2008. szept. 11.

Teen Vouge - Szeptember

Bizonyára nem felejtettétek el, hogy Vanessa Hudgens domborít a Teen Vouge szeptemberi számának címlapján, és az is tuti, hogy hiányoltátok már a vele foglalkozó információk fordítását. Ám mondhatom, most még viszonylag időben végeztem, hiszen még jó pár napig szeptember havát írjuk!:) S íme a cikk:

A High School Musical 3 és új dancealbuma, az Identified kibocsátásásval, Vanessa Hudgens Amerika kedvencéből a pop legújabb hercegnője lesz.
Fényképezte: Richard Bush.


Hogy az évszak biztos legyen: a 19 éves Vanessa zabkása és narancsdzsúz fölött beszélgetett a Teen Vogue-zsal egy napsütéses reggelen július közepén.
Mindazonáltal ebben az esetben, nem egy igazi második-iskola kezdésről beszél, sokkal inkább egy dal-és-tánc számmal színre vittről a High School Musical 3: Senior Year-ért. A társak sírtak, akiket nem osztálytásaiként, hanem munkatársakként említ. De a könnyek, Vanessa káromkodik, nemcsak a show részei voltak.

Ez szomorú." - mondja. "Ez az utolsó alkalom, hogy együtt csinálunk egy filmet, és mi annyia szeretjük egymást."

De természetesen láthatjuk, miért érintené egy kicsit érzelmesebben a Senior Year: végül is, a Dél-Kalifornia-i szülött színész-énekes, mindössze csak 16 éves volt, amikor az első High School Musical szereplője lett. A TV-filmnek készült, röviden HSM-nek nevezett film, meglepetésszerűen bombasiker lett, és közben már koncerttúrnéval, ice-show-val és két folytatással gyarapodott, a második októberben már a nagyképernyőn debütál.

Arra tekintettel, hogy Vanessa a 7. osztály után magántanuló lett - karriere érdekében -, majdnem 4 évet töltött el a HSM-mel, következetesen ugyanazzal a stábbal és szereplőkkel, valószínűleg közelebb került ahhoz, hogy legyen bármilyen, tipikus középsikolai élményhez hasonló tapasztalata.

Plusz, pontosan a Vanessát ért és társaival megosztott hirtelen siker az, amiért olyan közel kerültek egymáshoz. "Igazán együtt nőttünk fel." - magyarázza. "Szabadok lehetünk, amikor egymás körül vagyunk és valamennyi közös mókánk nagyon nevetséges számunkra. Számomra a legjobb rész a HSM-ben az, hogy kapcsolatok alakultak ki."

Beleértve, természetesen a folyamatbanlévő románcáról, a képernyőbeli szerelmi érdekeltjével, Zac Efron-nal, még akkor is, ha az az egyetlen dolog, amit erről a különös érdekeltségű témáról mond, hogy; " A kapcsolatomról csöndes maradok. Azt hiszem, ez működik."

Szerencsére Vanessa már sokkal beszédesebb, amikor 2. szólóalbuma, az Identified lesz a téma. A 2006-ban kibocsátott aranylemezének, a V-nek a folytatása "mókás és funkys" az énekesnő szerint, aki 6 hónapot töltött bombadalok "gyártóival", mint például J.R. Rotem-mel és Dr.Luke-kal. "Az első lemezzel igazán boldog voltam, de ezt még jobban szeretem!" - osztja meg Vanessa. "Ez kicsit kifinomultabb, bár nem olyan értelemben, hogy ez túl öreg lenne a rajongóimnak. Még mindig tudnak ehhez kapcsolódni."

Az, hogy fiatal rajongói hozzáférhetőek legyenek hozzá nagyon fontos Vanessának, aki úgy tűnik, mindkettőnek köszönhetően egy vele született képeséggel rendelkezik - megközelíthetőség - mert mikor kedvenc ruhamárkájának nevét kérdeztük, gyorsan a Free People egyfajta "virágos, lányos, mókás" tömegruháit említette - és ez az öntudatos számítás egy bizonyos eredménye. Például a következő téli Rock On-ban, ami az első nem-HSM-es projektje jónéhány év óta, Vanessa a tipikus karaktere ellen "egy sötét, unalmas" lányt játszik, akinek nincsenek barátai. De amilyen izgatott attól, amikben ez az "ideges" film különbözik a HSM-től, szintén gondosan megjegyzi, hogy "maga a szövegkönyv még mindig igazán család-orientált."

A hozzáállása talán kicsit szokatlan, különösen akkor, mikor azt latolgatja, vajon hány csillag küzdött öntudatosan, hogy koránál többnek, felnőttnek lássák. De Vanessa világosan figyelembe veszi, hogy rajongóihoz való első közeledése ne legyen semmi több, egyszerű józan észnél. "A rajongóid azok, akik támogatják a filmjeidet." - mondja olyan hangon, ami azt a fajta hitet hordozza magában, hogy ennek tökéletesen nyilvánvalónak kellene lennie. "Nélkülük a karrierednek vége van. Ebben az évben 20 éves leszek, úgyhogy természetesen nekem fel kell majd nőnöm. De csak akkor, ha az idő megfelel." - Lauren Waterman

Hogyan készítettük el a fotókat?

