2008. szept. 23.

Ártatlanság, mese, bizakodás és öröm

A mindenki által nagyrabcsült és szeretett Kenny Ortega egy egyesült királysági újsággal ült le beszélgetni a High School Musical-ről. Az egyil legjobb és legyszebb interjú...!:)

"Korográfusi és filmkészítői hosszú-hosszú pályafutása alatt Kenny Ortega mindenkivel dolgozott már együtt kezdve Gene Kelly-től és Francis Coppolá-tól Michael Jackson-ig, Cher-ig, Elton John-ig és Madonná-ig.

Mégis, legnagyobb sikerét a fenomálisan népszerű High School Muscal filmekkel aratta, melyek harmadik része, a High School Musical 3: Senior Year ez évben fog debütálni már a mozikban.


Ortegával az új film forgatásán találkoztunk, és arról faggattuk, mi lesz most, hogy a High School Musical a nagyképernyőre ugrik.

Kérdés: Mi történik az East High-ban a harmadik filmben?
Válasz: Történetünk egy különböző síkján vagyunk, különböző tétekkel foglalkoznak a srácaink. A kosárlabada szezon végén, tavasszal érkezünk, szóval ez egy átmeneti pillanat és a karaktereink a jővőjük felé néznek, a főiskolai és az iskola nélküli életük felé és azon töprengnek, mi fog történni a barátságaikkal és a kapcsolataikkal.

A filmünk vonala, hogy "Mindenki tudja, hogy nem viheted magaddal a barátnődet az iskola után" és ez egy nagy probléma Troy és Gabriella számára.

Kérdés: Biztosan nem jelented ki, hogy Troy és Gabriella szakítani fognak?
Válasz: [Nevet] Ez a kérdés: Mi fog történni velük ezután? De közben ténylegesen láthatjuk, ahogy Troy és Gabriella szerelmes ebben a filmben. Az első filmben kapcsolatuk csak kéthetes volt a film végén és fiatalok voltak még a középiskolában, úgyhogy úgy tűnik méltó lett hozzám, és a film csak egy csók lehetőségével ért véget, semmi többel. A második filmben végig azt látjuk, hogy szeretnek együtt lenni, élvezik a másik társaságát. A harmadikban már érzéseiket igazán virágozni és fejlődni látjuk, és ez nagyon mókás.

Kérdés: A High School Musical 3 az első High School Musical film lesz, ami a mozikban fog debütálni. Fogunk különbségeket látni a képernyőn?
Válasz: Több pénzünk, és kicsit több időnk volt, úgyhogy ez a film nagyobb lesz és multi-dimenziós. Ezt különösen a táncsszámoknál figyelheted majd meg. Lesz egy szám a korárlabdadöntőn, fent a tetőkerten, a roncstelepen, egy faházban, és mind sokféle stílusú lesz, ami különösen mókás számomra. Lesz egy kicsi Brodway benne, egy kis funky és hip-hop, ahogy balett és bál is. Ez sokkal nagyobb kihívás volt az egész szereposztásnak. Csak a keringőt megtanulni például, sokkal nehezebb, mint ahogy azt az emberek valószínűleg gondolják.

Kérdés: A szereposztás minden tagja természetes táncos?
Válasz: Professzionális táncosok a képernyőn, szóval mindig a játékaik csúcsán vannak. Jönnek és izzadnak, pofáraesnek és felkelnek és ez addig megy így, amíg nem lesz a legjobb, és mindannyian javultak az egyik filmtől a következőig, különösen Zac. Amikor Zac megérkezett hozzánk, nem volt táncos. A középiskolában csinált pár musicalt, de nem volt igazi gyakorlata és most olyan, mintha teljesen különböző személy lenne az első film és a High School Musical 3 között. Ugrik és fordul és igazán elnyújtózik a padlón, és érzelmesebb és technikailag jártasabb lett. Éppen a legizgalmasabb tapasztalat volt vele dolgozni a koreográfián ennél a filmnél.

