2008. szept. 9.

Zac nyeregben lenne!?

A Just Jared mér régebben megírta már, hogy álítólag Zac egy szerep után kutat a londoni West End színpadán, azért, hogy végre színházban is megcsillogtathassa 3szoros(színészkedés, éneklés, táncolás)tehetségét! Nos a The Mirorr ennél is tovább ment, hogy igaz-e vagy sem, egy idő után ki fog derülni. Én személy szerint mindenképp támogatnám az ötletet, de azt hiszem, ezt még sokszororosan meg kell gondolni, és szívesen boncolgatnám Veletek is a témát!;)


"A High School Musical szívtiprója Zac Efron sorba állt álommelójáért – új csillagként West End-en futó 'József és a színes szélesvásznú álomkabát'(Joseph and The Amazing Technicolor Dreamcoat) című darabban Józsefként. Zac(20) érintkezésbe lépett (Sir) Andrew Lloyd Webber-rel miután őt is utolérte a hír, hogy Lee Mead, József megszemélyisítője januárban esedékes a távozásra.

A pár, mármint Efron és Lloyd Webber a múlt hónapban találkoztak és egyezséget kötöttek. Egy Lloyd Webber-hez közel forrás elmondta: "Ez egy házasság, ami a musical mennyországban kötetett." Zac szereti a szerepet és lelkes, hogy egy kevés időt eltölthet a színpadon Londonban.

"Egy hollywoodi színészeknek hiehetőséget ajánl a West End és rendkívül jövedelmező is lehet."

Lee(27) aki tavaly megnyerte a BBC 'Any Dream Will Do' versenyét január közepéig fogja még Józsefet játszani az Adelphi Színházban.

Azután Lee – aki Denise Van Outen párja – útra kel a Jézus Krisztus Szupersztár színpadi showjával.

Zac Troy Bolton-ként, a kosárlabadcsapat kapitányaként lett híres a High School Musical-ből. Az első film óta, ami 2006-ban debütált a filmbéli partnerével, a 19 éves Vanessa Hudgens-szel randizik."

***

Egy kis segítséget ajánlok azoknak, akik nem ismernék a szóban forgó darabot(bevallom én még nem hallottam róla), vagy a a fantasztikus, angol zeneszerzőt! :)

A híres és sikeres színpadi musical a bibliai József történetét meséli el. József álmot látott és elbeszélte bátyjainak, akik már korábban is irigyelték, de most hogy az álom szerint urukká lett, még inkább meggyűlölték őt. Ezért húsz ezüstpénzért eladták a kereskedőknek, azok pedig elvitték Egyiptomba, s ott eladták Józsefet egy Potifár nevű embernek, a fáraó főtestőrének. Az Úr azonban Józseffel volt. Látta Potifár, hogy bármit cselekedjék új szolgája, az Úr mindent sikeressé tesz a kezében. Ezért igen megkedvelte Józsefet, háza felvigyázójává tette, és minden vagyonát rábízta.

Sir Andrew Lloyd Webber a késő 20. század egyik legnépszerűbb színházi (musical) zeneszerzője, több sikerdarabjával, melyek egy évtizednél tovább futottak mind a Broadway-en, mind a West End-en. Pályafutása alatt 16 musicalt, több filmzenét, és egy Latin Requiem Mass-t szerzett. Rengeteg díjjal tüntették ki, beleértve hét Tony-díjat, három Grammy-díjat, egy Oscar-t, egy Nemzetközi Emmy-díjat, hat Laurence Olivier-díjat, és egy Golden Globe-díjat. Számos dala, különösen a „Hogy szeressem én, mondd” („I Don't Know How to Love Him”) a Jézus Krisztus szupersztárból (Jesus Christ Superstar), a „Miért kell, hogy sírj, Argentína” („Don't Cry for Me, Argentina”) az Evitából (Evita), az „Éjfél” („Memory”) a Macskákból (Cats), és „Az éj zenéje” („The Music of the Night”) Az Operaház Fantomjából (The Phantom of the Opera) széles körben ismertté váltak és slágerek voltak az anyamusicaljükon kívül is. Vállalata, a Really Useful Group, London egyik legnagyobb színházi szervezete.

Forrás: Just Jared; Zac-E.Com Kritkus Tömeg; Wikipédia.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok! Érdekes hír... Valahogy azt gondoltam Vanessa hamarabb fog színpadi musical-ben szerepet kapni. Persze maximálisan elismerem Zac tehetségét, de Vanessa-nak sokkal inkább természetes közege a zene - gondolom én, persze ez szubjektív. Egyébként nem tudom igazán mit is gondoljak Zac esetleges színházi szerepével kapcsolatban. Tény, hogy a West End-en, Európa Broadway-án játszani óriási dolog, ráadásul másfajta kihívás, de az eddigi nyilatkozataiból úgy tűnt, hogy Zac másfelé akarja a karrierjét mozdítani - éppen a "komoly" filmek irányába. Persze a kettő nem feltétlen zárja ki egymást. Abban mindenesetre biztos vagyok, hogy ha a hír igaz, Zac egyértelműen megállja majd a helyét az előadásban.
Ez a műsor a BBC-n az Any Dream Will Do, amit említettél Ditta, ez olyan, mint nálunk volt a Társulat?

Fant

xdittax írta...