Izagalmak "csatolva"
Helikopteren vittük Vanessát Utah-i Sevier sivatag kicsi szaharájába, épp csak Salt Lake City-n kívül (ott, ahol a színésznő a High School Musical 3 forgatása miatt volt elnéző). A kaland-kereső sztár szerette az utat - és a kilátást! Ő teljesen adrenalin-élvező: a szünetekben Vanessa dűnemotorosokat nézett, amíg azok körbe-körbe száguldottak a homokban, és megígérte, hogy a HSM szereposztásával vissza fog térni ide hogy kirpóbálják, amint végeznek.

Utolsó tangó
Egy egész napos fotózás után, Vanessa rögtön ment vissza próbálni pár táncmozdulatot képernyőbeli és valóéletbeli párjával, Zac Efron-nal. Látszólag egy háromszoros fenyegetés nem hagy időt a pihenésre!

Tartja az ütemet
Vanessa második szólóalbuma, az Identifed, júliusban jelent meg és tele van nagyon erős táncdalokkal, mint a Sneakrnight vagy a First Bad Habit. A helikopterben igénybe vette a kikapcsolódási cikkekért felelős szerkesztőnk iPod-ját és Bob Marley klasszikusaitól kezdve, Wicked-et és a déli rockebanda a Kings of Leon dalait játszotta le.


A magazin további scannjeit ITT találjátok meg!

Fordította: Ditta.

26 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jézusom! egy ilyen fordítás meddig tart?:)))
Barbiii

Névtelen írta...

Öhm, erre jómagam nem tudok válaszolni, az enyém kb. másfél óra volt, de 2 bekedezdés Dittáé volt, ezért közös a ford.

Egyébként érdekes és jó ford, grat hozzá:)
Nekem az tűnt fel, hogy Zac is pont ugyanezt mondta a kapcsolatukról egyszer...szó szerint:PP

xdittax írta...

Én se tudnék válaszolni, mert két részletben csináltam. Még elkezdtem régen, de elvesztek a scannek, így nem tudtam folytatni, aztán ma befejzetem. Egyébként relatív, mert saját megítélésem alapján, nem volt ez egy nehéz, vagy túl bonyulult fordítás. Szinte mindent rögötön megértettem, aztán márcsap pontosítani kellett, de igazából LL a profibb:)

És már úgy is, hogy ilyenekre emlékszik. Nekem nem tűnik ismerősnek :O:S

Pusz: Ditta×××

Névtelen írta...

:PP ügyik vagytok :)))
Barbiii

Névtelen írta...

:PPPPP
Channelemre szereztem pár Fresh Faces koncertvidit, meg még 2 Albuquerque-ben készült vidit...hangminőségük tűrhető:D

Névtelen írta...

Sziasztok!

Nem tudok szó nélkül elmenni V "székes" képe mellett.

Nem láttam még TeenVogue magazint, én inkább a hazai 100 x szép (létezik még?)magazinra próbáltam asszociálni ezzel kapcsolatban, amiben kimondottan a tiniknek mutatták be az évszakok trendi cuccait.

De nem is ez a lényeg, hanem, hogy milyen hihetetlenül jó fotót sikerült készíteni a csajosról ezzel a hajjal, ruhával és beállítással. Egy érett NŐ néz le róla. Csodaszép bőre van. Nagyon csini, ezt jól elkapták ;o)!!!


Üdv: Me

Névtelen írta...

Me, van még 100xSzép:PP
És igen, V képei nagyon jók lettek, az összeállítás, a szín, a fazon, szóval minden passzol! Meg persze a csajszi mosolya...
Az újdonságok pedig...nos nagyon kirik... itt van egy új előzetes vidi, amiben a próbákról kérdezgetik az embereket, itt van pár új HSM3 promókép, itt le lehet tölteni az A Night To Remember elejét, és van 4 kép a Teen Magazine fotósorozatából, itt néhány mexikói fotósoris képet lehet csekkolni, valamint itt van egy koncertbeszámoló Bee-től, és egy vicces cikk a ZAAngelsről a fanatizmusról általánosan, valamint hogy hogyan viselkedj, ha egy hírességgel találkozol, ami sok fannal meg fog történni a HSM3 promóciója során. El vagyink látva, nemde?
xxxLL

xdittax írta...

Mostmár én ki se írjam!?×P

Névtelen írta...

Jajj nem úgy értettem, azért remélem, életben maradok...csak olyan sok minden volt...és amúgy se annyiból áll a hírközlés, hogy bedobok pár linket, aztán pápá, enjoy, szóval csak a mennyiségre szerettem volna felhívni a figyelmet...jajj, ugye életben hagysz ezért?:SS Remélem, a fejemmel a nyakamon megyek majd versenyre:PP

xdittax írta...

