2008. szept. 8.

A téma: Mr.Efron

Beszéltek Zac-ről... Vagy inkább ódákat zengtek? Ó, én nem hiszem. Éppen csak a legreálisabban és a legőszintébben foglamaztak, merem remélni. De az biztos, csudajó olvasni azt, mit nyilatkoztak, mit mondtak, hogyan jellemezték barátunkat, Zac Efron-t!:)

"Miután Orson akadálya ki lett iktatva, a szereplőválogatás további része folytatódhatott. A másik kulcselem, ami nélkül a munka kivitelezhetetlen lett volna, a főszerep a felnőtté válás történetében, a 17 éves Richard Samuels. Ahogy Linklater is kiemeli: "Ő nagyon aktív. Annak ellenére, hogy ő csak megfigyeli a darabot, tényleg ő a motorja, tehát találnom kellett valakit, aki ezt el tudja játszani. Teljesen rosszul sült volna el, ha ő nem lett volna szeretnivaló és szimpatikus."

Valaki megemlítette Zac Efron nevét, akinek posztere világszerte díszíti a tinik hálószobájának falait a High School Musical sikerei óta. "Őszintén szólva" - ismeri be Linklater - "pont akkor láttam a Hajlakkot, és az első benyomásom az volt, hogy ő szinte túl jóképű. De tapasztaltam, hogy nem bírálhatsz egy színészt csak arra alapozva, hogy miben láttad őt szerepelni – tehát megbeszéltünk egy találkozót. A beszélgetés 1-2 perce tarthatott, mikor tudtam, hogy tökéletes Richard Samuels lesz belőle.

Nagyon illett a forgatókönyvhöz, és meg is kapta. Zacnek tényleg sok jó adottsága van, természetes énekes és táncos – mintha szívében dal, lépteiben tánc lenne, és nagyon intelligens. De ő fiatal, és megvan benne az a tág látókör, a csak-rajtam-múlik vibrálása, amely tökéletes Richardhoz. Ritka tehetség, amivel nem találkozol túl gyakran. Elég, ha fotózod, kibukik belőled, hogy »Azta, ilyenből egy generációban csak egy van«. Csak arra gondolok, hogy amilyen szinten ő tehetséges, nagyon sok érdekes rendezésű munkában vehet részt. Nagyszerű volt vele dolgozni, senki mást nem tudok elképzelni a helyére."


A producer, Marc Samuelson ugyanígy le volt nyűgözve. "Tudjuk, hogy tud táncolni és énekelni, és azt is, hogy tisztességes színész. Fel fogják ismerni hogy elsőosztályú drámaszínészről van szó, ahogy ez a film elterjed a világon. Zac az igazi. Pazar karrier elé néz – mindene megvan hozzá, és nagyon komolyan veszi."

Zac észrevette, hogy sok dologban hasonlít Richard Samuels-hez. "Ő egy átlagos srác. Nagyon érdeklik a művészetek, a színház és a zene, hangszeren játszik, és igen...elég vicces, hogy ebben hasonlítunk. Szerintem Richard tipikus Jersey-i srác lehetett New York-ban, az ő korában, 1937-ben. Nem ő a legmenőbb gyerek a suliban: a hölgyek terén gondjai vannak. Van egy csintalan oldala is: egyszer majdnem lerombolta a színházat! Ez csak egy vad kaland. Először csak egy iskolásfiú volt Jersey-ben. Kapott egy hetet Orson Welles-szel, és ez életének legvarázslatosabb hete. Szerelembe esik, a Broadway-n szerepel, összeveszik Welles-szel. Hány ember mondhatja ezt el magáról?

Vicces színésznek lenni, aki színészt játszik, és aki szintén színészt játszik. Darabban szerepelni olyan élmény volt, amit gyerekkoromban párszor megtapasztaltam, de ez nem olyan érzés volt. Ezt filmben játszani elég bizarr. Sokféleképpen tudok azonosulni Richard-dal. Drámában játszani, azt hinni, hogy tudod a szöveget – de ha kihagysz egy szót, a rendező csúnyán legorombít. És szerelembe esni egy előadás alatt, nos, ez megesik!"


Zac jelenléte az Isle of Man-en, amíg a színházas jeleneteket vették fel, valamiféle helyi szenzációt okozott, ahogy Christian McKay meséli: "Ezek a fiatal lányok ott voltak kinn, kórusban sikítoztak, és ő felállt és azt mondta: »Kimegyek oda«, én meg azt mondtam »Kimész? Ez szörnyen ijesztő!«. De később, mikor kimentem, ott volt egy 10 éves kislány, aki találkozott hősével és a nagyszerű az volt benne, hogy hőséről kiderült, hogy ő minden, amit róla elképzelt, és erre élete végéig emlékezni fog. Ő mindenkivel ilyen." - Cinema Is Dope. (a minket különösen érintő részletek)

Fordította: LinkLuvor.

7 megjegyzés:

Névtelen írta...

"Szerelembe esni egy előadás alatt, nos ez megesik"-ez a kedvencem! Szinte látom Zac arcán azt az aranyos pirulós mosolyt, mikor ezt mondja!!!! Annyira aranyos!!!!!
Kitti

Névtelen írta...

Nos, azon a ponton én se tudtam megállni a nevetést:PPPP Mintha magáról beszélne, dehát nagyonis azt tette. Annyira megnéztem volna az arcát, mikor ezt mondta:P

xdittax írta...

Én viszont személy szerint nem igazán értem, mire gonol itt. vagy hogy egyáltalán miért mondja. Persze, oké ha feszengve és beleprulva mondta, ami soha nem derül ki, Vanessáa gondol, ez valóban egyértelmű, de akkor miért az előadás szót használja? Ez nem olyan filmbe illő, de tekintsük annak, és én se akadékoskodok tovább. Hacsak, egyszerűen nem Richard-ra és Sonjára utal. Na mindegy lelövöm magam a témában.:)

Andi írta...

Sziasztok!
Osztom Ditta gondolatát ebben a témában mert én sem igazán értem Zac godolatmenetét...!?

Névtelen írta...

Milyen sok szépet írtak róla :DD

Névtelen írta...

Jajj, pedig egyszerű! A HSM csekekménye szerint már a Start of Something New alatt egymásba estek, az pedig karaoke előadás volt. De lehet pl. a téli musical is előadás!
Annyira nem kell az előadás szóhoz ragaszkodni, az eredeti szó a play volt, amit úgyis fordíthatnánk, hogy színészkedés. Mert ugye színjátszani-t is jelent. Csak itt főnévként volt a szövegben. Na mindegy, akkor ezek szerint más szót kellett volna írnom, nem a szószerintit, szóval sorry, én először angolul olvastam, úgy rögtön leesett. Remélem, életben hagytok ezért;)

xdittax írta...

Természetesen LL, az életed nem kell féltened. Bár fentarto, nem tudom miért szaldt ez ki a száján, de ha így állunk, ahogy magyaráztad és ahogy az az eredetin értelmezhető, ám legyen, csatlakozok: annyira aranyos!:)