Kérdés: Milyen hatással volt a szereplőkre a High School Musical hatalmas sikere? Változtak?
Válasz: Biztosan. Fölnőttek emberként és színészként is, és most albumaik, koncerttúrnéik és más filmjeik vannak.

Természetesen a második filmnél ott volt az az érzés, hogy: "Whoa, mi történik itt?" De máshogy nem változtak egyáltalán. Gyakorolnak, próbálnak és elérik hogy a forgatáson nyugodtak, és a munkától izgatottak legyenek.

Nem járnak bulizni és klubokba, és őszintén, nagyon őszintén mondom ezt, egyikük sem celebrity, egyikük sem. Annyira megtelek örömmel csak attól, hogy velük dolgozhatom a forgatáson.

Kérdés: Menjünk vissza a kezdetekhez! Mesélj nekünk az első filmmel járó meghallgatásokról!
Válasz: Az az egy dolog, amit tudok mondani, hogy az a pillanat, amikor találkoztam Zac Efron-nal és Vanessa Hudgens-szel a meghallgatásokon és összepárosítottam őket, mert volt valami a kémiájukban és a kapcsolatukban, egyszerűen csak jó volt.


Sok meghallgatáson mentünk keresztül és az utolsó hét órán át tartott - táncolniuk, kosarazniuk, improvizálniuk, énekelniük és egy jeleneten kellett dolgozniuk - de akárhányszor megpróbáltam őket szétválasztani és más emberekkel párosítottam őket, nem működött a dolog.

Az eljárás végén, mindnannyiunk, a szereposztó rendezők, a stúdió, a producereim és mindannyian, csak ültünk ott és azt mondtuk, hogy: "Ők csodálatosak, ők Troy és Gabriella és úgy tűnnek, mintha együtt lennének."

Kérdés: Meglepett téged valaha is az, hogy a High School Musical filmek úgy váltak be, hogy közben valamilyen szempontból ódivatúak?
Válasz: Azt hiszem van egy szoba a Superbad, avagy miért ciki a szex? című filmnek is! [nevet] De nem gondolom, hogy a High School Musical egyáltalán ódivatú lenne, csak senki nem csinált olyan filmet, mint ez közben, és ez nagyon külöbözik attól, hogy ódivatú.

Az ami történt csak az, hogy mi újra fölélesztettük ezt a sóvárgást a bizonyos ártalanság, mese, bizakodás és öröm iránt. Az emberek készen álltak arra, hogy újra lássak ezeket.

Kérdés: Tehát akkor hogy érzed magad, hogy egy új generációt nyitottál meg a musicalek felé?
Válasz: Ha ezt tettem, akkor nem tudok semmi jobbra gondolni. Tudod, a szüleim egy táncnál találkoztak és valószínűleg a legkorábbi dolog is amire emlékszek az, ahogy a társalgóban táncolnak otthon, salsáznak, keringőznek, és azt gondoltam: "Ez a szerelem, ez a boldogság!" És ez az érzés soha nem hagyott el engem igazán."

Eredeti interjú

12 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!

Hát eddig is tudtuk,hogy Kenny Ortega
egy hihetetlen manus!! Nem zengek róla ódákat,nem sorolnám fel,hogy miért is tartom "nagy" embernek.

"Az alkotó élet titka az,
hogy felnőttkorban is megőrizzük
a gyermekkor szellemét"

Hát csupán ezért tartom őt "nagy" embernek!!!!! (f.é.)

Névtelen írta...

"Ez a kapcsolat a zenei mennyországban köttetett":))

Kenny nélkül most nem lennék itt, szóval én sem ragoznám...nélküle...sokkal unalmasabb lenne milliók élete!
Köszönjük néked!

Ditta, gyógyulj meg, ha már egész nap otthon voltál:)) Mármint ez hosszú egy ford volt:D

Névtelen írta...

Nekem is sok eszem van:P
Elindult a nagy visszaszámlálás!!! 29 nap!!
Hogy ez csak most jut eszembe...:

Névtelen írta...

Sziasztok! Küldem egy fordítást Ditta, Ashley nyilatkozik benne Sharpay-ról és a HSM 3-ról.

Fant

Névtelen írta...