Jajj, Te, csak csak vicceltem. Jólesik, hogy segítesz így (is), hiszen ha véletlenül nem számíthatnátok rám, még is talál itt valamit az, aki szorgalmasan olvassa a commeteket. Úgyhogy ismét nem kell féltened az életed, mint mindig, most is meghagyom. Túl elnéző lennék?!:)

xdittax írta...

Oh, apropó, versenyre? Akkor tényleg jogosan nem is lett volna választásom. Na és mi ez, valami atlétiáks?:)

Névtelen írta...

Sziasztok! Ditta, LL, gatula a fordításhoz, megérte várni rá! Tetszik, hogy Vanessa következetesen nem nyilatkozik Zac-el való kapcsolatáról - ügyesen próbálja a figyelmet magánéletéről a teljesítményére terelni.
"Következő téli Rock On" - azért remélem nem kell annyit várni rá...
Néha ha belegondolok még most is hihetetlen honnan hová jutott a HSM - egyszerű tv-filmből önerőből világszenzáció: teljesen megérdemelten. Önálló műfaj a musical-en belül és megismertetett a világgal néhány elképesztően tehetséges fiatal színészt. A mai bulvárorientált világban ez igazán nagy dolog.

Sok sikert a versenyhez LL!

Fant

Névtelen írta...

Jaja, méhozzá holnap:PP
És elvileg hétpróba, gyakorlatilag úgyis csak a magas számít:PP Viszont a 100 gátat le kell futnom....na az érdekes lesz:PP

Névtelen írta...

Köszi Fant:))

xdittax írta...

Úristen Te csinálsz gátfutást? Najó, ez nem tűnt túl értelmesnek, de egyszerűen máshogy se lehet megfogalmazni, vagy csak én lennék ilyen béna?!

Fant, először is én is köszönöm, és azt is, hogy türelmesek voltatok! Egyébként azon, amit idéztél, én is elgondolkoztam, és akartam utána szót ejteni, de ugye a legfrisebb információk szerint már Bandslam a címe, és április 10-re várható, ha jól emlékszem. Úgyhogy, nem, remélhetőleg nem kell rá annyit várni!:)

Ditta×××

Névtelen írta...

OMG, pont ez az, hogy nem! 2 edzést töltöttem a megtanulásával, odáig eljutottam, hogy kettőt rendesen átugrottam...de itt vagy tízet kell, és minél gyorsabban...vicces lesz:PP
A lényeg a magasugrás úgyis...ott se a verseny, hanem a rekord:PP

xdittax írta...

Úristen, háát valamit majd csak produkálsz annál is!xD A magasugrásnál pedig majd az egekig repülsz, csak járjon valaki az eszedben!;)

Névtelen írta...

Mondjuk a kabalám, nem?:PPP
Egyébként ma négy gátat átvittem...asszem megoldom majd valahogy a dolgot...lehet, hogy le is előzök vkit:PP
Szóval ha nem jön össze, jöhet a "blame it on Efron!"....én mindenképp jól járok:PP

xdittax írta...

xDDD A minap én is ráfogtam már valamit, úgyhogy szerintem ez sem lesz probléma! Sok sikert azért, egy kalappal!:)

Névtelen írta...

Köszi:))
Majd mindjárt indulok, szóval ajánlom Efronnak, hogy helpeljen:PP

xdittax írta...

GoGoGo! Még talán ottlehetsz!;)

Névtelen írta...

I'm back!!
Nahszóval thanx Efron!! Az új csúcsom ezentúl 154 centi!!! Oh yeah!!
És sikerült hasraesés nélkül végigmennem a gáton, bár az eredmény job is lehetett volna, dehát magasugrószögesben...na mindegy, thanx Efron!!És persze nektek a supportot!!
Whoa!!
xxxLL

xdittax írta...

Úr.Isten. Ennyit nem ugorhat egy ilyen fiatal leány. Leesik az állam. És bár Efron-nak köszönöd, azért nem ő volt feltétlenül képes erre.;) Gratulálok! Nagyon-nagyon!:)))

Névtelen írta...

Köszi:) Pedig edzőm szerint az '57 is összejöhetett volna...de mindig ezt mondja:PP egyszer csak a lábammal vertem le:PP
Idén még meg akarom dönteni, legalább 55-tel, szóval Efron, készülj:PP
Kabala nélkül sehol se lennék, hidd el nekem:PP még az 50-nel kínlódnék:PP

xdittax írta...

Én nem is mondok semmit. Ilyenfajta eredményeit megtartom magamnak. De Te akkor szenzációs vagyok, bárki bármit mond. és épp ezért, meg lesz az a 155. Sőt, a 157 is!:) Puszi!

Névtelen írta...

Nah remélem is, mindjárt jön a diákolimpia, és ott '55 lesz...és elintéztem, hogyha meglesz, kapok egy új fülhallgatót:P Mindent a ford javára:PP