben, gondolván a másik filmre, a 'Me and Orson Welles'-re, amely egy tekintélyes, 1930-as rendezésű korszakrészlet Richard Linklater rendezésében (Tökéletlen idők). Zac Claire Danes mellett szerepel a legendás Mercury Színház társulatának fiatal tagjaként, és azt mondja, mióta vége lett a forgatásnak, egy új megbecsülés fejlődött ki benne. "Soha, egészen mostanáig nem hívtam magamat filmbuzinak, de most rájöttem, mennyire sok olyan film van, amiről nem is tudtam, hogy létzeik!" - vallja be, és idézi például Marlon Brando első, 1954-es filmjét, a 'Rakparton'-t, és az ikonikus Paul Newman karaktereket, 'A svindler'-ből és 'A pénz színé'-ből.”

Jó látni, hogy egy tündöklő hollywoodi sztár mennyire ragaszkodik azokhoz, akiket hírneve előtt ismert, bár még Zacnek is számolnia kell a modern kor megaláztatásaival. "Nem veszed észre, amíg el nem tűnik" - mondja - "de nagyon fontos, hogy normálisnak érezd magad. Nem panaszkodom" - teszi hozzá, visszanézve a parkolóba, ami tele volt paparazzival, miközben felkészül, hogy visszarohanjon a kocsijához - "Ez olyan dolog, amit még tanulok kezelni."


A magazin további scannjeit ITT találjátok meg!

Fordította: LinkLuvor és Ditta.

4 megjegyzés:

dorka írta...

Csak annyit írok,hogy imádnivaló ez a pasi!De ezt eddig is tudtuk!

xdittax írta...

Azám! Demégmennyire!:))

Névtelen írta...

Ditta, majd citromot csekkold, az RD Part 2-t már elküldtem:)

xdittax írta...

Tudom, már egyszer ma beugrottam és fölttűnt, csak nem bírtam vele foglalkozni. De most direkt azért jöttem ide, hogy azt még gyorsan feladom, mert bizonyárra jó olvasmány lehet!:)

Jó éjt: Ditta×××