Szia Fant!
Hogy rögtön a segítségedre siessek, de csak kis mértékben, azt tudom mondani a hasonlatod remekül passzol! A BBC ez évben indított útjára egy országos tehetségkutatót, aminek győzetese játszhatja a darabban Józsefet.
Tehát valószínűleg csak annyiban különbözik a Társulatunktól(<3), hogy mindössze egy szerepre keresnek embert, nem pedig egy egész színházi darabot akarnak "megtölteni".

Igazság szerint egyelőre én sem tudom elképzelni Zacet színpadon, de afelől kétségem sincs, hogy tetszene ott is, ilyen közegben. Hiszen alapvetően csak érett rá. Bár azt nem állítottam fel magamban, melyikükről tudnám elképzelném jobban, úgy gondolom, pontosan azon okból, hogy Vanessa csúnyán mondva jobban él hangjából, mint Zachary, neki előbb kéne a színpadra kerülnie, és valahogy azt is érzem, ez Neki, mármint V-nek rengeteg pluszt előnyt és sikert hozna, tapasztalatot, és nagyobb megbecsülést a részére.. Nem tudom megmagyarázni, de azt hiszem egy ilyen "húzás" rá valahogy jobban ráférne, hiszen Zac most bizonyított a MAOW-vel. De ugyanakkor szerintem Zac-nek illene jobban a színpad, ám mindketten fiatalok és például ez lehet a 'kontra' része a dolognak, egy komolyabb színházi előadással még várhatnak, de ha musical, ha zenés, akkor igazuk van, már most kipróbálhatják/ja, de az biztos, egy egészen új élmény lesz számára/számukra! És ha Zacnek ez az álma, az egyik álma, miért is ne vághatna bele most, vagy később?!:)
Én támogatom: Ditta×××

Névtelen írta...

Köszi a felvilágosítást, Ditta. Hasonló okok miatt gondoltam én is, hogy Vanessa előbb kerül színpadra mint amit te a kommented második felében kifejtettél, hangi kvalitásai miatt tudnám őt jobban (vagy inkább hamarabb) elképzelni egy musical főszerepében. Persze ez nem kis részt a mögötte álló menedzsment munkájának függvénye. Abban is egyetértünk, hogy most Vanessa-n a sor, hogy nagyot dobjon. (bár szerintem egy fiatal színésznőnek nehezebben jön össze egy MAOW-hez hasonló nagy dobás, mint egy fiatal férfi színésznek) Én nagyon szurkolok mindkettőjüknek, hogy minél nagyobb sikereket érjenek el, mert igazán megérdemlik a minél szélesebb körű figyelmet.

Fant

Névtelen írta...

Nos...hol kezdjem...egy bibliai szerep nagyon komoly dolog, és Zac igaz, hogy megcsinálta a szerencséjét a filmezésnél, de még maradhatna ott. És V-nek tényleg jól jönne, ugyanis a turnén bizonyította, hogy tud egyszerre énkelni és táncolni, nem is akárhogy!! De Zac mindig is színésznek készült, és szerepelt már a deszkákon is gyerekkorában. Viszont József nagyon komoly lenne. Az is igaz, hogy az emberek semmit nem hisznek el a hollywoodi hírességekről. Szóval komolyan bizonyítani tudna, megintcsak a felnőtteknek, mint a MAOW-szel.
De könyörgöm, Zachary, ennyire fel akarsz nőni?! Azért ne siessük el a dolgot, hey!! Ettől függetlenül tőlem megkapod a supportot márcsak az őseim miatt is, ettől majd elhiszik, hogy valóban színész vagy;) És hogy gondolsz ránk, európaiakra... De egyébként is, ez jól mutatna az életrajzodban...
Visszatérve V-hez, mindenféle elfogultság nélkül, Zac el fog húzni mellette hírnévben, a turné odaát biztos megtette a hatását, de a filmek azok, amiket mindenki ugyanúgy élvezhet. Szóval csajszinknak is jobban be kéne szállni ebbe a bizniszbe, vagy csinálni még egy albumot...nem tudom. Ez neki is jól jönne, szüksége is lenne rá. De az amcsiknál agy is világsztár, szóval nem tudom, ő hogy látja ezt...
Ez elég bizonytalan volt, viszont a support Zacnek 100%-os;) Go!!
LL

Névtelen írta...

Sziasztok!
Hát igen,ez nem semmi.
Zac tudja,hogy mit akar,szeretne. A színpadi előadás a legnagyobb kihívás egy színész számára.Minden egyes előadáson a maximumot hozni, sőt még ennél is többet.Bátor!! Nagyon bátor ez a fickó,hogy megadja magának a lehetőséget arra,hogy belekóstoljon ebbe a műfajba is.Rengeteg színpadi elem,percenkénti készenlét a következő eseményhez,stb..
Egy dologban viszont biztos vagyok. Ha meglesz a szerep: edzőterem helyett magánórákat fog venni éneklésből.Ha bejön neki ez az egész színházasdi, Joseph után szabadon a következő szerepe már maga az "Isten" lesz!! Ha nem,akkor sincs semmi gáz hisz hívhatják őt még Oscar-nak is!! (f.é.)

xdittax írta...

Igen, én is úgy érzek ugye , mint Ti Nessa és Zac színészi teljesítményét nézve. De még nem túl korosak, kicsit se, mindent tehetnek a saját tempójukban, legyen az akár gyors, vagy lassú.
És ha valamelyikük föl van készülve, lelkiekben és mindenféleképpen arra, amit F.É.nk olyan jól leírt, akkor én útjukra engedem, a legnagyobb büszkeséggel.:)