Ez az interjú egészen kiváló. Tényleg elég lenne csak ennyi: Köszönjük, Kenny! Az, hogy a semmiből, ismeretlen fiatalokkal létrehozott egy alázattal és tehetséggel átitatott filmet, ami rövid idő alatt ikonikussá vált, rendkívüli teljesítmény, én nem is tudok rá méltó jelzőket...
Azért a cikk elején talán megemlíthető lett volna, a legfontosabb munkái közt, hogy ő álmodta meg a Dirty Dancing kultikus koreográfiáit is.
Az idézeted nagyon ül f.é.!

Fant

xdittax írta...

Sziasztok!

Azt hiszem csatlakozok a hozzátok, de tényleg csak úgy, hogy én már nem dicsérem a mentort...csak elismerem az igazatokat!:) Szeretünk Kenny!

És F.É. az idézeted tisztára igaz! Melyik nem?:)

Meg fogok gyógyulni! Még egy szabadnapom van, csak azt sajnálom, hogy nem látszik, hogy annyira belehúztam volna, mondjuk a napi bejegyzések számába. De a minőség a fontos, és az talán megvan.

Fant, oké, vettem, mindjárt nézem!;)

Puszi Néktek: Ditta×××

Névtelen írta...

De még mennyire, hogy megvan a minőség, grat a fordhoz;)
És mosanában nem vagyunk elárasztva hírekkel, de ez szerintem a vihar előtti csend...

vivcsi93 írta...

"Akárhányszor megpróbáltam őket szétválasztani és más emberekkel párosítottam őket, nem működött a dolog."

"Ők csodálatosak, ők Troy és Gabriella és úgy tűnnek, mintha együtt lennének."

Ez a két mondat nagyon megfogott, azt hiszem, hogy sok minden van ebben a két mondatban...^^
Én is csak annyit tudok mondani, hogy Köszönjük Kenny! Nagyszerű munkát végez/végzett, és ahogy LL is mondta, ha ő nem lenne, akkor nagy valószínűséggel Zanessa sem lenne, de VAN! :D Szóval hálásak lehetünk neki sok mindenért, és az benne a jó, hogy elindított egy "új" műfajt a filmvilágban, mondhatnám azt is, hoyg általa született egy külön High School Musical műfaj. És ezzel sok ember
egy nagy ajándékot kapott, köztük én is, a High Schhol Musical sok mindenkinek megváltoztatta az életét! Nah ez most egy kicsit elvont volt, de nem baj! :)

Jajj annyira jó a VABN-o:
And the countdown begins: 30 days
5 hours 19 mins 35 sec
Legalábbis most még ennyi van hátra, és ez tük jó, alig egy hónap és részesei lehetünk egy fergeteges élménynek! Jupííííííí ^^

Puszi Ditta! Gyógyulj meg!!!

xdittax írta...

Igen, valóban a visszaszámlálás elkezdődött, nálunk is há'Istennek már csak kerek egy hónap! És ez király!

A többihez nem tudok mit mondnai Vivim, mert...mert ezzel csak mindneki egyeért. Kenny-nek is sok mindent köszünhetünk, tényleg - Mindeki! Egy világ!

Gyógyulálok már: Ditta:)

Névtelen írta...

Igeeen, annyira várom:)))
És nem elfelejteni: nekünk egy nappal kevesebb! A Palace Cinemas honlapján ott van, október 23...a Cinema City, ahogy most csekkoltam, a várható sikerfilmek közt tartja számon...
Már csak az van hátra, hogy a jegyet megvegyük rá;)

Névtelen írta...

A mennyiség is megvan nyugi Ditta, a minőség pedig nálad alapvetés, az LA-Times-os cikk és ez is olyanok, hogy ha a héten már semmit nem írnál, akkor sem szólhatnánk...

Fant

xdittax írta...

Köszi LL, és Fant!

Habár fant, azért fontold meg mit mondasz!;)) Én mindenképp beledöglenék ha nem jöhetnék ide, és nem írhatnám az infókat Nektek!

Legyetek jók: Ditta×××